Forum » Omrežja in internet » Tv kabel
Tv kabel
meganboj ::
Se opravicujem ce odpiram novo temo saj je teh ze ogromno.Iscem kvaliteten koaksialen kabel za tv anteno dolzine 5 6 metrov.Na tv se mi ocasno pojavljajo motnje na sliki pa tudi kabel imam speljan ob steni kjer se mi tudi veckrat prepogne.Serviser od telemacha pravi da bi bil lahko to vzrok ker signal je ok pa tudi kabel se ne bi smel prepogibat
Lp
Lp
Ko se mi zacnejo pojavljati kocke na zaslonu pomaga ce malo zmigam vtikac na tv imam pa navaden kabel mislim na to da kontakti niso pozlaceni
DarwiN ::
Težava je skoraj zagotovo v konektorju.. Sem imel enak problem.. Ne vem, ali imajo ti konektorji kakšna minimalna odstopanja v dimenzijah, ker sem najprej kupil nov kabel s konektorjem in ni pomagalo... Ponovil vajo, kupil še nek drug kabel s konektorjem in zdaj vse štima.. Konektor mora it tesno v televizor. Potem je očitno dober kontakt..
Ali pa je bil pri meni kriv konektor na usranem Philips TVju. ;) Vse je v dimenzijah! :D
Ali pa je bil pri meni kriv konektor na usranem Philips TVju. ;) Vse je v dimenzijah! :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Pa jas mam isto philips tv pa prejsnji tv isto bil philips pa tudi take probleme mel,mogoce pa res kaj v konekturju krivo ker gre na rahlo noy
DarwiN ::
Ja, obvezno vzemi navojni konektor.. Torej takšen, ki ga privijačiš na TV.. Ne tista "potisna" varianta, ki ga samo potisneš na tv..
To bi znalo bit to!
To bi znalo bit to!
You don't see faith healers working in hospitals
fikus_ ::
Meganboj, imaš tovarniško narejen podaljšek , ali doma narejen iz kabla in konektorjev?
Stisni oz. Razsiri malo konektor, da bo bolj na tesno šel skupaj.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Gagatronix ::
Meganboj, imaš tovarniško narejen podaljšek , ali doma narejen iz kabla in konektorjev?
A to zato, da ne bodo elektroncki ven popadali ?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: fikus_ ()
floyd1 ::
Stari kabli, klasika pri TV, zvočniških kablih brez konektorjev itd. Baker (oz. pač tista zmes, ki je uporabljena za žičke) v nekaj letih lahko precej zoksidira, posledica je zelo slab stik. Ali pa se žičke v konektorju natrgajo in je tam še komaj kaj stika. Če je kabel vmes še "zacvikan" (nekateri so ga npr. polagali tudi "skozi vrata" in tam so ga potem ta stiskala in prepogibala) potem se ni kaj čudit. Nov kabel.
Serviser Telemacha ima veliko možnosti, kako preveriti kabel, zakaj tega ni naredil?
Serviser Telemacha ima veliko možnosti, kako preveriti kabel, zakaj tega ni naredil?
Daniel ::
A je v uporabi samo 1 tv sprejemnik? Ker če jih je več potem tudi zaradi tega signal slabi.
Drugače pa priporočam, da se obrneš na antene zupančič, pri njem sem že kar nekaj materiala naročil.
Drugače pa priporočam, da se obrneš na antene zupančič, pri njem sem že kar nekaj materiala naročil.
starfotr ::
Temu se reče F konektor.
F connector @ Wikipedia
Ni nujno, da ima TV priklop za F konektor. Zelo verjetno bo treba kupit kabel z IEC 61169 priklopom vsaj na eni strani. Oziroma adapter F konektor na IEC.
TV aerial plug @ Wikipedia
Belling-Lee connector @ Wikipedia
F connector @ Wikipedia
Ni nujno, da ima TV priklop za F konektor. Zelo verjetno bo treba kupit kabel z IEC 61169 priklopom vsaj na eni strani. Oziroma adapter F konektor na IEC.
TV aerial plug @ Wikipedia
Belling-Lee connector @ Wikipedia
TyKee ::
Ja, obvezno vzemi navojni konektor.. Torej takšen, ki ga privijačiš na TV.. Ne tista "potisna" varianta, ki ga samo potisneš na tv..
To bi znalo bit to!
Prosim, ne na pamet. Navojni konektor na TV je DVB-S - satelitska.
DVB-C je samo na "potisno" varianto.
Res pa je, da je z raznimi "bauhaus" kabli, konektorji kar precej problema.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Ni kanalov na dvbcOddelek: Zvok in slika | 1189 (871) | finkec |
| » | Kako priklopiti SiOL kabelski TV na TV sprejemnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3390 (3229) | Spajky |
| » | Vprasanja glede vezave tv ant. ojacevalcaOddelek: Zvok in slika | 1400 (1238) | damn |
| » | Lotanje 3,5mm jack konektorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1934 (1782) | BluPhenix |
| » | kabelski internet +tv?Oddelek: Omrežja in internet | 3664 (3437) | Jakka |