Forum » Loža » Knauf - spusčen strop
Knauf - spusčen strop

zilavi ::
Pozdravljeni, rad bi spustil strop v hiši in me zanima ali sem si dobro zamislil kako bi naj to izgledalo.
Narisal sem na papir, če je kakšen majster mi lahko napiše če kaj ni ok
https://filefa.st/drmxJ/img-7349.jpeg
Narisal sem na papir, če je kakšen majster mi lahko napiše če kaj ni ok

https://filefa.st/drmxJ/img-7349.jpeg
- spremenil: zilavi ()

z3ro ::
Jaz bi dodal še eno linijo nosilnih in jih razporedil enakomerno. Montažne bi pa dal 3 na eno širino plošče, se pravi nekje na 41cm. Za koliko boš spuščal strop? Če ne za veliko načeloma niti ne rabiš takšne konstrukcije ampak samo neposredna obešala in eno linijo vzporednih profilov.

Jaz bi dodal še eno linijo nosilnih in jih razporedil enakomerno. Montažne bi pa dal 3 na eno širino plošče, se pravi nekje na 41cm. Za koliko boš spuščal strop? Če ne za veliko načeloma niti ne rabiš takšne konstrukcije ampak samo neposredna obešala in eno linijo vzporednih profilov.
Strop bo spuščen nekje okrog 20cm.

ZveeZ ::
Jaz bi (sem) profile na katere pridejo plosce, dal v razmaku 50cm, tako imas 5 linij pritrdilnih vijakov na eno plosco (0, 50, 100, 150, 200cm).

borut_p ::
Zakaj si pa ne pogledas navodila od knaufa? Imajo zelo jasno opisano kako se naredi podkonstrukcija

IL_DIAVOLO ::
Prezahteven projekt, da bi to naredil po nekih navodilih. Za tak projekt rabis izkusnje in kar nekaj orodja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Saj je več različnih opcij pa vrjetno z mnogo od teh ni nic narobe. Jaz če bi delal zase bi dal kak profil več... lahko delaš tako kot si si ti zamislil (z nosilno konstrukcijo + "lauferji") ali pa direkt samo ena linija konstrukcije. Delo si zelo olajsas z 360 laserjem, ostalo pa je bolj kot ne klasicno orodje.

Mislim da bom delal samo z montažnimi profili na 40cm brez nosilnih profilov.
Ja to laser 360 pa kar je potrebno, imam vse.
Hvala zaenkrat.
Imam še eno vprašanje, kar se naredi prej.
V enem prostoru, kjer je potrebno tudi spustiti strop, bom tudi delal predelno steno od knaufa. Zanima me samo, če je potrebno prej narediti steno in potem v vsakem prostoru posebej strop ali pa prvo strop skupaj in nato predelno steno? Najbrž prvo steno ali se motim?
Ja to laser 360 pa kar je potrebno, imam vse.
Hvala zaenkrat.
Imam še eno vprašanje, kar se naredi prej.
V enem prostoru, kjer je potrebno tudi spustiti strop, bom tudi delal predelno steno od knaufa. Zanima me samo, če je potrebno prej narediti steno in potem v vsakem prostoru posebej strop ali pa prvo strop skupaj in nato predelno steno? Najbrž prvo steno ali se motim?

Furbo ::
Lažje je narediti prvo strop in potem steno.
Tudi če jo kasneje odstraniš ni problema.
Je pa malo slabše iz stališča zvočne izolacije (če ne bo izolacije nad stropom).
Tudi če jo kasneje odstraniš ni problema.
Je pa malo slabše iz stališča zvočne izolacije (če ne bo izolacije nad stropom).
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Jaz oziroma mi smo vedno delali najprej steno in potem strop. Je bolj fiksno pa tudi U profile je potem bolj enostavno privijačit v obstoječo stensko konstrukcijo. Če boš delal najprej strop bo sicer strop narejen hitreje ampak moraš planirat kje bo stena in dat profil tja kamor bo privijačen stenski profil.

Jaz oziroma mi smo vedno delali najprej steno in potem strop. Je bolj fiksno pa tudi U profile je potem bolj enostavno privijačit v obstoječo stensko konstrukcijo. Če boš delal najprej strop bo sicer strop narejen hitreje ampak moraš planirat kje bo stena in dat profil tja kamor bo privijačen stenski profil.
Točno to me skrbi, da potem ne moreš fiksirat CW profil za vrata in ostale profile na trdno podlago. Izolacije pa v stropu ne bo, zato je itak bolje da najprej naredim steno.
Hvala.

Jap...in če potem enkrat po pomoti pokneš vrata na polno bo zgoraj spoj skoraj zagotovo počil če delaš najprej strop.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | knauf stena + TV nosilec 65"Oddelek: Loža | 10477 (1677) | Vball |
» | Izdelava knauf stropaOddelek: Loža | 8126 (4456) | Twixz |
» | mavčne (gips) plošče - orodje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30515 (14032) | Twixz |
» | Kako popraviti krivo steno v blokuOddelek: Loža | 4934 (4130) | MatH |
» | kaj uporabiti pri zidavi stanovanja?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19377 (18445) | madmitch |