» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 5.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 5.0

Temo vidijo: vsi
««
57 / 57
»
»»

nejclp ::

FireSnake je izjavil:

nejclp je izjavil:

FireSnake je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Le zakaj

Zato, ker je svoboda!
Saj smo padli na lestvici glede novinarske svobode. Tu se ni kaj za čuditi.

To ne drži. Lani je Slovenija na lestvici svobode medijev pridobila 9 mest.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...

Plus:
Ko je Janez Janša marca 2020 nastopil mandat, je bila Slovenija 32. na lestvici Novinarjev brez meja. V tem letu se je indeks nekoliko poslabšal, kar je državo potisnilo na 36. mesto, v prvem polnem letu Janševe vlade, 2021., pa se je zelo poslabšal – do uvrstitve na 54. mesto, kar je bil najnižji rezultat države v zgodovini merjenja tega indeksa v Sloveniji. Z njim je Slovenija postala država, v kateri je stanje v medijih problematično.

https://www.ostro.si/si/razkrinkavanje/...

Zgoraj je krepelce 24kur.com razglasil za nekredibilen medij.
Zdaj se pa zmenite ...

Lahko ti dam vir, ki je bil podlaga za članke.
https://rsf.org/en/index
https://statbase.org/data/svn-press-fre...

Plus, lej, človeček, jaz sem bil prijazen in ti nisem rekel, da si lažnivec, pa se nisi unesel, tko da si o tebi zdaj mislim še kaj hujšega kot samo to. Pomoje nisem edini.

c3p0 ::

A to novinarji na depolitizirani jim sami poročajo, da so zdaj bolj svobodni?

FireSnake ::

c3p0 je izjavil:

A to novinarji na depolitizirani jim sami poročajo, da so zdaj bolj svobodni?

Dajte Eriko in ekipo Tarče malo vprašati, kako svobodni so.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Je kaj kritizirala tisti incident? Koliko vem, ni.

In na tak način lahko rastemo po teh lestvicah, ker so novinarji osvobojeni.

Daniel ::

Je vseeno bolje obdržat stabilno, dobro plačano službo.

Saj ravno to je to, statistiko na prirejenih dejstvih je zlahka posredovati v tujino. In naš levi cvet inteligence ima tole izpiljeno v nulo.

Saj če tako pogledamo je naša leva inteligenza sporočila tudi, da so ljudje v državi menda tam nekje okrog 96% srečni. Nato so sledile volitve... Vse ostalo pa je pravljičarjenje prvega med troli in ljudi, ki so tako ali drugače življenjsko odvisni od države.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Keri genijalci.
Najprej uporabite lestvico novinarske svobode kot referenco in valuto, češ, da smo na njej padli.
Ko se izkaže nasprotno, začnete taisto lestvico diskreditirati, češ, da je pristranska.
Komično, blago rečeno.

Kdo to?

Wrop ::

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

Tudi dodatek za tiste brez otrok ne pozabi. :))
No ja, manevrski prostor za približevanju nemsškemu deležu prispevkov za pokojnino od bruto plače je tudi obstaja.
Pa plačevanju doma in oskrbe iz premoženja, ki ga je človek ustvaril, če pokojnina ne zadostuje, preden se vključi država.
Pa da se približamo procentu zasebnih zavarovalnic, ki plačujejo upokojencem zneske za oskrbo tudi. Pa da se približamo deležu zasebnih in neprofitnih domov tudi. :))
Samo potem se bo intelektualcem zmešalo, če bo denar sledil posamezniku. :))

Ne šparat s smeškoti, dodaj jih še ene par, boš bolj prepričljiv.

Bom še kakšnega dodal. :))
A si vedel, da imajo Nemci kapico na prispeveke za pokojnino. Tule imamo še precej maneverskega prostora. :))
Imajo tudi kapico na dolgotrajno oskrbo. :))
Ko smo že pri kapici. Kapico imajo tudi pri prispevkih za zdravstveno zavarovanje. :))
Cel kup kapic, ki jih naši intelektualci zanemarjajo ali pa se sklicujejo na druge države, da jih nimajo.

c3p0 je izjavil:

Kdo to?

Jaz sem napisal, da smo padli. Nakar se izkaže, da smo napredovali.
Ker sem imel v spominu, da smo dobili neka opozorila iz Bruslja (članek sem iskal, a ga ne najdem).

Pisal sem nejc-otu, ker spet nekaj predalčka, podtika in piše v množini.

In jaz sem zamešal.
pernati lažnivec je iz Bruslja dobil opozorilo glede financ ne glede medijev.
Seveda ga to opozorilo ni posebej skrbelo. Lako ćemo.

krepelce ::

Daniel je izjavil:

krepelce je izjavil:

Daniel je izjavil:

krepelce je izjavil:

nejclp je izjavil:

FireSnake je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Le zakaj

Zato, ker je svoboda!
Saj smo padli na lestvici glede novinarske svobode. Tu se ni kaj za čuditi.

To ne drži. Lani je Slovenija na lestvici svobode medijev pridobila 9 mest.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...

Plus:
Ko je Janez Janša marca 2020 nastopil mandat, je bila Slovenija 32. na lestvici Novinarjev brez meja. V tem letu se je indeks nekoliko poslabšal, kar je državo potisnilo na 36. mesto, v prvem polnem letu Janševe vlade, 2021., pa se je zelo poslabšal – do uvrstitve na 54. mesto, kar je bil najnižji rezultat države v zgodovini merjenja tega indeksa v Sloveniji. Z njim je Slovenija postala država, v kateri je stanje v medijih problematično.

https://www.ostro.si/si/razkrinkavanje/...

Seveda, vse skupaj je tudi poplnoma logično, ko si pogledamo Janezovega vzornika Viktorja Orbana. Tule je del o novinarski svobodi, kot si jo predstavlja Janez in bi jo tudi rad dosegel, s strani Last Week Tonight, priporočam pa ogled celega prispevka, ker daje odličen vpogled v Janezov vzor in kaj lahko od njega pričakujemo (na 12:53)

Če bi radi še kakšne vzporednice, nekateri se še spomnijo, kako je Janez prodal Merkator Hrvatom (da zdaj slovenskim kmetom - ki ga paradoksalno volijo - konkurirajo hrvaški izdelki, na policah kamor sami dostopa nimajo), zato, da bi dobil večinski delež v Delu, ki ga je praktično uničil.

Seveda pa to njegovi kultisti gladko ignorirajo in uničevanje medijev pripisujejo drugim strankam (podobno kot korupcijo), čeprav to počnejo prav sami.

Malo spominja na FireSnakovo obnašanje, kjer za to kar počne sam, redno krivi vse ostale.

Kot zmeraj trolo prodajaš samo svojo omejeno dojemanje realnosti. Zdaj gremo pa tisti, ki nas država ne plača za prodajanje pravljic delat, ti pa uživaj v svojem peskovniku. Lep dan želim.

(ti bom malo pomagal, da boš pravilno citiral)

Oh, in spet opisuje samega sebe, kako "kot vedno trolo prodaja kot samo svojo omejeno dojemanje realnosti", po drugi strani te pa novinarji brez meja postavljajo na čisto laž, kar je več kot očitno vidno tule:

Indeks svobode medijev ob koncu SDSove vlade: https://rsf.org/en/index?year=2022

Indeks svobode medijev ob koncu Golobove vlade: https://rsf.org/en/index?year=2025 (21 mest višje)

Mimogrede, tole so novinarji brez meja, ker bodo skrajni desničarji zagotovo zdaj poizkusili diskreditirati tudi njih (namreč jasno je, da je edini pravi vir informacij SDSov kult, ves preostali svet je trolo in zarota /s):
Reporters Without Borders @ Wikipedia

Je vseeno bolje obdržat stabilno, dobro plačano službo.

Saj ravno to je to, statistiko na prirejenih dejstvih je zlahka posredovati v tujino. In naš levi cvet inteligence ima tole izpiljeno v nulo.

Torej trdiš, da ste skrajni desničarji tako zelo nesposobni, da niste sposobni prirediti podatkov organizaciji Reporters Without Borders, kljub temu, da ste strmoglavili svobodno novinarstvo za 21 mest? Kalimeroti, so spet drugi krivi mar ne.

In vi bi vodili državo, saj še za PR ne znate skrbeti.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Daniel ()

Wrop je izjavil:

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

No ja, manevrski prostor za približevanju nemsškemu deležu prispevkov za pokojnino od bruto plače je tudi obstaja.
Pa plačevanju doma in oskrbe iz premoženja, ki ga je človek ustvaril, če pokojnina ne zadostuje, preden se vključi država.
Pa da se približamo procentu zasebnih zavarovalnic, ki plačujejo upokojencem zneske za oskrbo tudi. Pa da se približamo deležu zasebnih in neprofitnih domov tudi. :))

A si vedel, da imajo Nemci kapico na prispeveke za pokojnino. Tule imamo še precej maneverskega prostora. :))
Ko smo že pri kapici. Kapico imajo tudi pri prispevkih za zdravstveno zavarovanje. :))
Cel kup kapic, ki jih naši intelektualci zanemarjajo ali pa se sklicujejo na druge države, da jih nimajo.

Ja, vedel sem, da imajo Nemci kapice ampak to ne pomeni, da bojo kapice imele enak učinek pri nas, ker gre za različna gospodarstva, strukturo plač in v Nemčiji dodatne davke in prispevne stopnje v nekaterih segmentih, obdavčitev nepremečnin, najemnin etc, tega ne moreš kar kopirat po delčkih, kot si ti predlagal, da bi sistem dodatne oskrbe in pričakovat, da bo delovalo.

Plus, koji kurac ti bo kapica, če si pa že zdaj tako vesel?

c3p0 je izjavil:

Pisal sem nejc-otu, ker spet nekaj predalčka, podtika in piše v množini.

Hud greh sem storil, ker desnjakarje in vaše enoumje predalčkam in pišem v množini. Vi ste individuumi, vsi z lastno pametjo, zgolj slučajno vsi gonite isto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Torej "levaki" gonite vsak drugače? Pa ne koles.

Wrop ::

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

Ja, vedel sem, da imajo Nemci kapice ampak to ne pomeni, da bojo kapice imele enak učinek pri nas, ker gre za različna gospodarstva, strukturo plač in v Nemčiji dodatne davke in prispevne stopnje v nekaterih segmentih, obdavčitev nepremečnin, najemnin etc, tega ne moreš kar kopirat po delčkih, kot si ti predlagal, da bi sistem dodatne oskrbe in pričakovat, da bo delovalo.

Od nikoder potegneš primerjavo z Nemčijo. Nato potegneš še procente in poveš, da imamo še veliko maneverskega prostora. Priročno pa pozabiš našteti še druge bistvene stvari, ki intelektualcem niso všeč. :)) Lahko kopiramo po delčkih nemške procente, ne moremo pa kopirati še kapice. :)) Cherry-picking much :)) Da naša vrhunska implementacija ne bo delovala, je pa bilo jasno že dve leti nazaj.
Jaz nisem nič predlagal. Če pa bi, bi pa predlagal, da skenslamo vse skupaj in gremo nazaj na štart. Pa, da se vse sodelujoče pri trenutni fenomenalni implementaciji pusti pred vrati.

He he, ne moremo kopirati po delčkih, a pri vsakem novem davku ali dvigu, se po delčkih sklicujejo na druge države, ponavadi vsakič na drugo. Priročno na tiste, kjer je višji davek. Višji kot je davek, bolj se Mescu zasvetijo očke. :))
Potegnil si še nemške davke iz najemnin. Imamo tudi tu še veliko maneverskega prostora? Do 42 %? :)) Sama ušesa so me.

Daniel je izjavil:

Torej "levaki" gonite vsak drugače? Pa ne koles.

Očitno predalčkaš levake. Jaz pa ne smem predalčkat desnjakov, ker vam je potem hudo in ste užaljeni?

To si ti rekel :)) Torej očitno predalčkaš.

Wrop je izjavil:

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

Od nikoder potegneš primerjavo z Nemčijo. Nato potegneš še procente in poveš, da imamo še veliko maneverskega prostora. Priročno pa pozabiš našteti še druge bistvene stvari, ki intelektualcem niso všeč. :)) Lahko kopiramo po delčkih nemške procente, ne moremo pa kopirati še kapice. :)) Cherry-picking much :)) Da naša vrhunska implementacija ne bo delovala, je pa bilo jasno že dve leti nazaj.
Jaz nisem nič predlagal. Če pa bi, bi pa predlagal, da skenslamo vse skupaj in gremo nazaj na štart. Pa, da se vse sodelujoče pri trenutni fenomenalni implementaciji pusti pred vrati.

He he, ne moremo kopirati po delčkih, a pri vsakem novem davku ali dvigu, se po delčkih sklicujejo na druge države, ponavadi vsakič na drugo. Priročno na tiste, kjer je višji davek. Višji kot je davek, bolj se Mescu zasvetijo očke. :))
Potegnil si še nemške davke iz najemnin. Imamo tudi tu še veliko maneverskega prostora? Do 42 %? :)) Sama ušesa so me.

Ti si napisal, da »naši intelektualci ne znajo niti nemškega modela skopirati«, ne jaz. https://slo-tech.com/forum/t849315/p874... Nemškega sistema jaz nisem dajal za zgled, samo omenil sem, koliko časa so ga vzpostavljali. Dobesedno sem napisal, da ne moreš kopirat po delčkih, res ne vem, kaj serješ s "kopiramo po delčkih nemške procente, ne moremo pa kopirati še kapice". Čeripikaš ti, ne jaz. Tvoje histerično krohotanje mi ni jasno ampak OK, očitno si človek dobre volje.

Daniel je izjavil:

To si ti rekel :)) Torej očitno predalčkaš.

Očitno predalčkam, ravno toliko kot ti predalčkaš in predalčkajo ostali, ki se jih da opredalčkati kot desnjakarje. V čem je problem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Da je omara premajhna. A ni logično?

Daniel je izjavil:

Da je omara premajhna. A ni logično?

Ne, ni. Velikost omar ni omejena.

harmonkar9 ::

nejclp je izjavil:

Keri genijalci.
Najprej uporabite lestvico novinarske svobode kot referenco in valuto, češ, da smo na njej padli.
Ko se izkaže nasprotno, začnete taisto lestvico diskreditirati, češ, da je pristranska.
Komično, blago rečeno.

Vedno sem sumil, da je Firesnake levakarski trol, ki se izdaja za domoljuba, ampak lepi informacije, ki gredo na roko levakom. Zdaj imamo potrditev.

harmonkar9 ::

FireSnake je izjavil:

Jaz sem napisal, da smo padli. Nakar se izkaže, da smo napredovali.
Ker sem imel v spominu, da smo dobili neka opozorila iz Bruslja (članek sem iskal, a ga ne najdem).

Svetujem, da poiščeš tukaj, je en domoljub sestavil jedrnat in logičen seznam, bi moral hitro najti, tam nekje blizu kameljega plašča bi lahko bilo.

Zgodovina sprememb…

logar: S pogajanj se umikamo, dokler nam ne predstavijo koalicijskega osnutka
so že skapirali, dap ernati laže in kompenzira.

Na isti naslovnici pa: golob po sestanku s prvaki strank: NSi bomo ponovno povabili k sodelovanju

Zelo sem vesel, da sem volil N.Si! Edini so pernatemu takoj dali košarico.
Najprej so N.Si pljuvali, med mandatom zmerjali z nazadnjaki zdaj bi jih pa imeli v koaliciji? Ne gre to tako!

Dati možnost drugemu. Ali pa predčasne volitve, pa gasa - ker pernati očitno ne zmore.

Užaljena pernata krota:
golob izjav za medije po sestanku ni dajal

Predsednik Gibanja Svoboda robert golob se je odločil, da izjav za medije po sestanku ne bo dajal. Kasneje je na svojem profilu na Facebooku dejal, da so volivke in volivci Gibanju Svoboda na volitvah namenili največ glasov in zato sprejemajo odgovornost, da pripravijo predlog in osnutek koalicijskega sporazuma. Tega bodo nato najprej posamično usklajevali z vsemi danes prisotnimi na sestanku. "Hkrati bomo k sodelovanju ponovno povabili tudi NSi, ker želimo, da je koalicija, ko bo do nje prišlo, čim bolj široka in čim bolj vključujoča," je dodal.

ko pernati gobca o vključevanju je prav groteskno! :))

Prvzaprav pa: saj so dobili program AS oz. GS! In to na obeh straneh!!! Kaj rabijo več?

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

isto govorjenje pred mikrofoni?

Se kdo še sploh čudi, da ga je pernati blefer spet mimo pihnil?

Iz vira:
avnofinančni učinki

Prvotno je vlada ocenila, da bo reforma stala 1,4 milijarde evrov, a več institucij že dalj časa opozarja, da so bili javnofinančni učinki podcenjeni. Med njimi je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), kjer so novembra izračunali, da se bodo sredstva za plače, ki vplivajo na ceno zdravstvenih storitev, že letos povečala za 20 odstotkov. Fiskalni svet v marčni mesečni informaciji ugotavlja, da so odhodki v državnem proračunu v prvih dveh mesecih letos medletno večji za 14,3 odstotka, k tej rasti pa največ, okoli tretjino, prispevajo stroški dela, ki so bili medletno višji za 11,5 odstotka po izplačilu dveh obrokov plačne reforme.

Razlika v medletni spremembi povprečne bruto plače med zasebnim in javnim sektorjem pa se je še poglobil. V zasebnem sektorju je bila povprečna bruto plača medletno nižja za 3,9 odstotka, v javnem pa višja za 6,1 odstotka. Na letni ravni so se plače v zasebnem sektorju povišale za 3,9 odstotka (realno za 1,4 odstotka), v javnem pa je rast znašala 9,4 odstotka (realno 6,7 odstotka).

"Razhajanja med sektorjema potrjujejo tudi podatki nacionalnih računov. Na letni ravni je bila rast sredstev za zaposlene na zaposlenega v dejavnostih zasebnega sektorja (6,4 odstotka) za polovico nižja kot v dejavnostih javnega sektorja (12,9 odstotka)", kaže pregled makroekonomskih gibanj Banke Slovenija.

PROTEINSKI ::

Nić, mi plješemo dalje, vi pa jokajte kako vam gre slabo.
««
57 / 57
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zrelostni izpit vlade

Oddelek: Loža
322339 (541) WizzardOfOZ

Več podobnih tem