Forum » Problemi človeštva » Nizka rodnost
Nizka rodnost
David Mayer ::
Da bi pa vso dediščino kar porinili na naslednjo generacijo, pa se ponavadi nazaj držijo (-mo)
Meni se to ne zdi problem, nasprotno - sistemsko spodbujen si tako ali drugače, čeprav se kakšna obljubljena obdavčitev ne zgodi... Bo mogoče v drugo izpolnjeno? :D
Bolj je pomembno vprašanje, čemu ta simptom nazaj držanja obstaja in kako je geografsko (če je) omejen in kaj je glavni razlog? Favšija lastnim potomcem? Nezaupanje sistemu? Kaj tretjega?
GregiB ::
David Mayer je izjavil:
Da bi pa vso dediščino kar porinili na naslednjo generacijo, pa se ponavadi nazaj držijo (-mo)
Meni se to ne zdi problem, nasprotno - sistemsko spodbujen si tako ali drugače, čeprav se kakšna obljubljena obdavčitev ne zgodi... Bo mogoče v drugo izpolnjeno? :D
Bolj je pomembno vprašanje, čemu ta simptom nazaj držanja obstaja in kako je geografsko (če je) omejen in kaj je glavni razlog? Favšija lastnim potomcem? Nezaupanje sistemu? Kaj tretjega?
Kaj pa vem... dejansko so naši predniki žponavadi živeli v treh generacijah pod eno streho... starešine (dedki, babice), "providerji" (očetje, mame) in otroci. Zdaj imaš situacije, kjer je sočasno še živih 5 generacij (izjeme, vem... 4 generacije pa so čisto vsakdanje). In kapital se pač "kopiči" pri drugi... Zato američani napovedujejo, da bo v naslednjih 2 desetletjih prišlo do največjih medgeneracijskih kapitalskih premikov v zgodovini...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica
Relanium ::
Zakaj imamo torej tak precep med vse manjšim številom rojenih otrok in relativno visoko stopnjo rodnosti? "To je zato, ker se zmanjšuje število žensk v rodni dobi," pojasnjuje Barbara Bratuž Ferk.
Tejle Barbari z dvema priimkoma naj nekdo pove, da te cene vrtca ob dostojnih prihodkih ubijejo.
Ko se bo to spremenilo, se bo tud slika začela obračat na bolje. Do takrat je brezveze izgubljat besed...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Relanium ()

ADIJOOO ::
To ni slovenski trend, to je svetovni trend, ne glede na politiko, vero ali družbeno blagostanje. Meni je všeč, ekonomistom pa ne, ker jim ruši njihove piramidne sheme. Ker so kreteni, bo še boleče ...
V Afriki nimajo problemov s rodnostjo.
Evropa bo leta 2100 nekaj takega kot je Brazilija kar se tiče rase. Ene 40% Evropejcev bo starejših od 60 let, ostali se pravi 60% bodo mulati.
David Mayer ::
Zato američani napovedujejo, da bo v naslednjih 2 desetletjih prišlo do največjih medgeneracijskih kapitalskih premikov v zgodovini...
Hmm, v bistvu sploh ne samo Američani ampak kapital se bo pač prenesel iz obstoječih nosilcev na nove - boomerji na Z, recimo - to je normalno pričakovano, zavestno in ozaveščeno - če ne bo kakšnega prenosa zavesti in pravic v cyber alternativo. Čeprav še ne zagotavljeno, da se bo kaj bolj razpršilo na dolgi rok. Mogoče bo kakšna kratkotrajna ponastavitev (vsak sistem potrebuje občasno s tako nezanesljivmi človeškimi gradniki) - v času generacije, dveh, bo pa verjetno v starih kolesnicah/tirnicah in spet cikel bo šel okrog.
PS: Zemlja pleše je ustreznejša in politično v kontekstu :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
Tejle Barbari z dvema priimkoma naj nekdo pove, da te cene vrtca ob dostojnih prihodkih ubijejo.
Ko se bo to spremenilo, se bo tud slika začela obračat na bolje.
Dejte si dopovedat, da... ne bo... So države, kjer so vrtci na povprečno plačo ugodnejši, so države, kjer so manj ugodni, kot pri nas... In nekaj teh držav ima višjo, nekaj nižjo rodnost, kot v rodni grüdi... Mladi enostavno ne želijo otrok, vsaj ne v takšnem številu, kot desetletja, stoletja prej... Otrok ni več... "norma", kolektivizem je skočil čez okno, egocentričnost in hedonizem sta osrednje gonilo...
Celo "adults only" hoteli opažajo upad gostov, ker otroci po drugih hotelih pač... niso več problem...
Nikonja ::
Ko se bo to spremenilo, se bo tud slika začela obračat na bolje.
Dejte si dopovedat, da... ne bo... So države, kjer so vrtci na povprečno plačo ugodnejši, so države, kjer so manj ugodni, kot pri nas... In nekaj teh držav ima višjo, nekaj nižjo rodnost, kot v rodni grüdi... Mladi enostavno ne želijo otrok, vsaj ne v takšnem številu, kot desetletja, stoletja prej... Otrok ni več... "norma", kolektivizem je skočil čez okno, egocentričnost in hedonizem sta osrednje gonilo...
Celo "adults only" hoteli opažajo upad gostov, ker otroci po drugih hotelih pač... niso več problem...
Točno to, egocentričnost in brezmejni hedonizem ubija žal nataliteto, vsi bi samo uživali 24/7 in potem ko biološka ura začne odštevat se takrat spomnijo da bi mogoče otroka, sm za večino je takrat prepozno. Sej ne rečem da vsak mora imet otroke, ampak potem pa ne piz...t čez Nepalce, ker brez njih bi dejansko zaprli kar nekaj trgovin, skladišč... zaradi tega ker nočete delat Slovenčke...
tony1 ::
"ampak potem pa ne piz...t čez Nepalce, ker brez njih bi dejansko zaprli kar nekaj trgovin, skladišč... zaradi tega ker nočete delat Slovenčke..."
Nepalce imamo zato, ker za trdo delo plačujemo tako nizke plače, da se z njimi ne da živeti. Če imaš spodobne plače, je delavcev dovolj.
Nepalce imamo zato, ker za trdo delo plačujemo tako nizke plače, da se z njimi ne da živeti. Če imaš spodobne plače, je delavcev dovolj.

Mato989 ::
Katerim revežem dajemo? Men se zdi da dajem "revežem", reveži ki si ne morjo kupit evropskega EV SUVa ampak samo kitajskega.
Seveda daješ... problem ki ga imamo v SLO je to da nimaš več občutka kdo je revež in kdo srednji sloj, ker je tik pred tem da se združi..
Razlika med revežem in Srednjim slojem za 65-75% državljanov v RS je samo še lastništvo nepremičnine...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Tole ne drži iz večih razlogov... prvič, brezposelnost je rekordno nizka in praktično pod nivojem "zdrave" brezposelnosti... v smislu, tisti, ki so brezposelni, so t.i. "nezaposljivi", bolj ali manj edini način priti do kadra je tako, da se ga "ukrade" drugi firmi... oz. drugače, tvoj problem postane problem nekoga drugega...
Drugič, če bi imeli vsi... "spodobne plače", njihovih izdelkov ne bi hotel nihče kupovat... Namreč, višji stroški dela se poznajo na etiketah v trgovini... In to ponavadi pomeni, da se folk vedno bolj odmika od Mercatorja in rine v EuroSpin...
tikitoki ::
Če bi imeli vsi spodobne plače, bi se pač privadili na stroške. Ne rabiš izkoriščati dela ljudi, da lahko tisti, ki že tako imajo največ, še več.
tony1 ::
Tole ne drži iz večih razlogov... prvič, brezposelnost je rekordno nizka in praktično pod nivojem "zdrave" brezposelnosti... v smislu, tisti, ki so brezposelni, so t.i. "nezaposljivi", bolj ali manj edini način priti do kadra je tako, da se ga "ukrade" drugi firmi... oz. drugače, tvoj problem postane problem nekoga drugega...
Drugič, če bi imeli vsi... "spodobne plače", njihovih izdelkov ne bi hotel nihče kupovat... Namreč, višji stroški dela se poznajo na etiketah v trgovini... In to ponavadi pomeni, da se folk vedno bolj odmika od Mercatorja in rine v EuroSpin...
Skratka, brez Nepalcev bi bili vsi lačni. Super ekonomika.
klemenSLO ::
Folk nima otrok vec ker je egoisticen ratal. Vsi samo jaz jaz jaz. Potem pa vidim frende brez otrok k majo psa pa ga bolj razvajajok z otroka. Vsak ki nima otroka bo na stara leta to obzaloval..
Moja filozofija je bila da se znorim, kaj ustvarim, prepotujem vse do 30ga leta plus. Potem mel otroke in sedaj z njimi pocnem enako kot prej s frendi. Sportamo, potujemo, uzivamo, zafrkavamo... Si ne predstavljam biti brez otrok sedaj po 40ih. Jih kdaj ze pogresam ko grejo k babici za vikend ali pocitnice :)
Danes so pa trendi cisto drugacni.. Sebični osebki, ki vidijo samo sebe in niso pripravljeni se odpovedati (namišljeni) svobodi. Meni otroci dajejo toliko ene ljubezni in energije, ki je prej nikjer nisem dobil..
Ljudje so tudi veliko samski ker ne najdejo partnerja ki bi se podredil njim (danes so zal to vecina zenske) ker jih perejo z tem da so enakovredne moskim, pa se sedaj vecina zensk zarnice me zna zamenjat. Edino skrb imam za moje otroke ker bojo ziveli v egalisticnem, kapitalskem, sebicnem svetu kjer se vecina mora podrejat manjsini ali posamezniku. Skrb za socloveka, prijaznost do soseda, prijatelja, druzino je najnizji tocki v zadnjih 100 letih in gre se na slabse... Why can't we all just get along...
Stojim za tem da so otroci naš največji zaklad...
Tole je kar lepo napisano.
Dodajam še to. Razložiti nekomu, kakšni so občutki ko imaš lastne otroke je nemogoče. Priceless.
Dokler tega sam ne doživiš si ne moreš predstavljati.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Mato989 ::
Saj to je ravno problem...
Ker ustvarjamo umetno nevredne služba... naj ti razložim:
Če imaš neko delo v administraciji kjer je plača 1.800 bruto in se prijavi 5 ljudi... potem to pomeni da so POGOJI DELA (klimatizirana soba, sede, redni urnik 7-15 itd...) in plača predobra...
Če po drugi strani za komunalnega delavca za 1.400 bruto ne pride nobena ponudba, to pomeni da so pogoji dela in plača preslabi... in ker pogoje dela težko izboljšaš je samo še plača korektiv...
Torej kar bi morali, znižat plačo ljudem kjer je preveč navala in želja Slovencev da bi delali, in povišat kadrom kjer navala ni...
Tako bi sicer odvoz smeti stal 3 ali 4 EUR več, nekaj drugega pa pač manj...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!

stara mama ::
Tako bi sicer odvoz smeti stal 3 ali 4 EUR več, nekaj drugega pa pač manj...
Nebi stal nič več, če managerji in vsi priskledniki nebi bili tako požrešni.
Velja tudi za vse druge panoge.
Ekologija™ in Trajnost™
killzone ::
Imam tri otroke stare 9, 5 in 3. Ženo sem spoznal pri 28 letih, prvega otroka sem imel pri 30 in pomenijo največ na svetu.
Pred tem sem bil totalni hedonistični žurer, pač pod vplivom družbenega zeitgeista, okolice, filmov. V zgodnjih 20jstih je bila zadnja misel resna zveza in otroci. Nekaj časa sem mislil, da bo to moj lifestyle. Potem proti koncu faksa ugotoviš, da ni to endgame prevetriš svoje vrednote in vidiš, da si dejansko želiš nekaj drugega kar ti vsiljuje propaganda.
Imeti otroke je sprememba prioritet, ki jih imaš pred tem in moreš biti pripravljen na to, da se odpoveš nekim zadevam. Postaneš oče in kot moški moraš odrasti v tej vlogi in postati odgovoren. Je velika odgovornost ampak hkrati zadeva, ki te notranje res izpopolnjuje.
Imeti otroke je človeški vrsti največja dolžnost in brez otrok bomo kot vrsta propadli. Vsi naši predniki so se uspešno razmnoževali in dali življenja za svoje otroke. Ne imeti lastnih potomcev zaradi nekih hedonističnih vzgibov je klofuta vsem našim prednikom.
Pred tem sem bil totalni hedonistični žurer, pač pod vplivom družbenega zeitgeista, okolice, filmov. V zgodnjih 20jstih je bila zadnja misel resna zveza in otroci. Nekaj časa sem mislil, da bo to moj lifestyle. Potem proti koncu faksa ugotoviš, da ni to endgame prevetriš svoje vrednote in vidiš, da si dejansko želiš nekaj drugega kar ti vsiljuje propaganda.
Imeti otroke je sprememba prioritet, ki jih imaš pred tem in moreš biti pripravljen na to, da se odpoveš nekim zadevam. Postaneš oče in kot moški moraš odrasti v tej vlogi in postati odgovoren. Je velika odgovornost ampak hkrati zadeva, ki te notranje res izpopolnjuje.
Imeti otroke je človeški vrsti največja dolžnost in brez otrok bomo kot vrsta propadli. Vsi naši predniki so se uspešno razmnoževali in dali življenja za svoje otroke. Ne imeti lastnih potomcev zaradi nekih hedonističnih vzgibov je klofuta vsem našim prednikom.
pegasus ::
Ena sveža na temo housing marketa:
Mislim da se po teh kriterijih Slovenija še vedno uvršča med ugodne?
Mislim da se po teh kriterijih Slovenija še vedno uvršča med ugodne?

IL_DIAVOLO ::
Imam tri otroke stare 9, 5 in 3. Ženo sem spoznal pri 28 letih, prvega otroka sem imel pri 30 in pomenijo največ na svetu.
Dejansko si das sam sebi največjo klofuto, da forsiras nekaj kar nisi. Samo da izplonjujes druzbene norme in zaradi strahu da bos na stara leta sam, je zelo egoistično.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
dexterboy ::
Kdo pri zdravi pameti si želi imeti otroka z babo v državi, kjer nimajo moški nobenih pravic? To je odpeljana družba. Družina kot celica ne more več normalno funkcionirati v takšnem okolju. Folk da raje vsak mesec stotko frendom, ki furajo froce, kot pa da bi imeli sami otroke. Ko ti osmomarčevskapujsapepa pametuje po socialnih omrežjih, si samo rečeš "hvala lepa, ustavite planet, jest zapuščam ta vlak". Ko eden od spolov, pa ni važno kateri, zgubi svojo vrednost, je takšna družba obsojena na blaginjo, srečo in veselje. NOT.
Pač bomo imeli manj otrok. Jaz otroka ne mislim imeti. Tudi hčerka od mamine prijateljice je čez 50 let pa tudi nima otrok.če ti nimaš pa če ta ženska nima, jaz ne vidim ovir, da vidva ne bi imela otrok, tko ene tri na hitrco
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()

Scaramouche3 ::
Mislim da je čas pokazal da če ni cerkvene in družbene pogojenosti, veliko ljudi noče otroke.
Včasih si pač moral ali so te izobčili...
Včasih si pač moral ali so te izobčili...
IMBB ::
ali pa te vključili v duhovščino, da si Cerkvi lepo nabiral $$$ brez trošenja za nadležne pamže, celo za pogoj so nardili. Bog že ve, zakaj rabi predstavnike brez otrok