Forum » Pomoč in nasveti » Microsoft programska oprema
Microsoft programska oprema
GummyBear ::
Znanec si je omislil nov računalnik, ampak da bi malo privarčeval, bi rad kupil brez operacijskega sistema in sprašuje mene, če bi mu lahko potem zrihtal Windowse in ostale programe (s travnika). Sem mu svetoval, naj kupi vse v kompletu oz. dokupi licence, pa mu ideja ni najbolj všeč. Sam že dolgo ne uporabljam sistema Windows (oz. ga uporabljam le takrat ko nimam izbire) in ne spremljam novosti, zato par vprašanj iz tega naslova.
1. Koliko stane Windows 11? Za koliko bo računalnik z nameščenim Windows 11 dražji od enakega modela brez operacijskega sistema?
2. Je licenca za Windows 11 (če kupim računalnik z nameščenim sistemom) trajna ali je treba po 1 letu in v primeru formatiranja doplačati?
3. Aplikacije Microsoft Office (za desktop) se sedaj imenujejo Microsoft 365? Kolikor vidim Microsoft za to ponuja različne naročnine (100$ na leto za uporabnika).
4. So v naročnino Microsoft 365 vključene tudi desktop aplikacije (Word, Excel, Powerpoint)? Po enem letu sledi verjetno podaljšanje naročnine?
5. Je za uporabo sistema Windows 11 in tudi Office aplikacij potrebno imeti kakšen Microsoft account/mail?
Se Microsoft programsko opremo sploh še da dobiti s travnika? Spomnim se, da sem že na Windows 8 imel kar nekaj problemov z raznimi aktivatorji... delalo nekaj časa potem pa je bilo treba ponoviti postopek ali pa že v štartu nekaj ni delalo, medtem ko je vsem drugim delalo brez težav. Pa niti nimam namena se ukvarjat s takimi zadeva, samo zanima me, kako sedaj uporabniki pridejo do Microsoft programske opreme - vsi kupijo original ali so aktivatorji še vedno popularni? Sklepam, da so stvari že toliko napredovale, da so aktivatorji neuporabni, ali pač?
1. Koliko stane Windows 11? Za koliko bo računalnik z nameščenim Windows 11 dražji od enakega modela brez operacijskega sistema?
2. Je licenca za Windows 11 (če kupim računalnik z nameščenim sistemom) trajna ali je treba po 1 letu in v primeru formatiranja doplačati?
3. Aplikacije Microsoft Office (za desktop) se sedaj imenujejo Microsoft 365? Kolikor vidim Microsoft za to ponuja različne naročnine (100$ na leto za uporabnika).
4. So v naročnino Microsoft 365 vključene tudi desktop aplikacije (Word, Excel, Powerpoint)? Po enem letu sledi verjetno podaljšanje naročnine?
5. Je za uporabo sistema Windows 11 in tudi Office aplikacij potrebno imeti kakšen Microsoft account/mail?
Se Microsoft programsko opremo sploh še da dobiti s travnika? Spomnim se, da sem že na Windows 8 imel kar nekaj problemov z raznimi aktivatorji... delalo nekaj časa potem pa je bilo treba ponoviti postopek ali pa že v štartu nekaj ni delalo, medtem ko je vsem drugim delalo brez težav. Pa niti nimam namena se ukvarjat s takimi zadeva, samo zanima me, kako sedaj uporabniki pridejo do Microsoft programske opreme - vsi kupijo original ali so aktivatorji še vedno popularni? Sklepam, da so stvari že toliko napredovale, da so aktivatorji neuporabni, ali pač?
joez7 ::
1. od 0 do 200€. od 0 do 100€.
2. tajna. zapečena v MB. Pa tut če MB menjaš se da dobit nazaj. Ko formatiraš, daš nimam ključa, ko se poveže na net, ti aktivira (obnovi).
3. moraš ločit naročniško verzijo (mesečno, letno) - 365, od retail verzije - enkraten nakup.
4. JA. Morš pazit, da sam podaljšaš (če si enkrat dal TRR + acount, te zna prit dražje).
5. ni nujno, se da izognit, včasih pa je zaželjeno. Če si dijak ali štident, so licence brezplačne za čas študija. Vprašaj na šoli.
V osnovi JE najceneje iskat že vse v kompletu, pri nakupu. Maš pa še vedno možnost nakupa rabljenega ključa. Google JE tvoj "prijatu"
.
2. tajna. zapečena v MB. Pa tut če MB menjaš se da dobit nazaj. Ko formatiraš, daš nimam ključa, ko se poveže na net, ti aktivira (obnovi).
3. moraš ločit naročniško verzijo (mesečno, letno) - 365, od retail verzije - enkraten nakup.
4. JA. Morš pazit, da sam podaljšaš (če si enkrat dal TRR + acount, te zna prit dražje).
5. ni nujno, se da izognit, včasih pa je zaželjeno. Če si dijak ali štident, so licence brezplačne za čas študija. Vprašaj na šoli.
V osnovi JE najceneje iskat že vse v kompletu, pri nakupu. Maš pa še vedno možnost nakupa rabljenega ključa. Google JE tvoj "prijatu"
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
bm1973 ::
Kdo se sploh še zajebava za osnoven softver iz travnika?
Al plačaš, ali pa uporabiš open source. Sam uporabljam drugo...
MrStein ::
Kdo se sploh še zajebava za osnoven softver iz travnika?
Open source Windows?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
tetriandoch ::
Greš na massgrave stran kot že zgoraj omenjeno. Tam imaš navodila za aktivacijo z Windows in uradne slike tako za office kot windows za dol snet. Brez travnikov in pašnikov.
joez7 ::
6.člen (mala prohibita)
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Grizzly ::
Jaz na svojih računalnikih uporabljam dual boot Windows / Ubuntu. Na večini računalnikov imam nameščen Windows 8.1 (tudi sedaj pišem iz enega takega), na nekaterih starejših pa Windows 7 Professional. Na službenem računalniku imam nameščen Windows 10, vendar me v vsem času uporabe ni prepričal, da bi ga namestil na svoje zasebne računalnike. Ne verjamem, da je Windows 11 bistveno boljši, prej bi rekel, da je sistem še nazadoval.
Sem pa uporabljal vse Microsoft Windows verzije (od Windows 95 naprej). Zlate čase sta predstavljala Windows XP in Windows 7, potem pa je šlo vse skupaj samo navzdol. Današnje novejše verzije imajo kar nekaj lastnosti, ki me odbijejo od uporabe.
Sem pa uporabljal vse Microsoft Windows verzije (od Windows 95 naprej). Zlate čase sta predstavljala Windows XP in Windows 7, potem pa je šlo vse skupaj samo navzdol. Današnje novejše verzije imajo kar nekaj lastnosti, ki me odbijejo od uporabe.
N75 ::
S spletne strani iz Microsoft-a https://www.microsoft.com/sl-si/softwar...
preneseš ISO, ga z Rufus zapišeš na USB in inštaliraš.
Ne vem koliko je to legalno sam mene nič ne komplicira pri inštalaciji, niti ne zahteva aktivacije.
Namesto Microsoft Office, instaliraš OpenOffice ali LibreOffice.
Jaz imam sicer za osebno uporabo dual boot Linux Debian in Windows 11 in to na dveh računalnikih.
preneseš ISO, ga z Rufus zapišeš na USB in inštaliraš.
Ne vem koliko je to legalno sam mene nič ne komplicira pri inštalaciji, niti ne zahteva aktivacije.
Namesto Microsoft Office, instaliraš OpenOffice ali LibreOffice.
Jaz imam sicer za osebno uporabo dual boot Linux Debian in Windows 11 in to na dveh računalnikih.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kje/kako kupiti MS Office (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12333 (215) | GenZNPC |
| » | Windows 11 še vedno ni prehitel predhodnika (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 12105 (4721) | minicooper |
| » | Microsoft res ne želi, da bi uporabljali Windows 11 brez spletnega računaOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 11792 (4272) | joez7 |
| » | Kompetentnost Microsoft podpore?Oddelek: Programska oprema | 2008 (495) | crniangeo |
| » | Kje najceneje dobiti Windows 10 Pro licenco? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 29720 (4990) | cias |