Forum » Loža » Kako v 2025 odpreti fb profil?
Kako v 2025 odpreti fb profil?

Liker ::
Ne, ni trol tema.
Danes sem poskusil ustvariti fb profil, predvsem z namenom da naredim fb page, da bom lahko oglaševal svojo storitev, ki sem jo začel ponujati. Dejansko sem imel namen _plačati_ Meti, da mi bo kazala oglase za fb page. Bussiness je legitimen, jaz sem dejanska oseba stara 40+.
Ustvarim najprej račun, vnesem prave podatke, ampak samo minimum, kar je zahtevano - ime, priimek, roj. datum, telefonsko (ki je resda nova - pač poslovna, osebne ne mislim dajati v fb).
Račun se ustvari. Super.
Kliknem "Create page". Javi da sem jih poskusil že preveč ustvariti. WTF? Kliknem za hec še enkrat, mi piše da je account suspended in da naj naredim video selfie, da potrdim da sem človek. Ok ni panike, sem človek (I guess). Naredim video selfie. Zdaj poksusim s ponovno prijavo v račun in izvem da sem permabanned za vedno. Kul. No appeal. Nobenega kontakta. A ma kdo idejo kako se tega lotit? Sklepam da telefonska je sedaj za v smeti (kar se tiče fb-ja).
Danes sem poskusil ustvariti fb profil, predvsem z namenom da naredim fb page, da bom lahko oglaševal svojo storitev, ki sem jo začel ponujati. Dejansko sem imel namen _plačati_ Meti, da mi bo kazala oglase za fb page. Bussiness je legitimen, jaz sem dejanska oseba stara 40+.
Ustvarim najprej račun, vnesem prave podatke, ampak samo minimum, kar je zahtevano - ime, priimek, roj. datum, telefonsko (ki je resda nova - pač poslovna, osebne ne mislim dajati v fb).
Račun se ustvari. Super.
Kliknem "Create page". Javi da sem jih poskusil že preveč ustvariti. WTF? Kliknem za hec še enkrat, mi piše da je account suspended in da naj naredim video selfie, da potrdim da sem človek. Ok ni panike, sem človek (I guess). Naredim video selfie. Zdaj poksusim s ponovno prijavo v račun in izvem da sem permabanned za vedno. Kul. No appeal. Nobenega kontakta. A ma kdo idejo kako se tega lotit? Sklepam da telefonska je sedaj za v smeti (kar se tiče fb-ja).
- spremenil: Liker ()

Ja saj, mogoče Meta ve kaj, česar še sam ne vem. To je res en tak Richard Deckard vibe pri vsemu temu.

pegasus ::
Trik je v tem, da se ne obnašaš tako kot spammer. Kaj točno to pomeni, pa vprašaj metine algoritme ;)

To bo že držalo. Ampak sedaj, če jaz prav berem tiste njihove "Community Guidelines", mi lahko tehnično čisto vsak račun, ki ga na novo ustvarim (in bo imel moje prave podatke - ime, priimek, roj. datum, ki so unikatni!), takoj onesposobijo, ker poskušam ustvariti račun, ki so ga onesposobili. Basically permabanned.

Ales78 ::
A ma kdo idejo kako se tega lotit? Sklepam da telefonska je sedaj za v smeti (kar se tiče fb-ja).
Zelo verjetno imaš še en FB račun. Ker nisi zbrisal piškotkov oz. še bolje (piškotki so danes samo del zgodbe), pognal browser v drugem profilu (firefix -P), je meta zaznala, da je to tvoj drugi račun in zaradi takojšnjega kreiranja nove strani (whatever, nisem uporabnik facebooka) zaključila, da hočeš verjetno spammat. Ne bi se čudil, če ti še prvi račun permabanajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

Hmm, ja dejansko sem leta 2013 ustvaril račun za testiranje (s total fake podatki in priimkom "Tester") neke mobilne aplikacije, ki sem jo takrat razvijal. Pozabil na to, in ne, nisem se prijavil vanj od leta ~2015 (ali morda 2016). Sploh ne na tem PC-ju, iz tega ip-ja, whatever. Dejansko sem za odprtje računa uporabil firefox (drugače imam vivaldi).
Razumem, da sem bil "sumljiv" ker sem takoj hotel ustvariti novo stran, ampak kako pa to narediti, če hočeš postaviti bussiness stran na njihovi platformi? Gre se mi za potencial marketinga, saj od znancev vem da se da zelo dobro tarčno oglaševati (kar jaz rabim - da ne mečem stran poljubno denarja za useless marketing).
Pač rant, ampak jebat ga.
Aja, še to, sem sedaj ponastavil geslo in se prijavil v ta "tester" račun. Za prijatelje mi predlaga ljudi, ki očitno ne obstajajo - "Žiga Žaga" z batman sliko, random ime ki se rima in meme sliko 80/90s computer nerda z AT/XT mašino, ipd ... Total shitfest. Anyway, tudi tu mi ne pusti ustvariti strani.
Razumem, da sem bil "sumljiv" ker sem takoj hotel ustvariti novo stran, ampak kako pa to narediti, če hočeš postaviti bussiness stran na njihovi platformi? Gre se mi za potencial marketinga, saj od znancev vem da se da zelo dobro tarčno oglaševati (kar jaz rabim - da ne mečem stran poljubno denarja za useless marketing).
Pač rant, ampak jebat ga.
Aja, še to, sem sedaj ponastavil geslo in se prijavil v ta "tester" račun. Za prijatelje mi predlaga ljudi, ki očitno ne obstajajo - "Žiga Žaga" z batman sliko, random ime ki se rima in meme sliko 80/90s computer nerda z AT/XT mašino, ipd ... Total shitfest. Anyway, tudi tu mi ne pusti ustvariti strani.

OutOfTheBox ::
Hmm, ja dejansko sem leta 2013 ustvaril račun za testiranje (s total fake podatki in priimkom "Tester") neke mobilne aplikacije, ki sem jo takrat razvijal.
- Obstaja velika verjetnost da so te trackali po uporabi naprav vse do danes (digital footprint).
- Tvoja nova številka je lahko že bila uporabljena in je bila blokirana s strani mete
- Te smatrajo kot bota, ker nimaš frend liste in znane aktivnosti.
- V vsakem primeru preveč poslušaš sloteh. Večinoma ste to stari mački iz leta 2000 ko se podatkov na net še ni dajalo. Časi so se spremenili in sicer na žalost postajajo storitve teh korporacij vedno bolj pomembne za dnevno uporabo. Maš tle vsak drug teden temo ko folk da fake podatke, sam zato ker bi radi neki meli. Al poslovno stran, al marketplace al samo frende gledal in na koncu so benani. Za vedno.. ker se boš digitalnega footprinta pač težko rešil.
Jaz uporabljam Facebook za poslovanje že več kot 10 let, vedno sem dal svoje prave podatke. Nikoli problema.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Saj, to razumem, če folk daje fake podatke. Ampak point je bil, da sem dal svoje prave podatke, svojo pravo številko (ki je objavljena na spletni strani). Tudi bil sem pripravljen njim posredovati poljubno pravih podatkov. Ampak jih ne morem. En video selfi in nekdo nekje (verjetno AI) se je odločil da sem robot in čao miki.

alternative ::
Pusti FB. Najmodrejših ljudi itak nikoli ni bilo gor. Tisti vmes sicer so gor, ampak imajo adblocker. Normiji so gor in si ne znajo nastaviti adblockerja, ampak nimajo pa denarja za tvoje storitve.
Večina oglasov na FBju je nategov in Metastaza niti nima namena jih odstraniti, ker vidijo samo denar.
Zanašaj se raje na slovenski pregovor: Dober glas seže v deveto vas. Delaj dobro in pošteno, pa boš imel vedno posla čez glavo.
Večina oglasov na FBju je nategov in Metastaza niti nima namena jih odstraniti, ker vidijo samo denar.
Zanašaj se raje na slovenski pregovor: Dober glas seže v deveto vas. Delaj dobro in pošteno, pa boš imel vedno posla čez glavo.

Nisem dobil nobenega maila - saj sploh nisem dal maila - samo telefon ...
Ja, FB komot pustim, ampak jaz želim doseči normije, to je tisto kar bi rad.
Sem pa sedaj uspel "predelati" testni račun v proper račun. In mi je pustilo ustvariti stran, in to celo z isto tel. številko. Pa da vidimo ...
Sem pa sedaj uspel "predelati" testni račun v proper račun. In mi je pustilo ustvariti stran, in to celo z isto tel. številko. Pa da vidimo ...

Vice ::
Nisem dobil nobenega maila - saj sploh nisem dal maila - samo telefon ...
Glede na zadnje algoritme bi se ti celo mogoče bolj splačalo imeti "personal" account kot business.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Osebni podatki na internetuOddelek: Pomoč in nasveti | 5203 (3956) | Saul Goodman |
» | Prosim za deaktivacijo računaOddelek: Slo-Tech | 5418 (3113) | srus |
» | nov fb profilOddelek: Pomoč in nasveti | 4681 (3837) | FormerUser |
» | Samsung smart tv + NetflixOddelek: Zvok in slika | 3678 (3378) | blindb |
» | Phishing at its bestOddelek: Informacijska varnost | 3325 (2134) | francek1 |