Forum » Zvok in slika » Vprasanja glede vezave tv ant. ojacevalca
Vprasanja glede vezave tv ant. ojacevalca
damn ::
Zadeva je sledeca, imam tv antenski ojacevalec (iskrin om-2r/2) in ga nikakor ne uspem usposobiti. Torej na koaksialni kabel sem navil klasicni navojni f konektor, nasraufal na ojacevalec in nista. Vticnice na ojacevalcu so sumljivo velike in se sprasujem ali je tukaj problem. Tisti milimeter kolikor je bakrene zicke v koaksialcu dejansko plese v vticnici in sumim, da je slab stik?
Koliko bakrene zicke je potrebno pustiti proste pri navoju? Ce recimo zicko ob vtiku zablokira ali to pomeni, da je ze prevec? Jo je potrebno zvijati ali kaj podobnega?
Bi bilo bolje resiti to s tovarniskim moskim f konektorjem in potem nanj naviti kar antenski konektor? Koliko bi to vplivalo na izgubo signala, ker pozicija antene malo sux in je vsak procent jakosti pomemben :)
Hvala za pomoc!
Koliko bakrene zicke je potrebno pustiti proste pri navoju? Ce recimo zicko ob vtiku zablokira ali to pomeni, da je ze prevec? Jo je potrebno zvijati ali kaj podobnega?
Bi bilo bolje resiti to s tovarniskim moskim f konektorjem in potem nanj naviti kar antenski konektor? Koliko bi to vplivalo na izgubo signala, ker pozicija antene malo sux in je vsak procent jakosti pomemben :)
Hvala za pomoc!
Hvala, sem ze videl to stran in tocno tako tudi naredil. Ni mi jasno glede stika bakrene zicke in vticnice na ojacevalcu, ker luknjica na vticnici ima premera sigurno 2mm, bakra je pa pol manj. Torej edini nacin, da se dejansko sploh kaj dotika med seboj, je da postrani nasraufas ali kaj, da se baker dotika sploh pleha v vticnici. :)
Razen, ce je ojacevalec fuc. Se komu sanja kako bi to stestiral?
Razen, ce je ojacevalec fuc. Se komu sanja kako bi to stestiral?
737 ::
Ženski konektor ima za dober stik s sredinskim vodnikom v sredini dva vzmetna peresa. Poskusi vanj vtakniti samo kos žice, se mora čutiti, ko se razmakneta.
Nabavi dvojni F ženski adapter in poskusi še brez ojačevalnika.
Nabavi dvojni F ženski adapter in poskusi še brez ojačevalnika.
Aha se mi je zdelo, da mora biti nekaj, ki "zagrabi" bakreno zicko. Prilagam sliki kaksne vticnice so na mojem ojacevalcu, lepo razvidno da je najmanj 2mm luknjica in da tu nima kaj zgrabiti bakrene zicke, niti ni videti kaksnih vzmetnih peres. Taksen je bil originalno zapakiran... slika1 in slika2
Vidis kaksno smiselno resitev?
Drugace pa antena in kablovje sigurno delajo, ker imam priklopljen stari ojacevalec in "dela". Sem ga ravno zato hotel zamenjati, je star in precej korozije :)
Vidis kaksno smiselno resitev?
Drugace pa antena in kablovje sigurno delajo, ker imam priklopljen stari ojacevalec in "dela". Sem ga ravno zato hotel zamenjati, je star in precej korozije :)
Spajky ::
Na drugi sliki levi : saj ima "peresca", ki zgrabijo sredinsko žico, ki mora malo molet ven iz konektorja na kablu - več kot je "šrauf", da sploh doseže. To so navadni kao "sat" konektorji. Verjetno imata tudi oba desna enako, če nista z*ebana ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Imas prav levi ima vzmet. Medtem, ko sta ostala prakticno unicena in je ocitno nekdo na silo nekaj tlacil v konektor. Si pa drznejo taksno sranje dati na polico v trgovino jao.
Grem kar danes v vojno in vsem po spisku nekaj j.
Hvala vsem za pomoc.
Grem kar danes v vojno in vsem po spisku nekaj j.
Hvala vsem za pomoc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava RJ11 vtičnice - pomoč prosimOddelek: Omrežja in internet | 13518 (3735) | wexor |
» | Podaljšanje in razdelitev kabla za kabelsko TVOddelek: Omrežja in internet | 11855 (11256) | ...:TOMI:... |
» | Povezava UTP kabel - vtičnicaOddelek: Pomoč in nasveti | 8602 (8291) | Davidoff |
» | Ojačevalec kabelskega TV signalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14296 (11633) | boysta |
» | Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9675 (8444) | Pyr0Beast |