» »

Ali res nikoli ne bomo mogli na dopust izven šolskih počitnic?

Ali res nikoli ne bomo mogli na dopust izven šolskih počitnic?

1 2
3
»

Squirrel ::

Ja, saj se najde. Bi bilo čudno, če se bi pri toliko obale ne bi našlo kaj cenejšega od naše Adrie. No, lah greš pa v Jadranko pri Izoli, sredi sezone 15,00 € po glavi na odraslo osebo :D (piz... mi je to grda lokacija)

iKst_ ::

MadMax je izjavil:

Pri 8k buđeta za enotedenske počitnice je največji problem kako prihranit 2k?
Sladki problemi so to, zelo sladki.... Pa se tega marsikdo ne zaveda.

8k sem dal za skoraj 1 mesec potovanja po Z obali ZDA za 4 osebe. All-in s transferjem, najemom avtomobila, prenočišči, hrano, ogledi nacionalnih parkov, šopingom.

Poznam pa ljudi, ki letijo business class in dajo 8k samo za 2 letalski karti, spijo v hotelih za jurja ali 2 na noč itd.

Vsak po svoje.

asdf_jklc ::

Squirrel je izjavil:

Sredi šolskega leta jih vzameš iz šole dejansko za cele tri tedne, da greste na dopust? Pa, če manjkajo nič bistvenega ne zamudijo - se je odločil starš? 8-O
Zakaj pa sončki potem sploh hodijo v šolo, če osnovna izobrazba nima nobene vrednosti? Zaradi papirja?

Izobrazba danes je tako razvrednotena, da smrdi stran in še malo. Kar je uporabnega iz osnovne šole, pa bi se ob smiselnem programu naučili v 4 letih. Ah saj brezveze, nekateri ne razumejo kaj v šoli manjka. Šolstvo te danes uči, da kako s rokam skoplješ jamo in posadiš seme, medtem ko realni svet uporablja tehniko.

WizzardOfOZ ::

Squirrel je izjavil:

Ja, saj se najde. Bi bilo čudno, če se bi pri toliko obale ne bi našlo kaj cenejšega od naše Adrie.

Kamp je na otoku Hvar.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

feryz ::

asdf_jklc je izjavil:

Šolstvo te danes uči, da kako s rokam skoplješ jamo in posadiš seme, medtem ko realni svet uporablja tehniko.
Hočeš povedati, da bi jih ti v prvem razredu osnovne šole učil robotiko in programske jezike, namesto številk in črk?

Utk ::

Na svetu je dost sistemov OŠ, ampak na koncu je rezultat dost podoben. Ker tam do 16 leta je čisto vseeno kaj se učiš, glavno je da se učiš razmišljat, pa seveda funkcionirat med ljudmi. Vse drugo so detajli. Zato niti ocene niso strašno pomembne v resnici.

solatjek ::

Utk je izjavil:

Na svetu je dost sistemov OŠ, ampak na koncu je rezultat dost podoben. Ker tam do 16 leta je čisto vseeno kaj se učiš, glavno je da se učiš razmišljat, pa seveda funkcionirat med ljudmi. Vse drugo so detajli. Zato niti ocene niso strašno pomembne v resnici.

Lepo povzet namen šolskega sistema, tudi glede ocen sicer drži, je pa res, da ocene že v OŠ zaprejo marsikatero pot za naprej.

Nekaj pa nam v družbi vseeno gre precej narobe, saj današnja mladina ne čuti odgovornosti, nima odnosa do obveznosti, sovrstnikov in do avtoritete, pojmi kot so spoštovanje, solidarnost, empatija, pomoč, sočutje, sodelovanje… postajajo znanstvena fantastika, v ospredju je jaz, jaz in še enkrat jaz in hraven še svoja vsemogočnost.

Ravno pri teh pojmih se še kako dobro pozna, iz kakšne družine otrok izhaja.

Mato989 ::

iKst_ je izjavil:

Ali se tudi pri tebi ne da uskladiti dopusta z letnimi in zimskimi počitnicami ter podaljšanimi prazniki?

Lahko. Ampak, če greš nekam za 3 tedne je treba vzeti 2 tedna dodatnega dopusta. Če greš za 4 tedne, je treba vzeti 3 tedne dopusta itd.

Ti ves čas pišeš, kot da je šola kar nekaj, medtem ko naj bi bili od potovanja s starši v času pouka pa nepozabni spomini. Ne vem no, tudi če pustiva izobrazbo ob strani, imam jaz na šolska leta, socializacijo z vrstniki, z vsemi drobnimi problemi vred, itd. zelo lepe spomine. Potem so še druge stvari, na primer občutek za odgovornost itd. V končni fazi je hoditi v šolo v teh letih praktično njihova edina obveza. Ne vem, zakaj bi moral otroka ravno takrat naokoli trajbat, ko so pa temu namenjene počitnice. Letne, zimske, prazniki...

Vidiš, mene pa zmrazi, ko pomislim na šolo :) Imamo očitno različne izkušnje. Za druženje s sošolci še vedno ostane dovolj časa. Drugače pa je tudi druženje z ljudmi, ki jih spoznaš po svetu socializacija.

Glede "edine obveze" se pa tudi ne strinjam. Moje imajo tudi druge obveznosti poleg šole. Je pa res, da od otrok ne pričakujem čudežev. Sploh glede na to, da sem tudi sam bolj "go with the flow".

Daj ne bluzi kolko ljudi po Svetu pa pozna 6 letnik

Jap jao kake sekate
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Če je celo življenje doma, potem bolj malo. Drugače pa, ne boš verjel, dejansko lahko spozna koga.

bm1973 ::

solatjek je izjavil:

Zame ne obstaja ponudba, za katero bi bil pripravljen plačati 8k€/teden

Obstaja, sam ne smeš vzeti žene in otrok s sabo >:D.

Mato989 ::

iKst_ je izjavil:

Če je celo življenje doma, potem bolj malo. Drugače pa, ne boš verjel, dejansko lahko spozna koga.

Daj resno ne bluzi in kaj potem pozna nekoga na tajskem ali Avstraliji in si 6 letnik z njim kaj piše celo leto po netu pa to

Jap jao kake sekate
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Kinjorts ::

iKst_ je izjavil:

Učiteljica dela praktično polovični delovni čas, ostalo so kao priprave in je celo poletje prosta plus vse šolske počitnice.

Tole niti približno ni res. Učiteljico imaš doma, pa je celo poletje prosta?

Seveda je res. Počitnice v novembru, decembru, februarju in maju in potem od 1.7. - 25.8 so šole skoraj prazne, razen hišnikov in računovodij. Učiteljski zbor koristi kao nadure (sicer mi ni jasno kje jih naštancajo, ker so v povprečju prisotni v šoli 5h).

Zasebni sektor: Dopust 21 - 24 dni. Dva tedna poleti po izbiri delodajalca. Ostalo kar ostane se pokoristi okoli šolskih počitnic. V službo ob 6.00, doma ob 16.00. Da ne omenjam nadur in delovnih sobot. Da bi naredl toliko nadur, da bi lahko bil poleti dva meseca doma je misija nemogoče.

Daj resno ne bluzi in kaj potem pozna nekoga na tajskem ali Avstraliji in si 6 letnik z njim kaj piše celo leto po netu pa to

Kolikor vem tudi navezovanje kratkotrajnih stikov, pogovori z različnimi ljudmi, razumevanje različnih družbenih pravil itd. spadajo med socializacijo.

od 1.7. - 25.8 so šole skoraj prazne, razen hišnikov in računovodij.

Katera šola to? Jaz živim v neposredni bližini osnovne šole. Zatišje je cca. 14 dni čez poletje, definitivno ne od 1.7. do 25.8. Pa tudi v tem času ni povsem prazna, so organizirana razna varstva in aktivnosti.

Zasebni sektor: Dopust 21 - 24 dni. Dva tedna poleti po izbiri delodajalca. Ostalo kar ostane se pokoristi okoli šolskih počitnic. V službo ob 6.00, doma ob 16.00. Da ne omenjam nadur in delovnih sobot. Da bi naredl toliko nadur, da bi lahko bil poleti dva meseca doma je misija nemogoče.

Povprečno imajo učitelji 30 dni dopusta, kar je čisto OK. Če imaš v zasebnem sektorju manj, z lahkoto zamenjaš službo (tako, kot nekateri predlagajo OPu).

Kdaj greš v službo in kdaj prideš domov pa v resnici nikogar ne zanima. Bistven podatek je koliko časa si v službi.

nekikr ::

Seveda je res. Počitnice v novembru, decembru, februarju in maju in potem od 1.7. - 25.8 so šole skoraj prazne, razen hišnikov in računovodij. Učiteljski zbor koristi kao nadure (sicer mi ni jasno kje jih naštancajo, ker so v povprečju prisotni v šoli 5h).

Partnerica je učiteljica in je točno tako. Je pa res, da je ena prvih stvari, ki se jih učijo na faksu, kako jamrati o pripravah pa potem to vsi ponavljajo ves čas. Moja ima sicer manjko ur zaradi vseh teh dopustov, ampak potem kreativno zmutijo, da je ok, ker kako pa naj učiteljica ure prinese notri? Nič hudega jim ni, sploh zdaj, ko so še plače dvignili.

nekikr je izjavil:

Partnerica je učiteljica in je točno tako. Je pa res, da je ena prvih stvari, ki se jih učijo na faksu, kako jamrati o pripravah pa potem to vsi ponavljajo ves čas. Moja ima sicer manjko ur zaradi vseh teh dopustov, ampak potem kreativno zmutijo, da je ok, ker kako pa naj učiteljica ure prinese notri? Nič hudega jim ni, sploh zdaj, ko so še plače dvignili.

Realen komentar, poznam kar nekaj takšnih zgodb. In drži, jamranja iz učiteljskega kroga je toliko, da glava boli, a ne tistega, ki jamra, ampak onega zraven, ki posluša. In priprav večina učiteljev ne piše, mogoče prvo leto in naslednje malo pofrizira. Če lahko kje upravičeno jamrajo, je to bolj delo v samem razredu, kjer je današnjo mularijo težko postaviti v tirnice, vedno se najde nekdo ki ruši delo in red v razredu. Prijemov nimaš in hitro imaš še starše na glavi, ki gledajo na situacijo subjektivno in do onemoglosti zagovarjajo svojega sončka. Ta del je tisti, kjer se upravičeno jamra, sama količina dela in prosti čas pa nista tiska, kjer bi se moralo jamrati. Je pa res, da so na šole navlekli en kup projektov, to pa je z namenom zbiranja pik za napredovanja, sam pouk pa je tako velikokrat potisnjen v ozadje in postaja postranska stvar v šoli.

gruntfürmich ::

tisti ki pravijo kako je učiteljem fajn, ne bi danes niti 1 teden zdražali. ne rečem pred 30 leti, ampak danes pa ne.
zato se prav čudim kako se eni odločajo za ta poklic, in me ne preseneča da je naše šolstvo v podnu.
očitno bo potrebno narediti privat šole, da pametni dobimo dobro izobrazbo.

razumete da folk beži iz šolstva? nečakinja je šla raje v trgovino s cotami delat kot pa z ljubljanskimi froci!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Na podeželju je bolje, res pa, da se izjemno veliko bolj nemirne kulture vmešava med populacijo, kar otežuje procese.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Marsikdo bi šel delat v šolstvo, ampak kaj ko šole ne dajejo več pogodb za nedoločen čas.

Dobiš za 10 mesecev, poleti pa bodi brez plače.

Precej učiteljev je šlo tudi zaradi tega delat drugam.

Machete je izjavil:

Na podeželju je bolje, res pa, da se izjemno veliko bolj nemirne kulture vmešava med populacijo, kar otežuje procese.

Če ni šiptarjev, gre. Če so, imaš probleme...

Če si pragmatik, pa pobereš denar od šiptarjev in daš mulcu dvojke, trojke. Da dokonča šolo. Boli te za znanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Tody ::

Pa privat zdravstvene doma, pa privat dome za starejše, pa privat zobarje pa privat... Oh... kje sem že to videl... Sicer pa jambrat je treba, ne pa šefa poslat v kurac, ko ti ne da dopusta ker si "nepogrešljiv" a prvi za odstrel ko bo šlo podjetju malce slabše. Otroke se da vedno vzet iz šole, če ne drugaga so en teden bolani.

gruntfürmich ::

Tody je izjavil:

Pa privat zdravstvene doma, pa privat dome za starejše, pa privat zobarje pa privat... Oh... kje sem že to videl...

točno tako. vse še privat polega javnega, če ne znamo javnega narediti dobrega in učinkovitega.
sj najbolj so za ''javno'' ravno tisti, ki so najbolj zabiti in najbolj uničujejo družbo zaradi svoje idiotije, ker nasedajo levim populistom, da lahko le-ti potem nemoteno kradejo in uničujejo organizacije.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Torej zdaj ko smo ugotovili da so solniki največji trpini v Sloveniji :))
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

razumete da folk beži iz šolstva? nečakinja je šla raje v trgovino s cotami delat kot pa z ljubljanskimi froci!

Nihče ne beži iz šolstva, nehaj nakladati. Našli so eno, ki ji niso podaljšali pogodbe in obrnili, da je zbežala stran v Hofer. Nobena druga tega ne naredi. Drugje je treba delat 8 ur ;)

Na ves glas vpijejo, da učitelji hodijo v Hofer delat, medicinske sestre pa v Lidl. Zdravniki najbrž v Spar. Ampak samo vpijejo, bedaki pa vzamete za resnico.

bm1973 je izjavil:

Marsikdo bi šel delat v šolstvo, ampak kaj ko šole ne dajejo več pogodb za nedoločen čas.
Dobiš za 10 mesecev, poleti pa bodi brez plače.

Tega že nekaj let ni več. Šole so dobile navodila, da morajo zaposliti za celo šolsko leto vključno s poletnimi počitnicami.
Je pa res, da je ta praksa včasih bila.

Za NDČ pa se dobi po dveh letih. Glede na to, da trenutno učiteljev primanjkuje, dobi bolj ali manj vsak, ki ima ustrezne pogoje, zelo hitro za NDČ. Če nimaš pogojev, pa se premikaš med šolami, matematiko in fiziko marsikdo tako uči brez pogojev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

tony1 ::

PacificBlue je izjavil:

Ker jih starši nimajo kam dat/s

Da doma na kolmu prišparajo in da otroc ne delajo pizdarij gor in dol po Lj celo dopoldne... :))

nekikr je izjavil:

Sem prepričan, da obstajajo tudi osebe, ki "kreativno mutijo" in so po nekem čudežu doma 4 mesece, ampak to pač ni redna praksa.

Gregor P ::

Ales78 je izjavil:

"Potovanje je usodno za predsodke, nestrpnost in ozkosrčnost, in mnogi naši ljudje ga zaradi tega nujno potrebujejo. Širokih, zdravih in dobrodelnih pogledov na ljudi in stvari si ni mogoče pridobiti z vegetiranjem v enem majhnem kotičku zemlje vse življenje."
- Mark Twain, 1869

Tako, da predvsem za Slovence, priporočam, da čimveč potujejo. In se staršem zahvalijo, da so to omogočili. Vse alternative so slabše.

Le da on je dejansko od tega živel, on je bil potopisec in imel predavanja po svetu; ni šel on samo tako malo na dopust in zato plačeval na tisoče evrov. To se mi zdi kar pomembna distinkcija ;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Kakšna pa je ta distinkcija?

iKst_ je izjavil:

nekikr je izjavil:

Sem prepričan, da obstajajo tudi osebe, ki "kreativno mutijo" in so po nekem čudežu doma 4 mesece, ampak to pač ni redna praksa.

Seveda je. A so učiteljice med počitnicami v šoli? Niso. Kje pa potem so? Delajo od doma? Še teden ali dva po koncu šole so v šoli da zaključijo birokracijo (ki jo sicer lahko zaključijo v največ dveh 8 urnih delovnikih, ampak se rabijo ure, zato se praskajo tam spodaj in pijejo kavice, da mine čas), nazaj pridejo teden pred začetkom. Vmes in tudi pri vseh ostalih počitnicah so pa doma. Še enkrat: doma jo imam in vem kako to gre. Da bo mera še bolj polna, sosed je redni profesor na FRI. Tedensko je tam morda 5 ur, ostalo dela privat s svojo firmo za državne naročnike. Nič hudega jim ni, zato jih tudi v Hoferju ne boš srečal. Jih pa seveda kronično primanjkuje. Seveda, če pa vsak dela maksimalno polovico časa.

BuDi79 ::

Gregor P je izjavil:

Ales78 je izjavil:

"Potovanje je usodno za predsodke, nestrpnost in ozkosrčnost, in mnogi naši ljudje ga zaradi tega nujno potrebujejo. Širokih, zdravih in dobrodelnih pogledov na ljudi in stvari si ni mogoče pridobiti z vegetiranjem v enem majhnem kotičku zemlje vse življenje."
- Mark Twain, 1869

Tako, da predvsem za Slovence, priporočam, da čimveč potujejo. In se staršem zahvalijo, da so to omogočili. Vse alternative so slabše.

Le da on je dejansko od tega živel, on je bil potopisec in imel predavanja po svetu; ni šel on samo tako malo na dopust in zato plačeval na tisoče evrov. To se mi zdi kar pomembna distinkcija ;)

Ales78 je izjavil:

Širokih, zdravih in dobrodelnih pogledov na ljudi in stvari si ni mogoče pridobiti z vegetiranjem v enem majhnem kotičku zemlje vse življenje."

Zdravi pogledi Marka Twaina iz njegovih potopisov:

“One should never deal with a black man except with a club.”
“The Arabs are the dirtiest race in the world.”
“I do not like the Indians. I never did.”
“In India, the natives are natives first, and people afterwards.”
"The negro's complexion is not a color; it is a condition."
"We have no right to expect that the negro should be our equal."
"The people are ignorant, superstitious, and filthy beyond imagination."
(o Palestincih!)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

A so učiteljice med počitnicami v šoli?

So, pa učitelji tudi.

Ja seveda, daj ne verjemi vsemu.

Šole so praktično od prvega tedna v juliju do srede avgusta zaprte.

BuDi79 je izjavil:

Zdravi pogledi Marka Twaina iz njegovih potopisov:

“One should never deal with a black man except with a club.”
“The Arabs are the dirtiest race in the world.”
“I do not like the Indians. I never did.”
“In India, the natives are natives first, and people afterwards.”
"The negro's complexion is not a color; it is a condition."
"We have no right to expect that the negro should be our equal."
"The people are ignorant, superstitious, and filthy beyond imagination."
(o Palestincih!)

LOL. Kaj, ko bi malo pogooglal preden pišeš bedarije in nasedaš takim nesmislom :)

bm1973 je izjavil:

Ja seveda, daj ne verjemi vsemu.

Šole so praktično od prvega tedna v juliju do srede avgusta zaprte.

Nasedam čemu? Učitelji s katerimi se vsak dan videvam in pogovarjam med poletjem so igralci, al kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Half-Saint ::

Lahko boste šli izven šolskih počitnic, ko bodo otroc končal šolo :D
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

Gregor P ::

iKst_ je izjavil:

Kakšna pa je ta distinkcija?

Da je eno ali ti sam plačuješ za vsa ta potovanja in drugo ali si ti plačan za vsa ta potovanja (in iz tega sledi potem logično tudi vse ostalo).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

LiquidAI ::

Takole sem jaz to rešil. Otroke sem vpisal v športni kljub, kar nam omogoča da včasih podaljšamo priprave ali pa treninge v tujini.
Za kaj več dopusta pa žena naj pridobi znanje in naj bo mentor v športnem klubu v katerem so vaši otroci…
65001

GregiB ::

Half-Saint je izjavil:

Lahko boste šli izven šolskih počitnic, ko bodo otroc končal šolo :D

Slediš temi??? Tip ima ženo v šolstvu... in takšnih nas je več tle... Moj otrok že dolgo več ne hodi z nama na douste... pa sva vseeno vezana na šolske počitnice...

Si pa dejansko takle predstavljam... dokler še hodim služit, s tem nimam nekih problemov... Ko pa nastopi zaslužena upokojitev, bo pa padla kakšna izvensezonska tura, garant...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

fikus_ ::

iKst_ je izjavil:

A so učiteljice med počitnicami v šoli?

So, pa učitelji tudi.

In potem svizec zavije čokolado......

Nekaj let nazaj v bližnji OŠ učitelj bil na morju, ravnateljica ga je iskala nekaj dni, ker je bil vpisan na seznamu prisotnih v šoli.
Resnica; vpisoval ga je sodelavec.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

zodiak ::

denabiker je izjavil:

Pa idita za sebe, zdaj je čisto simpl podjetje ustanovit, sam se eno obdobje tak živel, ko sem rabil na OFF sem lutal naokoli, z motorjem se vozil, v hribe hodil, pa potoval po svetu, ko sem se naveličal sem delal na polno, včasih ko sem bil zagnan sem tudi po 20 ur na dan delal. Ko sem pa imel poln k. vsega pa spet na OFF, denarja sem tak imel kot listja.
Tudi eni znanci tak živijo, eni delajo skoraj 3/4 leta na polno, potem pa od maja do septembra pa je na dopustu.

V kateri branži je tako, če smem vprašat??? 😆

blink ::

asdf_jklc je izjavil:

Squirrel je izjavil:

Sredi šolskega leta jih vzameš iz šole dejansko za cele tri tedne, da greste na dopust? Pa, če manjkajo nič bistvenega ne zamudijo - se je odločil starš? 8-O
Zakaj pa sončki potem sploh hodijo v šolo, če osnovna izobrazba nima nobene vrednosti? Zaradi papirja?

Izobrazba danes je tako razvrednotena, da smrdi stran in še malo. Kar je uporabnega iz osnovne šole, pa bi se ob smiselnem programu naučili v 4 letih. Ah saj brezveze, nekateri ne razumejo kaj v šoli manjka. Šolstvo te danes uči, da kako s rokam skoplješ jamo in posadiš seme, medtem ko realni svet uporablja tehniko.

Ne mesat formalno izobrazbo z uporabno izobrazbo. Pri formalni gre predvsem za certificiranje (imas papir, ki izkazuje da si osvojil dolocena znanja, znas slediti sistemu, se pojaviti vsak dan na lokaciji, si vodljiv, discipliniran itd.).

blink ::

nekikr je izjavil:

iKst_ je izjavil:

nekikr je izjavil:

Seveda je. A so učiteljice med počitnicami v šoli? Niso. Kje pa potem so? Delajo od doma? Še teden ali dva po koncu šole so v šoli da zaključijo birokracijo (ki jo sicer lahko zaključijo v največ dveh 8 urnih delovnikih, ampak se rabijo ure, zato se praskajo tam spodaj in pijejo kavice, da mine čas), nazaj pridejo teden pred začetkom. Vmes in tudi pri vseh ostalih počitnicah so pa doma. Še enkrat: doma jo imam in vem kako to gre. Da bo mera še bolj polna, sosed je redni profesor na FRI. Tedensko je tam morda 5 ur, ostalo dela privat s svojo firmo za državne naročnike. Nič hudega jim ni, zato jih tudi v Hoferju ne boš srečal. Jih pa seveda kronično primanjkuje. Seveda, če pa vsak dela maksimalno polovico časa.

Bi bilo zanimivo videti webcam, ki slucajno gleda tudi na parkirisce neke sole in spremljati dogajanje - kdaj avtomobili pridejo, kdaj odidejo in kaksno je stanje med pocitnicami.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaposlitev v šolstvu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26236202 (29059) Valvoline
»

Kaj počnete na morju? (strani: 1 2 3 4 )

18325122 (17716) DamijanD
»

Prekinitev dopusta kar sredi dopusta? (strani: 1 2 )

7213752 (10756) Arzen28
»

Letni dopust

215844 (4576) Alien123

Več podobnih tem