» »

Nizka rodnost

Nizka rodnost

1
2
3 4 5

StarMafijec ::

Pomembna so potovanja, zabave, (ekstremni) šport, kao neka "kariera", družbena omrežja, etc.
Velja za oba spola.

OutOfTheBox ::

Utk je izjavil:

Kaj ti pomaga več priložnosti za minimalno ali nizko plačo?

- Več del kjer lahko izbiraš delo kjer ti ustreza (način dela, urnik). Spektrum kjer so dela plačana minimalno, je pa delo popolnoma drugačno od drugega je lahko velik in je odvisen od tega kjer živiš. Dve podjetji v manj razvitem območju pač ni isto kot 10 velikih podjetij in dodatnih 10 podjetij v raidusu ki ga pokriva dobra prometna infrastruktura.
- Če je manj delovnih mest na splošno je tudi manj delovnih mest kjer bi ljudje radi napredovali in meli višjo plačo

Skratka, ni zastonj da so stanovanja cenej v manj razvitem delu slovenije - manj priložnosti, manj povpraševanja za stanovanja - manjše cene.

Zgodovina sprememb…

blink ::

denabiker je izjavil:

Pravijo, da nočejo imeti tak suffer kot druge, ki imajo otroke, rajši uživajo življenje. In okoli mene je polno takšnih od 30, 40, tudi že blizu 50, še kar samske, njihov lifestyle je zabave, potovanja, jadranje,...itd. KOliko je še takšnih, ko živijo v isti hiši kot starši, pride iz službe, poje kosilo, ki ga njena mama pripravi in že odluta v "lajf". Veliko zrelih žensk se obnaša kot najstnice.

Vse to je produkt visoke ekonomske svobode in samoaktualizacije. Ozri se v zahodne drzave, kjer si pari ali samske zenske z globokimi zepi omislijo nadomestno materinstvo (dobesedno najamejo maternico), nato pa za otroka skrbi cel stab osebja. Otrok kot modni dodatek, statusni simbol in nadaljevanje rodbine. Elon Musk ima 14 otrok, kaj mislis kolko casa mu ostane zanje?

IMBB ::

Utk je izjavil:

Če je treba vzdrževat starce, potem ni motivacije, prostora in financ za vzdrževanje pamžev.

Ti si isti matematik kot Golob. Folk pri 30ih pač nima 85 let starih staršev, da jih bi moral pedenat ali plačevat dom.
Ampak če hočeš dokazat laž si pač moraš izmišljat fake podatke.

Marsikateri starostnik rabi pomoč že pri 70h (DSOji sprejemajo od 65 naprej), pa pr 40 o otrokih razmišljat tudi ni nič nenavadnega danes, če ne celo norma.

Utk ::

OutOfTheBox je izjavil:

Utk je izjavil:

Kaj ti pomaga več priložnosti za minimalno ali nizko plačo?

- Več del kjer lahko izbiraš delo kjer ti ustreza (način dela, urnik). Spektrum kjer so dela plačana minimalno, je pa delo popolnoma drugačno od drugega je lahko velik in je odvisen od tega kjer živiš. Dve podjetji v manj razvitem območju pač ni isto kot 10 velikih podjetij in dodatnih 10 podjetij v raidusu ki ga pokriva dobra prometna infrastruktura.
- Če je manj delovnih mest na splošno je tudi manj delovnih mest kjer bi ljudje radi napredovali in meli višjo plačo

Skratka, ni zastonj da so stanovanja cenej v manj razvitem delu slovenije - manj priložnosti, manj povpraševanja za stanovanja - manjše cene.

Če ti vse te strašne priložnosti nazadnje prinesejo plačo s katero si lahko kupiš spodobno stanovanje v bližini, great. Ni razloga za jamranje. Če ne, si zapravil 10, 15 let med temi priložnostmi, v tem času bi pa nekje imel že skoraj odplačano (večje) stanovanje.

IMBB je izjavil:

Utk je izjavil:

Če je treba vzdrževat starce, potem ni motivacije, prostora in financ za vzdrževanje pamžev.

Ti si isti matematik kot Golob. Folk pri 30ih pač nima 85 let starih staršev, da jih bi moral pedenat ali plačevat dom.
Ampak če hočeš dokazat laž si pač moraš izmišljat fake podatke.

Marsikateri starostnik rabi pomoč že pri 70h (DSOji sprejemajo od 65 naprej), pa pr 40 o otrokih razmišljat tudi ni nič nenavadnega danes, če ne celo norma.

Ja, če se pri 40ih zbudiš iz kome. Drugač si pa do 40. tudi že nekaj ustvaril, sploh če nisi imel otrok, a ne da?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Ales78 ()

johnnyyy ::

Kolikor opažam iz lastnih izkušenj je finančna razlika med imeti družino ali biti brez otrok konkretna. Otroci niso samo strošek, ampak poberejo ogromno časa. Tako te stvar 2x tepe, nekih drugih finančnih prednosti pa ni.

Ales78 ::

Utk je izjavil:

Ja, če se pri 40ih zbudiš iz kome. Drugač si pa do 40. tudi že nekaj ustvaril, sploh če nisi imel otrok, a ne da?

Ko sem bil jaz še mulc, ja. Danes ni šans. Ste fašisti tako zasrali celotno Slovenijo, da vsi ustvarjajo za kapital, namesto zase, zato, da potem spet plačujejo kapitalu za najemnine itd.

Na eni strani nakladate, kako so "auslanderji" katastrofa, na drugi strani ustvarjate pogoje, kjer brez njih država ne bo preživela in bomo vsi lahko samo veseli, da jih bo dovolj, namesto, da se bo namesto pokojnin delilo bone za hrano.

Celo Slovenijo ste zjebali. Domoljubi pa takšni.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: klemenSLO ()

Kdaj točno smo to naredili? 2011 ali med korono?

KG-348 ::

Otroka si moraš želeti. Zakaj bi ga torej imel, če te želje nimam? Smešno da verjetno taki, ki imate največje plače in nepremičnin negodujete zakaj mladi ne grejo na goričko delat za minimalca in imet otroke? A ni to dovolj? Pa vi prodajte svoje nepremičnine in jih imejte 10

Jaz bi raje delal na goričkem za minimalca kot v Lj za 2,5k.
Otroci pa s tem kaj dost nimajo, lahko jih imaš ali nimaš v vsakem primeru.

kow ::

KG-348 je izjavil:

Otroka si moraš želeti. Zakaj bi ga torej imel, če te želje nimam? Smešno da verjetno taki, ki imate največje plače in nepremičnin negodujete zakaj mladi ne grejo na goričko delat za minimalca in imet otroke? A ni to dovolj? Pa vi prodajte svoje nepremičnine in jih imejte 10

S tem ni noben problem, vsaj dokler bos pristajal na visoke dodatne davke, ker nimas otrok ;)

Nizka rodnost na dolgi rok ni problem. Bodo ostali samo se tisti, ki bodo imeli veliko otrok in vzpostavilo se bo novo ravnotezje. Na kratki rok, pa bo ogromno problemov.

Pri teh temah mi je precej zanimivo, ko se pogovarjamo v "nedoločniku". Imamo nizko rodnost, otrok ni, in potem tisoč in ena razprava zakaj jih ni, kjer se razpravlja v 3. osebi (neki influencerji, davki itd.). Pa me zanima, koliko otrok imate in zakaj ste se za njih odločili ter zakaj jih nimate več?

Pa da ne bom samo spraševal - pri meni je 3. na poti, odločitev zaradi ljubezni do otrok, imela bi jih 6, samo sva se malce pozno spoznala in nismo več rosno mladi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: johnnyyy ()

johnnyyy je izjavil:

Kolikor opažam iz lastnih izkušenj je finančna razlika med imeti družino ali biti brez otrok konkretna.

Drži. Je pa namen porabe denarja subjektiven in odvisen od tega kaj bi sploh v življenju rad dosegal. Jaz ne vidim smisla med dost keša, brez da ne bi imel te možnosti ga delit s svojo družino. Zato sem pač se po 20 letu odločil da bom v naslednjih 10 letih ustvaril svoj posel, postal finančno neodvisen in po 30 mel otroke in to delil z njimi.

Skratka ne vidim smisla v lajfu z ogromno keša in časa za delat to kar delajo sodobni influencerji, brez družine. Ampak to sem pač jaz.

kow je izjavil:

Nizka rodnost na dolgi rok ni problem. .

Nizka rodnost na dolgi rok je tudi problem, ker ne bo nobenega ki bi podpiral obstoječe sisteme.

Zgodovina sprememb…

GregiB ::

OutOfTheBox je izjavil:

Nizka rodnost na dolgi rok je tudi problem, ker ne bo nobenega ki bi podpiral obstoječe sisteme.
Se bodo sistemi podredili oz. se jih bo prilagodilo... Ali se bodo nemara prilagodili sami (od sebe)
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

denabiker ::

tikitoki je izjavil:

denabiker je izjavil:

Pravijo, da nočejo imeti tak suffer kot druge, ki imajo otroke, rajši uživajo življenje. In okoli mene je polno takšnih od 30, 40, tudi že blizu 50, še kar samske, njihov lifestyle je zabave, potovanja, jadranje,...itd. KOliko je še takšnih, ko živijo v isti hiši kot starši, pride iz službe, poje kosilo, ki ga njena mama pripravi in že odluta v "lajf". Veliko zrelih žensk se obnaša kot najstnice.

Mogoče, ker hiša v Ljubljani pride preko 30 let povprečnih neto plač?

NI vse v denarju, večina ima dosti denarja, pa noče otrok. Ker nočejo vse te obveznosti ter toliko časa porabiti za otroke in se odrečt tej svobodi, ko lahko greš na jadranje za 14 dni z ekipo ali v en boljši resort na Bora Bora za 1 mesec, pa na zabave non stop itd. In tako živijo ti samski okoli mene, motorji, avtodomi, potovanja, žuri, smučanje za več tednov, brezskrbno uživaško življenje itd.

starfotr ::

Saj tudi tisti z otroci ne namenijo časa otrokom. Ampak mu enostavno kupijo telefon, da imajo mir pred pamži. Če to ni dovolj, ga zalagajo z denarjem. Torej denar ni problem pri veliko primerih.

Ampak mu enostavno kupijo telefon, da imajo mir pred pamži.

To je bilo aktualno 10-15 let nazaj in se "trend" obrača. Vse več staršev se zaveda negativnih posledic tega dejanja, zato se tega v večini ne toliko več poslužujejo.

Jaz kar se menim s starši v vrtcu, jih vsaj 7/10 poroča da otroka zamotijo na take in drugačne načine (brez ekranov), največ pa v stajci in not igrače, kar delam tudi sam. Nekaj časa se igrava s kockami, potem ji rečem da se bo sedaj igrala sama nekaj časa in to je to.

Ni potreba dost telovadit, odvisno je pač kako otroka učiš.

nejc_nejc ::

JBG. Vojna bo vse rešila.
Trenutno smo v obdobju konca rimskega imperija.

sbawe64 ::

Glugy je izjavil:

To se dogaja v vseh razvitih državah, edin unikum tle je Izrael. Imajo neko posebno kulturo kjer je bistvo življenja namesto individualizem videno kot ustvarjanje družine in imajo eno posebno veselje do otrok ( no vsaj lastnih, ne zaidimo s teme prosim ). Ostale razvite države pa dajejo prednost individualizmu, osebni svobodi. To je pač posledica tega. Ni več zanašanja na skupnost, jaz pomagam teb, ti pomagaš men ampak je vse na individualosti, jaz moram dost zaslužit da si privoščim plačilo mojstra da pride pomagat. Socializacije je na splošno manj, zato je tud čedalje težje nekoga nagovorit na ulici ki ti je všeč pa ne izpadt vsiljiv ali čuden. Včasih je bilo nekaj normalnega da si na busu spoznal osebo pa stkal prijateljstvo ali kaj več. Dons če ne zgledaš med najlepšimi pač tega ne morš naredit tako enostavno.

Je pa še nekaj res, pred 30 leti je bilo recimo velik večji delež populacije mlajši, torej si tud v trgovini ipd mestih imel večjo možnost da srečaš mlajšo osebo kot sedaj. Sedaj je delež starejših večji in je možnost manjša. Mladinski centri sicer mogoče to mal omehčkajo sam kaj ko sam en majhen delež mlajših oziroma mlajših odraslih hodi tja. Premal je prostorov kjer bi se srečeval res povečini sam mladi z istimi ali podobnimi interesi.

Na sploh pa je težko si zamislit otroka če pa je življenje tako drago. Predvsem ko gre za nakup stanovanja. Tud to da ima ženska večjo neodvisnost od moškega in ni zarad finančne nezmožnosti tako prikovana na njega pač pomaga ženski da dvakrat premisli če želi otroka z njim. Lahko oddide veliko lažje ker ima svojo kariero. Kar je super ampak po drugi strani pa to tud prinaša več psihološkega zavedanja da življenja ni konec ko si z enim moškim in je mogoče vredno počakat z otrokom. Potem je pa že pozno, al pa ženska ugotovi da v bistvu lahko uživa življenje brez da bi imela otroka. Tako nekak to gre.

V IL imajo 3 in več samo desni ultra-ortodoksni.
2020 is new 1984
Corona World order

OutOfTheBox je izjavil:

Drži. Je pa namen porabe denarja subjektiven in odvisen od tega kaj bi sploh v življenju rad dosegal. Jaz ne vidim smisla med dost keša, brez da ne bi imel te možnosti ga delit s svojo družino. Zato sem pač se po 20 letu odločil da bom v naslednjih 10 letih ustvaril svoj posel, postal finančno neodvisen in po 30 mel otroke in to delil z njimi.

Skratka ne vidim smisla v lajfu z ogromno keša in časa za delat to kar delajo sodobni influencerji, brez družine. Ampak to sem pač jaz.

To ja, samo tudi če bi šel na nek minimum, bi brez otrok precej lažje shajal tako finančno kot časovno.

Blinder ::

johnnyyy je izjavil:

in potem tisoč in ena razprava zakaj jih ni, kjer se razpravlja v 3. osebi (neki influencerji, davki itd.). Pa me zanima, koliko otrok imate in zakaj ste se za njih odločili ter zakaj jih nimate več?

nimam jih zaradi ženske hipergamije. V praksi v mojem primeru pomeni, da bi mogoče uspel imet otroke s kakšno grdo žensko, katera ima vsaj 100 kg. S tako F-klaso ženske pa boljše sploh ne imet otrok, ker bi podedovali slabe gene in bili tudi oni nesrečni
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

johnnyyy je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

To ja, samo tudi če bi šel na nek minimum, bi brez otrok precej lažje shajal tako finančno kot časovno.

Koliko sta pri tebi prvi in drugi narazen? Koliko več časa ti vzame kadar pride drugi?

Manjko naj se sorazmerno in racionalno flika s priseljenci hkrati pa prešaltat na drug sistem

Kodrnusa ::

Folk nima otrok vec ker je egoisticen ratal. Vsi samo jaz jaz jaz. Potem pa vidim frende brez otrok k majo psa pa ga bolj razvajajok z otroka. Vsak ki nima otroka bo na stara leta to obzaloval..
Moja filozofija je bila da se znorim, kaj ustvarim, prepotujem vse do 30ga leta plus. Potem mel otroke in sedaj z njimi pocnem enako kot prej s frendi. Sportamo, potujemo, uzivamo, zafrkavamo... Si ne predstavljam biti brez otrok sedaj po 40ih. Jih kdaj ze pogresam ko grejo k babici za vikend ali pocitnice :)
Danes so pa trendi cisto drugacni.. Sebični osebki, ki vidijo samo sebe in niso pripravljeni se odpovedati (namišljeni) svobodi. Meni otroci dajejo toliko ene ljubezni in energije, ki je prej nikjer nisem dobil..
Ljudje so tudi veliko samski ker ne najdejo partnerja ki bi se podredil njim (danes so zal to vecina zenske) ker jih perejo z tem da so enakovredne moskim, pa se sedaj vecina zensk zarnice me zna zamenjat. Edino skrb imam za moje otroke ker bojo ziveli v egalisticnem, kapitalskem, sebicnem svetu kjer se vecina mora podrejat manjsini ali posamezniku. Skrb za socloveka, prijaznost do soseda, prijatelja, druzino je najnizji tocki v zadnjih 100 letih in gre se na slabse... Why can't we all just get along...
Stojim za tem da so otroci naš največji zaklad...

OutOfTheBox je izjavil:

Koliko sta pri tebi prvi in drugi narazen? Koliko več časa ti vzame kadar pride drugi?

Med 1. in 2. imamo dobre 2 leti razlike, med 2. in 3 bo pa slabe 4.

Pri drugem otroku je iz mojih izkušenj tako: je bolje zato ker že imaš izkušnje s prvim (plenice, hranjenje, obleke, bolezni itd.), samo je pa dela več ker sta dva. Potem ko sta malce večja je bolje, ker se lahko skupaj igrata (a pri tem se tudi velikokrat skregata - tako moraš bit policaj). Tako bi rekel, da pred leti je bilo dela za 1.75, sedaj smo na 1.

Je pa res da sva z mojo kar se tega tiče precej dobro organizirana.

IL_DIAVOLO ::

Kodrnusa je izjavil:

Folk nima otrok vec ker je egoisticen ratal. Vsi samo jaz jaz jaz. Potem pa vidim frende brez otrok k majo psa pa ga bolj razvajajok z otroka. Vsak ki nima otroka bo na stara leta to obzaloval..
Moja filozofija je bila da se znorim, kaj ustvarim, prepotujem vse do 30ga leta plus. Potem mel otroke in sedaj z njimi pocnem enako kot prej s frendi. Sportamo, potujemo, uzivamo, zafrkavamo... Si ne predstavljam biti brez otrok sedaj po 40ih. Jih kdaj ze pogresam ko grejo k babici za vikend ali pocitnice :)
Danes so pa trendi cisto drugacni.. Sebični osebki, ki vidijo samo sebe in niso pripravljeni se odpovedati (namišljeni) svobodi. Meni otroci dajejo toliko ene ljubezni in energije, ki je prej nikjer nisem dobil..
Ljudje so tudi veliko samski ker ne najdejo partnerja ki bi se podredil njim (danes so zal to vecina zenske) ker jih perejo z tem da so enakovredne moskim, pa se sedaj vecina zensk zarnice me zna zamenjat. Edino skrb imam za moje otroke ker bojo ziveli v egalisticnem, kapitalskem, sebicnem svetu kjer se vecina mora podrejat manjsini ali posamezniku. Skrb za socloveka, prijaznost do soseda, prijatelja, druzino je najnizji tocki v zadnjih 100 letih in gre se na slabse... Why can't we all just get along...
Stojim za tem da so otroci naš največji zaklad...

Ni normalno, da je 40+ letnik tako custveno nezrel in tako brez svojih hobijev in interesov, ki ne vključujejo otrok.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: stevemcq_ ()

Ales78 ::

Utk je izjavil:

Od 1991 naprej.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

c3p0 ::

Blinder je izjavil:

Feminizem, ki uči ženske, da so one žrtve sistema, če naredijo otroka. Instragram, ki motivira žesnke, da tekmujejo med sabo, katera objavi več slik iz fancy večerjic in potovanj. Dodaj še svobodo žensk, da lahko avanturirajo kadar hočejo brez, da bi imele resno razmerje in je tak rezultat

Če že pride do oploditve, je pa rešitev posegec pred pijačko.

Kodrnusa ::

Kdo je rekel da clovek nima hobijev?
Kosarka 3x tedensko , fitnes 4x, 5x boys (s frendi)vikendi 2x letno (smucanje, poleti), druzenje s frendi ki imajo podobno stare otroke...
Edino kar se je spremenilo, da se je prej s frendi veliko potovalo, druzilo,zabavalo, lovilo bejbe.. se je sedaj spremenilo da se vec stvari dela z otroci kot drugimi ljudmi.
Ene stvari se ti pa tudi ne da vec, recimo zurat pa skoz okol letat.
Ce si prej vse dal iz svojga sistema (se znorel) je sedaj tudi popoldne na kavcu pa kak dober (old school ) film z otroci pogledat pod dekco. Vcasih je bilo to nepredstavljivo da si doma lezal. Z leti se vse spremeni.

Zimonem ::

Kdor ima hčerke naj poskrbi, da jo bodo redno oplojevali. Za vsakega fanta 30% žepnina gor. Pa brez une kontracepcije. Potomce je treba motivirat za razplod.

Jarno ::

Uporabne rešitve niso nujno priljubljene, razen morda take, katere vključujejo državne bonitete in subvencije.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Kodrnusa je izjavil:

Kdo je rekel da clovek nima hobijev?
Kosarka 3x tedensko , fitnes 4x, 5x boys (s frendi)vikendi 2x letno (smucanje, poleti), druzenje s frendi ki imajo podobno stare otroke...
Edino kar se je spremenilo, da se je prej s frendi veliko potovalo, druzilo,zabavalo, lovilo bejbe.. se je sedaj spremenilo da se vec stvari dela z otroci kot drugimi ljudmi.
Ene stvari se ti pa tudi ne da vec, recimo zurat pa skoz okol letat.
Ce si prej vse dal iz svojga sistema (se znorel) je sedaj tudi popoldne na kavcu pa kak dober (old school ) film z otroci pogledat pod dekco. Vcasih je bilo to nepredstavljivo da si doma lezal. Z leti se vse spremeni.

Ali:
Nikoli kot mulc nisem razumel tipov, ki so na smučišcu sedeli na čaju ali piru na ležalnikih ob pisti, ze ob 11.30. Mi smo seveda karte luknjal...:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Ales78 je izjavil:

Utk je izjavil:

Od 1991 naprej.

Aha, se pravi bolj ali manj levičarske vlade.

Utk je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Utk je izjavil:

Od 1991 naprej.

Aha, se pravi bolj ali manj levičarske vlade.

To ne šteje. Itak je en mandat ter dva ostanka zjebal vse skupaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Zimonem je izjavil:

Kdor ima hčerke naj poskrbi, da jo bodo redno oplojevali. Za vsakega fanta 30% žepnina gor. Pa brez une kontracepcije. Potomce je treba motivirat za razplod.

V kapitalizmu otroci in družina niso tako popularna stvar. Lahko se ukine luksuz, in se za vse poravna standard, da ne bo potrebe po pehanju za več. Ampak na svetovni ravni

Zimonem je izjavil:

Še en ki išče načine kako pridet do muce brez truda, najlažje proti plačilu.

KG-348 je izjavil:

V kapitalizmu otroci in družina niso tako popularna stvar. Lahko se ukine luksuz, in se za vse poravna standard, da ne bo potrebe po pehanju za več. Ampak na svetovni ravni

Mi smo imeli nek socializem/komunizem, pa imamo od 1960 leta padec št. rojstev na žensko, tako kot američani, ki imajo kapitalizem že precej časa.

Mato989 ::

Nizka rodnost je dobra se bomo prilagodili

Ko bo generacija boomerjev pomrla bo tudi starih manj
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Scaramouche3 ::

Stoletja so otroc bili socialna varnost kmetij, ni bilo države, ki bi pomagala in ker so večina bili kmetje, je bilo dobro imeti 5+ otrok.

Če si zbolel je nekdo moral kmetijo vzdrževat, pa hrana je pocen, ko jo sam proizvajaš!

V mestu je otrok samo strošek in kapital za firme, ne za starše!

tikitoki ::

OutOfTheBox je izjavil:

Blinder je izjavil:

Feminizem, ki uči ženske, da so one žrtve sistema, če naredijo otroka. Instragram, ki motivira žesnke, da tekmujejo med sabo, katera objavi več slik iz fancy večerjic in potovanj. Dodaj še svobodo žensk, da lahko avanturirajo kadar hočejo brez, da bi imele resno razmerje in je tak rezultat

Razlogov je več, je pa ta zagotovo eden najbolj glavnih.

Sem videl nedolgo nazaj en TikTok, ki razlaga o tej problematiki v Italiji, kjer je rodnost že na kritičnem nivoju. Prvi komentar od neke ženske z več deset tisoč "všečki":

"Bravo punce, zmoremo to. Naj vidijo da brez nas ne morejo živet"

Po projekcijah sodeč bodo take nadomestili migranti iz ženskam manj naklonjenih dežel.

Res bravo!

gozdar1 ::

Če razpade trenutna družbena struktura, gremo hitro nazaj k naravi.

Ganon je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Glede na stanje v Sloveniji, se ne čudim. Za povprečen par, brez konkretne pomoči prednikov, je nakup primerne nepremičnine velik izziv.
Se ne čudim, če ljudje izstopijo iz dirke do dna

V Sloveniji je za družine hudičevo dobro poskrbljeno, to ti lahko pove vsak tujec, ki se je odločil zaživeti tukaj. Imamo celo nekaj zelo glasnih Američanov, ki nam že dolgo pridigajo, da se ne zavedamo, v kakšnem okolju živimo in kako rjava je trava drugje. Po tvoje drugi družinam delijo ključe stanovanj? Ne vem, od kje potem ljudem denar, ker so okoli mene pokupile stanovanja v novogradnjah skoraj izključno družine.

Da rodnost pada, je splošen trend v svetu.

Dej razloži kako s povprečno plačo kupiš primerno veliko stanovanje v Ljubljani.

pegasus ::

Daj razloži zakaj za otroka narest rabiš "primerno veliko" stanovanje v Ljubljani.

"Najprej štalca, pol pa kravca" kmečka logika?

bm1973 ::

tikitoki je izjavil:

Dej razloži kako s povprečno plačo kupiš primerno veliko stanovanje v Ljubljani.

Vsi ste proti Ljubljani, pa hočete tam kupit stanovanje?

Nova slovenska psihična bolezen?

denabiker je izjavil:

tikitoki je izjavil:

denabiker je izjavil:

Mogoče, ker hiša v Ljubljani pride preko 30 let povprečnih neto plač?

NI vse v denarju, večina ima dosti denarja, pa noče otrok. Ker nočejo vse te obveznosti ter toliko časa porabiti za otroke in se odrečt tej svobodi, ko lahko greš na jadranje za 14 dni z ekipo ali v en boljši resort na Bora Bora za 1 mesec, pa na zabave non stop itd. In tako živijo ti samski okoli mene, motorji, avtodomi, potovanja, žuri, smučanje za več tednov, brezskrbno uživaško življenje itd.

Kao, kake nebuloze. Vemo koliko povprečni Slovenec zasluži. Tvoj odgovor je pa kaj lepo je privilegirani peščici.

Miki N ::

Jaz pravim, da vsak, ki si lahko za štos pa dobro voljo privošči 256GB+ RAMa, si lahko tudi froca!

pegasus je izjavil:

Daj razloži zakaj za otroka narest rabiš "primerno veliko" stanovanje v Ljubljani.

Froce stepat je večini simpl. Zanje poskrbeti je veliko večji izziv. Sej vem, da razumeš.

PujsekPepe ::

Dons ma baba rajš psa kot familijo, no al pa mačke. Pač nekaj da je, vmes pa velik fuka. Pol pa 30, 40 in panika. Jbga

c3p0 ::

gozdar1 je izjavil:

Če razpade trenutna družbena struktura, gremo hitro nazaj k naravi.

Horda sestradanih mestnih srajc in influenserk ti bo jedla čebulo iz njive in surov krompir.

Zimonem ::

tikitoki je izjavil:

pegasus je izjavil:

Froce stepat je večini simpl. Zanje poskrbeti je veliko večji izziv. Sej vem, da razumeš.

Dejmo pudlje božat
1
2
3 4 5