» »

Revolut: Slovenija je na črni listi ZDA

1 2
3
»

paradajzos ::

Bakunin je izjavil:

MojsterX je izjavil:

pa seveda ne pozabit, da ko so te dobili na meji, si hitro dobil doma tudi preiskavo. Najboljši časi res.

Vprašajmo se zakaj smo morali švercat? Sankcije zahoda niso imele nič s tem, mar ne? To je bila kazen za našo suverenost.

Moram pa reči, da so kavbojke iz Varteksa zdržale dlje kot pa ves sedanji uvožen (poceni) klump.

Morda najdeš odgovor v predavanjih stila "Consumerism is the Perfection of Slavery - Prof Jiang Xueqin"

Kaj ti sanjaš? Niso me zajebavali Avstrijci ampak srbski carinik na “naši” strani.
Eni še zmer v transu.

Bakunin je izjavil:

Police prazne? Premalo variance? Premalo sadnega jogurta?

Zdaj boš rekel, da smo bosi, lačni in goli hodili okrog. Brezciljno.
V šole, zdravstvene domove/bolnice, dome za starejše in na morje smo zašli čisto po naklučju?
Verjetno ti kot osebek nisi imel na voljo 100vrst edamca, ampak kot družba pa smo imeli nekaj.

Zdaj imamo 15+let star avto, ki te bo morda kdaj odpeljal v službo, ko boš jo imel, ne veš kako boš odplačal kredite in kako bo dete prišlo na faks, ampak Hey...imam MOŽNOST kupiti nov iPad. V različnih barvah.

Pa živel sem ob meji, pa nobeden ni imel preiskave. Kljub občasnemu švercanju (predvsem tehnične robe, ki se ni smela izvoziti v YU).
Saj podobno dela sedaj Trump z "imperiju neposlušnimi državami". Carine in sankcije.

Oh ja, ti rečem, boljš je blo u Yugi, dejte mi še en krigl, hik…

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

Pithlit je izjavil:

Če te zanima potem ne ignoriraj podatkov ki se ti jih servira.

In še enkrat, če nimaš pojma (kar sam priznavaš) pol pač ne palamudi.

Da, tudi v socializmu so obstajali privatniki. Niso pa to bili podjetniki. V socializmu pojem samostojni podjetnik ni obstajal. In obrtniki so bili precej omejeni pri tem kaj in kako lahko dejansko počnejo. Kolk so se sami 'pod mizo' znajdi je drug problem.

Palamudenje je to kar počneš s Kardeljansko definicijo podjetnika.

Tisti antijugonostalgik je hotel demonizirati bivšo Jugo še z vidika malega gospodarstva, in povedati mu je bilo treba, da ob vsem omejevanju proste gospodarske pobude je pa ravno sektor malega gospodarstva bil tisti del Jugo podjetništva, ki je bil še najbolj podoben kapitalizmu.

David Mayer je izjavil:

Evo, tule še, vidim, da ne poznate. Menda se mi čas odšteva glede na Opozorila moderatorjev :))

samobr

samobr

Ahahaha, tabelo je naredi LLM, in nista enaki :) Dobr si nas, car :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

David Mayer ::

Ja, primerjavi sta z najbolj znanim LLM in nista enaki (čemu bi lepil isto, saj to ni mlinarski forum), ena je za podjetnik vs. obrtnik, druga je splošen s.p. vs obrtnik (s.p.), saj sem napisal, sem bil ene malo (neprijetno) presenečen, da zaenkrat ni bilo pripomb ne na eno, ne na drugo tabelo, domnevam, da nihče ni niti preletel ali pa ima še manj znanja, še več, nekateri so me prijavili moderatorjem, da spamam.

Od takrat, ko sem jaz to sicer naštudiral ogromnooooo let nazaj, sem že precej pozabil, drugače seveda nisem iz gospodarskega prava ampak čisti operativec in uporabnik novih tehnologij. Ne bom dodatno javno interaktivno predstavljal teh stvari na forumu, ni odobreno po vertikali, mogoče kakšne zanimive označene izseke.

Kot slike pa dam, da čez čas izpuhtijo v pozabo :))

Pithlit ::

tony1 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Če te zanima potem ne ignoriraj podatkov ki se ti jih servira.

In še enkrat, če nimaš pojma (kar sam priznavaš) pol pač ne palamudi.

Da, tudi v socializmu so obstajali privatniki. Niso pa to bili podjetniki. V socializmu pojem samostojni podjetnik ni obstajal. In obrtniki so bili precej omejeni pri tem kaj in kako lahko dejansko počnejo. Kolk so se sami 'pod mizo' znajdi je drug problem.

Palamudenje je to kar počneš s Kardeljansko definicijo podjetnika.

Tisti antijugonostalgik je hotel demonizirati bivšo Jugo še z vidika malega gospodarstva, in povedati mu je bilo treba, da ob vsem omejevanju proste gospodarske pobude je pa ravno sektor malega gospodarstva bil tisti del Jugo podjetništva, ki je bil še najbolj podoben kapitalizmu.

David Mayer je izjavil:

Evo, tule še, vidim, da ne poznate. Menda se mi čas odšteva glede na Opozorila moderatorjev :))

samobr

samobr

Ahahaha, tabelo je naredi LLM, in nista enaki :) Dobr si nas, car :)

Torej v redu je sam tisto kar tebi pritrjuje... In to celo takrat ko priznavaš da pojma nimaš. Noice.
Life is as complicated as we make it...

tony1 ::

Zafrkava se iz drobnjakarstva, ki je nepomembno tle.

Kar je bilo bistvo moje replike je bilo, da je negirati obstoj malega gospodarstva (in ja, res sem narobe poimenoval pravno obliko) v Jugi napačno stališče.

gen Maister ::

David Mayer je izjavil:

Ja, primerjavi sta z najbolj znanim LLM in nista enaki (čemu bi lepil isto, saj to ni mlinarski forum), ena je za podjetnik vs. obrtnik, druga je splošen s.p. vs obrtnik (s.p.), saj sem napisal, sem bil ene malo (neprijetno) presenečen, da zaenkrat ni bilo pripomb ne na eno, ne na drugo tabelo, domnevam, da nihče ni niti preletel ali pa ima še manj znanja, še več, nekateri so me prijavili moderatorjem, da spamam.

Od takrat, ko sem jaz to sicer naštudiral ogromnooooo let nazaj, sem že precej pozabil, drugače seveda nisem iz gospodarskega prava ampak čisti operativec in uporabnik novih tehnologij. Ne bom dodatno javno interaktivno predstavljal teh stvari na forumu, ni odobreno po vertikali, mogoče kakšne zanimive označene izseke.

Kot slike pa dam, da čez čas izpuhtijo v pozabo :))

:)):)):)):)):))

Že marsikaj sem doživel!!! Tudi na tem forumu! 8-) To je vsaj moj 3 profil, če štejem samo tiste, ki so preživeli več kot kakšen teden. ;).
Ti pa takole!? :O Žrtvoval si za stvar, ki je praktično nepomembna!?? :(

Če samo razložim zadevo: ;) Povsem nepomembno je, ali jih imenuješ podjetniki ali obrtniki, v starih časih smo jih imenovali enostavno PRIVATNIKI! Za razliko od ostaliih in ostale listnine, ki se je takrat imenovala družbena (lastnina)! Te privatniki, podjetniki, obrtniki, v končni fazi so v to skupino sodili tudi vsi kmetje, ki so imeli v lasti zemljo, so OBSTAJALI, res pa so bili omejeni!! Tako kot je omejena tale starejša gospa, ki je tako brihtna in gajstna, da se pač tvojemu nicku kar dnevi štejejo :))

No, te privatniki so bili definitivno omejeni... s številom delavcev npr. Pa verjetno še s čim. Imeli so lahko 6 , 10 ali največ 12 delavcev!? Ne spomnim se natančno. Ampak omejitve so vedno (in povsod)!! ;) Tako tudi (danes) sp lahko laufaš samo do neke letne vsote denarja. Vsaj pred kratkim je bilo tako. Nisem pa strokovnjak za to področje! 8-)

Menda se tudi ne reče več, da je ta starejša gospa, da ne bom napisal stara ba.. omejena, niti se ne reče, da je prizadeta, ali pa da ji kakšen kolešček v glavi manjka ali se ne vrti čisto dobro, ampak se reče, da ima posebne potrebe!

In ko to nekako ugotoviš ali pogruntaš, ne glede na operativnost in zmogljivost tehnologije, katero uporabljaš, potem se s taki osebki ne spusčaš v razpravo, še posebno, če nisi izkušen. Ker lahko in se zgodi, da očitno marsikdo od navzočih razlike med vama NE bo opazil. :O

Toliko na kratko, samo v razmislek. Saj se boš počasi naučil, razumel in privadil!

Povsem NEPOMEMBNO je v takih primerih, ali so bili obrtniki, privatniki ali podjetniki! Bili so in imeli so tudi omejitve! Ne pa, da jih ni bilo in da ni bilo privatne lastnine in ne vem še kakih nebuloz, ki jih hočejo nekateri tukaj prodajati.;)

David Mayer ::

Meni se zdi tole kar poučna reč, nerabna sicer meni osebno... Ne vem, če sem kdaj dejansko vedel glede obrtnikov, tisto oceno 8 ali koliko pa je tako vsak dobil, če je že samo uč vrgel na platnice.

Majster, meni je najbolj fino, en zaposlen ali manj, ni zelo fancy, je pa zares praktično :))

PS: In nisem nov na forumu, sem pa videl vse konce družbene lestvice, kako bi rekel, sem skoraj lovecraftovski.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NKBM sepa nakazilo v tujino... kje je referenca?

Oddelek: Loža
3613547 (4016) clancy
»

Kickstarterja v Slovenijo ne bo pred 2018. Lahko stvari pospešita kralj Instagrama in

Oddelek: Novice / Ostale najave
95795 (3810) slovencl
»

Na ameriški meji pregledujejo tudi Facebook in mobilne telefone

Oddelek: Novice / NWO
3712775 (10210) BlaY0
»

Vprašanje za "zagovornike svobode". (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
545471 (4322) hanibal

Več podobnih tem