» »

Senzor za luč in vezava na dodatno stikalo

Senzor za luč in vezava na dodatno stikalo

JohnyQ_ ::

Imamo tale senzor: Steinel SensIQ S
https://www.svet-svetil.si/steinel-0595...
https://www.steinel.de/en/group/sensors...

V navodili piše glede priklopa tole

Nista mi čisto jasne spodnji dve opciji z dodatnimi tipkami. Kakšni so ustrezni slovenski izrazi za to ?
Če prav razumem pri prvi od spodnjih dveh opcij rabi stikalo z dvema tipkama, prva preklaplja med auto in manual, druga pa potem prižge/ugasne luči (če si na manual).
Druga opcija pa pomeni da je vedno avtomatika s stikalom pa samo vsiliš prižig luči (override).

Drži ?
  • spremenil: JohnyQ_ ()

DeeJay ::

two-circuit switch = dvopolno stikalo (stikalo z dvema tipkama)
two way switch = izmenično stikalo (ponavadi na stopniščih, en spodaj en zgoraj)

ne razumem zakaj rabiš 300€ vreden motion senzor in vso to čudno koloboicijo vezav, ker bi veliko bolj elegantno in profi lahko rešil s Home assistant in dost cenejšimi senzorji.
Don't f with me.

feryz ::

Ha ha ha, home assistant in senzorji.
Človek pa niti najbolj preproste skice ne razume.

DeeJay je izjavil:

two way switch = izmenično stikalo (ponavadi na stopniščih, en spodaj en zgoraj)

ne razumem zakaj rabiš 300€ vreden motion senzor in vso to čudno koloboicijo vezav, ker bi veliko bolj elegantno in profi lahko rešil s Home assistant in dost cenejšimi senzorji.

Za senzor nisem dal 300€, sej nisem nor :D
Vzel sem ga pa zato, ker ga lahko zmontiram na vogal in mi pokrije dve stranici, kar je točno to kar rabim.

Stikal niti nisem mislil montirat. Berem navodila pa me je zanimalo kaj sploh je fora teh stikal in če z njimi pridobim kaj pametnega.

P.S. Kako rešitev imaš v mislih z HA ?

feryz je izjavil:

Ti pa si se rodil pameten ?
Pač štromarija ni nekaj s čimber bi se kadarkoli ukvarjal če odštejem nekaj malenkosti po hiši.

Sploh pa očitno sem prav razumel skico, samo siguren nisem bil v svoje razumevanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyQ_ ()

Grimnir3 ::

DeeJay je izjavil:

LOL...

HA za prižiganje luči? Ti pa si mojstr komplikacij, tudi na komarsja streljaš s topom ?

mirator ::

Imaš varinato s serijskim stikalom (predzadnja shema) z dvema tipkama s katerima izbiraš med stalnim in senzorskim načinom vklopa svetilk. Ko vklopiš stalni način, je senzorski izklopljen in obratno. Zadnja shema pa prikazuje vezavo z menjalnim stikalom, ki pa ima samo eno tipko s katero preklapljaš med stalnim ali senzorskim načinom vklopa svetilk.

Grimnir3 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

LOL...

HA za prižiganje luči? Ti pa si mojstr komplikacij, tudi na komarsja streljaš s topom ?

ideja je, da s tem skočiš v zajčo luknjo HA sveta in si pol celo bajto nardiš pametno hehe
Don't f with me.

Grimnir3 ::

DeeJay je izjavil:

Grimnir3 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

LOL...

ideja je, da s tem skočiš v zajčo luknjo HA sveta in si pol celo bajto nardiš pametno hehe

Ker delam v IT-ju želim celo bajto neumno. Ostali pa kar ... :))

JohnyQ_ je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Za senzor nisem dal 300€, sej nisem nor :D
Vzel sem ga pa zato, ker ga lahko zmontiram na vogal in mi pokrije dve stranici, kar je točno to kar rabim.

Stikal niti nisem mislil montirat. Berem navodila pa me je zanimalo kaj sploh je fora teh stikal in če z njimi pridobim kaj pametnega.

P.S. Kako rešitev imaš v mislih z HA ?

feryz je izjavil:

Ti pa si se rodil pameten ?
Pač štromarija ni nekaj s čimber bi se kadarkoli ukvarjal če odštejem nekaj malenkosti po hiši.

Sploh pa očitno sem prav razumel skico, samo siguren nisem bil v svoje razumevanje.

na linku, ki si ga dal je 300€.
Lahko daš dva senzorja, po enega na vsako stranico hiše. Ožičenih ne poznam, osebno nucam od HUE baterijske zunanje senzorje povezane v HA. Imam že 2 leti in imajo danes še vedno 89% baterije. Prižigajo mi pa običajne led luči povezane na Shelly releje.
Definitivno je pa to lep entry point, da pol počas še celo hišo mal bolj pametno nardiš :)
Don't f with me.

To je link, ki mi je prvi padel na pamet. Pred časom sem dal zanj 180€.
Zavestno sem izbral en senzor na vogal.

Domača avtomatizacija me ne zanima in osebno mislim da so pametne hiše velika neumnost. Takisto mislim da so neumnost baterijski senzorji oz. so pač zasilna rešitev če se ti ne da potegnit kablov.

Pa brez zamere.

Grimnir3 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Grimnir3 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

LOL...

Ker delam v IT-ju želim celo bajto neumno. Ostali pa kar ... :))

Se strinjam, če je folk tolk naiven, da v lidlu kupuje vse možne kitajske zadeve in nuca njihove cloude, da zadeve sploh špilajo. Samo danes je že zelo ugodno in enostavno met vse lokalno brez internet povezave in deluje res zanesljivo.
Osebno se tem ukvarjam že 10 let, mam preko 150 raznoraznih naprav po bajti in vse deluje lokalno. Edini pain je skrbet za baterije raznoraznih senzorjev, ker hiša v osnovi ni bla nikol dizajnirana za to in ni bilo nikjer žic. Če bi delal ponovno, bi povlekel vsaj 10km več žic po bajti haha.

JohnyQ_ je izjavil:

To je link, ki mi je prvi padel na pamet. Pred časom sem dal zanj 180€.
Zavestno sem izbral en senzor na vogal.

Domača avtomatizacija me ne zanima in osebno mislim da so pametne hiše velika neumnost. Takisto mislim da so neumnost baterijski senzorji oz. so pač zasilna rešitev če se ti ne da potegnit kablov.

Pa brez zamere.

nobene zamere, vsakemu svoje. Upam, da ti senzor služi za tvoj namen
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

telexdell ::

Namen senzorja gibanja je, da prižiga luč. Stane mogoče 10 €, ni vezan ne na Wi-Fi, ne v oblak, ne v... ampak zgolj na svetilko, katero prižiga. Pa zakaj za Boga bi senzor gibanja potreboval daljinski upravljalnik?! Če želimo neko svetilko daljinsko krmiliti se dogradi nekaj podobnega kot Shelly za 15 €. Shelly pa lahko upravljamo s telefonom, preko HA... Torej vse skupaj za max 1/10 cene tega senzorja.
N e rečejo zastonj- ko imajo bedaki denar, kramarji tržijo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

telexdell je izjavil:

Namen senzorja gibanja je, da prižiga luč. Stane mogoče 10 €, ni vezan ne na Wi-Fi, ne v oblak, ne v... ampak zgolj na svetilko, katero prižiga. Pa zakaj za Boga bi senzor gibanja potreboval daljinski upravljalnik?! Če želimo neko svetilko daljinsko krmiliti se dogradi nekaj podobnega kot Shelly za 15 €. Shelly pa lahko upravljamo s telefonom, preko HA... Torej vse skupaj za max 1/10 cene tega senzorja.
N e rečejo zastonj- ko imajo bedaki denar, kramarji tržijo.

In ta ni vezan na wifi ali na oblak ali karkoli.

Zakaj ima pa daljinec pa nevem, pač ga ima ampak ni nujen za uporabo. Zakaj sem vzel Steinel-a? Ker imam z njim dobre izkušnje za razliko z razno noname robo. A je vreden 180€? Verjetno ne, ampak če bo delal brez težav naslednjih 10 let pa je teh 180€ drobiž.

telexdell ::

JohnyQ_ je izjavil:

In ta ni vezan na wifi ali na oblak ali karkoli.

Zakaj ima pa daljinec pa nevem, pač ga ima ampak ni nujen za uporabo. Zakaj sem vzel Steinel-a? Ker imam z njim dobre izkušnje za razliko z razno noname robo. A je vreden 180EUR? Verjetno ne, ampak če bo delal brez težav naslednjih 10 let pa je teh 180EUR drobiž.

Kaj ti delaš s svojim denarjem je tvoj problem. Če bi meni to hotel kdo prodati, bi ga vprašal po zdravju in na katerem oddelku v Polju prebiva.
Sam pa imam LED reflektor s senzorjem pred vhodnimi vrati že vsaj 15 let- cena 12EUR. V Kleti 6 sijalk s integriranim senzorjem gibanja za 4 EUR vsaka- tudi že skoraj 10 let. V vetrolovu in stopnišču imam malce dražje LED svetilke z integriranim senzorjem za 25EUR vsaka- tudi že vsaj 10 let... Vse sijalke v hiši me ne pridejo toliko kot ta senzor z daljincem.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2985568010 (290) kihc
»

Shelly pomoč

302477 (531) adol2
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21944070 (10908) fulgur
»

Home Assistant vs. KNX

153977 (2801) Invictus
»

Smart Home Kit

Oddelek: Kaj kupiti
62496 (1123) theanswer3

Več podobnih tem