» »

Eu kartica zdrav.zav

Eu kartica zdrav.zav

Apofis ::

Živ.

Poskušam naročiti eu kartico zdrav. zavarovanja preko zzzs obrazca, pa mi meče napako, da se vnešeni podatki ne ujemajo. Probal in zase in za ženo.
Še komu dela probleme al jst česa ne razumem? Pač hočejo zadnje tri številke emšota ter št zdrav. kartice ali davčno številko. Ps, probal in na mobiju in računalniku.
Thx

hotig ::

No pa si me spomnil, da pogledam veljavnost svoje in je še ene 3 tedne in sem šel naročit novo. Vse dela, naročena, dobil mail za potrdilo in potrdil ter dobil mail z certifikatom, kartica pa bo po pošti. Edino kar mi pade na pamet je, da ti je trenutna kartica (če jo imaš) veljavna še več kot 30 dni (ker je to omejitev za naročanje nove). L.p.

hm, to pa nisem pomislu, sam bi mi pa ja kako drugo napako vrgl

huh, danes probu že 3x in mi več ne pusti naprej. Jutri probam še z mehkim ćjem...možno, da ga to matra :D

blink ::

Apofis je izjavil:

huh, danes probu že 3x in mi več ne pusti naprej. Jutri probam še z mehkim ćjem...možno, da ga to matra :D

"Vnesite ime in priimek, kot sta zapisana na osebnem dokumentu, vključno s šumniki in drugimi znaki."
https://www.zzzs.si/zzzs-api/obrazci/na...

bemfa ::

Ampak on bi raje imel trdega...

Tody ::

Za to pa rabi zzzs da dobi recept:P

Bud_Bundy ::

Ne verjamem, da bi Bosanec raje vnesel trdi č, kot mehki:P

meh, ratalo, sm ženi naroču...mehki ć je bil...no, vem za naslednjič, vseen hvala za ideje.
lp

velikBrokoli ::

A ne znaš svojega priimka napisat al kje se je zataknilo?

Groot ::

Jebat ga hoče bit bolj trd kot res je :))

predi ::

Mene enkrat ni naprej spustilo pri tistem obrazcu, ker imaš tam dve alternativi za vpisat (mislim, da davčna ali št. zavarovanca) in sem obe hkrati not vpisal, ker pač lahko. Go figure.

estons ::

Včasih človek, če ima šumnike v imenu/priimku, raje v spletne obrazce piše brez šumnikov, ker ne zaupa programerjem, da znajo pravilno obravnavat karkoli izven ASCII nabora. V bistvu sem presenečen, da je OP-u vnos s šumnikom pravilno deloval.

velikBrokoli je izjavil:

A ne znaš svojega priimka napisat al kje se je zataknilo?

Že dolgo ga nisem vpisval, pa za parkrat k so me spraševal trdi al mehki sm reku kar vam je lažje...no, za naslednjič vem

starfotr ::

Ne vem zakaj toliko komplicirajo tole, včasih so bili obrazci enostavnejši.

Še najlažje in najhitreje je poslat sms (drugi načini naročanja).

https://www.zzzs.si/zzzs-api/obrazci/na...

Ales ::

estons je izjavil:

Včasih človek, če ima šumnike v imenu/priimku, raje v spletne obrazce piše brez šumnikov, ker ne zaupa programerjem, da znajo pravilno obravnavat karkoli izven ASCII nabora. V bistvu sem presenečen, da je OP-u vnos s šumnikom pravilno deloval.

Ajoj no, na samem obrazcu jasno piše:

"Vnesite ime in priimek, kot sta zapisana na osebnem dokumentu, vključno s šumniki in drugimi znaki."

in ti si... presenečen?

Če v takem primeru uporabnik še vedno vpisuje vse drugo, samo ne točno ime in priimek, potem se nima kaj dosti za izgovarjati na programerje, ker gre očitno za PEBKAC.

Se zgodi! Saj zdaj, ko je težava odpravljena, je pravzaprav zaplet prav zabaven, a ni? :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMZS Premium ali Osnovno + Coris

Oddelek: Na cesti
111957 (727) MIHAc27
»

Kartica zdravstvenega zavarovanja za tujino

Oddelek: Loža
142337 (1831) papak
»