» »

Prispevek za dolgotrajno oskrbo 2% za delavce v tujini

Prispevek za dolgotrajno oskrbo 2% za delavce v tujini

vsakdanji ::

Evo FURS pravi da tisti ki delamo za tujega delodajalca moramo plačati poleg 1% od delojemalca še 1% delodajalca. Recimo če večino dela opravimo v Sloveniji ( delo do doma ) in plačujemo prispevke v Sloveniji. Z razliko tisti ki delajo za domače delodajalce plačajo 1% vsak delojemalec in delodajalec)
A ni to zopet ena diskriminacija ? Po tem ko nam hočejo skrajšati še nadomestilo za brezposelnost .

mihor ::

Zahvali se zavaljenemu Maljevacu. :) Jaz sem bil primoran za svoje starše poskrbeti sam, preden so uvedli to dodatno davščino. Bom za nazaj dobil povrjnjeno oziroma zakaj moram zdaj še kar naprej plačevati, ko so starši že pokojni? Ni pravice, najmanj pa je ni od teh banditov na oblasti.

delavec44 ::

Ti pa si optimist. Naj te potolažim, da tudi če bi bili starši še živi, bi prav tako sam plačeval. Prispevek se namreč plačuje, kako ga bodo porabili pa baje še ne vejo.

Sedaj plačuješ zase :|

vsakdanji ::

No kakšne izkušnje imate drugi ? Tisti ki delate od doma v Avstriji npr. ali Italiji ?

bm1973 ::

No ja, meni so hoteli zaračunati še bruto bruto... Dodatnih 16,8%...

Pa mi je kar rekla sama svetovalka na FURSu, naj si tisto odštejem. Ampak kalkulator pa da ven cifro za bruto bruto...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokojninska reforma 2023- (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
889403 (7355) zobnik
»

S.P. Normirani - Nova Obdavčitev 2023. Odprtje Podjetja V Tujini (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35750472 (29434) nekikr
»

Zaposlitev preko SP-ja vs. za nedoločen čas (strani: 1 2 3 4 )

17929822 (22260) Gregor P
»

Stroski delodajalca za tehnike Slo vs Aut (strani: 1 2 3 )

12536822 (33797) Matko

Več podobnih tem