» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 5.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 5.0

Temo vidijo: vsi
««
65 / 67
»»

Daniel ::

Najbolj zanimivo bi bilo izvedeti ali bo država tisti denar iz DO, ki so ga pobrali iz DO in ga obrestujejo ali kaj že počnejo z njim vrnila v sistem DO glede na to, da so napovedi, da bo denarja razmeroma hitro zmanjkalo.

jernejl ::

krepelce je izjavil:

Tako, da je tudi tretja opcija. Da imaš nerealna pričakovanja, pač sprejetje davka na nepremičnine je nekaj, kar mora družba uzavestiti
Neumnost, to je zgolj pesek v oči narodu, da se nič ne naredi. Če so lahko povečali davščine študentom, zaposlenim in upokojencem, pa za to niso čakali na "uzaveščanje družbe", bi bistveno bolj komot dodatno obdavčili premožne člane družbe.

nejclp je izjavil:

1. Ne, možnosti je več, lahko je šlo tudi za korekcijo ocene izvedljivosti, spremembo okoliščin, pritiska interesnih skup in političnih ovir.
Izvedljivost v štirih letih ni vprašljiva, ker če v štirih letih niso sposobni spisat zakona, pa imajo pri tem cel kup zgledov drugih razvitejših držav, potem je bolje, da teh ljudi v politiki sploh ni, ker so za to delo popolnoma nesposobni.
Sprememba okoliščin? Vsekakor, nepremičnine so zmeraj manj dosegljive in okoliščine kažejo na to, da je ta davek še bolj potreben kot je bil ob nastopu mandata.
Pritisk interesnih skupin je pa zmeraj, to ni nobeno presenečenje, da bodo tisti, ki bi morali plačat več davka, proti. Če so tem pritiskom podlegli, niso nič manj krivi.

Rekel sem, da imaš teleološko fiksacijo v kombinaciji s kognitivno pristranskostjo in dunnig kruger efektom, fundamentalno atribucijsko napako in logičnimi preskoki. To ni funkcionalna nepismenost, gre bolj za tvojo ideološko pristranskost, politično motivirano interpretacijo in globoko željo, da bi nasprotno stran prikazal kot lažnivo in/ali nesposobno.
Jaz za razliko od tebe nimam nobene ideološke pristranskosti. Če je nekdo nesposoben ali lažnivec, bom to povedal, pa če je to Janez ali Robert ali kdorkoli drug. To, da so lagali, je pač dejstvo, ker so imeli vse možnosti, da tak zakon sprejmejo, pa ga niso. Za razliko od Roberta Janez vsaj ni ljudi nategoval s tem, da bo tak davek uvedel.
Sem pa očitno na nasprotni strani vseh večjih strank, ker nobena nima namena sprejeti višje obdavčitve premoženja. Nekateri to odkrito povedo, drugi pa samo lažejo, kako je to potrebno, ko dobijo moč, da to uresničijo, pa naredijo nič.

3. Večja ponudba stanovanj in zemljišč na trgu seveda pomeni nižje cene/najemnine, zato je seveda treba aktivirati prazna, predvsem pa graditi nova. Samo z obdavčenjem ne boš sprostil prav veliko stanovanj, kot kažejo primeri. Ne moreš iti z obdavčitvami ad absurdum, a ti moram to jaz, kot levak, razlagat?
Z obdavčitvijo lahko jutri aktiviramo neskončnokrat več stanovanj kot jih lahko jutri zgradimo. Za obdavčitve ad absurdum pa navijaš ti in tebi podobni, jaz čisto racionalno povem, da če dvigneš ceno nečesa in zaslužiš več, je bila cena tistega prej prenizko postavljena. Država z davkom največ pobere na vrhu Lafferjeve krivulje, ne pri absurdno visokih davkih, kot se vam nekaterim zmotno zdi. Če povišaš prenizek davek, to ne pomeni, da zaradi tega postane absurden.

4. Kakšno vezo ima to z informacijo, ki si jo, kot funkcionalno pismen osebek, dobil iz tega članka? Tukaj si demonstriral nov niz napak, šel si ad hominem, (torej skušal diskreditirati avtorja članka), potrditveno pristranskost (taki so proti, torej imam prav) in seveda logično napako (iz tega, da ima nekdo interes, ne sledi, da je tvoje stališče pravilno- non sequitur)
Če lisica reče, da nima smisla kokoši zapirati v kokošnjak, je to njeno mnenje, ne pa kak kredibilen vir informacije, ki bi jo bilo kakorkoli smiselno upoštevat. Tako da si osnovno napako naredil ti, da si to propagandno skrpucalo sploh šel lepit sem gor kot nek vir. OECD že leta pravi, da je treba zapirati kokoši v kokošnjak, lisica reče: "eh, to ne deluje" z nekimi za lase privlečenimi "argumenti", brez virov in dokazov, ti pa greš lepit lisičje mnenje kot nek vir, da zapiranje kokoši ne deluje. Daj se malo zresni. V tem članku je nanizanih toliko bedarij, da se nanje sploh ne splača odgovarjat, ker bi za to porabil ure in ure dragocenega časa. Zato sem ti pač namignil, kdo stoji za to propagandno vsebino, ampak tebi za kredibilnost in pristranskost avtorja nekega zapisa očitno ni prav nič mar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Utk ::

Še vedno ne vem čisto dobro, ali so nasprotniki proti zakonu kot takemu, ali samo proti "slabi" začetni implementaciji drugače solidne rešitve?

Stvar je finančno in kadrovsko nevzdržna. Kot država si ne moremo privoščit 750 mio letno za financirat 30,000 ljudi. Kolk je to po glavi? Enostavno je to preveč denarja za premalo ljudi. Drugo je to da tega nima kdo delat, sploh pomoči na domu. V domu imaš enga človeka, ki v eni uri preobleče 20 postelj. Na terenu bo v eni uri preoblekel eno, morda dve. Ne moreš čez fiziko. Pa še tega enga človeka, ki bi delal v domu ni, od kod naj bi prišlo 10x tolk ljudi, ki bojo hodili po terenu. To je fantazija.
Tretja stvar je da je to enostavno nepošteno. Nekdo dementen ima lahko 1500 evrov penziona in mu doplačujemo 2000 na mesec, zato da njemu ostane 700 evrov, s katerimi itak nima kaj delat, ker je pač dementen, nepokreten, itd. Najprej bi moral it cel penzion, vsakemu da ostane 100 evrov za čike in kave, šele od tam dalje se lahko menimo da mu dolagamo iz davkov. Vsaj v tej fazi ko nihče še ni kaj veliko prispeval iz tistih dveh procentov. Čez 15, 20 let ko se nabere tega, potem bi lahko malo preračunali kolk je kdo prispeval in kolk mu dolagamo.

To bo še en zdravstveni sistem v katerga vsi plačujemo, koristijo pa samo redki, ko ga rabiš, ga pa čakaš v neskončnost. Ker je stvar finančno in kadrovsko nevzdržna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ta implementacija kot je, z neobstoječim informacijskim sistemom in baje že cca 100 novih zaposlenih socialnih delavk, ki delajo samo na odločbah in neskončni birokaciji, je pa samo češnja na torti že tako zgrešenega zakona.

krepelce ::

jernejl je izjavil:

krepelce je izjavil:

Tako, da je tudi tretja opcija. Da imaš nerealna pričakovanja, pač sprejetje davka na nepremičnine je nekaj, kar mora družba uzavestiti
Neumnost, to je zgolj pesek v oči narodu, da se nič ne naredi. Če so lahko povečali davščine študentom, zaposlenim in upokojencem, pa za to niso čakali na "uzaveščanje družbe", bi bistveno bolj komot dodatno obdavčili premožne člane družbe.

Ta komot, smo videli, kako se obnese, deluje samo, dokler gledaš skozi cev na točno določeno točko. In ne vidiš ničesar okrog tega, recimo, da je študentsko delo tako ali tako zadeva, ki jo treba ukiniti.

Študentje mislijo, da imajo nekaj od nje, dokler ne padejo na trg dela, kjer jim potencialne službe odžirajo naslednje generacije študentov, podjetja pa imajo na račun tega velike prihranke pri plačah.

Poznam marsikoga, ki mu bo zaradi študentskega dela, ki ga je opravljal veliko predolgo, na starost hudo žal.

jernejl je izjavil:

Pritisk interesnih skupin je pa zmeraj, to ni nobeno presenečenje, da bodo tisti, ki bi morali plačat več davka, proti. Če so tem pritiskom podlegli, niso nič manj krivi.

Torej se zanašaš na to, da bo desnica poskrbela za stanovanja in navila več davka za premožne? :)) :)) :))

Samo vprašam, ker, če kritiziraš imaš zagotovo rešitev, ki ni slabša od kritiziranega?

Sicer po neoliberalistični in libertarni razlagi, so si mladi tako ali tako sami krivi, da nimajo stanovanj in jih bodo sposobni imeli, nesposobni pa si jih niti ne zaslužijo, tako, da ne vem točno v čem je problem.

Razen tega bo po kapitalistični doktrini, trg s konkurenco poskrbel za nizke cene.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Mato989 ::

Unilseptij je izjavil:

moramo vedeti, da je zakon o dolgotrajni oskrbi sprejela Janševa vlada že leta 2021... seveda je bil napisan tako, da ni bilo nič iz tega do lani, ko je bil sprejet novi zakon Maljevca, od takrat se zadeve zdaj dejansko odvijajo, čeprav seveda ne gre tako hitro kot bi si želeli.

Še vedno ne vem čisto dobro, ali so nasprotniki proti zakonu kot takemu, ali samo proti "slabi" začetni implementaciji drugače solidne rešitve?

Problem zakona je ne samo to da ne gre hitro ampak da je POLOM overall...

To da vsi plačujemo oskrbo zato da ima nekdo v DSOju ceno 700 ali 800 EUR čeprav ima penzijo ki je morda celo višja kot PLAČA osebe ki plačuje dolgotrajno oskrbo je BURLESKA BREZ PRIMERE...

In to da dobijo samo tisti ki so sprejeti v dom je NEPOŠTENO

Skratka ta oskrba je DALEČ DALEČ od solidarne in DALEČ DALEČ od pravične in to je glavni problem.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

To da vsi plačujemo oskrbo zato da ima nekdo v DSOju ceno 700 ali 800 EUR čeprav ima penzijo ki je morda celo višja kot PLAČA osebe ki plačuje dolgotrajno oskrbo je BURLESKA BREZ PRIMERE...

Burleska brez primere si ti, najdeš neko nepomembno majhno anomalijo, in se obnašaš, kot, da je to vseprisoten pojav.

Velika večina upokojencev absolutno nima višje penzije kot so plače. To, da tebe ena majhna skupina moti in bi zaradi nje drkal v glavo vse ostale, je pač... burleska, kot si rekel.

In se sploh ne čudim, da si v svoji glavi, v nekem črnem oblačku, ki si si ga sam ustvaril, je pa skregan z vso realnostjo.

Je pa noro, da hočeš v svoj črn oblaček zvleči tudi vse ostale, ki ravno tako ne razmišljajo, tako kot ne sam.

Kaj, misliš, da boš imel kaj bolj prav, če vas bo več?

Zgodovina sprememb…

To ni anomalija, ampak je bistvo sistema.
Prej je bilo bolj pošteno. Najprej sam, potem svojci, na koncu občina. Če bi država hotela vržt nekaj denarja v to, bi pač sofinancirala svojce. Ne pa tistega, ki plača sam.
In prej je bilo to rešeno v nekaj dnevih, zdaj v pol leta.

Mah ne sekiraj se za mene jaz imam več denarja na mesec kot verjetno vsi upokojenci (ne vem koliko je max penzija sicer)

Ampak govorim zaradi tega ker levica skoz nabija o solidarnosti potem pa sprejme POPOLNOMA nesolidaren in NEprogresiven zakon....

Utk je izjavil:

Anomalija, ki jo desničarski propagandisti napihujejo, neumni pa vanjo verjamejo.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Prej je bilo bolj pošteno. Najprej sam, potem svojci, na koncu občina. Če bi država hotela vržt nekaj denarja v to, bi pač sofinancirala svojce. Ne pa tistega, ki plača sam.

Točno tako...

Ne razumem zakaj bi morali upokojenci ki imajo recimo 1.800 penzije in 3 bajte dobit solidarno oskrbo in DSO plačan od nas, da bodo potomci manj plačali ali še več keša dedovali in bajte...

Kako je to smiselno?

Za levake so vsi, ki imajo več od minimalca, penziona ali plače, anomalija.

Mato989 je izjavil:

Ampak govorim zaradi tega ker levica skoz nabija o solidarnosti potem pa sprejme POPOLNOMA nesolidaren in NEprogresiven zakon....

Ja, saj levica ima prav, ti pa ne. Ko boš moral preživljati starša v domu, brez državne pomoči in ti bo pol plače poniknilo v to boš povedal, ali je tistih 50 eurov vredno plačati ali ne.

Utk je izjavil:

Utk, proti meni si navaden revež. Zato te pa bolijo centi.

Je pa med nama še ena razlika, ti si pokvarjen do obisti, nemaren egoist, ki gleda samo nase. Jaz pač ne.

Tudi sicer mi je smešno, da se čez davke največ pritožujete tisti, ki jih plačujete najmanj in ste veliki neto prejemniki iz državnega sistema.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Utk je izjavil:

Točno tako...

Ne razumem zakaj bi morali upokojenci ki imajo recimo 1.800 penzije in 3 bajte dobit solidarno oskrbo in DSO plačan od nas, da bodo potomci manj plačali ali še več keša dedovali in bajte...

Kako je to smiselno?

Ne samo 3 bajte, še jurja na mesec od penziona dobijo. Mi pa plačujemo. Solidarnost po slovensko. Reveži za tiste, ki imajo preveč.

Utk, proti meni si navaden revež. Zato te pa bolijo centi.

Proti meni si navaden bedak in lažnivec. Zato te boli pamet in resnica.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Utk je izjavil:

Točno tako...

Kako je to smiselno?

Ne samo 3 bajte, še jurja na mesec od penziona dobijo. Mi pa plačujemo. Solidarnost po slovensko. Reveži za tiste, ki imajo preveč.

Lol, povprečna penzija za začetek leta 2025 je bila 990 eurov neto. Vidva sta ušla iz neke paralelne dimenzije.

Pamet in resnica Utk? Ni videti... mogoče pa sploh ne veš kaj to je.

Zgodovina sprememb…

krepelce, ta ANOMALIJA je SISTEMSKO DOLOČENA, ni to nekaj kar se ni dalo predvidet...

Mato989 je izjavil:

krepelce, ta ANOMALIJA je SISTEMSKO DOLOČENA, ni to nekaj kar se ni dalo predvidet...

Kaj blebetaš, saj je jasno, nad 1500 neto penzije prejema 8% penzionistov. Se pravi v tvoj rang 1800 neto jih spada mogoče 4%.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kaj blebetaš, saj je jasno, nad 1500 neto penzije prejema 8% penzionistov. Se pravi v tvoj rang 1800 neto jih spada mogoče 4%.

Saj nima veze, vsak ki ima več kot MINIMALCA, in je v DSO dobiva denar ki ga tudi oni na minimalcu FINANCIRAJO... in to NE GLEDE na njihovo stanje na TRR ali nepremičninsko stanje... ali to koliko imajo otroci denarja...

Mato989 je izjavil:

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Saj nima veze, vsak ki ima več kot MINIMALCA, in je v DSO dobiva denar ki ga tudi oni na minimalcu FINANCIRAJO... in to NE GLEDE na njihovo stanje na TRR ali nepremičninsko stanje... ali to koliko imajo otroci denarja...

Ima zelo veliko vezo. Ker fašisti zelo radi obtožujejo majhne marginalne skupine, ki se ne morejo braniti in na njih gradijo politično agendo.

Saj veš, Auschwitz in podobno...

In točno to počneta z Utkjem, na upokojencih. Uuuu, veliki bogatuni upokojenski, vidva uboga reveža pa trpita. In potem preslikaš to še naprej, na tiste z minimalnimi plačami: "poglejte kako slabe plače imate, tisti grdi, grdi, upokojenci, so pa miljarderji" (z 990 eurov neto penzije).

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ima zelo veliko vezo. Ker fašisti zelo radi obtožujejo majhne marginalne skupine, ki se ne morejo braniti in na njih gradijo politično agendo.

Ne bluzi več... Dolgotrajna oskrba mora past in se ukinit denar pa vrnit ljudem starim pa naj otroci plačajo ali prodajo nepremičnino saj so v domu

Mato989 je izjavil:

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne bluzi več... Dolgotrajna oskrba mora past in se ukinit denar pa vrnit ljudem starim pa naj otroci plačajo ali prodajo nepremičnino saj so v domu

N-a. Nič se ne bo ukinilo, ker je v tem primeru taka stranka izgubila večino upokojenih volilcev. Dolgotrajna oskrba je tu in bo tu tudi ostala, tako kot pri ostalih civiliziranih državah.

Kot sem povedal, fašisti radi obtožujejo skupine, ki se ne morejo braniti, in točno to počneta z Utkjem, na upokojencih. Uuuu, veliki bogatuni upokojenski, vidva uboga reveža pa trpita.

In potem preslikaš to še naprej, na tiste z minimalnimi plačami: "poglejte kako slabe plače imate, tisti grdi, grdi, upokojenci, so pa miljarderji" (z 990 eurov neto penzije).

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Daniel ()

harmonkar9 ::

Utk je izjavil:

Utk je izjavil:

Točno to! Mi reveži, ki smo sicer uspešni domoljubni podjetniki, plačujemo za levakarske stare kulake, ki imajo več od minimalne penzije

Zgodovina sprememb…

Ma kaj se ne morejo branit, daj nehaj.

Kar je potrebno naredit, ko greš v penzijo ti mora bit odvzeta volilna pravica, kot je oni do 18 nimajo je ti nad 67 ali 70 ne bi smeli imet ker je razsodnost padla in samo še egoistično gledajo nase kot froci ne znajo

Mato989 je izjavil:

Ma kaj se ne morejo branit, daj nehaj.

Kar je potrebno naredit, ko greš v penzijo ti mora bit odvzeta volilna pravica, kot je oni do 18 nimajo je ti nad 67 ali 70 ne bi smeli imet ker je razsodnost padla in samo še egoistično gledajo nase kot froci ne znajo

Ja, saj vem, da bi fašisti raje živeli v diktaturi enoumja, ampak smo v demokraciji, tako, da tudi ta tvoja "rešitev", ne bo letela.

Sicer glede egoističnega gledanja nase, mislim, da si lahko samo tiho. V najhujšem primeru je tistih nekaj, takih kot si sam.

Moji stari starši, po obeh straneh, so od tiste borne pokojnine šparali, da so nam vnukom lahko kupila darilo, za RD / novo leto /...

Pa mislim, da ima kar večina take izkušnje, to, da pa sam tega nisi bil deležen, pa se ne čudim, ali jabolko ne pade daleč od drevesa,
ali pa je drevo ugotovilo, kakšno gnilo sprevrženo jabolko je padlo od njega.

Zgodovina sprememb…

Mi reveži, ki smo sicer uspešni domoljubni podjetniki, plačujemo za levakarske stare kulake, ki imajo več od minimalne penzije

Če napišem da reveži plačujejo za tiste, ki imajo več od njih, ne pomeni da sem jaz revež. Za postavit se v kožo nekoga drugega rabiš nekaj malega inteligence in empatije. Levaki tega ne premorete niti malo. Vi samo veste kaj morate kričat da pripadate vaši opciji, v resnici pa ne razumete kaj to pomeni. Ker pač nimate neke pameti.

Zato se nek Januli in Nike kao zavzemajo za reveže, pa ne razumejo da jim v resnici delajo škodo.

Zgodovina sprememb…

ja in če sta, pač sta preko 40 let premalo vplačala da bi imela višjo penzijo, to ni problem nas ostalih ampak njun... včasih te pač kaznuje neambicioznost zaslužit več ali investirat

Utk je izjavil:

Mi reveži, ki smo sicer uspešni domoljubni podjetniki, plačujemo za levakarske stare kulake, ki imajo več od minimalne penzije

Če napišem da reveži plačujejo za tiste, ki imajo več od njih, ne pomeni da sem jaz revež. Za postavit se v kožo nekoga drugega rabiš nekaj malega inteligence in empatije. Levaki tega ne premorete niti malo. Vi samo veste kaj morate kričat da pripadate vaši opciji, v resnici pa ne razumete kaj to pomeni. Ker pač nimate neke pameti.

Ti si absolutno revež. Sicer se ne bi tako gnal za tisti drobiž, ki ga prispevaš v družbo.

Mato989 je izjavil:

ja in če sta, pač sta preko 40 let premalo vplačala da bi imela višjo penzijo, to ni problem nas ostalih ampak njun... včasih te pač kaznuje neambicioznost zaslužit več ali investirat

No ja, torej je čisto ok, tako kot je. Boš zaslužil več, bil bolj sposoben, in boš imel več. Kje je problem.

Zgodovina sprememb…

Prispevam vsak mesec kar nekaj penzionov, brez skrbi.

No ja, torej je čisto ok, tako kot je. Boš zaslužil več, bil bolj sposoben, in boš imel več. Kje je problem.

Problem je ker plačujem spet enim ki koristijo in niso plačevali 40 let, bi pa dobivali... hkrati pa ni nujno da so večji reveži od mene in bi lahko sami sfinancirali.

FireSnake ::

TheTrick je izjavil:

Dolgotrajna oskrba je popolni polom. Levica nima pojma kako eno stvar izvest v praksi. So teoretiki in tam se konca. Leta 2026 na roke furajo stvari v letu ko ti ai na prompt skodira cel projekt. In tocno zato bi morali imeti eno tehnolosko usmerjeno stranko v DZ ker slo politika je vsa ostala v 90ih en plesko celo v letu 91.

Tu je treba dodati: na roke se dela kljub temu, da se je zapravilo 400 000€. In se ni naredilo nič. Torej bo treba plačati še enkrat.
In eni pajaci tukaj še kar govorijo, da ta gamad nima nobenega škandala. ;((
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

FireSnake je izjavil:

TheTrick je izjavil:

Dolgotrajna oskrba je popolni polom. Levica nima pojma kako eno stvar izvest v praksi. So teoretiki in tam se konca. Leta 2026 na roke furajo stvari v letu ko ti ai na prompt skodira cel projekt. In tocno zato bi morali imeti eno tehnolosko usmerjeno stranko v DZ ker slo politika je vsa ostala v 90ih en plesko celo v letu 91.

Tu je treba dodati: na roke se dela kljub temu, da se je zapravilo 400 000€. In se ni naredilo nič. Torej bo treba plačati še enkrat.

Govoriš o TEŠ6? Ne, narobe si razumel, tam je SDS vrgel v smeti, 1.6 miljarde eurov in stroški še naraščajo.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

FireSnake je izjavil:

TheTrick je izjavil:

Govoriš o TEŠ6? Ne, narobe si razumel, tam je SDS vrgel v smeti, 1.6 miljarde eurov in stroški še naraščajo.

Sem vedel, relativizacija, ker drugje nekaj pokradejo je ok da tudi tu... klasika v SLO.

Mato989 je izjavil:

krepelce je izjavil:

FireSnake je izjavil:

TheTrick je izjavil:

Sem vedel, relativizacija, ker drugje nekaj pokradejo je ok da tudi tu... klasika v SLO.

Ne relativizacija, zelo jasno pokazan prst na hinavščino desnice. Kjer ni nič narobe, če se krade in stran meče denar, dokler ste to sami.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

Aha, se pravi, 30 let je ni uvedel nihče, Levica jo je

Še kar lažeš?
levica nič ni uvedla, ker je dolgotrajna oskrba obstajala že prej.
To smo ti že razložili (argumentirano z viri), a ti to laž še kar ponavljaš.
Te ni nič sram, da prejemaš plačilo za to, da se lažeš po forumu?

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

Še kar lažeš?

Jaz je nisem videl? Misliš, da je obstajal papir z nekimi črkami? No to pač ni dolgotrajna oskrba ampak je papir s črkami.

Če Mesec napiše na papir, da so davki ukinjeni, boš potem volil zanj?

Zgodovina sprememb…

Peanuts.

Utk je izjavil:

Peanuts.

Ni problem, samo potem ne vem o čem boš govoril, ker kaj tako velikega ni zakuhala še nobena leva stranka, nikoli.

Enake vatle za vse, dragi Utk, ne, da obtožuješ druge in hkrati voliš 100x večji problem. Ker sicer izpade vse skupaj samo kot poceni SDSovska propaganda.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

Še kar lažeš?

Jaz je nisem videl? Misliš, da je obstajal papir z nekimi črkami? No to pač ni dolgotrajna oskrba ampak je papir s črkami.

Na tisoče ljudi je bilo vključenih.
in rimmer tiste, ki so bili že prej v sistemu prišteva k tem, ki so na novo.
Laže rimmer in lažeš ti! No, saj ... gliha skup štriha.

In zdaj, ko smo ti dokazali da lažeš si začel:
- laž ponavlajti
- se delati budalo.

Kar pa ne spremeni dejstva: levica ni uvedla nič, dolgotrajna oskrba je že obstajala (povezava do objave, kjer so viri, ki to potrdijo)

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

Še kar lažeš?

Na tisoče ljudi je bilo vključenih.
in rimmer tiste, ki so bili že prej v sistemu prišteva k tem, ki so na novo.
Laže rimmer in lažeš ti! No, saj ... gliha skup štriha.

In zdaj, ko smo ti dokazali da lažeš si začel:
- laž ponavlajti
- se delati budalo.

Kar pa ne spremeni dejstva: levica ni uvedla nič, dolgotrajna oskrba je že obstajala (povezava do objave, kjer so viri, ki to potrdijo)

Sem ti že enkrat povedal, pri tvojih lažnjivih fake newsih, pogledam samo domeno linka. Če ni uradna, niti ne gledam.

Ne boš mi tratil časa, z lažmi, si mi ga v preteklosti že preveč.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

Jaz je nisem videl?

Od kdaj pa si ti, lažnivec, merodajen za kar koli? Pomembna so dejstva. ne to, kar je v tvoji zblojeni in lažnivi glavi. In dejstva govorijo zase.
Če je ti nisi videl še ne pomeni, da ni obstajala.
Na tisoče ljudi pa je bilo vključenih. Važno je, da so oni videli.

harmonkar9 ::

Utk je izjavil:

Če napišem da reveži plačujejo za tiste, ki imajo več od njih, ne pomeni da sem jaz revež.

Utk je izjavil:

Si kar prav napisal, da mi, uspešni domoljubni podjetniki, sodimo med reveže. Ne zdaj z levakarskimi ovinkarjenji, češ da smo premožni. Kako se naj potem smililmo sami sebi?

Utk je izjavil:

Za postavit se v kožo nekoga drugega rabiš nekaj malega inteligence in empatije. Levaki tega ne premorete niti malo.

Točno to. Levaki kradejo nam, uspešnim domoljubnim podjetnikom, ki nismo reveži, majkemi, in dajejo drugim, ki niso uspešni domoljubni podjetniki, ker so v penziji. To je po njihovo empatija.

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

Jaz je nisem videl?

Od kdaj pa si ti, lažnivec, merodajen za kar koli? Pomembna so dejstva. ne to, kar je v tvoji zblojeni in lažnivi glavi. In dejstva govorijo zase.
Če je ti nisi videl še ne pomeni, da ni obstajala.
Na tisoče ljudi pa je bilo vključenih. Važno je, da so oni videli.

Sem ti že enkrat povedal, pri tvojih lažnjivih fake newsih, pogledam samo domeno linka. Če ni uradna, niti ne gledam.

Zgodovina sprememb…

20.000 lažnivec! 20.000 ljudi je bilo že prej v dolgotrajni oskrbi.

Ti se pa kar še laži naprej.

FireSnake je izjavil:

20.000 lažnivec! 20.000 ljudi je bilo že prej v dolgotrajni oskrbi.

Ti se pa kar še laži naprej.

Zgodovina sprememb…

Skratka totalen fail..

Mimogrede: Štrukelj ponovno izvoljen za predsednika konfederacije sindikatov javnega sektorja!!! :)

"Pred novim mandatom povsem jasno povemo, proti čemu smo," je pojasnil Štrukelj. Dodal je, da so proti zniževanju davkov, kar napovedujejo nekatere politične stranke, da so proti socialni kapici, ki bi najbogatejšim omogočila, da prispevajo manj, ter da kategorično nasprotujejo vsakemu posegu v plačni sistem, "pa naj gre za spremembe terminov, ko se zvišujejo plače, ali za napovedi, da bi se posamezni deli izvzeli iz enotnega plačnega sistema".

Prav tako ne bodo pristali na razgradnjo zdravstvene reforme, ki je šla po njihovi presoji v pravo smer, in sicer v utrjevanje javnega zdravstva, saj bi to pomenilo poglabljanje razlik v državi. Podpirajo tudi dolgotrajno oskrbo, ki ima sicer številne težave. "Pripravljeni smo se pogovarjati, ampak hkrati se bomo pripravljali tudi na to, da bomo šli na ceste, če bo to potrebno," je napovedal Štrukelj.

Matr, mi ga je škoda, on bi moral iti v pravo politiko, je pa res, da takole verjetno več doseže.

Zgodovina sprememb…

Evo Malevac v tarči

"Ljudje rabijo dobit oskrbo ki jo POTREBUJEJO, ne tisto ki jo LAHKO PLAČAMO"

To je za njega civilizacijski dobitek, da dajemo ljudem nekaj kar "rabijo" ne glede na to ali to zmoremo plačat

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Evo Malevac v tarči

To je za njega civilizacijski dobitek, da dajemo ljudem nekaj kar "rabijo" ne glede na to ali to zmoremo plačat

Ja, Mato. In to je civilizacijski dobitek. Ti si pa ostal nekje v sistemu hord**.

** sicer snov osnovne šole, ampak ker vem kako ste z znanjem:
- Horda (skupina): Najmanjša enota (par deset ljudi), temelji na sorodstvu, nima formalnega vodstva
- Plemenska zveza (pleme): Večja skupnost, ki povezuje več sorodstvenih skupin. Vodstvo je neformalno (npr. svet starešin), ključna je skupna kultura in jezik.
- Poglavarstvo: Prva stopnja z jasno hierarhijo. Obstaja osrednja avtoriteta (poglavar), ki ima moč in nadzor nad viri. Položaj je pogosto deden, družba pa se začne slojiti.
- Država: Najvišja stopnja. Ima centralizirano oblast, jasno določene meje, zakone, davčni sistem in vojsko/policijo, ki skrbi za red.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Evo Malevac v tarči

Ja, Mato. In to je civilizacijski dobitek. Ti si pa ostal nekje v sistemu hord.

Mah, nikoli to ni dosežek, to je razmetavanje denarja na račun prihodnjih generacij...

krepelce je izjavil:

Seveda!
Kar ti rečeš, je vse res.
Referenca: trust me bro. ;((

Ko ti dokažemo, dal lažeš je pa fejk news.;((

To, da so za informacijski sistem zapravili 400 000€ in se je denar pokradel in za to nismo dobili nič tudi ni res, drži?
Vir: tarča, 9.4.2026

Zgodovina sprememb…

««
65 / 67
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gre podjetnikom v Sloveniji res tako slabo? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21615281 (3898) bm1973

Več podobnih tem