Forum » Igre » Assetto Corsa Rally
Assetto Corsa Rally
Temo vidijo: vsi
Buggy ::
Danes se je siht pa kar vlekel
Prisel domov, download je 8.5GB. Ponavadi po namestitvi ugasnem Steam ter na sveze prizgem, ter naredim se dodatno verifikacijo. Spil se je zagnal brez tezav. Opozorilo tistim, ki imate namescene kaksne MOD-e. Pred prvim startom si jih odmaknite, ker bo sicer crashalo, postano tudi na official page-u a v naglici marsikdo spregleda.
Kot ponavadi, so bile vse INPUT nastavitve postavljene na default in jih je potrebno nastaviti ponovno. Priporocljivo je tudi ponovno naloziti default profil od vasega volana ali pa priblizek njega.
Seveda kot prvo sprobat novega Audi Q Gr4 na pesku, kjer je tudi doma
Vsecena dinamika voznje ze z default nastavitvam. Zadnji konec se da dokaj lagodno kontrolirati z gasom in counter steerom. Moci je dovolj, prestave lepo razporejene. Kar me je negativno presenetilo je neodzivna rocna za hairpin, ker je delovalo kot da je na vsa stiri kolesa in ne na zadnja...skratka neuporabna in je potrebno modulirati z gasom da ne padejo prevec obrati.
FFB vklucno s fizikalnim modelom na gumah mi je bil od prejsnjega update-a, kjer so dolocene funkcije na gumah odstranili sedaj pa zopet dodali, zelo naraven informativen na slde-ih in predvidljiv.
Zvok deluje tudi brutalen, performance ingame glede FPS in latency ostal isti.
Za multiplayer so uredili tudi private lobby, ker public je bil na trenutke lahko res pain glede cakanja. Na voljo imamo sedaj tudi skine, kar mene sicer ne tangira prevec, nekaterim pa je vseeno vsec malo nasminkat bolida in bojo novost nasli uporabno.
Vsekakor priporocam. Jutri okoli 19ih pa MP session
@Seljak: button-box je v eni verziji delal sicer nekaj problemov, sedaj je kewl. Imam pa enega kitajcka PXN CB1, ki vec kot zadosti moje potrebe. Ja, zasloncek je en star Xiaomi Mi 9T v navezi z licencnim SimHub in SIM Dashboard, ker ga moram imeti ze zaradi butt-kickerja pod sedezem in pod pedali...glih danes sem mogu spet sraufe zategnit na stolu, ker so se odvili od tresljajev
Kot ponavadi, so bile vse INPUT nastavitve postavljene na default in jih je potrebno nastaviti ponovno. Priporocljivo je tudi ponovno naloziti default profil od vasega volana ali pa priblizek njega.
Seveda kot prvo sprobat novega Audi Q Gr4 na pesku, kjer je tudi doma
Vsecena dinamika voznje ze z default nastavitvam. Zadnji konec se da dokaj lagodno kontrolirati z gasom in counter steerom. Moci je dovolj, prestave lepo razporejene. Kar me je negativno presenetilo je neodzivna rocna za hairpin, ker je delovalo kot da je na vsa stiri kolesa in ne na zadnja...skratka neuporabna in je potrebno modulirati z gasom da ne padejo prevec obrati.
FFB vklucno s fizikalnim modelom na gumah mi je bil od prejsnjega update-a, kjer so dolocene funkcije na gumah odstranili sedaj pa zopet dodali, zelo naraven informativen na slde-ih in predvidljiv.
Zvok deluje tudi brutalen, performance ingame glede FPS in latency ostal isti.
Za multiplayer so uredili tudi private lobby, ker public je bil na trenutke lahko res pain glede cakanja. Na voljo imamo sedaj tudi skine, kar mene sicer ne tangira prevec, nekaterim pa je vseeno vsec malo nasminkat bolida in bojo novost nasli uporabno.
Vsekakor priporocam. Jutri okoli 19ih pa MP session
@Seljak: button-box je v eni verziji delal sicer nekaj problemov, sedaj je kewl. Imam pa enega kitajcka PXN CB1, ki vec kot zadosti moje potrebe. Ja, zasloncek je en star Xiaomi Mi 9T v navezi z licencnim SimHub in SIM Dashboard, ker ga moram imeti ze zaradi butt-kickerja pod sedezem in pod pedali...glih danes sem mogu spet sraufe zategnit na stolu, ker so se odvili od tresljajev
LeXani ::
Nisem še probal, drugače pa prvi model quattra je imel 100% mehansko zaporo sredinskega dif., tako da ubistvu potrebuješ tehniko scandinavian flick.
Čas prve prijave 04.11.2005
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeXani ()
Seljak ::
...torej plin do konca in sunkovit obrat volana, ter moliš,da ne zagledaš/okusiš malin?
Hec!
BTW ali že obstajajo modi za AC Rally?
BTW ali že obstajajo modi za AC Rally?
@LeXani: to bo verjetno to ja...zato je tako tog ker ima lock. Sem sprobal se malo z brake bias na sprednje pa malce pojacal zadnji diff, tako da lahko malo vec rotacije dobim pri mocnem bremzanju in dodajanju gasa med tem. Ja scandinavian flick bi bil perfect, samo ga ni vedno mozno narest zaradi podlage, prostora ali premal hitrosti, tudi ce ga obvladas, kar ga jaz niti ne 
@Seljak: V teoriji poenostavljeno gre za weight transfer z v nasprotno smer zasukom pred ovinkom, da avto nalasc spravis iz ravnotezja in potem counter steer in z gasom ter volanom nekak doziras slide in probas vzdrzevat linijo. Dost simpl v teoriji, a v praksi rizkantno in za amaterja mojega kova dostikrat neizvedljivo. Poleg tega je dobro da imas dokaj mocan bolid, ki dopusca vec napakic pri izvedbi. Drugace tale Audi Q je Gr4 in ne tisti famozni neukrotljivi Audi Q iz GrB, kar ti mislis...tale Gr4 je za pussije kot sem jaz, GrB se nebi upal tako zgat, bi me prej ze naucil kozjih molitvic
@Seljak: V teoriji poenostavljeno gre za weight transfer z v nasprotno smer zasukom pred ovinkom, da avto nalasc spravis iz ravnotezja in potem counter steer in z gasom ter volanom nekak doziras slide in probas vzdrzevat linijo. Dost simpl v teoriji, a v praksi rizkantno in za amaterja mojega kova dostikrat neizvedljivo. Poleg tega je dobro da imas dokaj mocan bolid, ki dopusca vec napakic pri izvedbi. Drugace tale Audi Q je Gr4 in ne tisti famozni neukrotljivi Audi Q iz GrB, kar ti mislis...tale Gr4 je za pussije kot sem jaz, GrB se nebi upal tako zgat, bi me prej ze naucil kozjih molitvic
@Seljak: modi so obstajali bolj v smislu custom livery, ki so bili sedaj pri prenovi, ko tudi sami ponujajo to opcijo, problematicni glede lokacije + spil se je z 0.6 updateom premaknil na Unreal Engine 5.6, kar za seboj prinese recompile starih skinov.
DLSS swapper ima tudi nov DLSS 319.9.1 ki dela super, imam obcutek da je slika se malo bolj "cista" ob uporabi DLSS model M in quality preset. Ghostinga pa prakticno ne zasledim nikjer vec.
DLSS swapper ima tudi nov DLSS 319.9.1 ki dela super, imam obcutek da je slika se malo bolj "cista" ob uporabi DLSS model M in quality preset. Ghostinga pa prakticno ne zasledim nikjer vec.
Zelo zanimivi in poučni podatki. Hvala @buggy za vse informacije 
Škoda, da se nikakor ne moreva uskladiti, da bi kakšno "skupaj" odpeljala. Morda naslednji petek
Torej se splača DLSS 5 narihtati ali je prrvelik padec frejmov?
Škoda, da se nikakor ne moreva uskladiti, da bi kakšno "skupaj" odpeljala. Morda naslednji petek
Torej se splača DLSS 5 narihtati ali je prrvelik padec frejmov?
Nic bat kolega se bova ze nasla...
Mater, sem danes ze dve majci zamenjal pa eno brisaco na cockpitu, tolk mi je svic teku. Si bom mogu pocas omislit tist teniski trak za glavo pa za zapestja, svic teku v oci, da sem bil brlev kot krt FFS.
Me je LeXani tolk skuru, da sem prav iskal setup nastavitve, da sem pri medaljah na asfaltu na ozkem Monte Carlu lahko tiste hairpine odpeljal brez rocne in z nekimi priblizki scandinavian flicka. Jeba je ker je ozko in asfalt, je pa hairpin nemnogo. Bom mogu se potrenirat, vseen pa prebil mejo za zlato medaljo, ceprav asfalta nekak ne maram prevec
recimo da je to priblizek tega o cem je bilo govora:
DLSS 5 pa ni to kar sem jaz govoril. Gre zgolj za izboljsane knjiznice za obstojec DLSS, ki jih s third party toolom lahko zamenjas v originalnem spilu. Default pride z 310.6 ti pac zamenjas z novejsimi in bolsimi dokler niso del update-a igre same. Mimogrede vsak update ti custom DLL-je tudi prepise, zato je potrebno po update-u to ponovno nastavit.
Za DLSS 5 rabis nek drug tool je pa zadeva prevec pozresna in performance tanka tudi na 5090 kartici, prinese pa nemnogo latency-ja je zgolj nekak Eye candy demo, ki bo verjetno na voljo v igralni obliki v naslednji generaciji GPU-ja, ce bo Ngridia seveda se vztrajala pri tem segmentu.
Mater, sem danes ze dve majci zamenjal pa eno brisaco na cockpitu, tolk mi je svic teku. Si bom mogu pocas omislit tist teniski trak za glavo pa za zapestja, svic teku v oci, da sem bil brlev kot krt FFS.
Me je LeXani tolk skuru, da sem prav iskal setup nastavitve, da sem pri medaljah na asfaltu na ozkem Monte Carlu lahko tiste hairpine odpeljal brez rocne in z nekimi priblizki scandinavian flicka. Jeba je ker je ozko in asfalt, je pa hairpin nemnogo. Bom mogu se potrenirat, vseen pa prebil mejo za zlato medaljo, ceprav asfalta nekak ne maram prevec
recimo da je to priblizek tega o cem je bilo govora:
DLSS 5 pa ni to kar sem jaz govoril. Gre zgolj za izboljsane knjiznice za obstojec DLSS, ki jih s third party toolom lahko zamenjas v originalnem spilu. Default pride z 310.6 ti pac zamenjas z novejsimi in bolsimi dokler niso del update-a igre same. Mimogrede vsak update ti custom DLL-je tudi prepise, zato je potrebno po update-u to ponovno nastavit.
Za DLSS 5 rabis nek drug tool je pa zadeva prevec pozresna in performance tanka tudi na 5090 kartici, prinese pa nemnogo latency-ja je zgolj nekak Eye candy demo, ki bo verjetno na voljo v igralni obliki v naslednji generaciji GPU-ja, ce bo Ngridia seveda se vztrajala pri tem segmentu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Spil je se vedno v early access. Na Steamu imas do 24.9 - 20% off in je cena 24€. Lahko pa vzames tudi za 15€ pri komu na allkeys. Za travnisko verzijo ne vem in je niti nebi poriporocal, predvsem zaradi same izkusnje okoli nastavitev in podpore volanom in promtnih posodobitev, ki jih dajejo ven. Zadeva gre vsekakor v pravo smer in tak dnar spet ni.
Moj tamal-tamal tudi pride dostkrat tole probat, "bom odpeljal eno"...pol visi pa dve ure dol
Moj tamal-tamal tudi pride dostkrat tole probat, "bom odpeljal eno"...pol visi pa dve ure dol
LeXani ::
@Buggy
si mojster volana, vsaka čast da nas zastopaš tako visoko. Ti si verjetno starosta slo-racing scene, obstaja kak še živ discord kanal?
Glede modov je pa na overtake.gg, večinoma so skini res je, obstajajo tudi drugi modi za telemetrijo, car setup manager, pacenotepal za zapiske, head tracker - pogled v ovinek. Sem opazil da sodeluje tudi mod legenda RBR igre, tako da če bodo razvijalci naklonjeni temu nas čaka lepa prihodnost.
Sam še vedno iščem občutek na wet grawel, pa rwd vozila so mi nočna mora. Trenutno mi najbolj sede polo, fabia, Xsara. Je pa res da igram na budget volanu g920.
Glede modov je pa na overtake.gg, večinoma so skini res je, obstajajo tudi drugi modi za telemetrijo, car setup manager, pacenotepal za zapiske, head tracker - pogled v ovinek. Sem opazil da sodeluje tudi mod legenda RBR igre, tako da če bodo razvijalci naklonjeni temu nas čaka lepa prihodnost.
Sam še vedno iščem občutek na wet grawel, pa rwd vozila so mi nočna mora. Trenutno mi najbolj sede polo, fabia, Xsara. Je pa res da igram na budget volanu g920.
Čas prve prijave 04.11.2005
Meni zgleda Slo-racing portal mrtev 
Ali se motim? Včasih smo imeli super prvenstva. Prav pogrešam tiste čase.
Ali se motim? Včasih smo imeli super prvenstva. Prav pogrešam tiste čase.
DamijanD ::
No ni... :-) Trenutno poteka fun prvenstvo s formulcami v AC. Drugače je pa vedno čez poletje malo zatišja.
dal sem vam magic setup avta...razgalil sem se pa nic ?
Ko se kdo najde, ping...pls
Ko se kdo najde, ping...pls
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Ime serverja je še vedno Alibuggy ?
Saj sploh ne upam vozit gravel pa teh B pošasti, ker sem več v malinah. Si bom samo sramoto naredil
Saj sploh ne upam vozit gravel pa teh B pošasti, ker sem več v malinah. Si bom samo sramoto naredil
...je ja, ampak ob petkih. Zdej je blo treba naso peljat in se mi glih ne vozi, sramote si pa nikoli ne mores narediti, ker gre za fun in vsak ima pac svoj pristop. Dejstvo pa je da vaja dela mojstra kot pri vsaki stvari. Audi ni tako grozen na pesku, prav kjut je. Bolj zverinsko je hendlat zgolj zadnji pogon v Gr.B recimo 037, ki pa je res pravi izziv.
Vsak petek okoli 19ih bo server up, tako da se kar pridruzi, pa naceloma se lahko slisimo tudi preko discorda, tam imamo mednarodno grupo Fly By s kar nekaj dobrimi clani.
Vsak petek okoli 19ih bo server up, tako da se kar pridruzi, pa naceloma se lahko slisimo tudi preko discorda, tam imamo mednarodno grupo Fly By s kar nekaj dobrimi clani.
Malce treniram makadam(Wales)Zelo dober mi je Peogeot 206. Zelo okreten/lepo vodljiv avto. V ostrih zavojih ga lahko lepo pelješ z ročno zavoro. Audi Quatro je dober, ampak z ročno ga ne moreš spraviti v zavoj(kot ste že povedali). Res je potrebno veliko treninga da osvojiš avto. Po mojem je najbolje, da se navadim na eno vozilo.
mat xxl ::
Blesavi Stream mi ne pusti kupiti te igre pa še MS Flight simulator. Ne pusti, da plačam z Paypalom, kot do sedaj, napiše neko neznano napako ni nič na googlu. Sem hotel sinu napilniti račun z dobropisom, pa tudi to ne gre ista napaka.... Kaka ideja, kje bo težava ?
Blesavi Stream mi ne pusti kupiti te igre pa še MS Flight simulator. Ne pusti, da plačam z Paypalom, kot do sedaj, napiše neko neznano napako ni nič na googlu. Sem hotel sinu napilniti račun z dobropisom, pa tudi to ne gre ista napaka.... Kaka ideja, kje bo težava ?
Če že dolgo nisi plačeval s Paypal je možno, da si vmes dobil novo plačilno kartico in nisi popravil podatkov na Paypal-u in ti ne gre zaradi tega plačilo skozi.
Morda sploh nimaš napravljenega plačilnega sredstva na Steam-u?! Prvo si moraš vnesti plačilno sredstvo s katero boš plačeval na tej platformi(Visa, Paypal,...).
To storiš v nastavitvah za tvoj profil
(Profile/Account Details/Update the payment method linked to this account).
Napiši/prilepi sliko-kodo napake, morda skupaj ugotovimo kje tiči problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Seljak ()