Forum » Loža » Minimalna plača na 1000€ neto
Minimalna plača na 1000€ neto
Temo vidijo: vsi
nevone ::
Kot sem že prej napisal, pomembno je tudi to, da razmerja med plačami/plačilnimi razredi ostane stable in poštena, ker je seveda kritično, če hočeš imeti sistem nagrajevanja in motiviranja za bolj uspešne ljudi, ki so seveda dodana vrednost, tako za državo, kot za družbo.
Naj mi nekdo razloži, zakaj nekdo, ki ima vsaj 2x višjo plačo od minimalca, kar naenkrat ne more več delati za ta znesek, če se minimalna plača nekoliko zveča. In potem, ko si minimalkarji izborijo višjo plačo se ostali omastijo še veliko bolj samo zato, da bi ohranili razmerja. Ali nas res motivira samo to, da konstantno dobivamo večje plačilo kot nekdo drug, in ti trenutni znesek s katerim si shajal do sedaj, enostavno ni več dovolj? Halo!
Ko se poveča minimalna plača se enostavno vsem, ki je ne dosegajo za toliko zviša plača, tisti, ki imajo več, pa ostanejo na istem, razen, če si potem sami nekako ne izpogajajo višjih plač.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
pegasus ::
Zakaj se vsi bunijo zaradi minimalne plače, nihče pa se ne buni zaradi maksimalne plače? So vsi taki mali grebatorčki al kaj?
Minimalna plača bi morala biti nekje 2200eur, maksimalna pa mogoče 2500eur, točne številke bi moral poračunat. Tako bi dosegli univerzalno človeško dostojanstvo in odpravili kriminal ter ustvarili pravi raj po jugoslovansko ;-)
Minimalna plača bi morala biti nekje 2200eur, maksimalna pa mogoče 2500eur, točne številke bi moral poračunat. Tako bi dosegli univerzalno človeško dostojanstvo in odpravili kriminal ter ustvarili pravi raj po jugoslovansko ;-)
David Mayer ::
Eno so nominalne plače, drugo so realne plače (upoštevajoč inflacijo); tudi teh 1000EUR bo vsako leto manj vrednih, z indeksacijo ali brez, se pa zaganja sveder ja, to pa res. Verjetno bi prišlo spet veliko Slovencev k tebi v Nemčijo, kjer bi imel čas in motiv računati. Spet in spet in spet :D Tvoja ideja v zasnovi sicer niti ni ekstremno slaba (sami zneski so druga reč), saj plače niso edini možen prihodek.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
starfotr ::
Večina ljudi ni sposobna imeti s.p., niti tisti, ki zdaj služijo 2-3k neto...
Delo je vseeno treba najti...
Večina ljudi ne zna niti prebrat svoje plačilne liste niti si ne zna izračunat svoje plače. Niti ne pozna têrminov, kot je bruto2 ali podobno.
Za boljše splošne razmere je treba več znanja (vlaganje v razvoj) in s tem pride boljše življenje. Ne pa dvigovat plače in razvrednotit denarj ter delat inflacijo.
starfotr ::
Potem pa pač pojdi drugam, če ne znaš drugače, kakor samo preko vez.
Torej si tudi ti prišel nekam preko vez? In sedaj pljuvaš po ostalih?
Eno so nominalne plače, drugo so realne plače (upoštevajoč inflacijo); tudi teh 1000EUR bo vsako leto manj vrednih, z indeksacijo ali brez, se pa zaganja sveder ja, to pa res.
Pogajanje za minimalno plačo enostavno ne bi smelo izpasti kot pogajanje z splošno zvišanje plač. Tu gre samo za izboljšanje razmer za najšibkejše. Čisto vseeno je, če ima potem kar naenkrat več ljudi minimalno plačo. In če hočejo več, naj se pogajajo ločeno, ker tista pogajanja niso ekvivalentna pogajanjem za minimalno plačo.
o+ nevone
Utk ::
Kot sem že prej napisal, pomembno je tudi to, da razmerja med plačami/plačilnimi razredi ostane stable in poštena, ker je seveda kritično, če hočeš imeti sistem nagrajevanja in motiviranja za bolj uspešne ljudi, ki so seveda dodana vrednost, tako za državo, kot za družbo.
Naj mi nekdo razloži, zakaj nekdo, ki ima vsaj 2x višjo plačo od minimalca, kar naenkrat ne more več delati za ta znesek, če se minimalna plača nekoliko zveča. In potem, ko si minimalkarji izborijo višjo plačo se ostali omastijo še veliko bolj samo zato, da bi ohranili razmerja. Ali nas res motivira samo to, da konstantno dobivamo večje plačilo kot nekdo drug, in ti trenutni znesek s katerim si shajal do sedaj, enostavno ni več dovolj? Halo!
Ko se poveča minimalna plača se enostavno vsem, ki je ne dosegajo za toliko zviša plača, tisti, ki imajo več, pa ostanejo na istem, razen, če si potem sami nekako ne izpogajajo višjih plač.
o+ nevone
Pri 2x ni dost razlike. Ampak že zdaj imaš v proizvodnji nekvalificirane delavce, ki samo vijake podajajo in delajo za 900 evrov, nek izučen karkoli že ima 950, njihov šef pa 1000. Aprila bojo vsi na jurja. Zakaj se bi potem nekdo sekiral, bojo vsi samo vijale podajali.
V JS ni nič bolje. Učitelj začetnik bo imel 100 evrov več kot pomočnik. Čez kako leto bosta pa izenačena. Vzgojitelji v vrtcu isto. Potem kvaliteta vsega pade, če se ne splača trudit.
delavec44 ::
To so osnove, kako pa drugače pri nas še ovrednotijo delo kot z višino plače. Ne vem kaj nevone ni jasno.
Moj kolega je že pred časom rekel, da se mu ne splača biti vodja izmene za 100€ več in ga po domače jebejo od zgoraj in spodaj. Je raje navaden delavec na doplačanem minimalcu.
Moj kolega je že pred časom rekel, da se mu ne splača biti vodja izmene za 100€ več in ga po domače jebejo od zgoraj in spodaj. Je raje navaden delavec na doplačanem minimalcu.
ripmork ::
Twixz ::
Kako znanje, edino s čimer v Sloveniji kam prideš so veze.
V prejšnji firmi (trgovska dejavnost) sem delal prva tri leta za minimalca, se gnal, dokazal da znam pa nekako ni bilo nekega feedbacka oz. nagrade s strani delodajalca.
Pa sem si našel službo drugje (ironično, preko ene stranke, ki je redno takrat tam jemala robo).
Prinesel odpoved, šef prosi naj naslednji dan pridem na sestanek z direktorjem. Pač tipično "ne bomo ti dvignali dokler ne bomo prisiljeni v to" mentaliteto so imeli. Dvignali so mi takrat za 400€ bruto plačo brez nekih težav.
Potem sem se prestavil v komunalno dejavnost, kjer je pa čist druga zgodba. Ok, plača se dviguje glede na inflacijo, tudi sindikat je precej močen (za sebe vedno bolj ampak ajd, ti fosili ki gredo v penzijo so bili precej bolj problematični kot nov, mlajši kader direktorjev) in tu je nekih dodatkov in aneksov in stimulacij da te glava boli.
Je pa tu bolj mentaliteta "mamo denar samo zakoni omogočajo da damo tako malo". Včasih si bil taglavni frajer če si delal na komunali oz. v smeteh, zdaj je to bolj tako tako.
Je pa problem tudi v tem da inšpekcije sploh ne opravljajo svojega dela kot bi ga morale in pa da nek mladenič, ki še ne ve kako in kaj v življenju zasluži približno isto kot nekdo z 30 let delovne dobe.
karafeka ::
To govorim iz prve roke, ker iščem službo in moraš imet res srečo, da sploh dobiš odgovor, a si bil izbran ali ne. Porazno stanje je glede odnosov, še posebej v takih firmah kjer delajo razni brodnjaki, ki služijo milijone, nimajo pa niti toliko bontona, da bi kanditatu sporočili njihovo odločitev, kljub temu da mora kandidat prit na lokacijo, si vzet čas in ima stroške s prevozom.
Če vsi hočejo višje plače, naj bo potem to pogajanje za višje plače ne za višjo minimalno plačo. Ker zdej se pol vsi švercajo na pogajanjih za najšibkejše. Lahko bi jih bilo sram.
o+ nevone
o+ nevone
To so osnove, kako pa drugače pri nas še ovrednotijo delo kot z višino plače. Ne vem kaj nevone ni jasno.
Exactly.

Blinder ::
Minimalna plača danes prinese ene 1500 € mesečno prihodka v povprečju, če se upošteva malico potne stroške, regres
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
TucoX ::
...zato pa lahko, kot delavec "prihraniš", če je le interes. Pa še po možnosti imaš kakih 350€ potnih stroškov, če se voziš dlje. Za gorivo dejansko porabiš 150 €.
Ko se pa delajo statistike je pa potrebno upoštevati to, da ima kar veliko zaposlenih razliko do minimalne plače in to se na koncu v statistiki prikaže, kot da imajo minimalno plačo. Delež delavcev pod minimalno plačo je v praksi veliko večji, kot ga prikazujejo. Je pa res, da imamo v naši državi dvojna merila. Če si lastnik proizovdnje z veliko zaposlenimi, lahko prikazuješ razliko do minimalne plače. Če imaš pa recimo SP ali manjše podjetje in hočeš nekoga zaposliti in mu prikazovati 400€ razlike do minimalne plače, pa gre to težko skozi. In po dvigu na 1000 Neto, bodo lahko vsi SPJi in manjši podjetniki preživeli, podjetja z miljonskimi dobički pa ne :D :D :D. Delodajalci se borijo za svoje "pravice" ali se delavci ? Delavci nimamo nikogar zadaj, ki bi se boril za nas. Kak protest na Dalmatinovi 4, bi že moral biti v času Semoliča, ne da živijo na naš račun.
Razlika do minimalne plače je trivialna, dokler delavec dela samo pon-pet čez dan. Praktično vsi dodatki (nedelja, praznik, nočna, delovna doba, itd.) se obračunajo iz osnovne plače, zato kdor je pameten ne bo sprejel izmenske službe, kjer je osnovna plača precej manjša od minimalne.
Ker izračun razlike za tipični izmenski delovni mesec med "osnova plača 700eur + dodatek do minimalne plače" v primerjavi z osnovno plačo ki je enaka minimalni plači je več kot 100 eur pri izplačilu na TRR za isto opravljeno delo!
To govorim iz prve roke, ker iščem službo in moraš imet res srečo, da sploh dobiš odgovor, a si bil izbran ali ne. Porazno stanje je glede odnosov, še posebej v takih firmah kjer delajo razni brodnjaki, ki služijo milijone, nimajo pa niti toliko bontona, da bi kanditatu sporočili njihovo odločitev, kljub temu da mora kandidat prit na lokacijo, si vzet čas in ima stroške s prevozom.
Zanimivo, v zadnjem obdobju sem dobil občutek da moraš bit res smotan da ne najdeš službe (no, razen če iščeš specifično, potem se opravičujem).
Moj kolega je že pred časom rekel, da se mu ne splača biti vodja izmene za 100EUR več in ga po domače jebejo od zgoraj in spodaj. Je raje navaden delavec na doplačanem minimalcu.
Ja, morda ima on prenizko plačo, ampak kakšno ima to vezo s pogajanji za minimalno plačo? Nobene. Naj si izpogaja višjo plačo. A tebi se pa zdi prav, da se šverca na minimalkarjih? Sej je ja bistveno bolj sposoben, a ne?
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
Moj kolega je že pred časom rekel, da se mu ne splača biti vodja izmene za 100EUR več in ga po domače jebejo od zgoraj in spodaj. Je raje navaden delavec na doplačanem minimalcu.
Ja, morda ima on prenizko plačo, ampak kakšno ima to vezo s pogajanji za minimalno plačo? Nobene. Naj si izpogaja višjo plačo. A tebi se pa zdi prav, da se šverca na minimalkarjih? Sej je ja bistveno bolj sposoben, a ne?
o+ nevone
Zakaj mora pa država predpisovat plačo odraslim ljudem, se niso sposobni sami dogovorit?
fur80 ::
o+ nevone
Zakaj mora pa država predpisovat plačo odraslim ljudem, se niso sposobni sami dogovorit?
Fora je v tem, da ko smo šli mi delati v npr. Avstrijo kot slovenska firma, so nam morali plačati najmanj minimalno avstrijsko plačo! To pomeni, da mi nismo mogli delat pod ceno za slovenske evriče! ;) Če delaš na Nizozemskem, ti morajo dati najmanj minimalno nizozemsko plačo,.... itd! V Nemčiji imajo tudi minimalno urno postavko!
Vsaka normalna država ima to poštimano! ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
Sindikati ali državni organi so pač utečena praksa pri pogajanjih, ker so delavci vseeno zainteresirani, da se naenkrat uredi plače za več delavcev.
Ampak zanimivo, da šele sedaj govorimo o sposobnosti pogajanj, ko naj bi se pogajali minimalkarji, dokler so se ostali švercal nanje, ni noben tega problematiziral.
o+ nevone
Tako, za pogajanja o plačah do zadolženi sindikati. Ne pa minister za delo. Pri nas se pa sindikati borijo za višje davke na račun nižjega neto. To je fucked up do amena.
o+ nevone
To je kot da bi se gazela in lev dogovorila, kdo bo koga.
Fora je v tem, da ko smo šli mi delati v npr. Avstrijo kot slovenska firma, so nam morali plačati najmanj minimalno avstrijsko plačo! To pomeni, da mi nismo mogli delat pod ceno za slovenske evriče! ;) Če delaš na Nizozemskem, ti morajo dati najmanj minimalno nizozemsko plačo,.... itd! V Nemčiji imajo tudi minimalno urno postavko!
Ne, vsaj pol držav nima predpisane minimalne plače. Niti Nemčija če se ne motim. Imajo pa minimalno po dejavnosti, za kar se pogajajo sindikati in delodajalci, država s tem nima kaj dost.
nejc_nejc ::
To s plačami veze nima. Tako preprečijo damping.
Ne, vsaj pol držav nima predpisane minimalne plače. Niti Nemčija če se ne motim. Imajo pa minimalno po dejavnosti, za kar se pogajajo sindikati in delodajalci, država s tem nima kaj dost.
Haha, tam maš še minimalno urno postavko, kot sem ti rekel! ;)
To s plačami veze nima. Tako preprečijo damping.
Kako, da nima, če je predpisana minimalna plača v Sloveniji, ki ti mora biti za 1 mesec dela izplačana! :D
Zgodovina sprememb…
o+ nevone
A to da se minister za delo dogovarja s sindikati brez da bi kdo vprašal tiste, ki naj bi to plačali, je pa kaj drugega?
Pri nas se pa sindikati borijo za višje davke na račun nižjega neto. To je fucked up do amena.
Jp. Arogantno Jerkičevo so enkrat dobro postavili v zadrego, ko ni znala razložit, po kakšni logiki se v sindikatih (v imenu dobrobiti delavcev) borijo za nižji neto. Sfera ljudi, ki živi nad realnostjo (na debele stroške davkoplačevalcev, seveda).
Vse te države, kje maš not tujce v EU imajo to predpisano, če so pametne seveda in jim je kaj do svojih delavcev v državi.
Po podatkih Eurostata (stanje 1. januar 2025) ima 22 od 27 držav EU nacionalno zakonsko minimalno plačo. Te države so:
Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Estonija, Francija, Nemčija, Grčija, Irska, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Madžarska.
Zakaj pa skandinavci nimajo pa ne vem?
Zgodovina sprememb…
Moj fokus ni na tem kdo se pogaja, ampak za kaj se pogaja.
o+ nevone
A to da se minister za delo dogovarja s sindikati brez da bi kdo vprašal tiste, ki naj bi to plačali, je pa kaj drugega?
Ne, da se delavec in direktor oz. kadrovska dogovarjata za plačo.
Sindikati pa sploh ne vem na kateri strani so. V preteklosti so bili celo proti zvišanju plač.
No, sej res ni tako bistveno kdo se pogaja, je pa bistveno da se sploh pogaja.
In če se delavci odpovejo v pogajanjih še višjemu dvigu in delodajalci nekemu deležu dobička, zakaj se država nikoli ne odpove dohodnini in prispevkov, ki se zarad tega avtomatsko dvignejo? Tudi spjem recimo, ki nimajo nič od teh pogajanj, niti zarad tega nimajo čudežnega višjega prihodka.
In če se delavci odpovejo v pogajanjih še višjemu dvigu in delodajalci nekemu deležu dobička, zakaj se država nikoli ne odpove dohodnini in prispevkov, ki se zarad tega avtomatsko dvignejo? Tudi spjem recimo, ki nimajo nič od teh pogajanj, niti zarad tega nimajo čudežnega višjega prihodka.
Pri nas se pa sindikati borijo za višje davke na račun nižjega neto. To je fucked up do amena.
Jp. Arogantno Jerkičevo so enkrat dobro postavili v zadrego, ko ni znala razložit, po kakšni logiki se v sindikatih (v imenu dobrobiti delavcev) borijo za nižji neto. Sfera ljudi, ki živi nad realnostjo (na debele stroške davkoplačevalcev, seveda).
A maš kak link do tega? :D
Lol pri 1000 neto oz 1500 bruto bo pol javnega sektorja na minimalcu.
S tem, da če imajo še 2 otroka so kreditno nesposobni v tem primeru! :D Potem pa povej tem, ki so hodili na Gimnazijo in sedaj delajo po šalterjih, da se je splačalo učit.
Mi bi morali biti kot je v ZAE. Državne službe mastno plačat in delo lahko dobijo samo Slovenci! Ostalo naj delajo Indijci. Tudi tu tu smo 2 miljona avtohtonih, s tem, da imajo še oni 8 miljona priseljencev! :D
Zgodovina sprememb…
Sindikati pa sploh ne vem na kateri strani so.
Če delavci hočejo sindikate, naj jih imajo.
o+ nevone
zakaj se država nikoli ne odpove dohodnini in prispevkov, ki se zarad tega avtomatsko dvignejo? Tudi spjem recimo, ki nimajo nič od teh pogajanj, niti zarad tega nimajo čudežnega višjega prihodka.
Ker država zaradi sto in več milijonskih projektov rabi denar. Zadaj za temi projekti so pa velike slovenske firme, ki praktično vsem nam kradejo. Aneksi na aneksi na aneksi, ring a bell?
Politiki pa dobijo potem drobtinice (beri milijone), zato da ne obdavčijo teh milijonarjev, ker jim je lažje dobit davke od razdeljene raje.
A maš kak link do tega? :D
Tule :)
... zakaj se država nikoli ne odpove dohodnini in prispevkov, ki se zarad tega avtomatsko dvignejo? Tudi spjem recimo, ki nimajo nič od teh pogajanj, niti zarad tega nimajo čudežnega višjega prihodka.
To pa urejamo z volitvami.
Mene je zmotilo samo to, da se pogaja za minimalno plačo, dvignejo se pa potem vse plače. Čisto drugačno konotacijo ima pogajanje za minimalno plačo kot pogajanje za višje plače.
o+ nevone
... zakaj se država nikoli ne odpove dohodnini in prispevkov, ki se zarad tega avtomatsko dvignejo? Tudi spjem recimo, ki nimajo nič od teh pogajanj, niti zarad tega nimajo čudežnega višjega prihodka.
To pa urejamo z volitvami.
Mene je zmotilo samo to, da se pogaja za minimalno plačo, dvignejo se pa potem vse plače. Čisto drugačno konotacijo ima pogajanje za minimalno plačo kot pogajanje za višje plače.
o+ nevone
Se strinjam, tole si ureja Mesec, če slučajno, ne bo prišel v parlament marca, da bi imel vsaj jurja na mesec na kakem občinskem šihtu.
diplomiral pa je iz evropskih študij na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani
bm1973 ::
Država rabi več pobranega davka in prispevkov, zato dvigujejo mininmalno plačo.
Koliko procentov folka bo potem na minimalcih, 50+ %?
Stroške delodajalca za 1000 EUR neto minimalne plače bo 1915 EUR.
Že pri minimalni plači bo država pobrala skoraj 50%.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Ne glede na konotacijo; dvig minimalca dvigne stroške dela, kar posledično dvigne cene storitev in izdelkov za vse državljane.
Nizek minimalec (absolutno gledano) je simptom. Problem je, da premalo ustvarjamo za željen minimalen standard. Po BDP-ju na prebivalca smo relativno švoh (pod EU povprečjem), hkrati pa je razlika med minimalcem in povprečno plačo že precej nizka. Slovenija spada med najbolj egalitarne države, obdavčitev plač pa je precej visoka. Prava rešitev je tole (drugi odstavek), vse ostalo je začaran krog.
Jp... obdavčitev plač v primerjavi z drugimi državami:
bm1973 ::
Evo Hrvaškega izračuna za 1000 EUR neto...
https://mojposao.hr/kalkulator/izracun-...
Imajo tudi visok bruto-bruto. Sam vseeno manjši.
https://mojposao.hr/kalkulator/izracun-...
Imajo tudi visok bruto-bruto. Sam vseeno manjši.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Država rabi več pobranega davka in prispevkov, zato dvigujejo mininmalno plačo.
Pa kaki lopovi so to, javni upravi tako dajo in potem vzamejo! :D Torej državi se spremeni kot delodajalec za 100EUR, vsem ostalim se spremeni za 200EUR! :D haha Torej državi to niti ni nek strošek, ker ga tako poberejo od gospodarstva nazaj. :D Izgleda, da je Mesec našel enačno in bo to dvigoval, dokler ne bodo volitve ali se bo kaj sesulo. :D
Tole dragi minister, niste nič dali, samo drugim spet vzeli! :D
Zgodovina sprememb…
Orias ::
David Mayer je izjavil:
Žal ni toliko podjetij z milijonskimi dobički in s.p. že pridno zapirajo vrata, česar vam vlada in MSM ne povejo, še več, naganjajo jih na Hrvaško in Bosno. No, dajejo pa subvencije velikim podjetjem z velikim vplivom, to pa ja, da le ne prestavijo svojega poslovanja drugam v tem mandatu, ker bi slabo izgledala nedoslednost med propagando pred volitvami in resničnostjo. Se strinjam, zelo je smešno, :D :D :D
No, ja, vztraja tako samo en minister, drugi so odsvetovali, pijavke jedne kapitalistične!!!
Nobena firma "ni zbežala" v tujino, ki bi bila ogrožena tako, da bi morala zapreti. Pozablja se, da živimo v času kapitalizma. Nekatere firme žene samo pohlep in nič druga. Imajo dobičke, delavcem pa še minimalca ne privoščijo. Normalno, da bo vsak podjetnik posloval tam, kjer mu bo bolj ugodno in kjer bo imel možnost bolj izkoriščat ljudi. Da pa delavcem, ki ustvarjajo takim podjetjem dobiček ne plačaš niti čistega minimalca je pa dobesedno nečloveško.
Sej konec koncev če se postavim v vlogo kapitalista: Zakaj bi nekomu plačal več, če ti delavec dela za mizerno plačo, pa še po možnosti dela neplačano nadurno delo in je hkrati motoviran :D :D.
Ko pa kapitalistu ne bodo delavci hoteli delati ali ne bo dobil ljudi za delat se bo pa vse obrnilo.
Marsikje v tujini zna narod stopiti skupaj za boljši jutri. Ponekod imajo delavci podporo sindikatov, pri nas smo delavci nažalost prepuščeni samemu sebi. Pri nas pa kar naj laufa na polno fovšija in k**barija to kapitalisti izkoriščajo. Na srečo se da temu izogniti in sam začneš svojo poslovno pot.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Minimalna plača (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19102 (5423) | MikeRotch |
| » | Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 59253 (27077) | Malidelničar |
| » | Minimalna plača (strani: 1 2 3 4 … 32 33 34 35 )Oddelek: Loža | 262371 (83712) | solatko |
| » | Ali še v Slovenij kdo dela za manj kot minimalca? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 16870 (14216) | Invictus |
| » | Kako je biti zaposlen, hoditi v službo? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 93783 (76070) | Mesar |