» »

2x XPji

2x XPji

diso32 ::

Rad bi imel 2x naložene XPje na enem PCju. Ko sem pred kratkim to preizkušal, mi je na nvo naloženih windowsih napisalo, da je sistem posobljen (s tem je mislilo da je nekaj prenašalo s starih windowsev).

Kako naj to rešim???
-

|sleeper| ::

Smem vprašat zakaj bi rad imel dvojni OS na enem računalniku in to še povrhu XP-ja?

Teoretično seveda gre, samo praktično se ti bo pa vse povrsti kregalo počez in podolgem...Gre samo ta vrjanta win ter linux, za ostalo se pa ne trudit. Osebno ti raje priporočam naložitev enega OS-a, ter razdelitev uporabnikov (če si to želel). LP
!Die happy & pretty! :)

En sistem bi imel za internet, za preizkusit programe, ki pač ponavadi pridejo polni virusov in ko bi vse delalo 100% bi potem pač naložil na drugi sistem, kateri bi bil kar se tiče neta - odrezan od sveta.
Pač moje področje je audio in se mi noče več vsakega pol leta formatirat winsev, ker pač ga slučajno zaserjem s kakšno majhno aplikacijo in se mi sesuje 3/4 OS.

Razdelitev uporabnikov ne pride upoštev, ker se pač registri prenašajo in blabla... pa tudi drugi sistem bi bil brez fw, antivirusnega, ker pač ne bi dostopal do neta.
-

steev ::

Fora je v uporabniku. Tud ce boms imel ti 6 sistemov, ti tisti za avdio se vedno nebo delal dobro. Sam imam vec kot eno leto winxp gor, comp laufa 24/7, tudi po 14 dni brez resetiranja, pa se vedno dela uredu. Seveda sem priklopljen na net.
:|

Maximus ::

Če bi rad mel sistem za tesitranje uporabi vmware ali virtual pc.

matjaz23 ::

Gre samo ta vrjanta win ter linux, za ostalo se pa ne trudit.

?? Od kdaj pa to. Seveda gre imeti dva ali več enakih OS brez da bi vplivali drug na drugega. Z kakšnim programom, ki omogoča kreiranje particij si ustvari toliko particij (c,d,e,...), kot misliš da jih rabiš, ampak za dva sistema vsaj dve!

Inštaliraš prve XPeje na prvo particijo C, ko se inštalacija konča, spet bootaš z namestitvenega sistema, v meniju izbereš, da želiš namestiti na drugo particijo D, ko se namestitev konča, imaš na začetku na izbiro, v kateri sistem boš šel in to je to.

Lp.
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2

dexterboy ::

Hojla!
Še moje videnje rešitve tvojega problema, oz. kako mam jest to doma pri meni narejeno. Imam 2 x XP, samo, da so eni 32-bitni, drugi pa 64-bitni :D
C particija pri meni je velika 2GB in gori je instaliran DOS. Imam ga zato, da se mi ne podvaja office; ena instalacija za oba windowsa (glede na to, da ne obstajaja 64-bitni office). Nato sem na D particijo naložil 32 bitne winse in v disk managementu določil, na winsi NE DODELIJO črke pogona za particijo, na katero bodo drugi XP-ji. Pri oz. ob inastalaciji 64-bitnih nisem imel te možnosti, sem pa takoj, ko je bil sistem naložen, odstranil črko pogona, na katerem so instalirani 32-bitni winsi; prejšnjo črko pogona sem dodelil CDROM pogonu.
Tako eni ne vejo za druge, office na C particiji pa deluje brez problemov; kar je tudi priporočilo MS-ja, če imaš na enem disku več windows instalacij; v vsakem operacijskem sistemu naložiš office vedna v isto mapo.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Hja no, nekako tako sem tudi sam mislil....na dveh različnih diskih in na particijah v obliki C in D, pa zraven še linuxe. Edino kakšna je razlika če bi dal ene 32 bitne, druge pa 64..... a je razlika po sposobnostih delovanja, hitrosti, podpori....???
-

SasoS ::

Pravi hekerji naredijo 2 C particiji kateri ti boot manager skriva glede na to kater OS si izbral ;)

bluefish ::

kot že predlagano, uporabi Vmware ali virtualpc (oba zastonj). Tako boš lahko en OS poganjal znotraj drugega. Oba pa sta, vsaj glede datotek, popolnoma medsebojno neodvisna.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux v dual-boot-u vs. na virtualki

Oddelek: Operacijski sistemi
184809 (4355) moat
»

Kako izkoristiti več kot 4GB rama na 32bitnem sistemu?

Oddelek: Programska oprema
274722 (4121) Blazz
»

Ubuntu in Win7 Dual Boot

Oddelek: Operacijski sistemi
272133 (1768) Icematxyz
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8725838 (22593) Jst
»

Pomnilnik v Windows: 1. del (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
509773 (7357) Jst

Več podobnih tem