» »

Lycoris Linux LX/Desktop

Lycoris Linux LX/Desktop

Berserk ::

Pozdravljeni

Zanima me, ce se da dobit zgoraj omenjeni Linux, ker je na linuxiso.org pisalo, da se ga bo po novembru dalo zastonj dol potegnit!?

Lep pozdrav

Gandalfar ::

Ni vidt. Sicer pa je zadeva AFAIK nasminkiran Debian :)

Berserk ::

V bistvu jo jst rabim, ker ima vse potrebne driverje za Toshibine notebooke. Me ne zanima kolko je nasminkana.

Jebiveter ::

Mah, to ni to! Kot bi si XPje nalozu! :\ Za nekega power userja to ni.
Verjetno pa za mamico in tatija, ki sta navajena Win* in ju lahko na izi okrog obrnes ces, da je to nova Win* verzija, cisto ql alternativa.

Aja, glede Toshibe: Toshiba Linux Utilities:D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Gandalfar ::

Jebiveter: samo zato, ker sem power user se ne pomeni, da moram uporabljati braindead in grd desktop

Jebiveter ::

Gandalfar: I agree, but...
Problem pri takih desktopih je
1. njihova prenasičenost z elementi in eye-candyjem;
2. posledična počasnost;
3. velikost elementov je daleč prevelika (kaj ti pomaga če imas 19" monitor, ce ti ga 1/8 vzame samo zgornja vrstica okna programa + ogromni gumbi za kontrolo tega okna.
4. desktop in njega uporaba je odvisna od posameznika, pac kako se navadi, kako si stvari nastavi. Res je, teznja je k lepo-izgledajočem a hitrem desktopu. Na sreco ima vecina window/desktop managerjev omogočeno, da imas vecino aplikacij najvec 2 klika stran. (sovražim sprehajanje po "start" menijih!:| )

Po moje bi bilo zanimivo nardit en poizkus:
- Zbrat skupino, recimo, 10ih ljudi (najbolje windows userjev)
- vsakemu dati na uporabo le določen window manager (od katerega je itak odvisna "front-end" funkcionalnost)
- jim dovoliti instalacijo vseh programov, dodatkov etc. (in postopek tudi opisati)
- jim dati recimo 14 dni ali pa en mesec in potem pogledati kako si je vsak posameznik organiziral delo z sistemom.

Rezultatov si ne bi upal napovedati, slutim pa, da bi bila kvečjemu 2 enaka načina, vsi ostali bi se bolj ali manj razlikovali. Ampak to je samo moje mnenje...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 8.1 za kar 70 odstotkov cenejši (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
7526102 (18332) Jst
»

Windows 8.1 RT umaknjen zaradi težav, že popravljen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11745262 (41316) Looooooka
»

Linux Mint pridobiva priljubljenost (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5521709 (17737) MrStein
»

Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
805491 (4583) kriko1
»

Idealna linux distribucija

Oddelek: Operacijski sistemi
451618 (1147) noraguta

Več podobnih tem