Slo-Tech - Britanska neobanka z evropskim sedežem v Litvi je za Forbes potrdila, da je Slovenija resnično na ameriški črni listi držav, kamor ameriški državljani ne morejo nakazovati denarja. Slovenija se je na seznamu znašla že pred tednom dni, a tedaj še ni bilo jasno, ali gre nemara za pomoto. Na seznamu namreč ni nobene druge zahodne države, so pa na primer Albanija, Belorusija, Rusija, Kosovo, Ukrajina in nekaj drugih pretežno afriških držav.
Slovenija je na seznamu držav, kamor ameriški komitenti ne morejo pošiljati sredstev in od koder jih ne morejo prejemati. Ukrep vključuje fizične in pravne osebe. Druga nakazila, ki vključujejo Slovenijo, zlasti znotraj evroobmočja, delujejo normalno.
Revolut ima bančno licenco v Litvi, v ZDA pa še ne. Ni znano, zakaj se je Slovenija znašla na neslavnem seznamu. Komentarja iz Banke Slovenije ali vlade še ni. Revolut podrobnosti ni želel razkriti.
Novice » Varnost » Revolut: Slovenija je na črni listi ZDA

Kurzweil ::
Verjetno nekje na neki točki nismo kimali... če napišem na kratko. Gladko preživimo tudi brez Revoluta...

Katsuo ::
Komu? USA ali Revolutu? Če USA, ali preživimo tudi brez plačilnega prometa, trgovine, gospodarskega sodelovanja z USA? Tisti, ki ste na državnih jaslih morebiti nekoliko dlje, privatni sektor bo pa hitro zapiskal..

Komu? USA ali Revolutu? Če USA, ali preživimo tudi brez plačilnega prometa, trgovine, gospodarskega sodelovanja z USA? Tisti, ki ste na državnih jaslih morebiti nekoliko dlje, privatni sektor bo pa hitro zapiskal..
Jaz prvo pomislim, da nečemu, kar je povezano s temi mikro sankcijami proti Izraelu in priznanju Palestine... ko pride do finančnih tokov, je lahko še marsikdo velik faktor, ne samo Revolut in ZDA... in kdo pri zdravi pameti bi naj posloval z Revolutom?

Pouh ::
Skoraj vse naštete države so totalitarne ali vlada mafija ali karteli ali pa je failed state.
Ne vem, kdo naj komu kima.
Ne vem, kdo naj komu kima.

Pithlit ::
Se ne bi glih dost čudila če je kdo zamešal s Slovaško (Fico).
Life is as complicated as we make it...

hendriks ::
Precej slovenskih s.p.jev je na Revolutu a veš Kurzweil? A misliš da se vsakemu da hodit na banko zadeve urejat, če lahko vse urediš preko aplikacije? Samo še kredite začnejo talat prek Revoluta, pa ti lahko garantiram, da bodo slovenske banke tenko piskale.

Precej slovenskih s.p.jev je na Revolutu a veš Kurzweil? A misliš da se vsakemu da hodit na banko zadeve urejat, če lahko vse urediš preko aplikacije? Samo še kredite začnejo talat prek Revoluta, pa ti lahko garantiram, da bodo slovenske banke tenko piskale.
Ker vse ostale banke nimajo aplikacije...

bm1973 ::
Slovenija je še marsikje blokirana, se sploh ne ve.
Dosti mednarodnih firm NE DOVOLI remote dela iz Slovenije, npr...
Dosti mednarodnih firm NE DOVOLI remote dela iz Slovenije, npr...

ššš ::
Take stvari na zunej dajejo sliko, da nekej orenk ne štima.
A ni bil lih zadnc nekje člank, da smo po vseh ekonomskih kriterijih zdrsnl par 10 mest dol in da investitorji bežijo. No,...zarad takih "nepomembnih" stvari.
A ni bil lih zadnc nekje člank, da smo po vseh ekonomskih kriterijih zdrsnl par 10 mest dol in da investitorji bežijo. No,...zarad takih "nepomembnih" stvari.

Jaz prvo pomislim, da nečemu, kar je povezano s temi mikro sankcijami proti Izraelu in priznanju Palestine... ko pride do finančnih tokov, je lahko še marsikdo velik faktor, ne samo Revolut in ZDA... in kdo pri zdravi pameti bi naj posloval z Revolutom?O kakšnih državnih jaslih ti to?
Ti pa ne razmišljaš preveč... Pravim ti, da če smo se zamerili USA, je Revolut Le prvi in mičken korak. Če se prekinejo gospodarski in trgovinski tokovi z USA bomo najebali ornk, najprej private sektor, potem pa seveda tudi državne jasli.

Ti pa ne razmišljaš preveč... saj če se zamerimo recimo Izraelu, se "zamerimu" tudi ZDA... ne bi pa takole po kafansko ugibal in delal neke histerije, kot jo ti... zaradi enega Revoluta si sedaj prišel v hipu do tega, da bo ornk najebal privat sektor in "državne jasli", kot ti temu praviš... zaenkrat še ni nobenega razloga za paniko, poleg vsega je alternativ še polno... bi pa za začetek počakal za nek uraden statemenet Revoluta, kakšnega našega ministrstva, ZDA.. potem pa bi delal paniko. Razmišljam mogoče še preveč, ravno zato ne bi ugibal...

hazlhof ::

Ti pa ne razmišljaš preveč... saj če se zamerimo recimo Izraelu, se "zamerimu" tudi ZDA... ne bi pa takole po kafansko ugibal in delal neke histerije, kot jo ti... zaradi enega Revoluta si sedaj prišel v hipu do tega, da bo ornk najebal privat sektor in "državne jasli", kot ti temu praviš... zaenkrat še ni nobenega razloga za paniko, poleg vsega je alternativ še polno... bi pa za začetek počakal za nek uraden statemenet Revoluta, kakšnega našega ministrstva, ZDA.. potem pa bi delal paniko. Razmišljam mogoče še preveč, ravno zato ne bi ugibal...
Pizda, a ti znaš brati?? Že tretjič : Ni težava če smo se zamerili Revoluta, je pa, če smo se USA.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: schurda ()

Squirrel ::

Pizda, a ti znaš brati?? Že tretjič : Ni težava če smo se zamerili Revoluta, je pa, če smo se USA.
Pa bom tudi jaz še enkrat... ne delaj panike in ne biti histeričen zaradi enega Revoluta, kako bo šel ves naš zasebni sektor in "državne jasli" south... to kar delaš je eno navadno ugibanje, histerija in kafanska insinuacija... če bi se zamerili ZDA in bi slednje uvedle kakšne sankcije, ne bi bil to samo en block transferja na Revolutu... še enkrat, hudičevo dobro razumem kaj hočeš napisat, ampak pravim, da počakaj uradni statement, preden delaš paniko in ugibaš...

?? Kdo pa dela paniko?? Zgolj pogovarjamo se na forumu kaj je možno da je zadaj in kakšne so možne implikacije. Vsekakor pa tole ni, razen če ni zadaj kakšna tehnična blesarija, kar je tudi možno, povsem non faktor, četudi sam ne uporabljaš Revolut in/Ali ne posluješ z USA. Bi bilo vseeno dobro vedeti kaj je zadaj...

?? Kdo pa dela paniko?? Zgolj pogovarjamo se na forumu kaj je možno da je zadaj in kakšne so možne implikacije. Vsekakor pa tole ni, razen če ni zadaj kakšna tehnična blesarija, kar je tudi možno, povsem non faktor, četudi sam ne uporabljaš Revolut in/Ali ne posluješ z USA. Bi bilo vseeno dobro vedeti kaj je zadaj...
Dejansko me zelo zanima... imam med drugim tudi Revolut, N26, Paypal, kar hočeš... zato pa jaz ne bi ugibal.. lahko je neka tehnična težava, napaka, blast kakšnih prevar (tudi zgolj trenutnih)... sem prepričan, da bo v dnevu/dveh že precej več znanega, če drugega ne, bodo kakšni naši novinarji podrezali... bi bilo zanimivo tudi pisat na support in vprašat, čemu je tako... je pa milo rečeno čudno, ko med tistimi državami vmes prebereš tudi Slovenijo.
V glavnem bomo videli za kaj gre, pa lahko potem kakšno besedo več...

mtosev ::
Uporabljam revolut. Upam, da nas čimprej umaknejo s te liste.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

WamPIRe- ::
Verjetno smo res komu na živc stopli z zunanjo politiko :D verjetno gremo v nos komu.
Sicer pa ena Slovenija za USA ne pomeni ravno veliko, tudi če je first lady iz Slovenije. Trump je tako nabil ene in druge pa tretje carine na cel EU, vključno s Slovenijo.
Sicer pa ena Slovenija za USA ne pomeni ravno veliko, tudi če je first lady iz Slovenije. Trump je tako nabil ene in druge pa tretje carine na cel EU, vključno s Slovenijo.

Na srečo kupujem v EUju, tak da me tole kaj dosti ne prizadane. Imam še otp banko.

Zakaj je neobanka Revolut Slovenijo uvrstila na črno listo držav? "Težava se rešuje."
Upam, da čimprej rešijo zadevo. Na srečo imam še slovensko banko.

ššš ::
Z nekimi Ruskimi propadlimi bankami, pranjem Iranskiga denarja, pa world bani, pa forsiranjem 2% davka na nepremičnine, pa podporo Palestinskemu terorizmu .... smo ratal banana republika. Bi si želu, da je joke. Sploh se ne zavedate, kok je to bad. S tem smo šli 30let nazaj.
Prvi disciplinski ukrepi so že pršli. Več sledi.
Prvi disciplinski ukrepi so že pršli. Več sledi.

endelin ::
Jaz se zavedam kako je vse skupaj bad tole da smo na listi shithole držav. Se pa strinjam tudi da je to lahko šele začetek
Važno da kolačem ni nič hudega in se mastijo z denarjem.
Važno da kolačem ni nič hudega in se mastijo z denarjem.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

blink ::
Na crno listo so dodali Slovenijo med julijem 2024 in januarjem 2025 (vir: Web Archive). V tem casu je imel Golob tudi "fri palastajn" govor v Varnostnem Svetu ZN-ja z udarjanjem po mizi, ploskale pa so mu tocno te drzave s shit liste Revoluta. Kaksno nakljucje?!

glavic ::
Danes mi je american iz Mercury-ja poslal na Revolut/business, in sem prejel $$$.
Musselli bizi

endelin ::
Škoda ker zaradi obscesne politike vladajočih trpimo tudi normalni prebivalci.
Mene je sram da smo kot edina država EU na ban listi. Kot da smo neka banana država
Mene je sram da smo kot edina država EU na ban listi. Kot da smo neka banana država
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

OutOfTheBox ::
Problem tukaj ni samo revolut - problem je kaj to pomeni za naprej. Danes je revolut, jutri kaj..?
In dodatno: Zakaj je to (vsaj zaenkrat) problem samo pri Revolutu? Kaj je sploh ta črna lista?
In dodatno: Zakaj je to (vsaj zaenkrat) problem samo pri Revolutu? Kaj je sploh ta črna lista?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Jaz mislim oz imam občutek, da je tole samo začasno. Upam, da se ne motim. Ko bom od American sellerja kupoval bom pač uporabil otp banko.

Furbo ::
Slovenija pod trenutno vlado je pač kot ena čivava, ki besno laja, smo glavni izvoznik politične korektnosti do teroristov..
..zdaj so se nas pa veliki psi naveličali.
..zdaj so se nas pa veliki psi naveličali.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Hitro vprašanje. Če kupujem prek ebay.ie, a to šteje kot transakcija z ameriškim podjetjem?

Squirrel ::
Še najboljši so pa slaboumni slo-tech patroni, ki navijajo za razpad EU. Ali pa vsaj, da bi šla Slovenija ven.
Ker se bumbarji ne spomnijo, koliko enih servisov v preteklosti ni delalo. Včasih si prav želim, da bi vam takole za par tednov zablokirali "ni za slovenski trg" kakšen Steam, PayPal in Amazonovo pošiljanje v Slovenijo ali pa kaj podobnega, da se malo spomnite, kaj pomeni biti sam zunaj in majhen. :)
Ker se bumbarji ne spomnijo, koliko enih servisov v preteklosti ni delalo. Včasih si prav želim, da bi vam takole za par tednov zablokirali "ni za slovenski trg" kakšen Steam, PayPal in Amazonovo pošiljanje v Slovenijo ali pa kaj podobnega, da se malo spomnite, kaj pomeni biti sam zunaj in majhen. :)

OutOfTheBox ::
Še najboljši so pa slaboumni slo-tech patroni, ki navijajo za razpad EU
To so povečini ruski troli. Noben diht tega ne dela.

OutOfTheBox je izjavil:
Še najboljši so pa slaboumni slo-tech patroni, ki navijajo za razpad EU
To so povečini ruski troli. Noben diht tega ne dela.
Na žalost imamo dosti trollov oz stupid ljudi.

Furbo ::
Eu je bila super, dokler so se umikale meje, združevala valuta itd, dodajale pravice.
Zdaj se je pa birotatom v Bruslju povsem zmešalo, uničujejo EU industrijo, rinejo v vojne in zdaj nam hočejo že šnofati po telefonih.
Zdaj se je pa birotatom v Bruslju povsem zmešalo, uničujejo EU industrijo, rinejo v vojne in zdaj nam hočejo že šnofati po telefonih.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

gozdar1 ::

karafeka ::
Včasih si prav želim, da bi vam takole za par tednov zablokirali "ni za slovenski trg" kakšen Steam, PayPal in Amazonovo pošiljanje v Slovenijo ali pa kaj podobnega, da se malo spomnite, kaj pomeni biti sam zunaj in majhen. :)
Sam da ne bomo na Kitajski črni listi, ker potem bo pa res kriza.

Bakunin ::
Eu je bila super, dokler so se umikale meje, združevala valuta itd, dodajale pravice.
To si ti nekaj zamešal z rusijo.
orly? google "Armando Mema" Ursula Finland "freedom of speech"
"The incident occurred during a speech by European Commission President Ursula von der Leyen in Helsinki on June 4, 2024, as part of the European Parliament election campaign. During her address, von der Leyen emphasized the importance of free speech in Europe, stating that individuals should be grateful for living in a free country like Finland, where they are not restricted, unlike in Russia where they would be arrested within minutes.
Shortly after this statement, Mema, who was present as a peaceful demonstrator, shouted questions at von der Leyen, likely concerning her policies, including allegations of corruption related to Pfizer contracts during the COVID-19 pandemic. In response, Finnish police immediately arrested Mema for causing a disturbance"
In to v MANJ kot dveh minutah kot bi se to po besedah Uršule, zgodilo v Moskvi. Ah. The irony.

Kac ::
Domneva.
Poleti 2024 je bila razkrinkana conti piramida v Makedoniji in Sloveniji. Za vnovčenje klikov so reklamirali Revolut.
Poleti 2024 je bila razkrinkana conti piramida v Makedoniji in Sloveniji. Za vnovčenje klikov so reklamirali Revolut.

Telbanc ::
Škoda ker zaradi obscesne politike vladajočih trpimo tudi normalni prebivalci.
Banana država smo že od 91. l. Delamo to, kar nam ukažejo. Američani in Bruselj. Prej je le blo mal drugač.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NKBM sepa nakazilo v tujino... kje je referenca?Oddelek: Loža | 13526 (3995) | clancy |
» | Ameriške sankcije za destabilizatorje Balkana (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 18134 (15280) | Poldi112 |
» | Kickstarterja v Slovenijo ne bo pred 2018. Lahko stvari pospešita kralj Instagrama inOddelek: Novice / Ostale najave | 5786 (3801) | slovencl |
» | Vprašanje za "zagovornike svobode". (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5451 (4302) | hanibal |