Forum » Na cesti » Opel Astra L Sports Tourer 1.2 Turbo (130 Hp)
Opel Astra L Sports Tourer 1.2 Turbo (130 Hp)

bhfg ::
Zanimam se za nakup, nekako je znotraj mojega proračuna (tam do 25,000 eur). Gledam malo rabljene.
Sem bral, da naj bi bile v preteklosti težave z zobatim jermenom, ki je bil namočen v olje, vendar so potem to odpravili.
Tudi googlanje "most common problems" ne da nekih hudih rezultatov.
Baje je boljši ročni menjalnik od avtomatskega, ki šteka.
Malo me skrbi 3-cilinderski motor, vendar uporabniki pravijo, da če redno menjaš olje in ne nabijaš obratov ni problemov.
Nekako se mi zdi dober cost-benefit karavan.
Hvala za vsa mnenja.
Sem bral, da naj bi bile v preteklosti težave z zobatim jermenom, ki je bil namočen v olje, vendar so potem to odpravili.
Tudi googlanje "most common problems" ne da nekih hudih rezultatov.
Baje je boljši ročni menjalnik od avtomatskega, ki šteka.
Malo me skrbi 3-cilinderski motor, vendar uporabniki pravijo, da če redno menjaš olje in ne nabijaš obratov ni problemov.
Nekako se mi zdi dober cost-benefit karavan.
Hvala za vsa mnenja.

iloveboobz ::
Če bi se rad namenoma, lastnoročno ustrelil v koleno, potem bos kupil stellantisov puretech motor.
Če se nočes utrelit v koleno, glej kaksne druge znamke, k niso v tem koncernu in nimajo jermenov v olju.
Če hočes dobr cost benefit karavan, potem kupis najnovejso hibridno corollo, k ti jo budget premore. In bo strah samo, kdaj se bos avta tolk naveličal, da ga bos iz inata prodal, ne zato k bi crkoval.
Če se nočes utrelit v koleno, glej kaksne druge znamke, k niso v tem koncernu in nimajo jermenov v olju.
Če hočes dobr cost benefit karavan, potem kupis najnovejso hibridno corollo, k ti jo budget premore. In bo strah samo, kdaj se bos avta tolk naveličal, da ga bos iz inata prodal, ne zato k bi crkoval.
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

delavec44 ::
Pa to pišem medtem, ko imam sam Peugeota z 1.2 motorjem. Saj vozne lastnosti so super, če bi bil motor narejen pravilno.
Z zobatim jermenom so težave vse dokler ga niso 2022 zamenjali s ketno. Po 2020 letniku sicer manjše, ker so dali izboljšan jermen ampak vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

sparklyslo ::
Te Astre (130km) se nimajo novega motorja, torej tistega, ki ima namesto zobatega jermena v olju, verigo.

IL_DIAVOLO ::
Ne bodi nor no.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Blinder ::
kaj pa znajo glede tega uporabniki, je kot, da greš vprašat frizerko za nasvet o nevem, investicijah
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Ker uporabniki nimajo pojma. Kaki redno menjat olje in ne nabijat obrate in da ne bo problemov. Kot da rečeš, redno pihaj prah ven iz računalnika in nastavi cpu frekvenco na polovico nazivne, in ti bo računalnik delal bp 10 let

HotBurek ::
Manj, kot 5 minut interneta...
Za tak denar je tole trenutno best buy, že se želiš solidno prezentirat pred sosedi, sodelavci, pred nakupovalnim centrom, in drugimi udeleženci na cesti (kolesarji, pešci pa to).
BMW 320d Touring
- M Paket
- panorama dach
- tavelka navigacija
- 114,933 km prevoženih
- 184 HP
€ 20,990
https://www.autoscout24.com/offers/bmw-...
Za tak denar je tole trenutno best buy, že se želiš solidno prezentirat pred sosedi, sodelavci, pred nakupovalnim centrom, in drugimi udeleženci na cesti (kolesarji, pešci pa to).
BMW 320d Touring
- M Paket
- panorama dach
- tavelka navigacija
- 114,933 km prevoženih
- 184 HP
€ 20,990
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Tak BMW te pride 5k eur

bhfg ::
iloveboobz je izjavil:
Če bi se rad namenoma, lastnoročno ustrelil v koleno, potem bos kupil stellantisov puretech motor.
Sem gledal Corollo karavan hibrid, se popolnoma zavedam, da je to najbolj logičen nakup, ampak mi je tako grda, da preko tega ne morem. Žal.
Pa to pišem medtem, ko imam sam Peugeota z 1.2 motorjem. Saj vozne lastnosti so super, če bi bil motor narejen pravilno.
Z zobatim jermenom so težave vse dokler ga niso 2022 zamenjali s ketno. Po 2020 letniku sicer manjše, ker so dali izboljšan jermen ampak vseeno.
Jaz gledam malo rabljene s prvo registracijo v 2024+, tu je jermen že zamenjam kakor vem?
sparklyslo je izjavil:
Te Astre (130km) se nimajo novega motorja, torej tistega, ki ima namesto zobatega jermena v olju, verigo.
Kako da ne? Od leta 2024+ je že normalen jermen kakor vem?
Manj, kot 5 minut interneta...
BMW 320d Touring
- M Paket
- panorama dach
- tavelka navigacija
- 114,933 km prevoženih
- 184 HP
€ 20,990
Ne bom kupoval avta s 100k+ km za več kot 10k eur. Sploh pa ne gledam tega, čim manj km tem bolje.

iloveboobz ::
. Sploh pa ne gledam tega, čim manj km tem bolje.
kr dobr način, da se z rabljenim avtom nategneš...
Jaz gledam malo rabljene s prvo registracijo v 2024+, tu je jermen že zamenjam kakor vem?
Kako da ne? Od leta 2024+ je že normalen jermen kakor vem?
Če si se zaljubo v ta avto, pač tko povej in ne išči mnenj na forumu, ampak sam potrditev. Pač kupi in se ukvarjaj s problemi kasneje

smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

tomaz- ::
če si se odločil, pač kupi, ampak na tem forumu boš izjemno težko našel koga, ki ti bo ta motor dejansko priporočil - morda kdo, ki te pozna in te ne mara preveč 
Tudi sam sem ga imel, v P3008 - sem se ga losal pri manj kot 100000 km . Sem ga rajši pustil direktno pri pooblaščenem prodajalcu, kjer je bil kupljen, da mi ne bi kdo po nakupu zvonil pred hišo..
Pri manj kot 50000 prvič lučka za motor sredi Italije , seveda vse zapacano v motorju, potem kao izboljšan jermen - ja , seveda, pri 80000 je začel piti olje kot pijanec vino.. Odgovor servisa: ja, to je pri teh motorjih normalno. FAAK , ne pipnem več niti s palco

Tudi sam sem ga imel, v P3008 - sem se ga losal pri manj kot 100000 km . Sem ga rajši pustil direktno pri pooblaščenem prodajalcu, kjer je bil kupljen, da mi ne bi kdo po nakupu zvonil pred hišo..
Pri manj kot 50000 prvič lučka za motor sredi Italije , seveda vse zapacano v motorju, potem kao izboljšan jermen - ja , seveda, pri 80000 je začel piti olje kot pijanec vino.. Odgovor servisa: ja, to je pri teh motorjih normalno. FAAK , ne pipnem več niti s palco

Saj nov jermen je bil izboljšan, samo ti si imel že zjebano mašino od starega. Pooblaščenec je seveda pa popravljal po najcenejši liniji.
Pa še povej, si menjal olje na 15kkm ali na 30kkm kot je v servisni?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

na cca 10-12 tisoč, ne boš verjel - tolk se ne naredilo na leto in enkrat letno je šel na servis..
ne ne ne ne ne, ni bila zjebana, to je normalno za ta motor, po besedah pooblaščenega servisa,

Saj nov jermen je bil izboljšan, samo ti si imel že zjebano mašino od starega. Pooblaščenec je seveda pa popravljal po najcenejši liniji.
ne ne ne ne ne, ni bila zjebana, to je normalno za ta motor, po besedah pooblaščenega servisa,

Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomaz- ()

NuMaN ::
OP:
Sem gledal Corollo karavan hibrid, se popolnoma zavedam, da je to najbolj logičen nakup, ampak mi je tako grda, da preko tega ne morem. Žal.
Moraš iti prek tega.
Saj je konec koncev samo avto, ne pa bejba (ali tip).
Moraš iti prek tega.
Saj je konec koncev samo avto, ne pa bejba (ali tip).
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

jaz ga pa čisto razumem, tudi jaz ne prebavljam rižarskih oblik najbolje
Saj znotraj je pa sploh krnekaj - moje subjektnivno mnenje, zato ga popolnoma razumem :(
Vem, da ni najbolj racionalno, al jebiga, v lajfu ni vse samo to, oziroma če je vse samo v tem smisel, se morš vprašat, če je sploh smiselno
Saj znotraj je pa sploh krnekaj - moje subjektnivno mnenje, zato ga popolnoma razumem :(
Vem, da ni najbolj racionalno, al jebiga, v lajfu ni vse samo to, oziroma če je vse samo v tem smisel, se morš vprašat, če je sploh smiselno

LapD ::
Če bi gledal vizualno bi vzel P508 pa si ga glede na prebrano ne upam niti probat. Povsod priporočeno Corollo sem probal, vožnja meh, od zunaj še prebavljiva (lepša kot na slikah) noter pa ene 10 let za časom. In pol pristaneš na Octaviji.
web&motion designer

Meni so lepi tudi Cupra, jih je precej na obali. Samo se nisem nikoli poglabljal dlje od vizualnega.

kaj češ, nekateri so/smo taki, da nam mora biti konzerva všeč zunaj in znotraj, šele potem pride na vrsto vse ostalo - je pa to res čisto subjektivno in stvar vsakega posameznika - zato sem napisal:
Če je Op-ju zadeva tako všeč, naj kupi in basta - bo že rihtal, če bo kaj šlo po zlu - mogoče pa ne bo in bo imel super izkušnjo. ČE pa gleda racionalno, pa pač res ni najbolj posrečen nakup.
meni je bil tudi P3008 izjemno všeč, imel sem ga med prvimi v Sloveniji leta 2016, naročil že, ko jih sploh še ni bilo za peljat. Pa sem zavestno vedel, da bo kakšna porodna hiba za popravit. Pa ni bilo nič posebnega, razen seveda taglavne pritikline - za en kurc motorja . Ampak to ni bila domena modela avtomobila, ampak splošen zajeb Stelantisa, ki se takrat še ni vedela. Avto je bil za tiste čase avion znotraj in zunaj - pa dejansko sem "poklikal" čisto vso opremo takrat - tak lep - rdeč s črno streho, FOCAL muska, šibedah, grip control, ledice, pravi AISIN avtomatik, svetla notranjost, vsa elektronska pomagala, ki takraš ne niso nadležno piskala in brnela.. Verjetno bi ga še danes imel v familji - bi ga že kdo fural.. Ehhhh
tko da: če ti je avto všeč, ga pač kupi - mogoče so pa le spravili zadevo do te mere, da boš naredil kaj več kot 100000 max.
Če je Op-ju zadeva tako všeč, naj kupi in basta - bo že rihtal, če bo kaj šlo po zlu - mogoče pa ne bo in bo imel super izkušnjo. ČE pa gleda racionalno, pa pač res ni najbolj posrečen nakup.
meni je bil tudi P3008 izjemno všeč, imel sem ga med prvimi v Sloveniji leta 2016, naročil že, ko jih sploh še ni bilo za peljat. Pa sem zavestno vedel, da bo kakšna porodna hiba za popravit. Pa ni bilo nič posebnega, razen seveda taglavne pritikline - za en kurc motorja . Ampak to ni bila domena modela avtomobila, ampak splošen zajeb Stelantisa, ki se takrat še ni vedela. Avto je bil za tiste čase avion znotraj in zunaj - pa dejansko sem "poklikal" čisto vso opremo takrat - tak lep - rdeč s črno streho, FOCAL muska, šibedah, grip control, ledice, pravi AISIN avtomatik, svetla notranjost, vsa elektronska pomagala, ki takraš ne niso nadležno piskala in brnela.. Verjetno bi ga še danes imel v familji - bi ga že kdo fural.. Ehhhh
tko da: če ti je avto všeč, ga pač kupi - mogoče so pa le spravili zadevo do te mere, da boš naredil kaj več kot 100000 max.

Corolla je tudi pol generacije starejša od astre, 2018 vs 2021.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | redni servis (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 9484 (5578) | Ahim |
» | Nakup družinskega avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 18354 (10330) | miha98 |
» | Avto Ford c maxOddelek: Na cesti | 3195 (1928) | cokipoki1116 |
» | Okvara - zobati jermen (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 27756 (16898) | tony1 |
» | Bmw 320i Touring (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 20254 (17120) | 2dark |