Forum » Loža » Vrtičkarji: gojili so konopljo in so jih dobili
Vrtičkarji: gojili so konopljo in so jih dobili
FireSnake ::
Najprej vir.
Zdaj, kaj opažam je, da imajo vsi ti vrtičkarji zadevo pošlihtano v nulo.
Namakanje, prezračevanje, osvetlitev...
Tukaj so našli še en relativno nezanimiv kos malokalibrskega orožja.
Jaz tu ne bi razpredal o tem, ali je to legalno ali bi moralo biti legalno.
Dejstvo ostaja: ljudje pogoje uredijo zelo dobro.
Zdaj, kaj opažam je, da imajo vsi ti vrtičkarji zadevo pošlihtano v nulo.
Namakanje, prezračevanje, osvetlitev...
Tukaj so našli še en relativno nezanimiv kos malokalibrskega orožja.
Jaz tu ne bi razpredal o tem, ali je to legalno ali bi moralo biti legalno.
Dejstvo ostaja: ljudje pogoje uredijo zelo dobro.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
- predlagal izbris: connel ()
c3p0 ::
Kjer je dober denar, je tudi denar za opremo... Investicija se hitro povrne, če te ne dobijo.
OutOfTheBox ::
Pri taki velikosti je samo vprašanje časa. Če že greš v to, narediš to enkrat, nabereš tistih nekaj kilogramov, prodaš in zadevo zaključiš s profitom. In to ponoviš na 5 let.
Seveda si vmes tiho in ne fleksaš s hudimi avti in rolex urami, ampak je cilj da si nabereš dovolj za udobno penzijo. Pač tile ki jih dobijo, so butasti.
Največji rizik pri vsem tem je poraba elektrike, zato se na to pripraviš in glede na pričakovano porabo (ne preveč) zadevo simuliraš. Najraje pozimi v praznem stanovanju (ex. ogrevanje). Čeprav se na koncu vseeno da vzorec iz grafa porabe kar natančno predvidet, zato je pomembno da znaš tale vzorec popačit.
Seveda si vmes tiho in ne fleksaš s hudimi avti in rolex urami, ampak je cilj da si nabereš dovolj za udobno penzijo. Pač tile ki jih dobijo, so butasti.
Največji rizik pri vsem tem je poraba elektrike, zato se na to pripraviš in glede na pričakovano porabo (ne preveč) zadevo simuliraš. Najraje pozimi v praznem stanovanju (ex. ogrevanje). Čeprav se na koncu vseeno da vzorec iz grafa porabe kar natančno predvidet, zato je pomembno da znaš tale vzorec popačit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
d4vid ::
Sigurno lahko malo popačiš z baterijskimi hranilniki, sploh če imaš hišo in solarno elektrarno.
Mi je pa zanimivo, v času led razsvetljave in varčnih naprav, še vedno marsikoga dobijo prav po veliki uporabi elektrike.
Sicer pa če se ti investicija povrne, itak vložiš v opremo.
Mi je pa zanimivo, v času led razsvetljave in varčnih naprav, še vedno marsikoga dobijo prav po veliki uporabi elektrike.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Bolj resni imajo generatorje. Tu pa je spet problem ga dobro skrit, da ni sumljivo in da ni glasen.
Sem videl eno resno produkcijo v ZDA (preden je bilo "legalno"), so imeli pod zemljo dva CAT diesel generatorja, velikosti kontejnerja.
Sem videl eno resno produkcijo v ZDA (preden je bilo "legalno"), so imeli pod zemljo dva CAT diesel generatorja, velikosti kontejnerja.
ššš ::
Point je, da je tip kake 10let mirno skakal po Lublan s pištolo ter prodajalo drogo, predn so ga dobil.
FireSnake ::
Sigurno lahko malo popačiš z baterijskimi hranilniki, sploh če imaš hišo in solarno elektrarno.
Po moje luči morajo greti. Da ni samo svetloba ampak je tudi toplota.
Ali ne?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Ales78 ::
Ledice tudi pomagajo. https://nl.aliexpress.com/item/10050071...
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
aytim ::
Po moje luči morajo greti. Da ni samo svetloba ampak je tudi toplota.
Ali ne?
Ne.
Tile buhteljni so pač prezabiti za novejšo tehnologijo
feryz ::
Je kar point v lučeh, je. Ne dajejo zastonj klasike.
Od ledic je nič. Ni da so zabiti kot kamen, tako pač je.
Od ledic je nič. Ni da so zabiti kot kamen, tako pač je.
iKst_ ::
LEDice so načeloma boljše, imaš celo različne profile valovnih dolžin za različne rastline. Pa manj elektrike porabijo, manj se grejejo. Ampak soliden LED panel za 5-10 raslin še vedno pokuri 400-500W. Verjetno moč luči ne raste linearno, ampak ena taka farma s 400 rastlinami mora tudi z LEDicami pokuriti kar konkretno količino elektrike.
bm1973 ::
Zato pametni kupijo generator, da se ne vidi povišana poraba elektrike na lokacije.
Ravno preko povišane porabe elektrike so dobili kar nekaj travarjev...
tikitoki ::
Sej ni zgolj povišana poraba. Je porazdelitev porabe. K rastline rabijo tudi počitek. Pa še krajšanje "dne" da simulirana prihajajočo jesen. Verjetno iščejo ta vzorec, ki traja mesece, in te pol obiscejo
Jp. Povišana poraba bi lahko pomenilo karkoli. Npr jaz ko sem si naredil dodatno stanovanje v hiši je avtomatsko šla poraba gor za 300 -400 kwh. Ampak če gledaš vzorec porabe je jasen - od 11:30 - 13h je poraba višja ker se takrat kuha, od 21h do 03h tudi, ker takrat dela bojler in druge gospodinjske naprave. To je od pon - pet, za vikend se poraba malo prilagodi (ker se tudi navade).
In isto je pri gojenju. Ti moraš simulirat dan in noč, kar pomeni X število ur je dan in preostalo je noč. In ko maš ti npr 12 ur dan 12 ur noč + visoka poraba (in se to zgodi kar naenkrat) praktično (skoraj!) ni druge normalne uporabe ki bi spadala v ta vzorec.
Recimo polnjenje EV lahko vleče dovolj elektrike več časa, ki bi lahko sovpadalo z enim ciklom gojenja - keč je v tem ker ne polniš točno v istem času, količina polnjenja varira (enkrat lahko polniš od 50% dalje, drugič od 20% dalje), plus variabilnost med delavniki in vikendi.
In isto je pri gojenju. Ti moraš simulirat dan in noč, kar pomeni X število ur je dan in preostalo je noč. In ko maš ti npr 12 ur dan 12 ur noč + visoka poraba (in se to zgodi kar naenkrat) praktično (skoraj!) ni druge normalne uporabe ki bi spadala v ta vzorec.
Recimo polnjenje EV lahko vleče dovolj elektrike več časa, ki bi lahko sovpadalo z enim ciklom gojenja - keč je v tem ker ne polniš točno v istem času, količina polnjenja varira (enkrat lahko polniš od 50% dalje, drugič od 20% dalje), plus variabilnost med delavniki in vikendi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
redtech ::
Ja verjetno je samo vprašanje časa, izplen je pa tak, da bosta dobila 1-2 leti max., če niso odkrili mreže, organizacije (5+).
Od tega bosta odsedela 50-60%, verjetno takoj po nastopu kazni (10-14 dni) preselitev na polodprti oddelek, vikendi se začnejo po dobrega pol leta, obiski takoj, potem na pogojno...
Jaz bi iskal s termo kamero in potem hodil po provizijo :D
Od tega bosta odsedela 50-60%, verjetno takoj po nastopu kazni (10-14 dni) preselitev na polodprti oddelek, vikendi se začnejo po dobrega pol leta, obiski takoj, potem na pogojno...
Jaz bi iskal s termo kamero in potem hodil po provizijo :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
Si me spomnil na une talente nekje iz severa (finska?), ko so gojili na podstrešju in ko je padel sneg so bile vse strehe v ulici zasnežene, samo na tej se je sneg topil aka je bila brez snega :)
Zato pametni kupijo generator, da se ne vidi povišana poraba elektrike na lokacije.
To, pa s helikopterjem in IR kamero so snemali strehe bajt, katera je preveč sevala, so si jo ogledali bližje. Za klet verjetno ta metoda ne deluje.
d4vid ::
Sej ni zgolj povišana poraba. Je porazdelitev porabe. K rastline rabijo tudi počitek. Pa še krajšanje "dne" da simulirana prihajajočo jesen. Verjetno iščejo ta vzorec, ki traja mesece, in te pol obiscejo
Sej pravim, baterijski hranilniki + solarna elektrarna. Gojenje je kar dober način za hitro povrnitev investicije.
Pri teh pametnih baterijah in V2G vozilih lahko sigurno simuliraš sicer povišano, a recimo "normalno" porabo elektrike.
Kar se pa IR kamer tiče, me pa nekaj zanima. Če imaš celo streho sončnih celic in nasad na podstrešju. Predvidevam, da paneli zaradi zračnega mostu v veliki večini "blokirajo" IR kamero?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Magic1 ::
Sej ni težko predvidet porabo normalne hiše. Računaš 1:1 ogrevanje na elektriko +2 Evja in dobiš max porabo elektrike. Če gojiš cel nasad, bo poraba X višja od tega. Pomoje kdorkoli nad 100kWh dnevne porabe bi lahko bil sumljiv. Torej nekje pri 100 rastlinah si že težko nesumljiv.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Telbanc ::
Poznam primer ko so eni gonili agregat na dizel, da ne bi bli sumljivi zaradi porabe elktrike, "izdal" jih je požar, ker se je vse skup vnelo. Ko so pršli gasilci, so meli kaj vidit.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
To je problem teh farm. Električarja ne morejo dobit zraven, potem pa lastna pamet pri vezavah, koliko je pač je.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Zakaj so baterijski hranilniki prava stvar (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 124561 (5770) | joez7 |
| » | Razlogi za razpad električnega omrežja na Iberskem polotoku še niso znani (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7532 (2886) | asinhronc |
| » | Fotovoltaika je udarila ob zid - Od 1. marca ne priklapljajo novih fotovoltaik (strani: 1 2 3 4 … 30 31 32 33 )Oddelek: Loža | 234064 (79832) | Fluido |
| » | Tesla bo gradila največjo baterijsko elektrarno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 29897 (19359) | kow |