Forum » Na cesti » Formula 1 2026
Formula 1 2026
Skyman ::
Audi confirm worst-kept secret as Wheatley officially leaves the team
https://www.gpblog.com/en/news/audi-con...
Zgleda je tukaj samo denar v igri in ne sportni uspehi,audi letos res neka zlata sredina.No coment vedno gres lahko v bolso ekipo ampak da gres par korakov nazaj v pa je tukaj samo $ v igri.
https://www.gpblog.com/en/news/audi-con...
Zgleda je tukaj samo denar v igri in ne sportni uspehi,audi letos res neka zlata sredina.No coment vedno gres lahko v bolso ekipo ampak da gres par korakov nazaj v pa je tukaj samo $ v igri.
BT52 ::
Pomaga tudi, da bo zda Wheatly vedno v britaniji. Kot vedno v Rb časih, ker zdaj je skakal po švici in NEM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
Alexius Heristalski ::
Pronto GaBi? sBinalla.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
Ganon ::
Tričetrt časa se ukvarjajo s prehitevanjem mnogo počasnejših. Max že pripravlja napad na vodilnega in vse se poruši, ko naletita na tri polže ...

CharlieKK ::
Sam Max je občutno hitrejši prej al slej ga bo kresnil. So pa vsi vozniki res dobri pri umikanju.
Double stint za Maxa? I hope so
Ahhh
Double stint za Maxa? I hope so
Ahhh
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
Ganon ::
Diskvalifikacija za Maxovo ekipo, zmaga je splavala po vodi. Razlog? Uporabili so sedem kompletov pnevmatik, namesto dovoljenih šest. Saj ni res, pa je.
scythe ::
Tudi če ne bi bilo DSQ, malo preveč slave za Maxa.
Juncadella je naredil razliko med ostalimi, Max se ni moral odpeljati nasprotniku. Tukaj so se pokazale Juncadellove izkušnje
Juncadella je naredil razliko med ostalimi, Max se ni moral odpeljati nasprotniku. Tukaj so se pokazale Juncadellove izkušnje
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

Ne, ker je Juncadella imel stint proti rookiju, glavno da ti lahko prideš sem in pljuvaš ane, to je lajf.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Kdo je dejansko naredil razliko potem?
Kaj se je dogajalo prvi stint? Koliko prednosti je Max nabral?
Zame jo je Juncadella, Max je zadnje pol ure potem vozil in hotel pobrati vso slavo.
Zame jo je Juncadella, Max je zadnje pol ure potem vozil in hotel pobrati vso slavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scythe ()

Max je vso slavo pobral že davno nazaj, kako je v tvojem namišljenem svetu je pa druga.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Groot ()
To govori veliki privrženec Maxa
codeMonkey ::
Drugace je pa se 4h in pol od 12h v Sebringu. Vem pa ker malo pogledam iz firbca kako gre Dancu D.H. Hansonnu v LPM2: https://x.com/dhh/status/20347768386191...
Ce je kdo slisal kdaj za Ruby on Rails ali pa Omarchy, no on je zadaj in je kul kako si kot programer s svojimi firmami privosci tudi take projekte. Kar model.
Trenutno so nekje na sredini v kategoriji: https://racing.porsche.com/imsa/live-ti...
Ce je kdo slisal kdaj za Ruby on Rails ali pa Omarchy, no on je zadaj in je kul kako si kot programer s svojimi firmami privosci tudi take projekte. Kar model.
Trenutno so nekje na sredini v kategoriji: https://racing.porsche.com/imsa/live-ti...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
skyform ::
Tudi če ne bi bilo DSQ, malo preveč slave za Maxa.
Res je, preveč napihovanja in pozornosti Maxu, ker so vsi trije odpeljali zelo dobro. Toliko pozornosti Maxu, da so po dirki skoraj pozabili intervjuvati Juncadella, kar je precej sramotno, skoraj tako kot amaterska napaka zaradi katere so bili DQ.
Najbolj smešni so pa bili Max fenčki v četu, ki so celo dirko pljuvali po F1.

Mater še vedno peče AbuDhabi po tolkih letih a? To so življenske travme PTSD.
Zgodovina sprememb…
Mislim da tebe bolj peče kot ostale, ker imamo drugačno mnenje o Maxu. Vsak je bil vladar nekega obdobja v F1 
Ti oprostimo, si pač hudi privrženec Maxa.
Ti oprostimo, si pač hudi privrženec Maxa.

Cel grid, celotna F1 skupnost, SimRacing in dirkaški svet ga neizmerno spoštuje tu ni dvoma, vidva čapca pa ahh ja, sej je škoda cajta sploh odgovarjat..
Zgodovina sprememb…
Isto so govorili za Hamiltona, dokler ni odletel
Spoštovati dirkača ali biti najboljši, to je velika razlika.

endelin ::
Dajte nazaj 10 valjnike. Ne pa za pi****m***rina z nekimi baterijami in kvazi šparanjem

To ni f1 zame
To ni f1 zame
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
AvtoR ::
Glede na aktualna dogajanja na bližnjem vzhodu lahko na v10 kar pozabimo.
Zame je bilo obdobje V8, V10 in V12 mašin zlata doba formule 1. Ko to enkrat slišiš v živo si ta zvok zapomniš za celo življenje!
Zame je bilo obdobje V8, V10 in V12 mašin zlata doba formule 1. Ko to enkrat slišiš v živo si ta zvok zapomniš za celo življenje!
Mater še vedno peče AbuDhabi po tolkih letih a? To so življenske travme PTSD.![]()
Kaj pa temu tipi dela? Kak si te ti prišel na 2021? A te je res tako lahko sprovocirati, da moraš tak star drek mešat in na vsak post odgovarjati? In zakaj sploh bi bil sprovociran, kaj sem napisal takšnega? Maxa nisem žalil, da si tako butthurt, sem pa pohvalil vse trije voznike z Maxom vred.
A te moti, ker sem omenil toksične Max fenčke? Se pravi, da spadaš med njih? Ne pravim, da so vsi Max feni enaki, je pa jih najmanj 50% poknjenih, če ne več, enako kot tisti toksični del Hamilton fenov. Ne maram ne ene in ne druge in komaj čakam, da jih ne bo več v F1.
Pred tremi tedni si se pojavil tu in si v tem času napisal več postov kot eni v mescih ali letih, ampak žal so ti polni neumnosti.
Dajte nazaj 10 valjnike. Ne pa za pi****m***rina z nekimi baterijami in kvazi šparanjem
To ni f1 zame
Dvomim, da še bomo kdaj videli F1 brez hibridne tehnologije, kaj šele V10.
:D Plinska turbina, aktivno vzmetenje, :D In ozki upwash z filti ter 3mi ventilatorji, ki delajo na 33%, v primeru, če razfuka enega.
Čez 50-100 pa bo tole itak kot TRON legacy.
Čez 50-100 pa bo tole itak kot TRON legacy.
Scorpy84 ::
Sem nekajkrat na demonstraciji poslusal v12, ok je, mogoce niso navili do konca tko da ne vem. V10 je bil ze brutalno glasen. Ampak leto 2006 z novimi motorji V8 in 20k rpm, tisto je bilo sele brutalno ko si ga cutil v nogah cez betonsko tribuno. V10 je bil bolj glasen, piskajoc ampak se niso tako cutile vibracije v nogah in v prsih. S cepki si komot prezivel, 2006 pa je bil problem. 2007 ko so zacenjali z varcevanjm, je pa slo vse navzdol. Se na pripravljalnem krogu so bili glasnejsi kot med samo dirko.
Skyman ::
Sem nekajkrat na demonstraciji poslusal v12, ok je, mogoce niso navili do konca tko da ne vem. V10 je bil ze brutalno glasen. Ampak leto 2006 z novimi motorji V8 in 20k rpm, tisto je bilo sele brutalno ko si ga cutil v nogah cez betonsko tribuno. V10 je bil bolj glasen, piskajoc ampak se niso tako cutile vibracije v nogah in v prsih. S cepki si komot prezivel, 2006 pa je bil problem. 2007 ko so zacenjali z varcevanjm, je pa slo vse navzdol. Se na pripravljalnem krogu so bili glasnejsi kot med samo dirko.
Meni osebno je bil najbolj všeč zvok V10. Zvok V12 je bil žvižgajoč, zvok V8 bolj globoko doneč, V10 je imel neko specifiko, pobral je najboljše od obeh.
DamijanD ::
Glede na aktualna dogajanja na blizem vzhodu,bo pomoje prva opcija ker bo bencin tok drag oz se ga ne bo dalo dobiti,da bodo furali SIM dirke in max bo ponovno vesel.![]()
Odvisno od platforme - če bo RF2 based, pol tudi na tekmo ne pride

Pithlit ::
Sam ste pa na nivoju 'motoristov' k dušilce is auspuhov vlečejo ker je tako motor boljši. Vsaj kakor se vas bere: "zvok da se vse trese! To je blo to!"
Se opravičujem vsakomur za ranjen ego. Mal satire je treba tud furat. Drugač se strinjam da gre stvar s to elektriko, v trenutni obliki, v napačno stran - nikakor pa ne mislim da je ideja inherentno slaba.
Se opravičujem vsakomur za ranjen ego. Mal satire je treba tud furat. Drugač se strinjam da gre stvar s to elektriko, v trenutni obliki, v napačno stran - nikakor pa ne mislim da je ideja inherentno slaba.
Life is as complicated as we make it...
billy ::
Mladim dol visi za zvok in da trese, itak so bolj na električne avtomobile, kot fosilni smrad.
Tako da gledat se mora na te, ne na nas ki izumiramo.
Tako da gledat se mora na te, ne na nas ki izumiramo.
Se mi zdi da nikoli nisi bila na nobeni dirki F1. Poznam veliko ljudi ki so včasih hodili na dirke samo zaradi zvoka starih V12 in V10 zverin. Bilo je brutalno. Čepki za ušesa so bili obvezna oprema. Danes noben ne hodi na dirke zaradi zvoka in nihče ne rabi čepkov...
billy ::
To je podobno kot...na orenk rejv koncertih mora imet folk v ušesih štople, drugače preveč babija...a ni potem lepše it na lep akustične koncert v kak SNG? :)
DamijanD ::
Tale debata me je spomnila na ta video:

Meni je najbolj važno, da (ne glede na vir) lahko vozijo na robu. Torej, da je glavni faktor oprijem, ne pa stanje baterije...
Meni je najbolj važno, da (ne glede na vir) lahko vozijo na robu. Torej, da je glavni faktor oprijem, ne pa stanje baterije...
ZveeZ ::
Mene prav zanima kaksne čase bi dosegal dirkalnik, enak aktualnim, ampak z odstranjeno vso hibridno tehniko.
Vozilo bi imelo polovico manj moci ampak tudi kar nekaj manj teže.

Ehh f1 je glede zvoka nula. Lancia delta integrale group B trim.
Now we are talking.
https://m.youtube.com/shorts/ZqggTCDs-OM
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
Mene prav zanima kaksne čase bi dosegal dirkalnik, enak aktualnim, ampak z odstranjeno vso hibridno tehniko.
Precej slabse, f1 je hitra zaradi pospeskov, ne z mesta in v zavojih, kjer rabis dovolj moči, da imas pritisk k tlom. No sedaj se je to nekoliko spremenilo, amapak se vedno velja, da aerodinamika more biti skladna z motorjem. Saj aerodinamiko delajo z izracuni motorja, ki ga je sposoben dati.

Pithlit ::
Se mi zdi da nikoli nisi bila na nobeni dirki F1. Poznam veliko ljudi ki so včasih hodili na dirke samo zaradi zvoka starih V12 in V10 zverin. Bilo je brutalno. Čepki za ušesa so bili obvezna oprema. Danes noben ne hodi na dirke zaradi zvoka in nihče ne rabi čepkov...
Sej pravim, če vam je sam to pomembno... pol je to komično.
Life is as complicated as we make it...
Ehh f1 je glede zvoka nula. Lancia delta integrale group B trim.
Now we are talking.
https://m.youtube.com/shorts/ZqggTCDs-OM
Ne bom rekel neki. Samo ni za otroke tole ... Haha
Ni komicno, ko enkrat dozivis ta hrup, te zasvoji. Na sami dirki ni veliko za videti, saj vecinoma vidis 500m steze ali pa se manj, dirkalnike kratek cas vidis. Izjema red bull ring, kjer so lokacije, kjer vidis skoraj celo stezo. Dirko pa ne sledis, tako dober kot doma. Mene osebno moti, ko je red bull imel blown diffuser, kasneje se ostali, je to res bilo zalostno poslusati in sem takrat izbral raje tribuno kjer pospesujejo. Sicer pa ob teh cenah, pa poslusati mlincke se mi ne splaca. Sreca se da na red bull ring, da videti od dalec zastonj ampak ko slisis te mlincke, ni sans da dam denar. Je boljse doma gledati, ker vidis veliko vec.
Ni komicno, ko enkrat dozivis ta hrup, te zasvoji. Na sami dirki ni veliko za videti, saj vecinoma vidis 500m steze ali pa se manj, dirkalnike kratek cas vidis. Izjema red bull ring, kjer so lokacije, kjer vidis skoraj celo stezo. Dirko pa ne sledis, tako dober kot doma. Mene osebno moti, ko je red bull imel blown diffuser, kasneje se ostali, je to res bilo zalostno poslusati in sem takrat izbral raje tribuno kjer pospesujejo. Sicer pa ob teh cenah, pa poslusati mlincke se mi ne splaca. Sreca se da na red bull ring, da videti od dalec zastonj ampak ko slisis te mlincke, ni sans da dam denar. Je boljse doma gledati, ker vidis veliko vec.
+1
free_rider ::
Sam sem letos gledal v prenosu 2 dirki F1 in 3 dirke Indycar series.
F1TV 65EUR in Indycarlive 45 EUR letne naročnine za to kar dobiš ni nek bajen strošek.
Nič od tega nimam interesa v živo videti, ker to kar je meni bistvo (tesno dirkanje, prehitevanja), na samem prizorišču ni mogoče tako izkusiti kot v dobrem prenosu. Tudi meni je komično, da bi me prav hrup v živo lahko zasvojil.
Zmožno je uživati v obojem, tako v najboljši tehnologiji v F1, raznolikosti dizajna, unikatnih domislic (a la macarena) kot ob večji izenačenosti v Indycar - vsi enaka šasija, 2 različna motorja, dirkaške kvalitete naredijo razliko. Večja raznolikost stez v Indycar je tudi plus.
Obe seriji imata prav tako svoje slabosti. V F1 ko eno moštvo prevladuje, je dirkanje monotono in že vnaprej veš, kdo bo zmagal. Indycar pa je geografsko prvenstvo ZDA, le ena dirka je v Kanadi. Dirkači so sicer od povsod. Zato nikoli ne bodo ujeli F1 po globalni gledanosti.
Najbrž je tudi težko združiti pozitive iz obeh svetov skupaj v eno serijo.
Da bi bila neka serija tehnično napredna, odprt razvoj in hkrati izenačeno, razburljivo dirkanje.
Če ste feni open wheel dirkanja in vam je F1 postala kr neki letos, poglejte kakšno dirko Indycar.
Pri Chip Ganassi Racing so pred kratkim izjavili:
Super Clipping, Downshifting on straights, Battery Management ? Yeah, we don't do that here. We race.
F1TV 65EUR in Indycarlive 45 EUR letne naročnine za to kar dobiš ni nek bajen strošek.
Nič od tega nimam interesa v živo videti, ker to kar je meni bistvo (tesno dirkanje, prehitevanja), na samem prizorišču ni mogoče tako izkusiti kot v dobrem prenosu. Tudi meni je komično, da bi me prav hrup v živo lahko zasvojil.
Zmožno je uživati v obojem, tako v najboljši tehnologiji v F1, raznolikosti dizajna, unikatnih domislic (a la macarena) kot ob večji izenačenosti v Indycar - vsi enaka šasija, 2 različna motorja, dirkaške kvalitete naredijo razliko. Večja raznolikost stez v Indycar je tudi plus.
Obe seriji imata prav tako svoje slabosti. V F1 ko eno moštvo prevladuje, je dirkanje monotono in že vnaprej veš, kdo bo zmagal. Indycar pa je geografsko prvenstvo ZDA, le ena dirka je v Kanadi. Dirkači so sicer od povsod. Zato nikoli ne bodo ujeli F1 po globalni gledanosti.
Najbrž je tudi težko združiti pozitive iz obeh svetov skupaj v eno serijo.
Da bi bila neka serija tehnično napredna, odprt razvoj in hkrati izenačeno, razburljivo dirkanje.
Če ste feni open wheel dirkanja in vam je F1 postala kr neki letos, poglejte kakšno dirko Indycar.
Pri Chip Ganassi Racing so pred kratkim izjavili:
Super Clipping, Downshifting on straights, Battery Management ? Yeah, we don't do that here. We race.
Imagine there's no religion :)
codeMonkey ::
free_rider je izjavil:
Yeah, we don't do that here. We race.
Vse super, dokler sport ne zamre iz drugih razlogov. F1 danes tudi ne more obstati taka kot je bila 20 let nazaj. Proizvajalce je nekako potrebno dobiti, ti pa bodo vlagali v tehnologije, ki se jim zdijo smiselne. Jaz to vidim kot neko prehodno obdobje, vprasanje koliko casa bo trajalo, ampak F1 bo pa zagotovo se naprej definirala standard glede tehnike. Tudi na podlagi videnega ne moremo ocitati pomanjkanja akcije na stezi. Najvecji krivec, ce ze kaj, je premoc Mercedesa. Bolj kot zasnova dirkalnikov. Transformacije so pac nujna posledica hitrega napredka in vcasih niso enostavne. Se spomnite kako jih je treslo, ko so prvic zaceli vgrajevati baterije v tisti karbon, pa kje smo danes :D Americani zaradi mene lahko ostanejo v osemdesetih glede tehnike, ampak ko cas odnese se tiste zadnje boomerje, bodo konkurirali z gledanostjo z WNBA, ce karikiram malo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Formula 1 2025 (strani: 1 2 3 4 … 57 58 59 60 )Oddelek: Na cesti | 173225 (23819) | Samael |
| » | Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Na cesti | 138790 (45070) | skyform |
| » | Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 4 … 28 29 30 31 )Oddelek: Na cesti | 160807 (62145) | Skyman |
| » | Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 4 … 96 97 98 99 )Oddelek: Na cesti | 408137 (191310) | ripmork |