Forum » Loža » Vodovodarji, kako izgleda vaš vsakdan?
Vodovodarji, kako izgleda vaš vsakdan?

thisguy ::
Pri poznih 30ih razmišljam o spremembi kariere. Imam približno 10 let izkušenj v turizmu, nekaj iz javne uprave, zadnje tri leta pa se resneje ukvarjam s programiranjem (na githubu imam par .net fullstack projektov, imel sem tudi mentorstvo). Žal nikakor ne pridem do službe, ker je trg preplavljen z juniorji in bo očitno še nekaj časa tako.
Zato razmišljam, da bi šel v deficitarne poklice - konkretno me zanima delo vodovodarja oz. monterja strojnih inštalacij. Pred davnimi leti sem prek študenta pomagal pri renovacijah hiš (voda, elektrika, ipd.), tako da nekaj izkušenj imam.
Ker povpraševanje po teh poklicih raste, kadra pa od nikoder me zanima:
- Kaj vse dejansko obsega vaše delo?
- Katere stvari pogosto presenetijo tiste ki vstopajo na tržišče?
- Kaj je tisto kar vas v tem fohu moti?
Hvala za namige.
Zato razmišljam, da bi šel v deficitarne poklice - konkretno me zanima delo vodovodarja oz. monterja strojnih inštalacij. Pred davnimi leti sem prek študenta pomagal pri renovacijah hiš (voda, elektrika, ipd.), tako da nekaj izkušenj imam.
Ker povpraševanje po teh poklicih raste, kadra pa od nikoder me zanima:
- Kaj vse dejansko obsega vaše delo?
- Katere stvari pogosto presenetijo tiste ki vstopajo na tržišče?
- Kaj je tisto kar vas v tem fohu moti?
Hvala za namige.

bpr123 ::
Zjutraj spijem kavo, preberem cajtng.
Potem pogledam s katero stranko bo najman dela in se jo bo dalo najbolje olupit.
Potem par ur oddelam.
In popoldan štejem vse silne tisoče evrov, ki sem jih zaslužil.
Potem pogledam s katero stranko bo najman dela in se jo bo dalo najbolje olupit.
Potem par ur oddelam.
In popoldan štejem vse silne tisoče evrov, ki sem jih zaslužil.

joez7 ::
Tle probaj https://kronoterm.com/zaposlitev/ , prvo nabiraj izkušnje, čez 5let (če te bo še volja) pa na svoje.
Za pridne roke dela ne zmanjka.
Za pridne roke dela ne zmanjka.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()

feryz ::
Nisem vodovodar, ogrevalec ali kaj podobnega, se pa rad lotim tega. Malo tako, za hobi.
Zadnjič sem komplet demoliral eno kotlovnico. V resnici so jo profiji tako špartansko naredili, da je bila razkopana v par minutah. Peč na drva, priklop na razdelilec za ogrevanje in priklop na kačo sanitarne TČ.
Od krmilja sta bila dva cevna termostata.
Potem sem začel sestavljati vse skupaj na novo. Najprej varovanje povratka za peč, potem priklop razdelilca, priklop zalogovnika, povezava na sanitarno in še povezava na TČ. To vse skupaj mi je vzelo 16 ur.
Nato sem pokuril še 6 ur za štromarijo in avtomatiko.
Zdaj čakam še štromarja, da prevleče trifazni kabel do TČ, ker se mi preprosto ne da tega početi. Potem bom še njo spravil k delovanju.
Se pravi, en sam samcat, 3 delovne dni za eno kotlovnico.
Če jih fajn opereš, je rvc-ja lahko 3 do 5 jurjev ali celo še več. Ni bogatija, nekaj pa je.
Jaz itak delam gratis, žlahta, jebi ga.
Zadnjič sem komplet demoliral eno kotlovnico. V resnici so jo profiji tako špartansko naredili, da je bila razkopana v par minutah. Peč na drva, priklop na razdelilec za ogrevanje in priklop na kačo sanitarne TČ.
Od krmilja sta bila dva cevna termostata.
Potem sem začel sestavljati vse skupaj na novo. Najprej varovanje povratka za peč, potem priklop razdelilca, priklop zalogovnika, povezava na sanitarno in še povezava na TČ. To vse skupaj mi je vzelo 16 ur.
Nato sem pokuril še 6 ur za štromarijo in avtomatiko.
Zdaj čakam še štromarja, da prevleče trifazni kabel do TČ, ker se mi preprosto ne da tega početi. Potem bom še njo spravil k delovanju.
Se pravi, en sam samcat, 3 delovne dni za eno kotlovnico.
Če jih fajn opereš, je rvc-ja lahko 3 do 5 jurjev ali celo še več. Ni bogatija, nekaj pa je.
Jaz itak delam gratis, žlahta, jebi ga.

ššš ::
5k na kurilnco, vsake 3 dni eno. Do konc leta greš lahk v penzijo. Ma kaj do konc leta,...do konc mesca.
Pred kakimi 10 leti je blo bolj realno okol jurja za kake 14dni montaže. Plus padu je umes kak dobr desetak sm pa tja za pršraufanje kake pipe-skreta/radiatorja/pucanje odtkov minus seveda en kup stroškov. Kombi, prevoz, oprema, prispevki,...
Pred kakimi 10 leti je blo bolj realno okol jurja za kake 14dni montaže. Plus padu je umes kak dobr desetak sm pa tja za pršraufanje kake pipe-skreta/radiatorja/pucanje odtkov minus seveda en kup stroškov. Kombi, prevoz, oprema, prispevki,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 67391 (62) | seminal |
» | Izbira toplotne črpalke (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 69835 (4490) | feryz |
» | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 81 82 83 84 )Oddelek: Loža | 726407 (58235) | energetik |
» | Kako pravilno kuriti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34732 (10903) | d4vid |
» | Kolikšna je električna moč toplotne črpalke? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 44830 (15472) | zamotsloteh |