☰

» »

zemljiška knjiga lastništvo

zemljiška knjiga lastništvo

turist1 ::

Kako pogledam kdo je lastnik v zemljiški knjigi? ter če je prosto bremen, če je vse OK? Nujno potrebujem navodila.

hvala, če si bo kdo vzel čas da mi razloži

scythe ::

X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

bedak_res ::

ČE NE POZNAŠ TOČNE ŠTEVILKE PARCELE/STAVBE/DELA STAVBE:
Obstaja javni pregledovalnik v podatke o nepremičninah (eProstor):
https://ipi.eprostor.gov.si/jv/

Preko tega pregledovalnika moraš poiskati parcelo/stavbo/del stavbe, ki te zanima. Tukaj podatki o lastništvu/bremenih niso vidni.

LASTNIŠTVO/BREMENA ITD:
Greš na zgornjo povezavo, ki jo je prilepil sycthe:
https://evlozisce.sodisce.si/esodstvo/i...

Uporabljal/a boš akcijo "Prijavi se kot registriran uporabnik". Preko tega se registriraš, na mail boš dobil/a vstopno geslo, in tukaj se prijaviš.
Nato izbereš "Izberi e-opravila kot Registriran uporabnik" in nadaljuješ "eZK-opravila - zemljiška knjiga".
Odpre se ti portal e-sodstva. Izbral/a boš najverjetneje opcijo "03-001 - Redni izpis iz zemljiške knjige".

Tam pa potem izbereš kateri tip nepremičnine te zanima, potem pa vneseš zahtevane podatke (Katastrska občina, Parcelna številka, itd.)
Ko boš vpisoval/a katarstsko občino ti dovoli le prve 3 številke in moraš nujno izbrati iz seznama.

Potem pa stisneš gumb "Prikaži v PDF obliki" in ti zadevo prenese kot PDF obrazec ki ga lahko pregleduješ.

Good luck.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bedak_res ()

turist1 ::

Hvala obema! :)

srus ::

Zahvali se Pirčevki, da je tako neumno narejeno, da ne moreš najti celotne informacije na enem mestu, ampak moraš kot mali majmun skakati naokoli. Dodatno ima e zemljiška knjiga grdo navado, da je ponoči nedosegljiva, pač uradniški sindikat je verjetno dosegel, da imajo tudi računalniki lahko uradne ure.

c3p0 ::

Še "boljše" je, da so v e-prostor fizični lastniki nepremičnin v celoti cenzurirani, v ZK pa komot vidiš ime, priimek, naslov in delni EMŠO.
OK, v ZK se moraš prijavit in so vpogledi sledljivi. Kar pač ne ustavi nikogar, da bi malo šnjofkal.

delavec44 ::

Javna zemljiška knjiga. Bi raje, da lastnikov ne bi videli? Tudi plomb ne?

Še najemnine so javne.

Narobe si si potolmačil, sem mislil, da sem bil bolj jasen. Jaz bi lastnike rad videl tudi v e-prostoru in ne le "********"!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

permit ::

delavec44 je izjavil:

Javna zemljiška knjiga. Bi raje, da lastnikov ne bi videli? Tudi plomb ne?

Še najemnine so javne.

Kje so najemnine javne?

foofighter ::

lokacija.si

pride prav tudi namesto eProstora

delavec44 ::

c3p0 je izjavil:

Narobe si si potolmačil, sem mislil, da sem bil bolj jasen. Jaz bi lastnike rad videl tudi v e-prostoru in ne le "********"!

Jaz tudi. En cajt so bili, potem pa varstvo podatkov...

Saj sestaviš skupaj lastništvo, ampak moraš odpirat oba portala... Zakaj bi nekaj bilo preprosto.

OutOfTheBox ::

srus je izjavil:

Zahvali se Pirčevki, da je tako neumno narejeno, da ne moreš najti celotne informacije na enem mestu, ampak moraš kot mali majmun skakati naokoli.

A ona je tudi "kriva" za to da so podatki avtologa samo do leta 2022?

bm1973 ::

Za to ni kriva ona, ampak njena naslednica.

VIN številka avtaje osebni podatek...
Evropa je okupirana s strani ZDA od leta 1945.

Dokaz: 80.000 ameriških vojakov na celini.

Super poteza, za nategune. No, prodajalci se nekako znajdejo, nekateri, sploh uradni servisi. Drugi lahko ponaredijo izpise, "zmaga" spet potrošnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prostor.gov.si

Oddelek: Loža
51982 (1661) Thomxy
»

Seznam vseh solastnikov na vseh parcelah

Oddelek: Loža
131704 (1274) Kamion
»