» »

Pes iz tujine

Pes iz tujine

worteleven ::

Pozdravljeni. Ta teden nameravam pripeljati psa iz Hrvaške. Zakaj iz Hrvaške in ne iz lokalnega zavetišča ne bi rad odgovarjal, ker se ljudje vedno vtaknejo v to. Imam pač svoje razloge.

Me pa zanima sledeče. Pes je star manj kot 12 tednov in še ni bil cepljen proti steklini. Vse ostalo naj bi bilo urejeno. Na UVHVVR piše, da je možno pripeljati psa, v kolikor je poleg tudi izjava, da pes ni bil v stiku z okuženo živaljo. Nekateri pišejo, da to podpiše lastnik, drugi pišejo da to mora podpisati veterinar (kar mi je manj logično). Problem naj ne bi bil pri prečkanju meje, vendar pri prvem veterinarskem pregledu v Sloveniji.
Sem vprašal vzreditelja psa, pravi, da to že dolgo ni nihče zahteval, ker je Hrvaška uradno država brez stekline.

Preden kličem na UVHVVR, bi se priporočal za kakšen nasvet oziroma vaše izkušnje z uvozom psa v državo.

gorazdkop ::

jaz sem ga dobre tri leta nazaj pripeljal iz hrvaške. mladiča. v potnem listu (dobil sem ga zraven psa) je bilo zraven nekaj drugih obveznih stvari tudi izjava veterinarja, da je pes zdrav. s tem sem lahko šel mirno čez mejo, sicer me pa takrat nihče ni pregledal. je pa danes več mejnih kontrol, kot jih je bilo takrat :)
lahko pa doma preverim, kaj vse so vpisali takrat

Scorpy84 ::

Ko sem sam psa pripeljal iz srbije (2013), uredil vse papirje. Na mejna prehoda dobil odgovor, nismo ti mi veterinarji in smo šli naprej. Pokliči veterinarja, pa naj ti povejo kako pa kaj.

gorazdkop je izjavil:

jaz sem ga dobre tri leta nazaj pripeljal iz hrvaške. mladiča. v potnem listu (dobil sem ga zraven psa) je bilo zraven nekaj drugih obveznih stvari tudi izjava veterinarja, da je pes zdrav. s tem sem lahko šel mirno čez mejo, sicer me pa takrat nihče ni pregledal. je pa danes več mejnih kontrol, kot jih je bilo takrat :)
lahko pa doma preverim, kaj vse so vpisali takrat

Tudi ta pes naj bi bil pregledan pred odhodom, ker potrebuje veterinarsko spričevalo da je pes zdrav. V vsakem primeru pa ga za steklino ne pregledujejo. Če lahko preveriš, bi bil zelo hvaležen!

Scorpy84 je izjavil:

Ko sem sam psa pripeljal iz srbije (2013), uredil vse papirje. Na mejna prehoda dobil odgovor, nismo ti mi veterinarji in smo šli naprej. Pokliči veterinarja, pa naj ti povejo kako pa kaj.

Ja, to je bil plan. Vsekakor bom to naredil, sem pa hotel slišati še za primere iz prakse.

Zgodovina sprememb…

Zvezdica27 ::

če ga boš tu dal veterinarju in še ni čipiran, boš vse uredil. Če je že čipiran, pa tudi.

veterinarja pokliči.

zz

Zvezdica27 je izjavil:

če ga boš tu dal veterinarju in še ni čipiran, boš vse uredil. Če je že čipiran, pa tudi.

veterinarja pokliči.

zz

Je že čipiran. Govoril sem s tremi različnimi veterinarji, vsak trdi drugače. Očitno si v tej naši mali banana republiki še stroka ni enotna.
So bili pa vsi zelo prijazni, ampak vsak z malo drugačnim mnenjem.

nosiyo ::

Pazi, da nima zbitih kilometrov.

Zvezdica27 ::

pojdi k tistemu vetu, ki ti bo uredil. Če kaj ne bo jasno, bo pač za nekaj 2x cepljen. Veterinarji vse zrihtajo.

zz

Skyman ::

Pri nas smo 6 let nazaj iz hrvaske dobili ze cipiranega cepljenega.So nam pa te skrbniki pripeljali psa v SLO s papirji.Edin problem je bil kasneje ko je baje vn padel cip po 2 mesecih,in to dvema istema psa tako da je moral brat ponovno v hrvasko it cipirati psa.

FTad ::

Skyman je izjavil:

Pri nas smo 6 let nazaj iz hrvaske dobili ze cipiranega cepljenega.So nam pa te skrbniki pripeljali psa v SLO s papirji.Edin problem je bil kasneje ko je baje vn padel cip po 2 mesecih,in to dvema istema psa tako da je moral brat ponovno v hrvasko it cipirati psa.

Zakaj pa na Hrvasko? Zakaj ga ni potem cipiral v Sloveniji?

ker ima hrvaski potni list :) ne vem to sem tako rekel iz heca.Vrjetno bil kak zaplet papirologija itd.Moral bi brata vprašati ker je njegov pes.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Pithlit ::

Skyman je izjavil:

ker ima hrvaski potni list :) ne vem to sem tako rekel iz heca.Vrjetno bil kak zaplet papirologija itd.Moral bi brata vprašati ker je njegov pes.

Zamenjaš potni list. Greš do veterinarja, ti ga piše v register in izda potni list. Če je psa ponovno čipirat se naredi tudi to.

Mam 'hrvaškega' psa, s hrvaškim čipom in slovenskim pasošom.
Life is as complicated as we make it...

No ne troli...ce sem napisal da sem rekel iz heca in potem treba delat en troll post,rajse pomagaj cloveku iz teme.

Pithlit ::

Skyman je izjavil:

No ne troli...ce sem napisal da sem rekel iz heca in potem treba delat en troll post,rajse pomagaj cloveku iz teme.

Torej ti priznaš da se zajebavaš in hkrati od drugih zahtevaš naj pomagajo? Bravo, in pol sm js trol k budalaštine popravljam...
Life is as complicated as we make it...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je odstranjevanje glasilk psu legalno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6810987 (8408) josipdare
»

Stroški psa (strani: 1 2 )

7712957 (10256) jype
»

Obvezno cepljenje psa

277801 (6974) Vice
»

Cepljenje psov