» »

Zunanji HDD se v sistemu vidi, le ta mu ne dodeli črke format nni možen

Zunanji HDD se v sistemu vidi, le ta mu ne dodeli črke format nni možen

mat xxl ::

Torej, kot v naslovu, Sistem vidi zunanjim HDD Seagate Cuda 5Tb, vendarn mu ne dodeli črke pogona, prav tako formatiranje ni možno. Kaj lahko storim ?

V disk managmentu ga vidi, format ni možen, v sistemu celo pove, da ni v okvari nič napak ..... Bil je HDD za filme vklopljen na Router Asusu v Aimesh sistemu viden vsem tudi TV jem in ja nanj sem nalagal filme..... Bila sta dva eden od WD 2 tb in ta se lepo vidi tudi priključen na različne računalnike in ta, ki se povsod vidi, kot naprava , pa nikjer mu nobeden ne dodeli črke pogona.

Na disku so samo filmi , nič podatkov ali pomembnega, pa vseeno bi rad, kako rešil..... Probal sem, že nekaj načinov, pa nič ne gre, kable že menjal vse možno, kaj mi je storiti.

Če je kak profič tudi plačam jasno ureditev ..., ker izgubljati čas v nedogled ......

Mimogrede pa ja, moram jutri, po kak večji zunanji veliki disk z napajanjem, ta je mali, kak večji, kak dober nasvet cena zmogljivost .... recimo, kaj 16TB ali več po kaki normalni ceni ?

kloko ::

Ali je pokvarjen ali pa particioniran/formatiran na način, da ga Windows ne razume in ga posledično ignorira.
Tak disk je potrebno priključiti na sistem z Linuxom in se tam poigrati.

L.p.

c3p0 ::

Probaj s kakim partitioning toolom.

tin01 ::

Samo ideja : V Computer management mu probaj samo izbrat crko pogona, morda bo pomagalo...

Žal ne pomaga ni možnosti menjave črke pogona.....

kloko ::

Če ti je misel na linux odbijajoča, googlaj "diskpart delete partition override"
Ali pa spreminjaj črko pogona še nekaj dni, enkrat bo že prijelo.

Mi je profesionalec sesul zagon in vrnil vse na 1 particijo. Po njegovem ni Ok uporabljati 2 diska 2,5 na Asus ruterju , ker ti HDD ji nimajo napajanja in ja vlečejo štrom iz routerja in lahko na koncu to ni dovolj in sesipava sam router in HDD. No na HDD ju ni napak ni slabih sektorjev se je pa sesula zagonska particija celo na 6 particij bila je samo 1 za vseh 5tb. Sedaj z enim bolj osnovnih programov Reciva gledam če mi kaj uhd filmov uspe rešiti, če ne ni tragedije.

S že naročil nov 16zb disk 3.5 z zunanjim napajanjem na Amazonu, zanimivo razlika v cenah D in Slo top cene Amazon 276 eur, Slo top cene najmanj 385 eur .... se ve, kje sem naročil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Arhiviranje starih IDE diskov

Oddelek: Programska oprema
5656 (475) kixs
»

Priklop drugega SATA diska

Oddelek: Strojna oprema
203156 (2740) amigo_no1
»