» »

Cene RAM so ponorele

Cene RAM so ponorele

mAXTER ::

Ali mi lahko kdo razloži zakaj so cene DDR5 ramov tako podivjale? Je to slučajnost ker je črni petek pred vrati pa umetno napihujejo cene ali kaj drugega?
Npr. 32gb 5400mt (2x16gb) Kingston ram sem pred tremi meseci gledal za 96 eur pri nas, danes pa ga pod 150 eur niti pod razno ni za dobiti, pa še to je vprašljiva zaloga, drugače sem ga videl tudi po 240 eur?!?

tiborrr ::

Klinčev AI boom in ponudba ter povpraševanje. Samo NVIDIA je zasedla polovico svetovnih proizvodnih kapacitet za svoje izdelke.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

tikitoki ::

Ze nekaj casa so napovedovali visje cene. Sam so govorili o 20% visjih cenah na cetrtletje, ne pa podvojitev cez noc.

pegasus ::

Jaz sem na srečo dobil 96gb dimme še pod 500eur ... ujel ravno za rep.

feryz ::

Zakaj ne bi podražili, če lahko?
Če se ne bo prodalo, bodo pa pocenili.

ššš ::

16Gb DDR3 je na amazonu.de 29evrov. 16Gb bi morala bit dovolj za vse.

z3ro ::

Mogoče zato ker DDR3 noben več ne kupuje se ti ne zdi?

mailer ::

Ni samo problem v AI. Mislim, da je enakovreden tudi greed faktor v celi verigi.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

pegasus ::

Sej ni samo ram ... flash je tudi odletel v nebo. Pač zdaj so taki časi, da vsak navije cene do konca in na koncu kupujejo sami tisti, ki res življensko potrebujejo ta hardver. Sem imel v planu nadgradnjo networka na 800Gb, pa bom očitno še malo počakal ...

Nikonja ::

Jaz sem Junija letos kupil 64GB za 120 eur, zdaj je točno ta isti RAM 270!!! Adio pamet!
In kako kaže do leta 2027 se skoraj ziher cene ne bodo umirile... prav žal mi je tistih kateri zdaj kupujejo prvi računalnik.

PacificBlue ::

Noro, sem šel preverit ceno za Gskill trident z5 neo 64gb 6000mhz cl30.
Dve leti nazaj sem dal slabih 300 eur, cena se pa zdj giblje okoli 800eur.:O
I’m out.
:3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Analitiki napovedujejo izdatno znižanje cen pomnilnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pomnilnik
6815575 (12195) gendale2018
»

Pc za grafično in video obdelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6614872 (13084) Dman
»

Nakup računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6713291 (12178) natashy

Več podobnih tem