» »

Pošiljanje prošenj prek zavoda

Pošiljanje prošenj prek zavoda

«
1
2

dattgirl ::

Nedavno sem izgubila službo in se zdaj prvič prijavila na zavod da dobim nadomestilo in da si v vmesnem času najdem kaj drugega.

Zanima me koliko prošenj ponavadi zavod zahteva, da jih pošlješ tedensko/mesečno, da si upravičen do nadomestila? Ima kdo izkušnje?

bm1973 ::

Kolikor mi je znano, 5 na mesec je minimum...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

mojsterleo ::

Odvisno od zaposlitvenega načrta in svetovalke, ki jo imaš, kako se z njo dogovoriš. Eni so bolj zateženi kot drugi. In potem ko imaš naslednji obisk na zavodu moraš pač predstavit kaj si naredil za zaposlitev v tem času. Če te pa pokličejo oziroma napotijo nekam, se moraš nujno odzvat.

Blinder ::

Odvisno od zaposlitvenega načrta in svetovalke. Svetovalka zna, da si tam zaradi denarja in mogoče tudi misli, da ne boš dobila dela preko zavoda, samo tega ne sme izjavit ker pač ona dela za zavod.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

cortez ::

Zavod vam ne bo našel zaposlitve.

To pošiljanje poročil je samo zato, da si oni pokrijejo hrbet. Glede na to, da ste opravičeni do nadomestila, je razumljivo, da ste prijavljeni, drugače pa k novi zaposlitvi pripomorejo največ zveze in poznanstva.

Srečno !

Kurzweil ::

Glede teh oglasov na Zavodu za zaposlovanje imam tudi jaz eno tako negativno mnenje. Nimam težav s stanovanjem, službo... pa vseeno vsake toliko časa iz čiste radovednosti gledam nepremičnine na trgu, razpoložljive službe na zavodu in raznih agencijah... kar se oglasov na zavodu tiče vidim, da se leta in leta ponavljajo v kakšnih 30-50% isti oglasi, torej so to gotovo shitty delodajalci, sicer ne bi ves čas iskali in to za minimalca. Gre za delodajalce, ki ali izkoriščajo delavce preko zavoda, nočejo normalno plačati, sploh ne plačujejo... zavod pa seveda mora delat svoje, torej ima neko ponudbo, v prvi vrsti je to verjetno sito, da tisti, ki se ne odzove za pogoje, oglase, napotitve in delavnice, da odleti... in da seveda kao delajo svoje.

Če prav zares iščeš službo, kjer ne boš čez pol leta spet rabil odpirat novega topica, kako shitty job je in kako shitty firma je, kjer delaš... v tem primeru bi se jaz izogibal oglasom preko Zavoda in teh agencij, ki so sami sebi namen. Za normalno službo je seveda potrebno tudi dolgoročno vlagat v sebe in bolj proaktivno iskati službo... torej najrej pregledaš lokalno okolje, povprašaš vse ljudi okrog sebe, preveriš forume, socialna omrežja, spletne strani podjetij, greš čez poslovni telefonski imenik... študentje in dijaki se lahko v dobro firmo/službi vključijo preko praktičnega izobraževanja. Tudi za AIjem se da dejansko najti kakšen job, ki se skriva pod raznimi zavihki spletnih strani, ki jih google morda ne poindeksira...

Treba je seveda si najprej želeti, iskati in šele potem boš zares iskal službo, ki si jo želiš.

/ADD/
Iskreno opravičilo, bi moral pisati v ženskem spolu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

delavec44 ::

Za ene je fino, ker če si 2 leti na zavodu lahko potem kaj dobiš preko javnih del. Menda je sedaj za 2 leti pogodba.

FireSnake ::

cortez je izjavil:

drugače pa k novi zaposlitvi pripomorejo največ zveze in poznanstva.

Kar je ena debela laž. V nekem vzporednem vesolju.

Realno je pa tako, da je ogromno firm kadrovsko podhranjenih in se služba komot dobi. Če le želiš delati.
Govorim tudi iz lastnih izkušenj.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

kixs ::

Vecina delodajalcev isce "neizkusene" za minimalca.

FireSnake ::

Tudi ne bo držalo.
Kje vi to gledate?

Že samo, če pogledamo na slo-tech to ne drži. mojedelo prav tako.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

bm1973 ::

No ja, delovnih meast je res veliko, ampak za kakšen denar?!?!?!

Ponavadi minimalec, ali max 2500 bruto.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

styrian ::

Ne vem če imajo ravno nek minimum, se pa moraš nujno odzivati na tista delovna mesta ki ti jih ZRSZ predlaga.

Na koncu o rezanju nadomestila odloča tvoja osebna svetovalka.

lubej1 ::

in če ne sprejmeš dela, ki ti ga zavod ponudi, kolikokrat lahko zavrneš, preden ti vzamejo podporo?

kakšno delo ti iščejo, za to kar imaš kvalifikacije, kar si že delal oz. te pošljejo na gradbišče, za šoferja itd, pred tem pa si recimo bil skladiščnik...?

Utk ::

Dobro, pa kaj je res kdo tako zelo nesposoben, da se ne zna na razgovoru obnašat tako da ga NE bi zaposlili, če mu že je to cilj?

lubej1 je izjavil:

in če ne sprejmeš dela, ki ti ga zavod ponudi, kolikokrat lahko zavrneš, preden ti vzamejo podporo?

kakšno delo ti iščejo, za to kar imaš kvalifikacije, kar si že delal oz. te pošljejo na gradbišče, za šoferja itd, pred tem pa si recimo bil skladiščnik...?

Prvič dobiš opozorilo in ti trgajo neke procente, potem pa lahko že kar ostaneš brez.

Včasih je veljalo da ti lahko ponudijo delovno mesto ki je 1 stopnjo nižje od tvoje izobrazbe.

FireSnake je izjavil:

Tudi ne bo držalo.
Kje vi to gledate?

Že samo, če pogledamo na slo-tech to ne drži. mojedelo prav tako.

Ce si meni odgovarjal, ti povem kaj iscejo pri nas. Skoz iscejo, ponujajo pa zgolj minimalno. Se vcasih res cudim, da sploh kdo pride delat.

Pithlit ::

Ni minimuma (kdor aktivno išče itak s tem ne more imet problema). Na vse oglase, ki ti jih zavod posreduje, se moraš odzvat. Ponudbe lahko tudi zavrneš, vendar mora zavrnitev biti utemeljena. Konec meseca napišeš poročilo o svojih aktivnostih (kamor šteje tudi vse kar počneš mimo zavoda) v zvezi z iskanjem službe, in to je to.
Life is as complicated as we make it...

endelin ::

Reči svetovalki na zavodu naj te pusti na miru pol leta da nekaj študiraš in čao.

krho ::

Dobiš neko knjižico v katero napišeš komu in kdaj si poslala prošnjo za zaposlitev, ko greš tja na razgovor jih prosiš, da ti pritisnejo še štempelj. Če te zavod napoti na delo lahko zavrneš le, če je 2 stopnji manj, kot je tvoja dejanska izobrazba. Je pa od letos ali nekje pol leta boje vsaj to, da je nadomestilo višje, 2024 je bilo 700EUR bruto maksimalno nadomestilo.
Tvoj svetovalec tebo poklical in bosta skupaj naredila zaposlitveni načrt, tam boš tudi povedala katera področja dela glede na izobrazbo in/ali znanja te zanimajo.
Nekajkrat na leto so na volju tudi brezplačna izobraževanje recimo tuji jeziki ipd.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

Še enkrat.

1. Minimuma ni.

Pa samo zate:

2. Na zavodu je lahko prijavljen vsak. Tudi ti in jaz. Jaz sem prijavljena kot 'neaktivni iskalec zaposlitve'

3. Pravica do denarnega nadomestila je pogojena (me drugim) s statusom iskalca zaposlitve ki mora biti 'aktiven'

4. Če si na zavodu prijavljen kot 'aktiven iskalec zaposlitve' ti bo zavod pošiljal vse ponudbe ki ustrezajo kriterijem v tvojem zaposlitvenem načrtu. Na te ponudbe se moraš odzvati, tako ali drugače. Lahko jih celo utemeljeno zavrneš.

5. Za ohranitev statusa 'aktiven' je potrebno vsak mesec oddati mesečno poročilo o aktivnostih v zvezi z iskanjem zaposlitve.

6. Za pridobitev pravice do socialne pomoči NE rabiš biti 'aktiven iskalec' ampak je povsem dovolj 'neaktiven'. Kar je dosti pomembno za nekatere skupine ljudi. Zate je očitno vse ista pašta.

Smo sedaj razumeli?

karafeka ::

Ja saj to je cilj da me ne izberejo...

Če rabiš kak nasvet kar mene vprašaj. Mene zavrnejo, še preden pride do razgovora. Nekateri pa sploh ne odgovorijo.
Enkrat se je zgodilo, da sem prišel do 2. kroga, vsi veseli, komaj čakali da pridem, potem pa mesece več nisem slišal od njih. Res pa, da nisem zdravnik ali pa medicinska sestra, oglasov za njih je polno. Sem sicer razmišljal, da bi se prijavil za oglednika, pa nisem ravno ziher, če bi še lahk kaj spal potem.

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Samael ()

krho je izjavil:

Dobiš neko knjižico v katero napišeš komu in kdaj si poslala prošnjo za zaposlitev, ko greš tja na razgovor jih prosiš, da ti pritisnejo še štempelj. Če te zavod napoti na delo lahko zavrneš le, če je 2 stopnji manj, kot je tvoja dejanska izobrazba. Je pa od letos ali nekje pol leta boje vsaj to, da je nadomestilo višje, 2024 je bilo 700EUR bruto maksimalno nadomestilo.
Tvoj svetovalec tebo poklical in bosta skupaj naredila zaposlitveni načrt, tam boš tudi povedala katera področja dela glede na izobrazbo in/ali znanja te zanimajo.
Nekajkrat na leto so na volju tudi brezplačna izobraževanje recimo tuji jeziki ipd.

Dejte nehat z neumnostmi. Tudi dobronamernimi. Knjižic že dolgo ni več. Vse je elektronsko. Na zavod načelo niti ni treba fizično it... ampak imajo zelo radi da se tam vsaj na začetku pojaviš da ti v roke dajo en kup papirjev za zaposlitveni načrt (kar pol itak vkucajo v tvoj profil v spletni aplikaciji).

Pogoj za socialno pomoč je med drugim: prijavljeni ste v ustrezni evidenci brezposelnih oseb ali aktivnih iskalcev zaposlitve na Zavodu RS za zaposlovanje.

Evidenca brezposelnih
Pogoji za vpis
V evidenco brezposelnih se lahko prijavite, če ste zmožni za delo, aktivno iščete zaposlitev in ste jo pripravljeni tudi sprejeti.

Tako da mi je čudno da ima lahko neaktivni iskalec zaposlitve socialno pomoč, če ni za delo nezmožen ali se šola. Nisem pa strokovnjak. Sem mislil, da take slej ko prej odjavijo.

Saj Romi so prijavljeni, ampak jih noče nobeden zaposliti. Pred nekaj časa so se hvalili, da so enemu Romu po 10 letih našli delo skladiščnika.

styrian je izjavil:

Saj Romi so prijavljeni, ampak jih noče nobeden zaposliti. Pred nekaj časa so se hvalili, da so enemu Romu po 10 letih našli delo skladiščnika.

To ni čisto res. Komunala jih je zaposljevala pa so vsi dali odpoved. Menda so rubili plače pa še ostali so se delali norca iz njih.

Da sam sebi odgovorim, Gemini pravi:

Gemini said
Ne, pri socialni pomoči se posameznik ne more kar sam odločiti, da bo "neaktiven" in hkrati prejemal polno denarno socialno pomoč (DSP) brez obveznosti.

Sistem je zasnovan tako, da država od delovno sposobnih oseb pričakuje aktivnost. Če bi se nekdo samovoljno odločil, da ne bo iskal zaposlitve, bi se to štelo za krivdni razlog, kar vodi do izgube ali zmanjšanja pravice do pomoči.

Status "neaktivne osebe", ki kljub temu prejema pomoč, je rezerviran za specifične situacije, ki jih določi zakon ali strokovna institucija:

Kdo je lahko upravičeno "neaktiven"?
Osebe z zdravstvenimi omejitvami: Če zdravniška komisija (ali osebni zdravnik) potrdi začasno ali trajno nezmožnost za delo.

Starejši od 63 (ženske) oz. 65 let (moški): Osebe, ki so že dosegle določeno starost, niso več dolžne biti aktivni iskalci zaposlitve.

Osebe, ki negujejo družinskega člana: Na primer starši, ki negujejo otroka s posebnimi potrebami, ali osebe, ki skrbijo za težko bolnega svojca.

Starši v določenih obdobjih: Med porodniškim dopustom ali nego otroka.

Osebe v institucionalnem varstvu: Če so vključeni v programe, ki jim onemogočajo aktivno iskanje dela.

Kaj se zgodi, če si delovno sposoben in nisi aktiven?
Če si delovno sposoben, nimaš zgoraj naštetih razlogov in se sam odločiš, da ne boš sodeloval z Zavodom za zaposlovanje (npr. ne prideš na termin, zavrneš primerno zaposlitev ali ne podpišeš zaposlitvenega načrta):

Izbris iz evidence: Zavod te izbriše iz evidence iskalcev zaposlitve.

Izguba pomoči: Ker si bil izbrisan po lastni krivdi, Center za socialno delo (CSD) to upošteva kot "krivdni razlog". Posledično lahko izgubiš pravico do DSP ali pa se ti znesek drastično zniža.

Povzetek: Status "neaktiven" je v svetu socialnih transferjev dejansko ugodnost, ki jo država podeli le tistim, za katere oceni, da objektivno ne morejo delati. Za vse ostale velja pravilo: če želiš pomoč, moraš biti aktiven.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Glugy ::

Jaz ko sem bil nazadnje so bile tud še knjižice pa si notr pisal. Ampak ja jaz sem mogu vsak mesec hodt na zavod pa tm bit vsaj kakšno uro bit pa vedno je hotela da raziširiva področje dela. To mi je vedno hotla vsilt v delovni načrt.

Verjetno kdo tukaj ve katera področja dela zavod najmanj dobi pa tisto daš not za delovni načrt dela. Da ti ni treba za čist vsako delo hodt na razgovore. Jaz sem se dostikrat opravičil da nisem šel pa nisem nobenega odgovora dobil pa tud na zavodu ko sem bil mi ni nič rekla da bi bilo kaj narobe. Samo potem ko sem dobil službo pa se je hotla poslovit od mene mi je neki omenila da neki nisem čist prov delal?? Da se nisem odzival tako kot bi se mogu??? Čudn mi je ker mi ni noben nič rekel ko sem se opravičil, ko sem se za izpisal je pa to omenla.

Ampak ja jaz nisem prejemal denarne pomoči za nezaposlene ker ne mislim države izkoriščat sam zato ker jo lahko tko mal čez palc ( če bi bil revež pa bi seveda ) .
Drugač ti pa skoz govorijo isto kot so tle že na forumu omenil: veza in poznanstva. Sam bog pomagej nam introvertnim osebam ki nimamo nikogar za vprašat da se nas usmil za službo. Se kr po privzetem pričakuje že tist nepotizem. Dejansko te zavod uči nepotizma.
Pol se pa čudmo kako da ga je toliko v politiki.

Na zavodu vedo, da k njim pridejo samo nesposobni in taki lahko dobijo normalni shiht samo preko vez.

otago ::

dattgirl je izjavil:

Nedavno sem izgubila službo in se zdaj prvič prijavila na zavod da dobim nadomestilo in da si v vmesnem času najdem kaj drugega.

Zanima me koliko prošenj ponavadi zavod zahteva, da jih pošlješ tedensko/mesečno, da si upravičen do nadomestila? Ima kdo izkušnje?

Menim, da moraš izkazati, da si imel interes. Kaj je minimum za ZRSZ? 3, 5, 10? Število oglasov in s tem možnih prijav je zelo odvisno od koledarskega leta. Junija-Avgusta se ne zaposluje in takrat je manj oglasov.

ZSRZ ne vzeti za (samo) zlo. S svetovalcem na ZRSZ bo izdelan zaposlitveni načrt. Tukaj se gleda pretekle delovne izkušnje, izobrazbo, navedeš željena delovna področja. On mora biti tam. Ti si tam, da dobiš nadomestilo. Navesti je potrebno tudi radij, obseg sprejemljive vožnje do dela. Če si npr. iz Maribora se lahko omejiš na Maribor in širšo okolico do Celja. Lahko pa rečeš, da te zanima tudi delo v Ljubljani in Kopru. Ali da boš iskal tudi delo na Hrvaškem ali Avstriji.

Z definiranjem obsega iskanja zaposlitve se ti razširi krog delodajalcev. Če ti je cilj ne biti izbran, se prijaviš na oddaljeno delovno mesto v Ljubljani, kjer se ne odrežeš na razgovoru. Delodajalec ti da potrdilo o udeležbi in prejmeš izplačilo stroškov za vožnjo. Bilo je cca. 30c/km, MB-Lj torej 60eur.

ZRSZ ima tudi razne delavnice za pisanje CV, učenje tujih jezikov, trening razgovorov. Če se boš npr. prijavila na tečaj nemškega jezika, se pričakuje tudi akcije iskanja zaposlitve v DACH. Veliko teh stvari je verjetno zate neprimerno in služi samo, da služi zunanji izvajalec (pun intended).

Kljub temu, pa lahko najdeš med aktivnostmi, izobraževanji zavoda stvari, ki so lahko dobre zate. Veliko ljudi ne zna spisati slovnično pravilnega CV-ja, ne zna se obnašat na razgovoru, so nevešči komunikacije. Da, so ljudje, ki jim je pozdrav, predstavitev, slovo IRL, po elektronski pošti ali telefonu španska vas. Če si iz nekega sela, je tudi zdravo priti v novo okolje, spoznati nove ljudi, videti kako se drugi spopadajo z brezposelnostjo.

Glede zaposlovanja v JS oz. JU. Novo zaposlovanje v JU se izvaja preko MJU, ki je prvo sito. Nakar se opravijo razgovori pri organu zaposlitve. Delovna mesta (Referent vse do Višji Svetovalec, Strokovni sodelavec II, to je vse to recimo 28. plačilnega razreda) danes niso VIP. Nekoč da. Danes pa ni prijav na delovna mesta, ker so v gospodarstvu boljše plačani. Če misliš, da je služba oddana; izkoristi to zase, za izlet do večjega mesta, za brušenje veščin razgovora, da se dobiš s prijatelji.

Res pa je, da je predvolilni čas in bo obljavljenih ogromno razpisov s kratkimi roki in visokimi nazivi (Višji svetovalec, Podsekretar, Sekretar) z ugodnimi plačilnimi razredi. Tukaj je jasno, da gre za garažiranje zvestih kadrov po načelu VIP.

Moja izkušnja in izkušnja sodelavke. Na razpisu sva bila povabljena na razgovor pri delodajalcu. Nisva bila sprejeta, ker je bilo obljubljeno že pripravniku. Sva pa bila priporočena kot zelo dobra kandidata istemu krovnemu delodajalcu v bližnjem mestu. Ko je bil v bližnjem mestu razpis, so naju že tam poznali. Sodelavko so tudi predhodno poklicali, da se naj prijavi, ker bo razpis, ker ona ustreza. Za drugo znanko, so jo poklicali na neformalni razgovor in za njo kasneje spisali prilagojen razpis. V vsakem kolektivu imajo radi nekonfliktne delovne konje. Za delovna mesta za določen čas je manj prijav. Če se izkažeš, se v večini najde nekje možnost nadaljevanja dela v isti instituciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

krho ::

Pithlit je izjavil:

krho je izjavil:

Dejte nehat z neumnostmi. Tudi dobronamernimi. Knjižic že dolgo ni več. Vse je elektronsko. Na zavod načelo niti ni treba fizično it... ampak imajo zelo radi da se tam vsaj na začetku pojaviš da ti v roke dajo en kup papirjev za zaposlitveni načrt (kar pol itak vkucajo v tvoj profil v spletni aplikaciji).

V Kranju so Novembra in Decembra 2024 bile.. Pol pa ne vem.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

IL_DIAVOLO ::

Napacno razmisljanje OP. Tebi mora biti prioriteta si najti sluzbo, ne pa dokazovati kao aktivnega iskalca zaposlitve.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

PujsekPepe ::

Pithlit je izjavil:

Še enkrat.

1. Minimuma ni.

Pa samo zate:

2. Na zavodu je lahko prijavljen vsak. Tudi ti in jaz. Jaz sem prijavljena kot 'neaktivni iskalec zaposlitve'

3. Pravica do denarnega nadomestila je pogojena (me drugim) s statusom iskalca zaposlitve ki mora biti 'aktiven'

4. Če si na zavodu prijavljen kot 'aktiven iskalec zaposlitve' ti bo zavod pošiljal vse ponudbe ki ustrezajo kriterijem v tvojem zaposlitvenem načrtu. Na te ponudbe se moraš odzvati, tako ali drugače. Lahko jih celo utemeljeno zavrneš.

5. Za ohranitev statusa 'aktiven' je potrebno vsak mesec oddati mesečno poročilo o aktivnostih v zvezi z iskanjem zaposlitve.

6. Za pridobitev pravice do socialne pomoči NE rabiš biti 'aktiven iskalec' ampak je povsem dovolj 'neaktiven'. Kar je dosti pomembno za nekatere skupine ljudi. Zate je očitno vse ista pašta.

Smo sedaj razumeli?

Kaj pomeni neaktiven iskalec? Da imaš zdravstve težave in sam iščeš in te zavod ne pošilja na gradbišča, recimo?

Meh je že nekdo odgovoril..

Zgodovina sprememb…

enavlaka ::

dattgirl je izjavil:

3-5, odvisno od situacije in obiske delodajalcev
Če ne sodeluješ pri tem te šusnejo dol

tikitoki ::

lubej1 je izjavil:

Mogoce enkrat.

PujsekPepe je izjavil:

Je, ja. Sicer AI, ampak vseeno. Enostavno pomeni da te ne tikajo ne tako ne drugače... Si pa v evidenci. Lahko greš celo tako da si aktivni iskalec zaposlitve, kljub temu da si zaposlen (in ti bodo pošiljali oglase)

Blinder ::

FireSnake je izjavil:

Realno je pa tako, da je ogromno firm kadrovsko podhranjenih in se služba komot dobi. Če le želiš delati.
Govorim tudi iz lastnih izkušenj.

poveš par primerov teh del, ki so na voljo, ki niso za minimalno plačo?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Kaj pa znaš da bi "moral" dobit več?

Utk je izjavil:

Zakaj bi pa moral znat več? Če že zagovarjamo prosti trg naj pač začnejo firme mal tekmovat katera ponudi več. Ker drugače se bo trend samo nadaljeval in se bodo, najprej poslovalnice ter ko teh zmanjka še matične firme, zapirale. Ker enostavno ne bo delavcev.

Znat je treba točno tolk za kolikor je nekdo plačan.

IL_DIAVOLO ::

Placan si lahko toliko, kot je firma sposobna poiskati dodano vrednost na trgu.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

vke4XC ::

Pithlit je izjavil:

Zakaj bi pa moral znat več? Če že zagovarjamo prosti trg naj pač začnejo firme mal tekmovat katera ponudi več. Ker drugače se bo trend samo nadaljeval in se bodo, najprej poslovalnice ter ko teh zmanjka še matične firme, zapirale. Ker enostavno ne bo delavcev.

Je res, čista resnica. To ni edina možnost.

PujsekPepe ::

Pithlit je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Je, ja. Sicer AI, ampak vseeno. Enostavno pomeni da te ne tikajo ne tako ne drugače... Si pa v evidenci. Lahko greš celo tako da si aktivni iskalec zaposlitve, kljub temu da si zaposlen (in ti bodo pošiljali oglase)

Sam sociale nimas al? Recimo da dejansko imas od dohtarja da ne mors delat fozicnih del al pa kelnart. Al socialo vleces al ne?

Pithlit je izjavil:

Utk je izjavil:

Za marsikoga je tudi minimalna plača napol šenkana. Višja kot je, več jih je na njej in več moraš dat od sebe če hočeš kaj več.
Kot je reku Brodnjak, vso znanje sveta imaš na 3 klike. Pol leta po 2 uri na dan ti da 400 ur. Če si še tako nesposoben, eno stvar pa lahk najdeš da v tolkem času naštudiraš. Ali je to peka pic, igranje harmonike na žurih, menjava pip, polaganje ploščic, karkoli. Tudi če greš po tem nardit NPK, ne bi smel bit to problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Blodnjak gre lahko ceste pometat

Če bi bil broke bi najbrž šel. Za pol leta.

Ostali ste pa bolj "pametni".

Na internetu se ne bo nobeden izobrazil, sploh pa je tak tečaj ničvreden pri delodajalcih
Bluzatelji bluzijo

Si poskusil?

Na internetu ne, v večerni šoli ne, nikjer ne.
Ko pri 22ih delaš za minimalca je to to, do penziona imaš pravico jokat kako ti je težko. A ne da.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Pokaž razpis kjer upoštevajo "brskanje po internetu - 400 ur" kakor kvalifikacija za delovno mesto?

Jaz nisem še nobenga keramičarja vprašal po kvalifikacijah. Ali pa malarja, picopeka, muzikanta, itd. Zadnjič sem ravno videl ko je 5 indijcev montiralo sončno elektrarno. Ziher en bolj kvalificiran kot drug.

Mora bit pa zajebano za tiste, ki zate kaj delajo.

Ne vem al bi se jokal al smejal
Reference, znanje in pretekle delovne izkušnje so osnova za sodelovanje s (pod)izvajalci
Če hočeš imeti na horuk narejeno pa je res vsak dober, sam ne bit jezen, ko pobere denar in se neha javljat na telefon

karafeka ::

Kako pa zgledajo te reference?
Logo firm na spletni strani?

Itak, odpreš popoldanski sp za 110 evrov na mesec, daš fb oglas polaganje keramike od 15 eur dalje, in vsak, ki bo klical, bo najprej vprašal po tvojih referencah in preteklih delovnih izkušnjah.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavod za zaposlovanje in vabilo na razgovor

Oddelek: Loža
219706 (7979) bambam20
»

Odpoved in socialna pomoč

4820802 (18470) St235

Ko se te hoče zavod za zaposlovanje znebit (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32290898 (81846) dzinks63
»

Prisilno delo, ki te napoti ZRSZ (strani: 1 2 )

6728237 (25747) Invictus

Več podobnih tem