» »

Ponaredki Makita 18b baterij

Ponaredki Makita 18b baterij

mrTwelveTrees ::

Vedno kupujem original baterije Makita18V.

Ampak me zanima, ker je toliko ponaredkov, najbrž vse te ponaredke dela 1 tovarna na Kitajskem ?
Kateri ponaredki so res dobri, če so sploh dobri. Za vsakodnevno uporabo (ne domačo).

ToniT ::

Nekateri so dobri, nekateri pa zanič. Vse je loterija, če ne kupuješ originalov.

Ja sej zato sprašujem, če se je že kdo lotil nakupa kopij, pa da primerja z original.

al1976 ::

Imam doma za kosilnico 3x BL1860BL
https://a.aliexpress.com/_EyGQIfW
Na videz povsem enake originalu, kaj je notri nisem odpiral. Zdrzi enako... ne vem. Sporocim ko crkne. Originalna BL1830BL mi po letih zlorab res noce crknit :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: al1976 ()

floyd1 ::

Težko rečem glede kvalitete, za probo sem kupil samo eno kitajsko 6Ah (tisto z USB portom na njej), napolnil sem jo do zdaj mogoče 5x. Zaenkrat je OK, drži definitivno zelo dolgo. Po filingu, nisem štopal in primerjal s prastarimi originali.
Toliko, kot so dale skozi moje 4 originalne, pa itak nikoli ne bo oddelala (gradnja je končana). Tudi moje še nočejo crknit. 10+ let stare.

Ponaredki so vsako leto boljši, moti edino da ponaredek nima "prave elektronike" ampak so kontakti direktno vezani na kontakte.
Vsaj tako je videti po nekaj let starih video posnetkih na Youtube.

mailer ::

Lahko še kdo napšiše kje se dobi originale kolikor toliko ugodno.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

iloveboobz ::

če si malo bolj spretnih rok in mas kaksn spotwelder, lahko tudi pozamenjas stare celice z novimi. Set high drain 18650 celic danes ni nek strosek; mogoče manj kot za slab ponaredek... Pa je spet dobro za en čas.

https://www.nkon.nl/en/sony-us18650-vtc...

recimo dobre celice. 5 kosov bo 13€+shipping.
smoki

wajdouc ::

Jaz si kupim ohišje in BMS ter zašvasam notr svoje celice, ki jih dobim... od nekje :P
Do sedaj nič problemov. Naredil sem si tudi baterijo, s kablom povezano v ohišje makitine baterije. Drži kosilko na nitko (DUR368L 18Vx2) pri življenju uro pa pol (cca 20 Ah). Dovolj, da v enem šusu pokosim vse okoli hiše.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterija za prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
528216 (3217) Han
»

Nakup nove baterije - 4 vprašanja

Oddelek: Strojna oprema
81112 (903) pirx
»

18650 baterije... mnenje

Oddelek: Pomoč in nasveti
4011051 (7726)          
»

Katere 18650 (in polnilec) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5315092 (13998) Jst
»

ASUS K73E, Ko baterija pade na cca 45% se računalnik izklopi ??

Oddelek: Pomoč in nasveti
212848 (2482) sočan

Več podobnih tem