Forum » Problemi človeštva » Ali res nikoli ne bomo mogli na dopust izven šolskih počitnic?
Ali res nikoli ne bomo mogli na dopust izven šolskih počitnic?
solatjek ::
Najboljše je blo v komunizmu, ko si šel na morje v kočo od firme in tam iste ksihte iz šihta gledal še na dopustu
sbawe64 ::
Učiteljica dela praktično polovični delovni čas, ostalo so kao priprave in je celo poletje prosta plus vse šolske počitnice.
Tole niti približno ni res. Učiteljico imaš doma, pa je celo poletje prosta?
Moja soseda je relativno mlada učiteljica slo v OŠ, koliko ima prostega časa poleti nima noben drug poklic Slo, razen kakšnega ultra luftarskega poslanca.
Ta zgodba kar drži.
Ko je pouk: od 7 do 14 (prisotnost v šoli).
Izjema so razne roditeljske konference in/ali izobraževanja.
Med korono so pa res malo bolj zavihali rokave (remote pouk), samo tega je že davno konec.
Medtem dela mož od 6 do 15-16 v privat podjetju + stalno dežurstvo po telefonu.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Machete ::
Rešitev je otročje lahka.
In sicer se ji reče privat, zasebno podjetje, kakorkoli hočeš temu reči.
Po domače, sam svoj šef. Lahko delaš 24 ur na dan, ali pa si 24 ur na dan na kavču ali na Laponskem.
Kakor se ti dvigne.
Dokler pa si suženj in delaš za druge, bo tako, kot drugi rečejo.
To sem tudi jaz hotel napisat, pa sem naredil korak nazaj.
Učitelji (dobri) so zlato družbe, tega se ne zavedamo dovolj ali sploh.
Mogoče bi jim kak bonus nekako lahko provali še stisniti notri tudi glede dopustov.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
BuDi79 ::
Učitelji (dobri) so zlato družbe, tega se ne zavedamo dovolj ali sploh.Em, najprej prosim naredi selekcijo, kdo je dober in kdo slab (če ti do zdaj ni kapnilo boš kmalu ugotovil, da je v javnem sektorju to nemogoče, "če si isto število ur z isto izobrazbo na istem delovnem mestu si zaslužiš iste pravice/plače/dopust")
Mogoče bi jim kak bonus nekako lahko provali še stisniti notri tudi glede dopustov.
... 3/4 učiteljev je namreč slabih, en kup jih je pred penzijo s pripravami iz 1983, med novimi pa zadnjih 10 let zaposlujejo vsakega, ki sploh hoče v gnoj "modernih staršev" stopit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
PacificBlue ::
Učiteljica dela praktično polovični delovni čas, ostalo so kao priprave in je celo poletje prosta plus vse šolske počitnice.
Tole niti približno ni res. Učiteljico imaš doma, pa je celo poletje prosta?
Moja soseda je relativno mlada učiteljica slo v OŠ, koliko ima prostega časa poleti nima noben drug poklic Slo, razen kakšnega ultra luftarskega poslanca.
Ta zgodba kar drži.
Med korono so pa res malo bolj zavihali rokave (remote pouk), samo tega je že davno konec.
Profesorji na faksih imajo po 4 mesece dopusta in 10-15 ur predavanj na teden.
Učitelji pa imajo polno nekih projektov in popoldanskega dela. Glede na to, da jih toliko primanjkuje ne bi rekel da je luftarski poklic.
bm1973 ::
Baba od OPa naj si najde drugo službo, že v prvem Lidlu bo dobila boljšo plačo in večjo fleksibilnost.
Sam tam bo morala delat, plus ne bo malega milijavžent dodatkov...
In preden se kdo razpoči, učiteljico imam doma, ne nabijajte mi o pripravah in o ne vem čem. Če jim to dela probleme in ne znajo uporabljati računalnika efektivno so pač nesposobne, ni kriv sistem.
Priprqve so prvo leto. Pa še to si skopirajo od kolegih, prijateljic, sošolk, imaš v prfoks FB skupinah cel kup povpraševanj.
Če nekdo s končanim faksom ne more učiti česarkoli v OŠ, pol pač ni baš brihten... Da ne bi še o prvi triadi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
asdf_jklc ::
Cak a z otroci na dopust izven casa pocitnic? Ne pomnim da bi kdo bil odsoten izven pocitnic iz kakega drugega razloga razen bolezni. Dekadentno in bizarno.
V cem je problem. Pri nas je tamala bila odsotna že 1 mesec od pouka. Sedaj bo konferenca. Iz vsake odsotnosti je prišla s prepisanimi zvezki, pridobila vse ocene in nižje ocene od 4 ni. Snov smo pogledali sproti. Da se zmeniti - dokler ima ocene, napreduje in je dogovor tedne vnaprej. 10 dni odsotnosti pa je celo v šolskem pravilniku po odobritvi ravnateljice.
bm1973 ::
PacificBlue je izjavil:
Profesorji na faksih imajo po 4 mesece dopusta in 10-15 ur predavanj na teden.
Učitelji pa imajo polno nekih projektov in popoldanskega dela. Glede na to, da jih toliko primanjkuje ne bi rekel da je luftarski poklic.
Projekti so za nabiranje pik za napredovanje in višje plače. Čeprav cel life uči prvo triado, ji glede na pike raste plača. Čisto nefer...
Popoldansko delo, mogoče prvi dve leti. Pol luftajo...
Sam noben normalen noče iti v tisti kurnik...
Plus, tudi šolstvo zaposluje za določen čas, od septembra do konca junija. Potem si 2 meseca brez dohodka.
Jasno, da noben normalen ne sprejme teh pogojev...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
GregiB ::
3/4 učiteljev je namreč slabih, ... gnoj "modernih staršev"
Prva trditev je posledica druge... Te "moderni starši" so tisti, ki vsakodnevno ocenjujejo učitelje... Če njihovi kraljeviči in princeske ne briljirajo, je kriv učitelj... In ker je kraljevičev in princesk preko 3/4... je toliko tudi "slabih učiteljev"...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

WizzardOfOZ ::
Ko pri geografiji v osmem razredu 13 letnik s prstom na švedski išče avstralijo,... 

Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
ninihir954 ::
Torej z ženo imava oba službe, ki jih ne bi želela menjati, jaz v gospodarstvu, ona v šolstvu ... Problem, ki naju že dalj časa zelo muči je, da če želimo iti cela familija na dopust recimo za 1 teden, je to lahko (če seveda jaz uspem takrat dobiti dopust za cel teden) izključno v času šolskih počitnic, ko so vsi aranžmaji dražji vsaj 20-50% in seveda gužva vsepovsod, kar sigurno naredi dopust tudi manj sproščujoč, kot bi lahko bil sicer ... Da sploh ne omenjam letalskih kart, ki se v času počitnic hitro dvignejo na x2, x3, včasih še več ... In če imaš familijo s parimi otroki, je lahko cenovno iti na dopust ravno na termin počitnic ali pa že samo 1 teden izven počitnic res ogromna razlika. Čez poletje lahko gremo tudi samo v času višje/dražje sezone, ko imamo pa pri meni obvezno koriščenje 2 tedenskega (kolektivnega) dopusta v enem kosu, pač firma se takrat za 2 tedna zapre, žena ima pa takrat poletne šolske počitnice (pokoristi ves dopust in ure) in se prilagodi meni ... Žena izven šolskih počitnic nikakor ne more dobiti dopusta več kot kakšen dan, včasih celo poflika s kakšno zamenjavo s sodelavko.
Če si želimo skupaj na dopust za kakšen teden izven šolskih počitnic, ali je res edina rešitev, da menjava službi? Kako tukaj ni kakšne zakonske ureditve, da bi delavce med sabo spravili v bolj enakopraven položaj kar se tiče koriščenja dopusta? Nekdo ki lahko gre na dopust bilo kdaj, je v bistveno boljšem položaju kot mi, ki so nam termini dopusta 'določeni' ... Podobno kot če bi tisti, ki lahko gremo v trgovino le po 15. uri morali v trgovini plačati 30% več za hrano kot tisti, ki lahko gredo v trgovino ob 9:00 ...
Sicer ni čisto ista zadeva, ampak vendarle je v tej smeri: v Avstraliji imajo recimo delavci pravico do 2 meseca dodatnega plačanega dopusta na 10 let neprekinjene zaposlitve pri istem delodajalcu (aka Long service leave), in potem na vsakih naslednjih 5 let še dodatni mesec plačanega dopusta. Mislim da ga lahko pokoristijo tudi v enem kosu če želijo, to bi bila pri nas res znanstvena fantastika. To si lahko potem res privoščiš en konkreten odklop in konkretno napolniš baterije, idealno za več tedensko potovanje za katerega sicer v trenutnem sistemu marsikdo nima nobene realne možnosti ...
Kako pa vam uspeva preživljati dopust skupaj z družino izven šolskih počitnic? Ali se enostavno sprijaznite z visokimi cenami in gnečo?
Otroci naj vzamejo gabrove dni, žena in ti pa dopust.
denabiker ::
Pa idita za sebe, zdaj je čisto simpl podjetje ustanovit, sam se eno obdobje tak živel, ko sem rabil na OFF sem lutal naokoli, z motorjem se vozil, v hribe hodil, pa potoval po svetu, ko sem se naveličal sem delal na polno, včasih ko sem bil zagnan sem tudi po 20 ur na dan delal. Ko sem pa imel poln k. vsega pa spet na OFF, denarja sem tak imel kot listja.
Tudi eni znanci tak živijo, eni delajo skoraj 3/4 leta na polno, potem pa od maja do septembra pa je na dopustu.
Tudi eni znanci tak živijo, eni delajo skoraj 3/4 leta na polno, potem pa od maja do septembra pa je na dopustu.
MIHAc27 ::
Cak a z otroci na dopust izven casa pocitnic? Ne pomnim da bi kdo bil odsoten izven pocitnic iz kakega drugega razloga razen bolezni. Dekadentno in bizarno.
V cem je problem. Pri nas je tamala bila odsotna že 1 mesec od pouka. Sedaj bo konferenca. Iz vsake odsotnosti je prišla s prepisanimi zvezki, pridobila vse ocene in nižje ocene od 4 ni. Snov smo pogledali sproti. Da se zmeniti - dokler ima ocene, napreduje in je dogovor tedne vnaprej. 10 dni odsotnosti pa je celo v šolskem pravilniku po odobritvi ravnateljice.
5 dni lahko vsak otrok manjka brez kakih razlag na šolsko leto - meistrovi dnevi. Za več se je treba zmenit z ravnateljem. Bolezen je drugo...
Tko bom rekel.. vedno se da najti alternative. Sam prakticiram najem avtodoma zadnjih nekaj let. Se najdejo tudi ugodni najemi. Potem greš pa itak kamor hočeš.
Če žena dopusta med letom ne more dobit za 5 dni (si kar mislim, kako je to težko v šolstvu) ni druge kot menjat službo ali se prilagodit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MIHAc27 ()
fikus_ ::
Po domače, sam svoj šef. Lahko delaš 24 ur na dan, ali pa si 24 ur na dan na kavču ali na Laponskem.
Kakor se ti dvigne.
Ves javni sektor je uravnilovka, razlike so samo, kdo bolje šefu leze v rit.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
feryz ::
Saj imajo tisti sabatical, ali karkoli je že.
Oba ga vzemita in žurajta z mulci po Tajski. Kaj bi se obremenjeval s službo?
Oba ga vzemita in žurajta z mulci po Tajski. Kaj bi se obremenjeval s službo?
iKst_ ::
Ta zgodba kar drži.
Od 7h do 14h je 7 ur. Še eno uro z lahkoto naberejo s pripravami, roditeljskimi sestanki, govorilnimi urami, raznimi dodatinimi in dopolnilnimi pouki...
Sem pa ciljal predvsem na tisti drugi del trditve, da so celo poletje doma. V osnovi začnejo z 19 dnevi dopusta + par dodatnih dni glede na izobrazbo, delovno mesto, dodatne zadolžitve... Čez palec mogoče 25 dni, kar ni ravno veliko.
Tale mož, ki dela 9-10 ur na dan + dežura po telefonu pa verjetno kasira konkretne denarje za nadure in dosegljivost. Vsaj upam, da je tako. Sicer si ne dela ravno usluge.
Samael ::
Pa saj ne boste zdaj človeka linčali, ker je pač vprašal, izrazil misel glede nečesa. 
Vsakdo tako ali tako hodi v lastnih čevljih ...
Vsakdo tako ali tako hodi v lastnih čevljih ...
Samael != Samuel

gruntfürmich ::
Pa idita za sebe, zdaj je čisto simpl podjetje ustanovit, sam se eno obdobje tak živel, ko sem rabil na OFF sem lutal naokoli, z motorjem se vozil, v hribe hodil, pa potoval po svetu, ko sem se naveličal sem delal na polno, včasih ko sem bil zagnan sem tudi po 20 ur na dan delal. Ko sem pa imel poln k. vsega pa spet na OFF, denarja sem tak imel kot listja.ne more kar vsak neko podjetje ustanoviti in 'nekaj' delati...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Glugy ::
Mogoče bi bilo smiselno če bi v zakonu o šolstvu opredelil da se termin počitnic lahko prestavi če se s tem strinjajo starši. Počitnic ne bi bilo čisto nič več ali manj, bi pa vsaj nekateri starši lahko ceneje prišli skoz ker ne bi rabl 30%+ večjo ceno plačevat za uživanje z družino. Sploh recimo če so to šole z starši iz revnejših okolij mislim da bi bilo to še kako smiselno.
Legon ::
Top, še boljše da uvedemo, da si lahko vsaki starši za svojega otroka sami zberejo kdaj ima počitnice...
johnnyyy ::
Top, še boljše da uvedemo, da si lahko vsaki starši za svojega otroka sami zberejo kdaj ima počitnice...
Kolikor je meni znano lahko naprej napoveš izostanek in te nihče ne bo vlekel za uhlje. Samo bo moral otrok potem snov sam predelati. Kakšen teden mislim da ne bi smelo biti problema, kakor pa je potovanj več, pa lahko hitro prideš do situacije kjer "garaš, da lahko potem uživaš".

Mato989 ::
Nisem rekel 1 mesec, dovolj nam je 1 teden (1x-2x letno), ampak izven počitnic, kar iz strani izostanka otroka iz šole ne bi sme biti neka težava ... Poleti kot sem napisal imam fiksno določen termin dopusta, ki je tudi v visoki sezoni, torej tudi ni idealano ... Recimo poleti nam je 'vsiljen' ta dvotedenski dopust ker se tako odoloči delodajalec, kaj pa če bi nekdo raje šel za 2 tedna skupaj na smučarijo pozimi? Ne gre ...
Nikoli nisem razumel teh for dandanašnjih ljudi ki bi otroke iz šole jemali za dopuste...
FAK no, ko sem jaz bil v osnovni enega dneva nisem bil na "dopustu" med šolo, ker mi je foter rekel da je moj lajf šolanje ne pohajkovanje okrog razen v počitnicah takrat pa ok...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
FAK no, ko sem jaz bil v osnovni enega dneva nisem bil na "dopustu" med šolo, ker mi je foter rekel da je moj lajf šolanje ne pohajkovanje okrog razen v počitnicah takrat pa ok...
Super. Nekateri vemo, da šola ni edina stvar na svetu. Nam ni problem mulcev vzeti iz šole za 2-3 tedne, da grejo lahko na potovanje, ki jim bo ostalo v spominu celo življenje. Koristi ogromno, škode pa nobene, nič bistvenega ne zamudijo.
Squirrel ::
Sredi šolskega leta jih vzameš iz šole dejansko za cele tri tedne, da greste na dopust? Pa, če manjkajo nič bistvenega ne zamudijo - se je odločil starš? 
Zakaj pa sončki potem sploh hodijo v šolo, če osnovna izobrazba nima nobene vrednosti? Zaradi papirja?
Zakaj pa sončki potem sploh hodijo v šolo, če osnovna izobrazba nima nobene vrednosti? Zaradi papirja?
Sredi šolskega leta jih vzameš iz šole dejansko za cele tri tedne, da greste na dopust? Pa, če manjkajo nič bistvenega ne zamudijo - se je odločil starš?
Za 14 dni dokaj pogosto. Za 3 tedne skupaj načeloma kombiniramo s počitnicami ali prazniki, ampak se je tudi že zgodilo.
Ne vem kje si prebral, da izobrazba nima vrednosti. Jaz sem napisal, da šola ni edina stvar na svetu. Sploh, dokler mi otroci domov nosijo odličen uspeh in vsake toliko kakšno vrhunsko uvrstitev na državnih tekmovanjih.
“Travel is fatal to prejuidce, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of the earth all one's lifetime." - Mark Twain
zobnik ::
Ne greš na dopust in ni problemov, kmet ga nikol v življenju nima.
Greš v soboto ali nedeljo na izlet to pa
Greš v soboto ali nedeljo na izlet to pa
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
kmet ga nikol v življenju nima.
Jaz poznam kar nekaj kmetov, ki redno hodijo na dopuste. Vsaj okrog nas je veliko kmetij, kjer živi več generacij. Ni noben problem za kak teden ali dva prepustiti dela drugim.
Ne vem kje si prebral, da izobrazba nima vrednosti. Jaz sem napisal, da šola ni edina stvar na svetu. Sploh, dokler mi otroci domov nosijo odličen uspeh in vsake toliko kakšno vrhunsko uvrstitev na državnih tekmovanjih.
Rekel si, da med šolskim letom hodite za 2-3 tedne na dopust, ker si se odločil, da ni nobene škode, če otroci toliko časa manjkajo v šoli, saj ne zamudijo nič bistvenega.
Moje vprašanje si v bistvu s tem zgolj potrdil. Dokler zadeve na papirju štimajo...
Saj uredu, tvoji otroci, tvoja vzgoja. Počitnice so pa tako ali tako zmeri kul. Samo zanimivo mi je, ker se mi zdi, da je bilo v moji generaciji med letom obiskovanje pouka primarno, potem pa šele vse ostalo. Ne vem, če je kdaj kateremu staršev padlo na pamet, da bi potegnil otroka od pouka za teden, kaj šele dva-tri ker gredo na dopust, ampak časi se spreminjajo.
zobnik ::
kmet ga nikol v življenju nima.
Jaz poznam kar nekaj kmetov, ki redno hodijo na dopuste. Vsaj okrog nas je veliko kmetij, kjer živi več generacij. Ni noben problem za kak teden ali dva prepustiti dela drugim.
Saj si lahko privoščijo, če pa cuzajo subvencije, plačilne pravice, sam ne to okol govorit, ker te bodo hitro utišal, popljuval in zmerjal.... tega 20 let nazaj sploh ni bilo, smo moral doma delat od 4 zjutraj do poznega dne.
Če bi vse to ukinli bi cene šle dol, ker bi ljudje več delal na podeželju
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Ales78 ::
"Potovanje je usodno za predsodke, nestrpnost in ozkosrčnost, in mnogi naši ljudje ga zaradi tega nujno potrebujejo. Širokih, zdravih in dobrodelnih pogledov na ljudi in stvari si ni mogoče pridobiti z vegetiranjem v enem majhnem kotičku zemlje vse življenje."
- Mark Twain, 1869
Tako, da predvsem za Slovence, priporočam, da čimveč potujejo. In se staršem zahvalijo, da so to omogočili. Vse alternative so slabše.
- Mark Twain, 1869
Tako, da predvsem za Slovence, priporočam, da čimveč potujejo. In se staršem zahvalijo, da so to omogočili. Vse alternative so slabše.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Rekel si, da med šolskim letom hodite za 2-3 tedne na dopust, ker si se odločil, da ni nobene škode, če otroci toliko časa manjkajo v šoli, saj ne zamudijo nič bistvenega.
Moje vprašanje si v bistvu s tem zgolj potrdil. Dokler zadeve na papirju štimajo...
Ja, še vedno trdim, da ne zamudijo nič bistvenega. Učni uspeh ne trpi, splošna razgledanost in življenjske izkušnje so pa zaradi potovanj na precej visokem nivoju. Pa tudi, če bi učni uspeh trpel in bi domov nosile dvojke, se ne bi pretirano sekiral, še vedno trdim, da je formalna izobrazba overrated.
Kako bi pa ti ocenil, ali otroci zamujajo kaj bistvenega? Pa zakaj meniš, da je odsotnost par tednov na leto problematična?
Saj uredu, tvoji otroci, tvoja vzgoja. Počitnice so pa tako ali tako zmeri kul. Samo zanimivo mi je, ker se mi zdi, da je bilo v moji generaciji med letom obiskovanje pouka primarno, potem pa šele vse ostalo. Ne vem, če je kdaj kateremu staršev padlo na pamet, da bi potegnil otroka od pouka za teden, kaj šele dva-tri ker gredo na dopust, ampak časi se spreminjajo.
Ne vem koliko si star, ampak mene so 30-35 let nazaj starši večkrat vzeli iz šole, da smo šli na dopust.
Saj si lahko privoščijo, če pa cuzajo subvencije, plačilne pravice, sam ne to okol govorit, ker te bodo hitro utišal, popljuval in zmerjal.... tega 20 let nazaj sploh ni bilo, smo moral doma delat od 4 zjutraj do poznega dne.
Če bi vse to ukinli bi cene šle dol, ker bi ljudje več delal na podeželju
Tudi 20 let nazaj so kmetje dobivali subvencije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()

kriptobog ::
Nisem rekel 1 mesec, dovolj nam je 1 teden (1x-2x letno), ampak izven počitnic, kar iz strani izostanka otroka iz šole ne bi sme biti neka težava ... Poleti kot sem napisal imam fiksno določen termin dopusta, ki je tudi v visoki sezoni, torej tudi ni idealano ... Recimo poleti nam je 'vsiljen' ta dvotedenski dopust ker se tako odoloči delodajalec, kaj pa če bi nekdo raje šel za 2 tedna skupaj na smučarijo pozimi? Ne gre ...
Nikoli nisem razumel teh for dandanašnjih ljudi ki bi otroke iz šole jemali za dopuste...
Jaz sem skoraj vse zimske pocitnice podaljsal, ker smo hodili za dva tedna, pocitnice so bile pa krajse. Kaj pa bos zamudil v enem tednu na leto v osnovni soli? Malo manj kot nic.
Ja, še vedno trdim, da ne zamudijo nič bistvenega. Učni uspeh ne trpi, splošna razgledanost in življenjske izkušnje so pa zaradi potovanj na precej visokem nivoju. Pa tudi, če bi učni uspeh trpel in bi domov nosile dvojke, se ne bi pretirano sekiral, še vedno trdim, da je formalna izobrazba overrated.
Kako bi pa ti ocenil, ali otroci zamujajo kaj bistvenega? Pa zakaj meniš, da je odsotnost par tednov na leto problematična?
Zdi se mi veliko.
Že tako marsikdaj udari višja sila, bolezen ali kaj podobnega, pa so otroci odsotni, da bi pa še par tednov na šolsko leto manjkali, ker se jih ravno med šolskim letom po dva ali tri tedne vleče na dopust. Ne vem, no... Jaz pač verjamem, da je hoditi v šolo v redu in da je čas za vse, brez da bi jih tedne vlekli stran od pouka. Počitnic imajo pa tudi dovolj.
Ali se tudi pri tebi ne da uskladiti dopusta z letnimi in zimskimi počitnicami ter podaljšanimi prazniki?
Ti ves čas pišeš, kot da je šola kar nekaj, medtem ko naj bi bili od potovanja s starši v času pouka pa nepozabni spomini. Ne vem no, tudi če pustiva izobrazbo ob strani, imam jaz na šolska leta, socializacijo z vrstniki, z vsemi drobnimi problemi vred, itd. zelo lepe spomine. Potem so še druge stvari, na primer občutek za odgovornost itd. V končni fazi je hoditi v šolo v teh letih praktično njihova edina obveza. Ne vem, zakaj bi moral otroka ravno takrat naokoli trajbat, ko so pa temu namenjene počitnice. Letne, zimske, prazniki...
Ne vem koliko si star, ampak mene so 30-35 let nazaj starši večkrat vzeli iz šole, da smo šli na dopust.
Jaz se pa ne spomni, da bi bilo to pri nas "a thing". Mogoče sem kakšno leto, ampak nič kaj bistveno več, starejši, pa nimam v spominu, da bi kdorkoli, kadarkoli manjkal tedne v času pouka, ker so jih starši vzeli ven iz šole.
Še tisto opravičilo je bilo običajno za kakšen dan, ko je bila kakšna druga obveznost ali bolezen.
kakorkol, vsakomur svoje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()
Ali se tudi pri tebi ne da uskladiti dopusta z letnimi in zimskimi počitnicami ter podaljšanimi prazniki?
Lahko. Ampak, če greš nekam za 3 tedne je treba vzeti 2 tedna dodatnega dopusta. Če greš za 4 tedne, je treba vzeti 3 tedne dopusta itd.
Ti ves čas pišeš, kot da je šola kar nekaj, medtem ko naj bi bili od potovanja s starši v času pouka pa nepozabni spomini. Ne vem no, tudi če pustiva izobrazbo ob strani, imam jaz na šolska leta, socializacijo z vrstniki, z vsemi drobnimi problemi vred, itd. zelo lepe spomine. Potem so še druge stvari, na primer občutek za odgovornost itd. V končni fazi je hoditi v šolo v teh letih praktično njihova edina obveza. Ne vem, zakaj bi moral otroka ravno takrat naokoli trajbat, ko so pa temu namenjene počitnice. Letne, zimske, prazniki...
Vidiš, mene pa zmrazi, ko pomislim na šolo :) Imamo očitno različne izkušnje. Za druženje s sošolci še vedno ostane dovolj časa. Drugače pa je tudi druženje z ljudmi, ki jih spoznaš po svetu socializacija.
Glede "edine obveze" se pa tudi ne strinjam. Moje imajo tudi druge obveznosti poleg šole. Je pa res, da od otrok ne pričakujem čudežev. Sploh glede na to, da sem tudi sam bolj "go with the flow".
nejc_nejc ::
starfotr ::
Kakor se ti dvigne.
So ja. Tako kot vsi poklici tega sveta. Če nekdo dela dobro, so izdelki in stortive kakovostni in problemov ni. Ko ni dobrih delavcev, je vse kilavo in so sami problemi. Torej? Kaj hočeš reči? Da si vse branže in njihovi odlični zaposleni zaslužijo več denarja in več dopusta?
aytim ::
Jaz sem sel. Iz danes na jutri sem samo rekel, da me mesec dni ni, ker imam se ves dopust.
Ker kaj pa bodo v tej gospodarski situaciji? Delavcev zmerom primanjkuje, delodajalci pa sami od sebe itak ne bi nic postorili.
MadMax ::
Pri 8k buđeta za enotedenske počitnice je največji problem kako prihranit 2k?
Sladki problemi so to, zelo sladki.... Pa se tega marsikdo ne zaveda.
Sladki problemi so to, zelo sladki.... Pa se tega marsikdo ne zaveda.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Magic1 ::
Da imaš 8k budgeta za klinčeve enotedenske počitnice, ti more it pa zelo dobro. 95% Slovencem ne gre tako dobro. 70% Slovencem so realno že počitnice nad 2k€ preveč.
Magic
Je izvedljivo tudi za srednji ali nižji sloj, če greš vsako drugo leto. Vmes pa si vsako drugo leto doma ali pa v kampu v Ankaranu.

Kamp v ankaranu? Pa to je dražje, kot da bi bil v dalmaciji v apartmaju.
solatjek ::
Da imaš 8k budgeta za klinčeve enotedenske počitnice, ti more it pa zelo dobro. 95% Slovencem ne gre tako dobro. 70% Slovencem so realno že počitnice nad 2k€ preveč.
Potrebe so očitno zelo različne. Imam sodelavce, ki gredo čisto vsake počitnice v neko eksotiko. Pridejo pa zjebani nazaj in jamrajo o tem, kako si sploh nikakor ne morejo spočiti. Aja, pa večina je zakreditiranih do amena, tudi vsi tisti z 2k€ do 3k€ mesečnega dohodka.
Sicer pa vsakemu svoje. Zame ne obstaja ponudba, za katero bi bil pripravljen plačati 8k€/teden, niti pol toliko, pa zaradi tega noben član familije ne trpi kaj velik.
Pri teh eksoticnih lokacijah so dolgi leti problem, prides nazaj bolj utrujen, kot pa si sel tja.
Kamp Adria Ankaran, sredi sezone 250 eur po glavi za 7 dni, otroci do nevemkaterega leta zastonj.
Standardne parcele so na voljo v različnih velikostih in položajih v coni 2. Po prihodu vam receptor izbere parcelo, ki jo kasneje z odobritvijo receptorja lahko menjate.
Če v coni 2 ne najdete proste parcele, lahko izberete razpoložljive v drugih conah, vendar se cena razlikuje glede na cenik
Vaša rezervacija
28 Jun 2026 - 05 Jul 2026
standardna cena
(Splošni pogoji poslovanja)
Če kot jamstvo predložite kreditno kartico, vam 9 dni pred prihodom trgamo 30%.
491,50 EUR
2 oseb, 7 dan (dni)
Early booking 2026
471,20 EUR
2 oseb, 7 dan (dni)

Kamp Adria Ankaran, sredi sezone 250 eur po glavi za 7 dni, otroci do nevemkaterega leta zastonj.
Standardne parcele so na voljo v različnih velikostih in položajih v coni 2. Po prihodu vam receptor izbere parcelo, ki jo kasneje z odobritvijo receptorja lahko menjate.
Če v coni 2 ne najdete proste parcele, lahko izberete razpoložljive v drugih conah, vendar se cena razlikuje glede na cenik
Vaša rezervacija
28 Jun 2026 - 05 Jul 2026
standardna cena
491,50 EUR
2 oseb, 7 dan (dni)
Early booking 2026
471,20 EUR
2 oseb, 7 dan (dni)
Kamp v dalmaciji sem ravno par dni nazaj rezerviral. Za 21 nočitev med 22.7.2026 in 15.8.2026 nas za 3 osebe, velik šotor in elektrika na parceli pride celih 1059€. Torej v top sezoni.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Zaposlitev v šolstvu (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 36202 (29059) | Valvoline |
| » | Kaj počnete na morju? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25122 (17716) | DamijanD |
| » | Prekinitev dopusta kar sredi dopusta? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13752 (10756) | Arzen28 |
| » | Letni dopustOddelek: Loža | 5844 (4576) | Alien123 |