» »

Netflix želi kupiti Warner Bros

Netflix želi kupiti Warner Bros

Slo-Tech - Netflix in Warner Bros sta sporočila, da sta sklenila dogovor o združitvi. Netflix bo za 82,7 milijarde dolarjev prevzel Warner Bros. Discovery, kar vključuje tudi filmske in televizijske studie, HBO Max in HBO. To predstavlja 27,75 dolarja na delnico WBD, kar je razmeroma blizu včerajšnjega tečaja tik pod 25 dolarji. Kupnino bodo poravnali s kombinacijo denarja in lastnih delnic. Prevzem naj bi izpeljali do konca tretjega četrtletja 2026, če bodo dobili zeleno luč regulatornih organov.

S prevzemom bo Netflix dobil nadzor nad filmsko in televizijsko produkcijo Warnes Bros. Discovery, ne pa na primer CNN in TNT, ki ju bodo pred tem oddvojili iz podjetja. Netflixov direktor Ted Sarandos je dejal, da je njihovo poslanstvo ljudem nuditi razvedrilo. Sedaj bodo lahko kombinirali legendarne naslove, kot so Casablanca, Državljan Kane in Harry Potter s svojo produkcijo, denimo Stranger Things.

Pričakovati je, da bodo regulatorji v številnih državah zelo podrobno preverili prevzemno namero, saj gre za dva velika igralca. HBO Max ima 130 milijonov naročnikov, Netflix pa več kot 300 milijonov. Warner Bros. Discovery je sicer iskal kupca več mesecev, med kandidati pa sta bila tudi Paramount in Comcast.

57 komentarjev

«
1
2

111111111111 ::

No to naročnino pa bi že bilo za plačat. :)
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Ales78 je levi fašist.

endelin ::

Noro kam je zrastel netflix

twom ::

111111111111 je izjavil:

Jaz bom o naročnini šele začel razmišljat, ko bo naročnina za podoben obseg kot je pri glasbi, in za podobno ceno. Se pravi, da lahko kadarkoli pogledam katerkoli film, če že bom imel čas in željo.

kow ::

Slaba novica. Veliko bolje bi bilo, da bi se Netflix sam siril podrocje delovanja (vec resne produkcije) in bi se povecala konkurenca.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Pithlit ::

twom je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Jaz bom o naročnini šele začel razmišljat, ko bo naročnina za podoben obseg kot je pri glasbi, in za podobno ceno. Se pravi, da lahko kadarkoli pogledam katerkoli film, če že bom imel čas in željo.

Sej tega tud pri glasbi ne moreš...

kow je izjavil:

Slaba novica. Veliko bolje bi bilo, da bi se Netflix sam siril podrocje delovanja (vec resne produkcije) in bi se povecala konkurenca.

Tega od Netflix-a (ki mirne duše po tekočem traku uničuje praktično vse vsaj kolikor toliko dobre in priljubljene serije) ne moremo pričakovati.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Ce se hocejo siriti, bodo prisiljeni. Bi pac uvedli neki Netflix "Premium", ki bi bil mesecno 50% drazji in bi imeli dodatno produkcijo na nivoju HBO. Ali pa bo bo Warnes Bros se naprej obvladoval zahtevnejsi trg. Najslabse kar se lahko zgodi, je prevzem.

IL_DIAVOLO ::

Se vec zanic vsebin pa res ne rabimo, drazjega netflixa z manj ponudbe pa tudi ne.

No ja, itak nisem nikoli plačeval netflixa. Sem samo koristil account sharing, dokler se tega niso skenslali.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

PujsekPepe ::

Netflix je meu ene par dobrih serij kot so cassandra, black mirror...ostalo pa sam stancanje.... Boring

Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::

Kje so že časi, ko je obstajala protimonopolna zakonodaja.

mtosev ::

No upam, da bo več izbire na Netflixu po združitvi. HBO max tudi imam.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

djabi ::

gozdar1 je izjavil:

Kje so že časi, ko je obstajala protimonopolna zakonodaja.

Na koncu bosta ostala itak le dva, v najboljšem primeru trije igralci. Politike in različne "glasovalce" pa lahko vedno podmažeš, da bodo glasovali tako kot ti želiš. Navsezadnje zato obstaja beseda gospodar.

bambam20 ::

NEtflix ne bi nikoli smel dobiti zelene luči za prevzem, ker je Woke. Na koncu se izvaja točno ta plan, da bodo Woke propagando širili po celotni državi in širom po svetu.

PovemVfaco ::

Od kod jim dnar za take velke prevzeme, a neb mogl bit broke, č so woke?

nekipac ::

Toliko denarja, pa leta 2025 niso sposobni prevesti vsebine v vse uradne jezike EU, med drugim v slovensčino.

Ker vseeno gledamo. Ne poznam nobenega, ki bi rekel, da ne gleda zaradi nacelnih razlogov.

gb39 ::

twom je izjavil:

Tega ne bomo nikoli doživeli. No ja, mogoče jih bo pa prebujena piratska skupnost do tega pripeljala. Realno imam danes več dela s tem, da se naročim na neko streaming platformo kot pa poišcem torrent in ga prenesem. Pa še vem, da je tisti film dejansko "moj", in me ne skrbi, da bi ga lastnik platforme zaradi nekega xy razloga umaknil.

David Mayer ::

Ne gledamo Netflixa.

Iz načelnih, ker je preveč nezanimive vsebine, kot tudi praktičnih razlogov in ne plačujemo več naročnine, ker se nam ne da povezovati preko vpn, da se pofočkamo za isto gospodinjstvo...

Pa tudi raje postavljamo mlinčke na potočke po travnikih - pa naš okus očitno ni mainstream.

Hi Marko,
We recently announced that Netflix will acquire Warner Bros., including its film and television studios, HBO Max and HBO. This unites our leading entertainment service with Warner Bros.' iconic stories, bringing some of the world's most beloved franchises like Harry Potter, Friends, The Big Bang Theory, Casablanca, Game of Thrones and the DC Universe together with Stranger Things, Wednesday, Squid Game, Bridgerton and KPop Demon Hunters.
What's changing?
Nothing is changing today. Both streaming services will continue to operate separately. We have more steps to complete before the deal is closed, including regulatory and shareholder approvals. You'll hear from us when we have more to share. In the meantime, we hope you'll continue to enjoy watching as much as you want, whenever you want - all on your current membership plan.
We know you might have questions. Check out our Help Center for more information or contact us at any time.
Thank you for choosing Netflix. We're committed to bringing you more great TV shows, movies, games and live programming.
The Netflix team

Mail, ki sem ga dobil pred kratkim.

c3p0 ::

Meni je pa zanimiv. Vsako novo serijo pogledam pilota in zvrnem deci vode, ko vidim:

- lezbični par
- bi-racial par
- geja ali trans/queer osebo
- obarvanega "save the day" guya
- zabitega belca v zrelih letih

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

Pithlit ::

c3p0 je izjavil:

Meni je pa zanimiv. Vsako novo serijo pogledam pilota in zvrnem deci vode, ko vidim:

- lezbični par
- bi-racial par

Pijanc!
Life is as complicated as we make it...

MrDelight ::

nekipac je izjavil:

Toliko denarja, pa leta 2025 niso sposobni prevesti vsebine v vse uradne jezike EU, med drugim v slovensčino.

Točno tole. Dokler bodo ignorirali obstoj slovenskega jezika, jim ne dam niti centa. Je toliko drugih zanimivih vsebin.

Tody ::

A vi pa ne poznate korporaciji? Vsak prevod je strošek in če ni ekonomsko ali zakonsko upravičen se jim jebe... Netflix zna kr dobro hrvaško :)

Ja. Z mamo sva gledala nekaj na Netflixu in za mamo so bili hrvaški podnapisi dovolj. Jaz sicer podnapisov ne rabim.

gb39 ::

Ah, pa ste se slovenci spet balkanu prodali. "Je pa hrvaško, je dovolj". Ne, ni dovolj, je*emti! Ni!

Zimonem ::

gb39 je izjavil:

Ah, pa ste se slovenci spet balkanu prodali. "Je pa hrvaško, je dovolj". Ne, ni dovolj, je*emti! Ni!

Ne sledim povsem. A Warner je slovenski?

Horas ::

mtosev je izjavil:

Ja. Z mamo sva gledala nekaj na Netflixu in za mamo so bili hrvaški podnapisi dovolj. Jaz sicer podnapisov ne rabim.

babo si raj ti dob pa nehi vsepovprek vse firme hvalit. pa mami pust da si deca najde.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

mrdaco ::

nekipac je izjavil:

To je v bistvu že bizarno danadanes. Ko imaš originalen ENG tekst, je samo vprašanje nekaj dni, da celotno profukcijo z AI prevedeš v vse možne jezike. Tudi v esperanto če je treba.

Drugače pa te združitve bore malo dobrega za potrošnika. Konkurenca mora biti, in ko bosta na koncu dva pleyerja imela vse produkcije v lasti in ponujala vsebine zgolj v pretočni obliki, lahko zapremo vsa kina.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mrdaco ()

Tody je izjavil:

A vi pa ne poznate korporaciji? Vsak prevod je strošek in če ni ekonomsko ali zakonsko upravičen se jim jebe... Netflix zna kr dobro hrvaško :)

Seveda je strošek, samo če ti hočeš on nekoga pobrati denar, pa jebenti moraš nekaj v to vložit. Prevodi, če niso sinhronizirani, so pa danes res mala malca.

fur80 ::

mrdaco je izjavil:

Tody je izjavil:

Seveda je strošek, samo če ti hočeš on nekoga pobrati denar, pa jebenti moraš nekaj v to vložit. Prevodi, če niso sinhronizirani, so pa danes res mala malca.

Meni je pa to že umetnost, gledati na Netflix-u serijo o serijskih morilcih, ki so povrhu še pedri z hrvaškimi podnapisi neprecenljivo. Veš, da si tam in nikjer drugje! :D
Včasih smo imeli samo kabelsko in nemške programe, ko si to gledal od otroštva je bila nemščina mala malica v šoli, gledati Predatorja 1 na SAT 1 pa prazik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Ales78 ::

Osebno mislim, da, dokler ZDA ne začne upoštevati EU zakonov in regularcij, ni nobene potrebe, da pomagamo njihovim podjetjem služit.

Če EU ni sposobna blokirati njihovih domen, lahko pa zlahka sami poskrbimo, da ne dobijo od nas nobenega denarja.

In, če njihova podjetja ilegalno piratizirajo naše osebne podatke, lahko pa mi njihove vsebine.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

bm1973 ::

c3p0 je izjavil:

- lezbični par
- bi-racial par

Dobro, da še nisi umrl od preveč popite vode :)).

Pozabil si na ostarele babnice...

fur80 je izjavil:

Meni je pa to že umetnost, gledati na Netflix-u serijo o serijskih morilcih, ki so povrhu še pedri z hrvaškimi podnapisi neprecenljivo. Veš, da si tam in nikjer drugje! :D
Včasih smo imeli samo kabelsko in nemške programe, ko si to gledal od otroštva je bila nemščina mala malica v šoli, gledati Predatorja 1 na SAT 1 pa prazik.

Jaz vse angleške filme/serije/dokumentarce gledam z angleškimi podnapisi...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

bambam20 ::

mrdaco je izjavil:

nekipac je izjavil:

To je v bistvu že bizarno danadanes. Ko imaš originalen ENG tekst, je samo vprašanje nekaj dni, da celotno profukcijo z AI prevedeš v vse možne jezike. Tudi v esperanto če je treba.

Drugače pa te združitve bore malo dobrega za potrošnika. Konkurenca mora biti, in ko bosta na koncu dva pleyerja imela vse produkcije v lasti in ponujala vsebine zgolj v pretočni obliki, lahko zapremo vsa kina.

Kino bo zelo kmalu preteklost.

Tody ::

Pa ste vi kdaj prevajal kako besedilo? Al vi bi dal v sistemu neko spakedraščino samo da je? Al bi celo sinhroniziral z AI?

predi ::

HBO Go/Now -> HBO Max -> Max -> HBO Max -> Netflix Max?
Verjetno bo nov paket Ultra Super Duper Neflix Premium 2.0, kjer bodo tudi HBO vsebine. Z reklamami. Cena x2.

Tody je izjavil:

Pa ste vi kdaj prevajal kako besedilo? Al vi bi dal v sistemu neko spakedraščino samo da je? Al bi celo sinhroniziral z AI?

Ne tisto srednjo varianto.Z AI bi prevajali text. Spakedranščino? Ja, bolje kot nič.

no comment ::

predi je izjavil:

HBO Go/Now -> HBO Max -> Max -> HBO Max -> Netflix Max?
Verjetno bo nov paket Ultra Super Duper Neflix Premium 2.0, kjer bodo tudi HBO vsebine. Z reklamami. Cena x2.

Mogoče pa si bodo pri Netflixu izračunali, da je bolje še naprej imeti Netflix in HBO, torej dve manjši naročnini kot pa eno veliko?

2 x 15 > 25.

gen Maister ::

Zimonem je izjavil:

gb39 je izjavil:

Ne sledim povsem. A Warner je slovenski?

:)):)):))

Ne slediš povsem!??? :)) Ni problem Warner!! PROBLEM je Cankar!! :O

Ali je Cankar slovenski!?? to je vprašanje, na katetega je potrebno odgovoriti. In ZAKAJ je slovenski!?

OutOfTheBox ::

Horas je izjavil:

mtosev je izjavil:

babo si raj ti dob pa nehi vsepovprek vse firme hvalit.

Če je pa zadovoljna stranka :D

skumpl ::

Zaplet pri Netflixovem nakupu Warner Bros: Paramount napovedal sovražni prevzem
https://www.rtvslo.si/kultura/film-in-t...

Jaz imam Netflix že od januarja 2016 in cena se še vedno ni spremenila. Paket je 9,99e.

endelin ::

Zakaj bi sploh mel toliko let netflix

skumpl ::

mtosev je izjavil:

Jaz imam Netflix že od januarja 2016 in cena se še vedno ni spremenila. Paket je 9,99e.

Jaz ga imam od 2018, tudi plačujem 9,99€.

endelin je izjavil:

Gledam stuff gor ane? Točno včeraj gledal dokumentarec o Einsteinu.

111111111111 ::

Mene zato peče 14€, ki jih plačujem za RTV, pa sploh ne gledam. :(
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Ales78 je levi fašist.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Ales78 ()

IL_DIAVOLO ::

endelin je izjavil:

Boljše vprasanje, zakaj bi ga sploh imel.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mtosev je izjavil:

endelin je izjavil:

Gledam stuff gor ane? Točno včeraj gledal dokumentarec o Einsteinu.

Netflix nima dokumentarcev.To so "dokudrame". Kar je le evfemizem, za "umetnisko svobodo".

Glugy ::

mtosev je izjavil:

Torej si jim dal že 1080 €. Lepa vsota denarja.

mr_chai ::

c3p0 je izjavil:

- lezbični par
- bi-racial par

ne se hecat ! Water intoxication @ Wikipedia

PunkDude ::

Paramount vstopil v igro z višji ponudbo, direktno delničarjem. Mislim da nima šanse.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Netflix želi kupiti Warner Bros (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
573081 (282) PovemVfaco
»

HBO Max (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26356195 (3667) jonatan1
»

The Flash (2018)

Oddelek: Sedem umetnosti
407827 (1719) ahac
»

AT&T prevzel Time Warner