Slo-Tech - Francija pripravlja prepoved uporabe družbenih omrežij za mlajše od 15 let, ki bi lahko začela veljati že z novim šolskim letom. Prav tako bodo razširili prepoved uporabe pametnih telefonov v srednjih šolah. Zakonski osnutek je že nared, obravnavati pa ga mora še parlament.
Vlada je v utemeljitvi zapisala, da številne raziskave dokazujejo, da je uporaba družbenih omrežij povezana s tveganji, med katerimi so izpostavljenost neprimernim vsebinam, nadlegovanje in motnje spanja. Zato predlagajo prepoved uporabe za mlajše od 15 let, kar bi nadzorovala agencija Arcom (Autorité de régulation de la communicationaudiovisuelle et numérique). Drugi del zakona bo prepovedal uporabo telefona v srednjih šolah, torej za dijake med 15. in 18. letom starosti, medtem ko so v vrtcih in osnovni šoli pametni telefoni prepovedani že sedaj.
Francoski predsednik je ob predstavitvi zakonskih osnutkov dejal, da se zgledujejo po avstralski ureditvi, kjer so prepovedali družbena omrežja za mlajše od 16 let.
Novice » Ostale najave » Francija bo prepovedala družbena omrežja za mlajše od 15 let
yayo ::
Se mi zdi, da je kar pozno. Tole bi morali začeti urejati vsaj deset let nazaj, ko še ni bilo omrežij načrtno namenjenih najstnikom. Sedaj bo ena sama igra mačke in miši z izigravanjem in prikrivanjem.
Eduardo ::
Ni problem prepoved, problem je kako jo realizirajo. So forumi družbena omrežja? Jaz bi trdil, da ja... Kako potem recimo slo-tecj preveri starost?
Shegevara ::
realiziralo se bo tako, da bo vsak na kateremkoli družbenem omrežju od slo-techa, youtubea pa do facebooka svoje osebne biometrične vzorce poslal v analizo in hrambo firmam, ki bodo za pravo ceno hranile vse podatke in jih obdelovale na masovnem nivoju.
Mi pa plešemo.
Mi pa plešemo.
Avenger ::
Za otroke gre!!!
(vsak, ki uporablja družbena omrežja bo moral dokazati, da je starejši od 15, kar lahko naredi le z uradnim dokumentom, kar pomeni, da nihče več ne bo anonimen)
Ampak skratka, za otroke gre.
(vsak, ki uporablja družbena omrežja bo moral dokazati, da je starejši od 15, kar lahko naredi le z uradnim dokumentom, kar pomeni, da nihče več ne bo anonimen)
Ampak skratka, za otroke gre.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
filip007 ::
Zdaj bomo vsi slavni "The American Way", samo ne hvala, imam raje prst v riti.
Zero games, zero talk.
BT52 ::
Glugy ::
"Francija bo prepovedala družbena omrežja za mlajše od 15 let"
Nevem zakaj pri takih zadevah vedno dajo tak zavajajoč naslov. Naslov bi mogu bit:
"Francija bo za družabna omrežja uzakonila obvezno identifikacijo z osebnim dokumentom za starejše od 15 let"
Mlajšim od 15 se ne bo treba identificirat ker ne bodo mogl uporabljat tud če bi se identificiral. Torej gre v osnovi za identifikacijo starejših od 15 v zameno za to da tistih ki so pod 15 ne hodijo na družabna omrežja.
Predstavljajte si kakšen bi bil odziv če bi uzakonil samo obvezno identifikacijo brez starostne omejitve? Pol bi ljudje gledal čudno ane.. ampak tako se pa vse zapakira v "zaščito otrok" je pa vse v redu če imamo policijsko državo.
Nevem zakaj pri takih zadevah vedno dajo tak zavajajoč naslov. Naslov bi mogu bit:
"Francija bo za družabna omrežja uzakonila obvezno identifikacijo z osebnim dokumentom za starejše od 15 let"
Mlajšim od 15 se ne bo treba identificirat ker ne bodo mogl uporabljat tud če bi se identificiral. Torej gre v osnovi za identifikacijo starejših od 15 v zameno za to da tistih ki so pod 15 ne hodijo na družabna omrežja.
Predstavljajte si kakšen bi bil odziv če bi uzakonil samo obvezno identifikacijo brez starostne omejitve? Pol bi ljudje gledal čudno ane.. ampak tako se pa vse zapakira v "zaščito otrok" je pa vse v redu če imamo policijsko državo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
Anonimnost rabijo itk sam pedofili, pa dilerji
Za elito bo še vedno obstajala anonimnost. Sam za navadne smrtnike je ne bo.
Zgodovina sprememb…
DeeJay ::
samo pedofili se bojijo tega!
Don't f with me.
samo pedofili se bojijo tega!
Naiven si če misliš da je to edina stvar za katero se bo množična obdelava podatkov uporabljala pri teh zasebnih firmah. Ampak dobr, glej ozkogledno, mislm po en stran ti zavidam da si tak pozitivček. Upam da imaš prav pa da se jaz motim.
Karamelo ::
ja jaz bi rad bil anonimen, ker drugače nič več kritičnega ne napišem čez karkoli..tukaj okol mene so taki norci, da se bodo še name spravli če bodo zvedli kdo sem

Miki N ::
BT52 ::
Ja naivno je to razmišljat... Zakaj Facebook in google pobirajo milijarde... zastonj že ne...
gen Maister ::
Ashrack ::
Družabna omrežja v obdobju AI za najstnike so pase.
Zakaj bi iskal vsecke na FB ce ti AI postane najboljsi prijatelj
Zakaj bi iskal vsecke na FB ce ti AI postane najboljsi prijatelj
....
marS ::
Lahko se zgodi da bo folk ponorel kot nekje v Aziji ...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
OK.d ::
Pa tudi obvezno testiranje IQ-ja bi lahko uzakonili, če ga imaš prenizkega odpade uporaba družbenih omrežij.
LPOK.d
Gregor P ::
Res je, da je za otroke to zelo slabo; kot je tudi res, da ni dobro, da oblast dobi tak nadzor nad nami.
Prvo bi moralo reševati starši in za drugo potem sploh ne bi imeli izgovora.
Kaj počne vaš otrok sedaj? Moj npr. v tem trenutku vadi Chopinov valček Brillante (pol pa sledijo videoigre, nerf bitke itd.)
Kaj počne vaš otrok sedaj? Moj npr. v tem trenutku vadi Chopinov valček Brillante (pol pa sledijo videoigre, nerf bitke itd.)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
če bi se res šlo za otroke bi razmišljali v smeri kako naredit naprave oziroma kar celoten operacijski sistem primarno namenjen otrokom, s prednastavljenimi filtri za spletne vsebine.
Denar, ki bi sicer šel v žepe potrjevalcev polnoletnosti veh uporabnikov (to ni malo denarja) bi lahko tako namenili za subvencioniranje uporabe teh naprav, otrok bi bil registriran in ko postane polnoleten tudi potem avtomatično dobi kodo, ki mu odklene vse do takrat zaklenjene vsebine.
Ni idealna rešitev, ampak 1000x boljša kot to kar se pripravlja v franciji/avstraliji
Denar, ki bi sicer šel v žepe potrjevalcev polnoletnosti veh uporabnikov (to ni malo denarja) bi lahko tako namenili za subvencioniranje uporabe teh naprav, otrok bi bil registriran in ko postane polnoleten tudi potem avtomatično dobi kodo, ki mu odklene vse do takrat zaklenjene vsebine.
Ni idealna rešitev, ampak 1000x boljša kot to kar se pripravlja v franciji/avstraliji
ChirkKarlie ::
Vse kar je potrebno storit je spremenit algoritem iz kapitalskega in propagandnega v poučnega, za vse. Tole je pa spet nek trojanski konj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ChirkKarlie ()

bambam20 ::
Res je, da je za otroke to zelo slabo; kot je tudi res, da ni dobro, da oblast dobi tak nadzor nad nami.
Kaj počne vaš otrok sedaj? Moj npr. v tem trenutku vadi Chopinov valček Brillante (pol pa sledijo videoigre, nerf bitke itd.)![]()
Nič ni slabo. To je dobro za njih, da ne odraščajo s tem gor! ČE nekaj uporabljaš od malega, postane to del tebe. Enako bi morali storiti z nami. Po 22 uri odklopit dostop do vseh internetnih strani. Samo do pošte, bančništva in tv programov bi lahko dosotpal.
Sej pravilno. Se na forumih ne bi smelo biti anonimnosti.
Kako ti je ime pa kako se pišeš? Pa zakaj nisi pol za vzdevek dal svoj ime in priimek če ne maraš anonimnosti?
Zgodovina sprememb…

Kako ti je ime pa kako se pišeš? Pa zakaj nisi pol za vzdevek dal svoj ime in priimek če ne maraš anonimnosti?
V resničnem življenju tudi hodimo naokoli z vrečkami na betici? Drugače pa imaš v več različnih temah o umetni inteligenci linke do mojega profila na devian Artu, kjer imaš povezavo do moje skupine ne FB-ju, kjer boš videl moje ime in priimek.
Gregor P ::
Res je, da je za otroke to zelo slabo …
Nič ni slabo. To je dobro za njih, da ne odraščajo s tem gor! ČE nekaj uporabljaš od malega, postane to del tebe. Enako bi morali storiti z nami. Po 22 uri odklopit dostop do vseh internetnih strani. Samo do pošte, bančništva in tv programov bi lahko dosotpal.
Bodisi sem se jaz narobe izrazil, ali pa si me ti napačno razumel. Visenje otrok na družbenih omrežjih je slabo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
GenZNPC ::
Anonimnost rabijo itk sam pedofili, pa dilerji
Za elito bo še vedno obstajala anonimnost. Sam za navadne smrtnike je ne bo.
Hvala bogu, da bo manj pedofilov in dilerjev z fake profili na teh socialnih medijih, kaj elita dela je tu brezpredmetno.
skibidi
V resničnem življenju tudi hodimo naokoli z vrečkami na betici? Drugače pa imaš v več različnih temah o umetni inteligenci linke do mojega profila na devian Artu, kjer imaš povezavo do moje skupine ne FB-ju, kjer boš videl moje ime in priimek.
to ni nič, to bi te morali bolj temeljito verificirat. na facebooku pa res ni noben problem naredit fake profil. (da devianart niti ne omenjam).

to ni nič, to bi te morali bolj temeljito verificirat. na facebooku pa res ni noben problem naredit fake profil. (da devianart niti ne omenjam).
Razlika med fake profilom in pravim profilom na FB je kot noč in dan.

noben ne pravi da te mora biti česa sram. Samo, da nimamo zagotovila, da je resničen. Pa te ne bom izzival, da nalagaš neke osebne izkaznice ali kaj takega (čeprav zgleda, kot da ti ne bi imel nič proti) , ker kraja identitete ali kaka namerna zloraba tvojih podatkov ni hec. Nikoli ne veš na kakšen način ti bi lahko to kasneje zagrenilo življenje.
Matko ::
Stroka, velikokrat se žal zdi, da bolj ali manj neuspešno, svari pred nevarnostjo zaslonov in vsebin, ki pompozno skačejo iz njih, ter poudarja, da niso le nedolžna zabava.
Sploh ko gre za mladostnike, ki ne dojemajo, da nihče ne objavlja estetsko nedovršenih prizorov, in za otroke, prepogosto prehitro izpostavljene dražljajem, ki jih odmaknejo od resničnega sveta.
Podjetje, ki na trg pošilja čokoladna jajčka z igračko, vabi k uporabi aplikacije, namenjene otrokom, starim približno od štiri do devet let. Otrok si ustvari profil, skenira kodo/igračo in vstopi v virtualni svet ...
Jeb... realnost, važno je zgolj, da se mladino čim prej pripravi za virtualno Potemkinovo vas.
Prišli smo tako daleč, da v eni od naših ustanov za pomoč osebam z duševnimi težavami odpirajo oddelek, namenjen mladim mamicam. Ker ko z dojenčkom pridejo iz porodnišnice, vse prevečkrat ugotovijo, da zadeve niso vedno tako lepe, kot so jih prikazovale vplivnice na družbenih omrežjih.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Francija bo prepovedala družbena omrežja za mlajše od 15 letOddelek: Novice / Ostale najave | 2464 (763) | Matko |
| » | Danska bo prva evropska država s strogimi omejitvami družbenih omrežij za mladeOddelek: Novice / Zasebnost | 4560 (1533) | xangxang |
| » | Evropski parlament predlaga prepoved uporabe družbenih omrežij pred 16. letomOddelek: Novice / Zasebnost | 4084 (1419) | Mr.B |
| » | Na Finskem prepovedali mobilne telefone v šolahOddelek: Novice / Ostale najave | 4269 (1335) | Ganon |
| » | Na Norveškem želijo povišati starostno mejo za uporabo družbenih omrežijOddelek: Novice / Ostale najave | 4861 (3335) | energetik |