» »

Koncesijsko pogodbo smo prekinili, tako so vse storitve s 1. 9. 2025 samoplačniške

Koncesijsko pogodbo smo prekinili, tako so vse storitve s 1. 9. 2025 samoplačniške

WhiteAngel ::

Danes zjutraj dobim SMS od mojega zobarja:

Spoštovani! Koncesijsko pogodbo smo prekinili, tako so vse storitve s 1. 9. 2025 samoplačniške. Ostajamo zavezani strokovnosti in kakovosti.

WTF? A tako se levica bori proti dvoživkam? In zdaj naj kaj točno? Čakam 2 leti v ZDju, da pridem notri? Zakaj sploh še plačujem prispevke ZZZS potem? Pa dolgotrajno oskrbo, ki ne obstaja? A lahko nekdo to nesposobno levo vlado vrže z njihovega prestola. Kje so vsi protestniki in NVOji s svojimi pravniki, da bi kaj naredili?!

socialec ::

Ogrevajo se za naslednjo sezono.

Buggy ::

...sele zdej si dobil od zobarjev tole? Jaz sem dobil ze v zlati dobi arestanta, pa na sreco pol zobarja se dobil v ZD, zena te srece pac ni imela in lepo hodi privat ze od takrat.

Zlati lepi casi privatizacije zobarjev, ki jih je zrihtal in omogocil arestant z roko v roki z NSi. Zdej imajo zeljo pod okriljem zdravniske zbornico isto narest tudi z splosnim zdravstvom. A lahko kdo tem desnuharskim pokvarjencem ze enkrat onemogoci delat skodo za ljudi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

WhiteAngel, pojma nimamo, izgleda je že prepozno in namenjeno samo še za propagando...

Not A Number ::

Kar navadi se. Veliko zobozdravnikov vrača koncesije, predvsem zaradi načina in količine dela, ki ga od njih zahteva ZZZS. Poleg tega, da jim zaradi napačno postavljenih vejic, ne izplačajo že opravljenih del, itd.

Btw, nisem zobozdravnik, je pa info iz prve roke.

Utk ::

Zarad bivšega arestanta smo dobili privat zobarje s koncesijo, ki so bli 3x boljši in glih tako zastonj.
Zarad bodočega arestanta ti zobarji vračajo koncesije in bojo 100% plačljivi.

Neka razlika med raznimi arestantni vseeno je.

endelin ::

vlada dela dobro
Ženske brez ginekologa.
Ljudje brez osebnega zdravnika.
Ljudje čakajo v kolonah.
Vrhunsko zdravstvo.

Dobro so zjebali zdravstvo z eksperimenti. Tako slabo kot danes ni bilo nikoli.

Buggy čas je da nehaš biti v anusu od goloba in realno pogledaš na situacijo ;) zdravstvo samo kaže nesposobnost vladajočih. Na žalost trpijo ljudje. Pa naj saj so to volili haha. 4/5 časa vodijo slovenijo a vedno drug kriv haha. Si Kalimero?

No vsaj una privat bolnica pred poptv lepo raste da eliti ne bi treba več v tujino na zdravljenje :p

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

bbbbbb2024 ::

endelin je izjavil:

vlada dela dobro
Ženske brez ginekologa.
Ljudje čakajo v kolonah.
Vrhunsko zdravstvo.

Buggy čas je da nehaš biti v anusu od goloba in realno pogledaš na situacijo ;) zdravstvo samo kaže nesposobnost vladajočih. Na žalost trpijo ljudje. Pa naj saj so to volili haha. 4/5 časa vodijo slovenijo a vedno drug kriv haha. Si Kalimero?

Nihamo ko opice na drevesu. Saj ne da bi želel, da kdo umre zaradi čakanja na doktorja, ampak, če se to zgodi, upam, da damo Ruplico in to njeno nihanje v arest.

mertseger ::

WhiteAngel je izjavil:

Spoštovani! Koncesijsko pogodbo smo prekinili, tako so vse storitve s 1. 9. 2025 samoplačniške. Ostajamo zavezani strokovnosti in kakovosti.

WTF? A tako se levica bori proti dvoživkam? In zdaj naj kaj točno? Čakam 2 leti v ZDju, da pridem notri? Zakaj sploh še plačujem prispevke ZZZS potem? Pa dolgotrajno oskrbo, ki ne obstaja? A lahko nekdo to nesposobno levo vlado vrže z njihovega prestola. Kje so vsi protestniki in NVOji s svojimi pravniki, da bi kaj naredili?!

Zdaj boš lahko zahteval garancijo na storitve (z računom) in kvalitetno opravljeno delo. Do sedaj se je večini samo jebalo za to.

paradajzos ::

Že več kot 15 let imam zobarja samoplačniško. Ampak plačat pa moram ZZZS obvezni reket.

AndrejS ::

Sem se pogovarjal z mojim zobarjem. Problem je če maš koncesijo, ti država določi koliko pacientov ti plača nadan, čeprav si sposoben narediti 3x toliko - zato pa raje grejo na svoje !

GupeM ::

Zakaj bi bil to problem? Oddelaš tisto tretjino preko koncesije, dve tretjini pa še zraven samoplačniško.

Prej bi rekel, da je problem, da jim ZZZS naloži preveč dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

In kako boš reku človeku, danes imaš zastonj, naslednjič ne, čez 2 obiska bomo pa še videli.
Kaj boš odgovoru človeku, zakaj moram jaz plačat, moj sosed pa ne.

Če polovici zaračunava, je čisto vseeno če zaračunava vsem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

sealcradle ::

Zakaj bi bil to problem? Oddelaš tisto tretjino preko koncesije, dve tretjini pa še zraven samoplačniško.

Vprasanje je zakaj bi to delal, ce pa ti ni treba (imas dovolj samoplacnikov).

Če si pa naslednji dan na vrsti, pa ni nič posebej vrhuuuuunski potreben biti za to.

starfotr ::

OP, najdi si drugega zobarja. Saj jih je ko solate.

kriptobog ::

Pa se lepo so pripravili teren. Dopolnilno so ukinili in ga zamenjali z obveznim, ker v trenutni situaciji bi folk itak kenslal dopolnilno, ker ti nic ne koristi, ce ne prides nikjer na vrsto. Bolje to premijo placati privat zavarovalnici za privat zdravstvo. Zdaj pa placujemo obvezno, obvezni zdravstveni prispevek in se privat. In potem se cudite zakaj ne zelim placevati visokih davkov...

Jaz se čudim, zakaj ne želite plačevati visokih davkov - Vas bom prišel vreč iz vaših nepremičnin, na ulici bom streljal na vas, Amerika bo sprehod v parku, zdravstvena oskrba brez zavarovanja pa bo tam drobiž v primerjavi s Slovenijo!!!111enaena

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

socialec je izjavil:

Jaz se čudim, zakaj ne želite plačevati visokih davkov - Vas bom prišel vreč iz vaših nepremičnin, na ulici bom streljal na vas, Amerika bo sprehod v parku, zdravstvena oskrba brez zavarovanja pa bo tam drobiž v primerjavi s Slovenijo!!!111enaena

Pridi. Cakam ze par let te vase obljube, kako boste zasedli nepremicnine.

Pridem, pred vsakimi volitvami vas bomo spomnili na to, zakaj hočemo višje davke, saj sami ne znamo delati z denarjem in zaupamo vrhuuuuuunskim managerjem!

bbbbbb2024 ::

GupeM je izjavil:

Prej bi rekel, da je problem, da jim ZZZS naloži preveč dela.

V delovnem času sme delati samo za ZZZS. Po delovnem času lahko dela samoplačniško.

misek ::

bbbbbb2024 je izjavil:

V delovnem času sme delati samo za ZZZS. Po delovnem času lahko dela samoplačniško.
Kaj pomeni delovni čas? 8 ur na dan na koncesijo, šele nato lahko privat?

Utk je izjavil:

In kako boš reku človeku, danes imaš zastonj, naslednjič ne, čez 2 obiska bomo pa še videli.

Poveš mu, da ima danes zastonj, lahko ga naročiš čez 2 meseca, bo imel spet zastonj, lahko pa pride vmes samoplačniško čez en teden. Jaz sem tako hodil. Včasih sem plačal vse, včasih samo "nadstandardni" del, včasih nič.

sealcradle ::

GupeM je izjavil:

Utk je izjavil:

Poveš mu, da ima danes zastonj, lahko ga naročiš čez 2 meseca, bo imel spet zastonj, lahko pa pride vmes samoplačniško čez en teden. Jaz sem tako hodil. Včasih sem plačal vse, včasih samo "nadstandardni" del, včasih nič.

Če si zobar in imaš dovolj privat strank, da ne rabiš skrbeti še za tiste s koncesijo, zakaj bi se z njimi sploh ukvarjal?

To je neresno in brezveze. Potem pa on izpade bad guy kot da hoče nekaj ekstra zaračunat.

mertseger ::

AndrejS je izjavil:

Sem se pogovarjal z mojim zobarjem. Problem je če maš koncesijo, ti država določi koliko pacientov ti plača nadan, čeprav si sposoben narediti 3x toliko - zato pa raje grejo na svoje !

K takemu ki je sposoben narediti 3x toliko jaz ne bi hodil ker bi se vprašal o kvaliteti storitev.

Oberyn ::

WhiteAngel je izjavil:

Ahoj stari, imava isto zobarco. Niti ni preveč čudno, ker živiva v istem mestu. Jaz sem jo celo vprašal po vzrokih, že lani, ko je to napovedala. Pravi, da s koncesijo dejansko ne more več voditi ordinacije s pozitivno bilanco. Dodatno, ni več mlada in mladostne energije ni več. Mene zdravi, ne vem, ene 30 let.

sealcradle je izjavil:

Če si zobar in imaš dovolj privat strank, da ne rabiš skrbeti še za tiste s koncesijo, zakaj bi se z njimi sploh ukvarjal?

Se strinjam. Ampak to, da ZZZS plača za premalo strank, še vedno ne more biti izgovor. Če nimaš dovolj privat strank, boš menda raje vzel še tiste iz ZZZS. Če jih imaš pa dovolj, potem pa ni problem v tem, da je ZZZS strank premalo.

fikus_ ::

Če imajo dosti strank in se jim izgre, zakaj se bi sploh ukvarjali z ZZZS.
Lani jul-avg je bil moj izbrani zobar na dopustu, nadomeščali so ga vsak teden drug po 20-30 km vstran. Sem šel k prvemu zasebniku in plačal, storitev na višjem nivoju.
Pri zobarju koncesionarju bela zalivka doplačilo 40-60€, pri zasebniku 80€+protibolečinska injekcija 10€ (ni hotel delati brez te).

Potem se pa človek vpraša, za koga plačuje zdravstveno zavarovanje?!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Utk je izjavil:

To je neresno in brezveze. Potem pa on izpade bad guy kot da hoče nekaj ekstra zaračunat.

Ja seveda. Tako kot vrtci ane, ko nekaterim otrokom zaračunajo 500+ eur, nekateri imajo pa brezplačno. In to z iste družine. Celo isti otrok ima lahko nekaj časa brezplačno, nekaj časa je treba plačevat, pa potem je spet lahko malo brezplačno, pa kakšno leto je lahko ceneje, drugo spet dražje, ...

fikus_ je izjavil:

Če imajo dosti strank in se jim izgre, zakaj se bi sploh ukvarjali z ZZZS.
Lani jul-avg je bil moj izbrani zobar na dopustu, nadomeščali so ga vsak teden drug po 20-30 km vstran. Sem šel k prvemu zasebniku in plačal, storitev na višjem nivoju.
Pri zobarju koncesionarju bela zalivka doplačilo 40-60€, pri zasebniku 80€+protibolečinska injekcija 10€ (ni hotel delati brez te).

Potem se pa človek vpraša, za koga plačuje zdravstveno zavarovanje?!

Ker je šlo samo za drugo vrste zalivke, je razlika v ceni seveda majhna. Probaj z implantati oz z mostički, pa potem primerjaj razliko v ceni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

karafeka ::

fikus_ je izjavil:

Sem šel k prvemu zasebniku in plačal, storitev na višjem nivoju.

Haha, na višjem nivoju...

Furbo ::

Zapeljat se bo treba na Hrvaško, plačati, potem ti pa menda povrnejo brez problema.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

karafeka je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Sem šel k prvemu zasebniku in plačal, storitev na višjem nivoju.

Haha, na višjem nivoju...

Kot prvo, sem bil na vrsti ob naročeni minuti, oprema ordinacije po izgledu boljša in novejša (nisem strokovnjak za to), odnos bolj prijazen, belo zalivko je večkrat osvetljeval z UV svetlobo (pri strjevanju se kompozitni materiali krčijo in delajo se špranje, kar ni dobro za trajnost zalivke), na koncu poliranje zalivke in zoba,....

misek ::

fikus_ je izjavil:

belo zalivko je večkrat osvetljeval z UV svetlobo, na koncu poliranje zalivke in zoba
A ni to standarden način izvedbe ne glede na to, ali si samoplačnik ali ZZZS?

mr_chai ::

bbbbbb2024 je izjavil:

endelin je izjavil:

vlada dela dobro
Ženske brez ginekologa.
Ljudje čakajo v kolonah.
Vrhunsko zdravstvo.

Nihamo ko opice na drevesu. Saj ne da bi želel, da kdo umre zaradi čakanja na doktorja, ampak, če se to zgodi, upam, da damo Ruplico in to njeno nihanje v arest.

Ah med čakanjem umreti ni nič takega, tudi ob pravočasnih sprejemih že po nepotrebnem umirajo, ker se starim prdcem na vodstvenih položajih v UKC jebe in niti ne znajo več zdravit, ker se niso nič sproti učili, tisto kar so znali so pa že pozabili. Aja, znajo se pa iti politiko, to pa... In ko to mladi in potencialno dobri zdravniki vidjo, rečejo sam adijo in spokajo kufre čez mejo, kjer jih ne bodo preobremenjevali in jih dejansko izobrazili v kvaliteten kader. Pri nas pa bomo uvažali zdravnike iz Kosova in Filipinov. Moj tamau ima zdravnico, ki ne zna nič slovensko in se moram z njo po srbohrvaško pogovarjat. Ja, tuki smo, kakšno umiranje med čakanje, to je že passee in popolnoma normalno. Zdaj se umira že tudi pri zdravnikih.

Glugy ::

WhiteAngel je izjavil:

Dvoživkarji so zanalaš to nardil pa na tak način obesedil zadevo da bo odziv točno tak kot je tvoj: dajmo dvoživkarjem spet vrečo brez dna ker to je edina rešitev.

Sej so sami prekinili pogodbo, če bi bili res na strani pacienta bi se držal koncesijskih pravil ..ampak tam je dobičkov pač manj. To je to k imaš zobozdravnika ki mu gre za keš ne pa za paciente.

Zimonem ::

Če morš plačat greš bojda na hrvaško.
Sicer pa privat zdravstvene storitve 159% obdavčit, pa naj gredo v tujino. Ali pa nazaj na koncesije.

misek je izjavil:

fikus_ je izjavil:

belo zalivko je večkrat osvetljeval z UV svetlobo, na koncu poliranje zalivke in zoba
A ni to standarden način izvedbe ne glede na to, ali si samoplačnik ali ZZZS?

Večkrat pomeni večkrat kot izbrani zobar, pri katerem je bela zalivka prej kot v enem letu 2x ven padla iz istega zoba, zalivke pa nikoli ni poliral, samo pobrusil.

Glugy je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Dvoživkarji so zanalaš to nardil pa na tak način obesedil zadevo da bo odziv točno tak kot je tvoj: dajmo dvoživkarjem spet vrečo brez dna ker to je edina rešitev.

Sej so sami prekinili pogodbo, če bi bili res na strani pacienta bi se držal koncesijskih pravil ..ampak tam je dobičkov pač manj. To je to k imaš zobozdravnika ki mu gre za keš ne pa za paciente.

Zobarji delajo svojo obrt. Vlada mora postavit taka pravila, da sistem deluje. Zdaj so eni zobarji prezasedeni in čakaš x let, drugi pa imajo privat višjo urno postavko, pacienti pa plačujemo ZZZSju ko budale, a smo brez zobarja. Zarad mene plačujem vse sam, ampak potem naj bom izključen iz obveznega zavarovanja, ker ga ne rabim.

Preko ZZZS imas predvideno eno kontrolo pri zobarju in mislim da eno zalivko, to prizna ZZZS na opredeljenega pacienta, drugo so pa mostički in proteze.

WhiteAngel je izjavil:

Glugy je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Zobarji delajo svojo obrt. Vlada mora postavit taka pravila, da sistem deluje. Zdaj so eni zobarji prezasedeni in čakaš x let, drugi pa imajo privat višjo urno postavko, pacienti pa plačujemo ZZZSju ko budale, a smo brez zobarja. Zarad mene plačujem vse sam, ampak potem naj bom izključen iz obveznega zavarovanja, ker ga ne rabim.

Problem je, ker ce to omogocijo, bodo vkljuceni v zzzs ostali samo tisti, ki vec porabijo kot vplacajo. In tega se prekleto dobro zavedajo in tega na zalostne bodo dopustili. Obvod je da gres na svoje in si placujes minimalko in tako placas pac minimalno kar lahko.

Glugy je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Vlada je prepovedala dvoživkarje, kolikor vem. Do sedaj je sistem funkcioniral. Jaz sem imel zobarja, njemu pa je ZZZS povrnil stroške zdravljenja.

kriptobog je izjavil:

Problem je, ker ce to omogocijo, bodo vkljuceni v zzzs ostali samo tisti, ki vec porabijo kot vplacajo. In tega se prekleto dobro zavedajo in tega na zalostne bodo dopustili. Obvod je da gres na svoje in si placujes minimalko in tako placas pac minimalno kar lahko.

Sem na svojem. Ampak minimalno ne morem plačevat, ker so prispevki vezani na dohodek? Nimam težav z davki, ker mora država pač delovat. Imam pa proti prispevkom, od katerih nimam nič.

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel je izjavil:

Glugy je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Vlada je prepovedala dvoživkarje, kolikor vem. Do sedaj je sistem funkcioniral. Jaz sem imel zobarja, njemu pa je ZZZS povrnil stroške zdravljenja.

kriptobog je izjavil:

Sem na svojem. Ampak minimalno ne morem plačevat, ker so prispevki vezani na dohodek? Nimam težav z davki, ker mora država pač delovat. Imam pa proti prispevkom, od katerih nimam nič.

d.o.o. in minimalka. Jaz tako resujem. Zato pa je EV pri hisi, ceprav jih ne maram. Zenin avto lepo na firmo, en kup subvencije, pa brez bonitete 8-)

Zimonem ::

Sistem vedno deluje. Si boš pač sedaj poiskal koncesionarja.

Oberyn ::

WhiteAngel je izjavil:

Nimam težav z davki, ker mora država pač delovat. Imam pa proti prispevkom, od katerih nimam nič.

Vzemi ta prispevek kot zelo poceni zavarovanje. Zna biti zlata vreden - dokler še obstaja. Vesoljska loterija, en dan se ti nekaj hujšega zgodi, rabiš dolgotrajno in kompleksno zdravljeneje ali še kaj hujšega in ta prispevek to potem pokrije v celoti. Če si svobodnjak kot praviš in imaš povprečno plačo, daš tega ene 300 € na mesec. Tolk sem jaz odkintal ta mesec in sem isto svobodnjak. Tako poceni zavarovanja, ki pokrije vse, ni nikjer. Dokler si zdrav in v enem kosu, se ti zdi odveč. No zavarovanja za bajto plačuješ več, ni ti še nikoli pogorela, ampak kar plačuješ.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obremenjenost družinskih zdravnikov med epidemijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10818725 (15176) Mato989
»

Odprt zob- čakat 6 mesecev ali dat 120 evrov in bo takoj popravljeno (strani: 1 2 3 )

10430009 (10519) mat xxl
»

Zobobol po plombiranju (strani: 1 2 )

519230 (7741) mahoni
»

ko plačaš za zalivko dvakrat

225218 (3225) umexteacher

Več podobnih tem