Slo-Tech - Prihodnji mesec bo Discord začel preverjati starost uporabnikov po celem svetu, kar je že sprožilo burne odzive. To bodo storili tako, da bodo sprva vsi računi obravnavani, kot da so njihovi uporabniki mladoletni, nato pa bo Discordov model iz vzorca uporabe skušal določiti starost uporabnika. Večini uporabnikov ne bo treba storiti nič, za kogar pa Discord ne bo prepričan, da je polnoleten - in to bo veljalo zlasti za nove uporabnike - bo moral svojo starost dokazati z osebnim dokumentom.
Kdor bo imel omejeni račun, se ne bo mogel pridružiti strežnikom in kanalom, ki bodo označeni za neprimerne za mladoletne. Tudi v vseh ostalih kanalih bodo vključeni filtri za vsebine, ki jih Discord označi kot eksplicitno ali občutljivo. Prav tako se ne bo mogel oglasiti v kanalih z neposrednim prenosom (stage), zasebna sporočila neznancev pa bodo odfiltrirana v posebno mapo.
Discord pojasnjuje, da bo druga možnost za odklep tudi videoidentifikacija, kjer bo sistem iz podobe posameznika ugotavljal polnoletnost. Posnetek bo ostal na telefonu, zatrjujejo. To je vzpodbudilo precej negodovanja, saj je bil Discordov pogodbeni partner oktobra tarča hekerskega napada, v katerem so bili ukradeni osebni podatki 70.000 uporabnikov. Sedaj se pojavljajo upravičeni dvomi, kam se bodo shranjevali podatki o osebnih dokumentih, ki bi jih uporabniki naložili na Discord.
Novice » Zasebnost » Discord zanima, koliko ste stari
Izi ::
Videoidentifikacija, hm, in kako bo Discordov AI vedel da si poslal videoposnetek sebe? Mulc lahko pošlje video svojega dedka pa bo dobil odklep odrasle vsebine. Vsak si lahko mimogrede ustvari lažno identiteto.
Glugy ::
Kolikor razumem bo video identifikacija ena izmed možnosti ki jo boš lahko izbal, lahko bodo zahtevali več različnih možnosti identifikaacije hkrati.
Lahko se zgodi da boš moral video identifikacijo IN osebno hkrati dat.
Naj bo vsem jasno da to ni isto kot če ti pokažeš osebno ko greš po alkohol. Takrat ni ni takorekoč nobene možnosti da se ta podatek kjerkoli zabeleži. Enostavno prodajelc vidi osebno za 5 sekund in pozabi vse skupaj.
Tukaj gre za množične podatke. S temi podatki se da lažje in še bolj strižt ovce. Lažje nas bodo okol prnašal pa bolj točno bodo vedl do kam grejo lahko da nas kot navadne državljane ne spravijo na ulice. Lažje se bodo loteval posameznih aktivistov in jim metali polena pod noge, lažje in bolj natančna bo tudi ciljna propaganda za vsako od družbenih skupin.
Ljudje bomo izgubil nepredvidljivost katero se elite najbolj bojijo. In to nas bo v tem poznem in vse bolj neizprosnem kapitalizmu še zelo drago stal. Ves internet gre v to smer v katero gre zdej Discord. Konec je.
Lahko se zgodi da boš moral video identifikacijo IN osebno hkrati dat.
Naj bo vsem jasno da to ni isto kot če ti pokažeš osebno ko greš po alkohol. Takrat ni ni takorekoč nobene možnosti da se ta podatek kjerkoli zabeleži. Enostavno prodajelc vidi osebno za 5 sekund in pozabi vse skupaj.
Tukaj gre za množične podatke. S temi podatki se da lažje in še bolj strižt ovce. Lažje nas bodo okol prnašal pa bolj točno bodo vedl do kam grejo lahko da nas kot navadne državljane ne spravijo na ulice. Lažje se bodo loteval posameznih aktivistov in jim metali polena pod noge, lažje in bolj natančna bo tudi ciljna propaganda za vsako od družbenih skupin.
Ljudje bomo izgubil nepredvidljivost katero se elite najbolj bojijo. In to nas bo v tem poznem in vse bolj neizprosnem kapitalizmu še zelo drago stal. Ves internet gre v to smer v katero gre zdej Discord. Konec je.
Magic1 ::
Facebook je s tem začel že pet let nazaj. Enkrat leta nazaj mi je naenkrat zaklenil račun in je želel mojo osebno... Že prej sem le parkrat letno uporabljal ta šrot, še danes je zaklenjen moj račun. Ne bom jaz tem klepcem osebne pošiljal.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Miki N ::
Sindrom ::
Jaz imam za povedati le dve besedi: No Thanks
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman
MrStein ::
Konec je.
Nič se ne da narediti! Umrli bomo!
(to povem vedno znancu, ko začne s svojo paranojo)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Sindrom ::
Zgleda, da so se zaradi zgražanja uporabnikov poscali od straha in skušajo zadeve malo umiriti.
Sedaj pravijo, da večini uporabnikov ne bo treba naložiti osebnih dokumentov ali fotografij.
https://discord.com/safety/how-discord-...
Sedaj pravijo, da večini uporabnikov ne bo treba naložiti osebnih dokumentov ali fotografij.
https://discord.com/safety/how-discord-...
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman
OutOfTheBox ::
https://github.com/promptpirate-x/disco...
![]()
Adijo account (in potencialen lifetime ban), ko izvejo da je uporabnik sistem preslepil na ta način. Skratka, debilna zadeva ki deluje na kratek rok.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Miki N ::
besame ::
OutOfTheBox je izjavil:
https://github.com/promptpirate-x/disco...
![]()
Adijo account (in potencialen lifetime ban), ko izvejo da je uporabnik sistem preslepil na ta način. Skratka, debilna zadeva ki deluje na kratek rok.
Če koga dobijo in banajo, se za tako control-freak stran verjetno ne bo sekiral.
Tu vidimo, kakšno moč dejansko imamo, a se je ne zavedamo. Ko bi tako držali skupaj na primer pri kovidu, ne pa verjeli TVju, bi jo bolje odnesli.

bambam20 ::
Zakaj je koristen Discord mi povejte oz. kaj tam tako koristnega izvete? Res me zanima. Ko sem bil sam prisoten v različnih discord skupinah ni bilo nič omembe vrednega. zato sem ga prenehal uporabljat.
ChirkKarlie ::

ChirkKarlie je izjavil:
Zakaj je koristen Discord mi povejte oz. kaj tam tako koristnega izvete? Res me zanima. Ko sem bil sam prisoten v različnih discord skupinah ni bilo nič omembe vrednega. zato sem ga prenehal uporabljat.
Furries??
Sedaj si mi pa veliko povedal. Res.
FTad ::
Sem istega mnenja in tudi mene zanima, kaj je car ali dodatna vrednost Discorda...
MrStein ::
Verjetno kot tiktok. Pač popularno v določenih skupinah.
Motiti se je človeško.

Discord ni enako kot Tik tok. Recimo SLo tech discord skupina je recimo v večini sestavljena iz čudakov ( razen redkih izjem).. Nič bolje ni v drugih skupinah recimo tipa Infire... Resno me zanima, kaj točno je dodatna vrednost? Mogoče sem bil zgolj v napačnih skupinah, ampak kakšne hude vrednosti v teh skupinah nisem zaznal.
ZigaZiga ::
Discord ni enako kot Tik tok. Recimo SLo tech discord skupina je recimo v večini sestavljena iz čudakov ( razen redkih izjem).. Nič bolje ni v drugih skupinah recimo tipa Infire... Resno me zanima, kaj točno je dodatna vrednost? Mogoče sem bil zgolj v napačnih skupinah, ampak kakšne hude vrednosti v teh skupinah nisem zaznal.
Mogoče si res bil v napačnih skupinah, oziroma v skupinah, kjer se ne pogovarjajo o tebi zanimivih temah.
Tule je seznam nekaterih slovenskih discord strežnikov. Morda ti bo kakšen bolj zanimiv.
aytim ::
Sem istega mnenja in tudi mene zanima, kaj je car ali dodatna vrednost Discorda...
Bil je naslednjik xfire. S časoma se je začelo dodajati dodatne funkcionalnosti, kasneje navlako, še kasneje pa se je marsikaj uporabnega skrilo za paywall
energetik ::
Ne hvala, in tako bom rekel vsaki platformi, ki bo to uvedla, vsaj dokler ne bo možnosti ZKP potrditve.
vires in numeris

Zakaj je koristen Discord mi povejte oz. kaj tam tako koristnega izvete?
Internet ni samo ena aplikacija ali spletna stran. Če ena aplikacija rešuje nek določen problem (npr chat), še ne pomeni da ni prostora za kakšno drugo. Če bi to držalo bi vsi bili še vedno na ircu (ki bi do danes verjetno že dobil možnost pogovora preko voica).
Skratka izveš toliko kolikor znanja ima tista določena skupnost. Različne skupnosti uporabljajo različne platforme. Če vidiš da boš v določeni skupnosti dobil koristne informacije, potem se pač pridružiš discordu oz. platformi ki gosti to skupnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Ko smo v naših cajtih gejmali, je bil Ventrilo, nato v glavnem TeamSpeak. Vmes smo končali igrat, in sedaj je kar naenkrat Discord :)
nejc_nejc ::
NekdoPach ::
Uporabljam discord. Je medij za mlajšo generacijo, gaymerje. Problem je, ker ne deluje kot forum / social media, ampak kot group chat, noter je pa na stotine folka. Posledično pride do tega da 10 istih brezdelnežev spama cele dneve in lima slabe memeje, ostalih 95% folka nima tam kaj počet, ker hitro postane nepregledno.
Drugi problem so "klani" ki nastajajo, po domače: vsak mentalni bolnik lahko ustvari svoj mehurček, noter se zberejo podobni mentalni bolniki in furajo dalje blodnje, noter pa ne spustijo drugačnih oz. jih banajo. Na javnih forumih te nekdo hitro postavi na realna tla (in prav je tako). Tam je pa ekstremizacija, dosti tranny in lgtb skupin, pedofili ki iščejo mlade ipd.
Drugi problem so "klani" ki nastajajo, po domače: vsak mentalni bolnik lahko ustvari svoj mehurček, noter se zberejo podobni mentalni bolniki in furajo dalje blodnje, noter pa ne spustijo drugačnih oz. jih banajo. Na javnih forumih te nekdo hitro postavi na realna tla (in prav je tako). Tam je pa ekstremizacija, dosti tranny in lgtb skupin, pedofili ki iščejo mlade ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NekdoPach ()
NekdoPach ::
Po mojem občutku ne. Fb je bolj javen ker imaš ime in priimek + slika, fake profile se briše, (ok obstajajo sicer privat skupine), whatshapp je bolj za ljudi ki se poznajo v resničnem življenju, torej manjše skupine, pa spet vezan je na tvojo tel. številko. Telegrama ne poznam... Discord je precej wild west ker je vsaj na videz anonimen.

Pithlit ::
SLo tech discord skupina je recimo v večini sestavljena iz čudakov
Ko se PNG čudi kako so vsi okol njega čudaki. Lepa :)
Life is as complicated as we make it...
ahac ::
Mogoče si res bil v napačnih skupinah, oziroma v skupinah, kjer se ne pogovarjajo o tebi zanimivih temah.
Tule je seznam nekaterih slovenskih discord strežnikov. Morda ti bo kakšen bolj zanimiv.
Mogoče pa ni problem v "čudakih", ampak v tem, da bi na vsakem serverju fasal ban.
ST discord je sicer nekje srednje aktiven, sploh glede na to, da nima neke specifične tematike in da ga tudi nek aktiven uporabnik foruma težko najde.
Če koga zanima:
Slo-Tech Discord
Anyway, on topic:
Prej smo imeli 2 kanala, ki sta bila taggana kot NSFW.
Potem mi je Discord zatežil, da moram naredit age verification za dostop do kanalov, ki sem jih sam postavil! Seveda sem šel takoj v settinge in izklopil NSFW toggle (že prej tam ni bilo nič res nsfw ali "odraslega" contenta).
So zaradi tega mladoletniki kaj bolj "varni"? Meni se zdi, da so manj... sploh na serverjih, kjer se dovoli bolj neprimerne stvari.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Discord zanima, koliko ste stariOddelek: Novice / Zasebnost | 4047 (946) | rutifruti |
| » | Na internetu bomo morali razkriti starost (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 14873 (7695) | sbawe64 |
| » | Kje spoznati nove ljudi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27508 (8331) | Miki N |
| » | Indeks digitalnega gospodarstva in družbe (DESI) in mesto Slovenije?Oddelek: Loža | 6068 (5100) | Invictus |
| » | IRC z nami že 30 let (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 20829 (16907) | Pika na i |