» »

Pas za kolesarje

Pas za kolesarje

BRBR ::

hjkg

hjkg

Oni dan se peljem za eno mamo, 75+, po moje sploh ni bila pijana, na eni takšni cesti brez rdeče in brez biciklov narisanih.
In očitno si misli, da v pas za kolesarje ne sme zapeljat pa, če je konec sveta in nikjer nobenega biciklista. In ta konec je prišel vsaj 3x, dokler sem ji sledil, nasproti vozeči so iztirjali v bankino.
Se mi pa zdi ,da vmesno polje med prekinjenimi črtami, da je še ožje kot na tejle sliki. Ali je kak predpis koliko je minimalna širina vmesnega polja, a to kar rišejo kakor se komu zdi ?
Never underestimate the power of idiots in large groups.
  • spremenil: BRBR ()

fikus_ ::

Tukaj je nekaj branja na to temo, ali boš lahko izvedel, kar te zanima, pa ne vem.
https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=PRA...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

TucoX ::

Verjetno bodo odgovori v Pravilniku o projektiranju cest in v Zakonu o cestah.

twom ::

Večina šoferjev ne ve, da je pravilna vožnja tako, da voziš po tem kolesarskem pasu. Sem videl tudi že inštruktorja vožnje, ki je vozil lepo po sredini.

Sicer pa, na žalost, večina šofejev še kaj drugega ne ve, ne samo tega.

ššš ::

Jap. Se je zgodilo tudi meni. En ata vozil po sredi ceste in ni hotu zavit na kolesarski pas.

bm1973 ::

twom je izjavil:

Večina šoferjev ne ve, da je pravilna vožnja tako, da voziš po tem kolesarskem pasu. Sem videl tudi že inštruktorja vožnje, ki je vozil lepo po sredini.

Tako tudi učijo in tako moraš voziti na izpitu.

Po sredi ceste, in se umakniti na kolesarski pas, če je potrebno.

Debilno do konca...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

s1m0n ::

Te souporabe prometnih pasov so večinoma na odsekih kjer druge izvedbe niso mogoče in so tudi omejitvje hitrosti največ 30km/h... Tak, da tukaj pa ja ni noben problem se vozit po sredini, če nikogar ni nasproti in se le takrat umaknit, ko nasproti pripelje drugo vozilo.

twom ::

bm1973 je izjavil:

twom je izjavil:

Tako tudi učijo in tako moraš voziti na izpitu.

Po sredi ceste, in se umakniti na kolesarski pas, če je potrebno.

Debilno do konca...
Sem preveril pri hčeri, ki ravnokar dela izpit za avto.

Pravilno je, če po sredini ni pasu, voziš po sredini, če je pa črta po sredini, voziš pa po kolesarski.

bemfa ::

Ma s temi črtami je pol slovenskih občin kradlo evropska sredstva za ureditev kolesarskih poti. Zdaj pa mamo kar mamo. Ko bo kdo umrl, bo pa kriva neprilagojena hitrost.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj vsi vozijo čez črto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
1254028 (197) predi

Odprto pismo neznanim kolesarjem in kolesarki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22640614 (34812) bluefish
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22557790 (51079) BigWhale

Več podobnih tem