» »

Nova Skoda Octavia Sportline Anniversary

Nova Skoda Octavia Sportline Anniversary

««
7 / 7
»
»»

GenZNPC ::

Ena zimska zadaj, damn: https://www.reifendirekt.de/rshop/Reife...

oz.:

skibidi

fikus_ ::

To pravi ADAC
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/a...

Kaže, da je dovolj pravi hitrostni razred in nosilnost.
Ce pa gledate originalne pnevmatike na EV, imajo pa nekateri bolj poln profil oz. minimalno (eno ali več) prekinjeno špuro na sredini.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

stara mama ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ne vem zakaj bi bolj zrlo gume na električarjih, če pa je voznja praviloma bolj umirjena, brez nenadnih pospesevanj in zaviranj, v ovinkih se pa tudi manj nagiba.

LOL, ravno to izstopa pri štromarjih (zarad flat karakteristike seveda).
Hondo vtec morš naganjat da se začne zabava (je pa poznej bolj zabavno)
Ekologija™ in Trajnost™

Zvezdica27 ::

dobro, a zdaj imamo kak konsenz, kateri karavan je best buy trenutno nov in kateri rabljen - benz ali diesel je vseeno...

Ali to octavia, superb, passat, mondeo...?

zz

Tody ::

Seveda, da ne :) Odvisno vse koliko km delaš in kak budget imaš :D

iKst_ ::

Zvezdica27 je izjavil:

dobro, a zdaj imamo kak konsenz, kateri karavan je best buy trenutno nov in kateri rabljen - benz ali diesel je vseeno...

Ali to octavia, superb, passat, mondeo...?

zz

MG5 v rangu do cca. 20-25 jurjev
ID7 v rangu do cca. 40-45 jurjev

Razen v izjemnih primerih, kjer vozniki redno (večkrat na teden) vozijo po 500-600km ali več naenkrat.

feryz ::

V prvem postu piše "avto predvsem za dolge relacije".
Ampak ja, štromar naj bo.

Tody ::

Mislim, kitajci so tukaj začeli dobro premešavat karte, samo pač večina nismo feryz k po 5 letih zapelje avto v jark pa kupi novega ... tko da pojma nimam kaka bo resell value tega avta, ampak z opremo in ceno so kar tam tam.

feryz je izjavil:

V prvem postu piše "avto predvsem za dolge relacije".
Ampak ja, štromar naj bo.

Res je. Ampak OP še vedno ni uspel pojasniti kaj so zanj "dolge relacije", poleg tega pa sam meša EVje v debato.

Si na ST, kaj drugega pa pričakuješ od favorizacije elektro-mlinčkov?
Petrolheade in tunerje?
Ekologija™ in Trajnost™

fikus_ ::

Ikst, ti se drži EV teme.... :D
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Jaz sem drugače takoj na prvi strani napisal, da nima smisla gledati EVjev :) Pa jih on vztrajno vlači v temo.

Danes bil na testni voznji Elroq RS.
Plusi:
Je res tiho, priznam, zvocna izolacija je super. Mopeda, ki je stal zravn mene sem komaj slisal.
Minus te tisine je, da bolj slisis vse ostalo v avtu. Ventilator, neki je neka plastika zaskrtala v ovinku take stvari recimo.

Minusi za mene:
Poraba se mi je zdela OK, teral sem ga kot ponavadi teram in sem porabil 15% v 50km poti. To pomeni, da poleti 350km nebi smelo biti problem bolj dinamicno po AC. Pozimi nevem. Verjetno bolj proti 250.
Podvozje je super, ampak meni je ogromno feedbacka s cesto manjkalo, tudi v sportnem nacinu. To je res super podvozje za ljudi, ki preferirajo udobje in jih ne zanima v katero smer vlece cestisce oz. nagiba.
Zaviranje, se mi zdi da bi bila to ta stvar, ki bi se je najtezje navadil. Enostavno premehko ali kako naj recem, treba je stopiti kr mocno, da se tile dve toni konkretno ustavita. To je bolj za lagano sportski, enako sem zacutil to tezo v kroznem, skozi katera sem vajen malo bolj dinamicno speljati, tu sem se pa malo prestrasil, ko se je teh 2000kg nagnilo v desno in so gume za sekundo zacvilile.

Prtljaznik. Kdor isce prtljaznik z relativno veliko ploscino, to ni to. Podane mere na internetu malo zavajajo. Dolzina 88cm je tocno in samo na sredini, spodaj. Ob strani in 15cm visje od dna, je to ze 10cm manj. Dal sem notr otroski vozicek in je bil prtljaznik enako poln, kot pri i30N. Nic vec nebi spravil njega vecje prtljage.
Ko sedis v njem daje obcutek, da sedis v velikem avtu, ampak po drugi strani pa daje obcutek utesnjenosti. Manjsa okna, vecja konzola, dno pod nogami je visje, kot recimo pri octaviji.
Zadaj sem nameril visino od tal do klopce 30cm, ko sedis in se spuzva spusti. V oktaviji je to dobrih 35cm. Nisem velik, ampak sedenje zadaj je za mene pomenilo imeti dvignjena kolena.
Infotainment in prijaznost nastavljanja klime ipd. pa ne bom omenjal, to je problem vseh novih avtov, pain in the ass.
Z avtom kot je Touran pa tu ni nobene primerjave. V touranu sedis kot na odprti terasi.

Jutri sledi testna voznja z ID.7 Tourer.
skibidi

Kripto mesi ::

Molnar si ga pa lepo bluzi.

codeMonkey ::

Na koncu je to vseeno Skoda. Pac ni dirkalnik. Octavia tudi ni nic posebnega, ampak je pa vsaj nizja in lazja. Pri zavorah se strinjam, stopalka deluje mehko, ampak Skoda ima zdruzen sistem z regeneracijo in pri EV hoces imeti moznost izkoriscanja maksimalne regeneracije, zato stopalka pac ni narejena da grabi takoj, ko jo malo pritisnes, ampak da nekako cutis kje pri zaviranju aktiviras mehansko zavoro.

Zgodovina sprememb…

Me pa res zanima kako se razlikuje od ID.7. Tega jaz nisem vozil, ker je prevelik za naso garazo.

Zgodovina sprememb…

Bom jutri javil. Ko sem sel direkt iz Elroqa 2000kg, vsedel v Polota (keramicne ploscice, sportno podvozje) 1150kg, stopil na bremzo, me je skor katapultiralo skozi okno, haha.
skibidi

...toliko o novih 2-tonskih SUVjih in križancih.
Ekologija™ in Trajnost™

hm.

MG5 je cena kao 35k osnovna. Je to cena s subvencijo ali brez nje?

Hvala,

zz

Meni zgleda na avto.net, da je to cena brez akcije in subvencije za "comfort" razlicico. Drugace pa dobis "luxury" za okoli 25k brez subvencije.

EDIT: Tudi comfort so nekateri po 25k. Zanimivo. Cudne so cene ker so dejanske razlike po 10k, za novo vozilo, pa je videti kot enak avtomobil. Nisem pa v detajle gledal opreme. Torej je razlika v prodajalcih?

Zgodovina sprememb…

hm. Če je to res, to sploh ni slaba cena...

zz

gile ::

Mal višje je bla debata o gumah na EV...na Enyaqu z letnimi prevoženih cca 30k km, sprednje majo še ful profila, zadnje pa je kar občutno pobralo, do zime bodo še zdržale, se prav rečmo nekih 35k km do menjave. Not great, not terible. Tle mi gre edin na q, k so različne dimenzije spredaj/zadaj in jih ne morem rotirat, drgač bi se jim dal še mal podaljšat dobo. Gre pa po moje velik delež obrabe zadnjih gum na račun zaviranja z regeneracijo, praktično ne stopim na zavoro.

Ok, danes se vozil ID.7 Tourer, res prijeten avto za vozit, tudi upravljanje je malenkost bolj intuitivno oz. lazje, kot pri skodi.
Najvecji plus, pedal za plin in bremzo, sta po obcutku bolj "podobna" iceju oz. bolj direktna, kot pri skodi. Pri skodi je obcutek zakasnitve, ce pa pohodis plin pa te katapultira, pri ID.7 je to doziranje bolj prefinjeno. Zaviranje je tudi bolj direktno, kot pri Elroqu.

Zdaj pa najvecji minus, ID.7 nima akustična stranska stekla! Tudi Enyaq ne. Niti ni mozno skonfigurirati zraven.

Je pa razlika pri voznji ze opazna takoj od 70km/h naprej. Ze ko sem speljal ven iz naselja, sem takoj opazil, da tu neki ne stima. Sem sel do prodajalca in vprasal ce nima teh stekel, ker je kao ful opremljen in mi je potrdil da tega ni oz. ni mozno dobit pri ID.7 in Enyaqu.

Kdor o tem razmislja, razlika je ogromna, za moje pojme ze pri 100km/h - Elroq je dooosti tisji. Tak na oko bom rekel, Elroq je pri 140 tako tih, kot ID.7 pri 90-100. Tam se veter ful slisi. Skoda.

Prednost ID.7 pa je se preglednost. Ogledala so vecja, povecajo pogled nazaj, tako da avto ne deluje tako dolg, kot v resnici je. Obracalni krog je majka.

Res skoda, pa bi res bil za ID.7 ampak, kar se tice glasnosti v kabini ga Elroq z stranskimi akusticnimi zelo prekasa.
skibidi

IL_DIAVOLO ::

GenZNPC je izjavil:

Bom jutri javil. Ko sem sel direkt iz Elroqa 2000kg, vsedel v Polota (keramicne ploscice, sportno podvozje) 1150kg, stopil na bremzo, me je skor katapultiralo skozi okno, haha.

Torej od dolgočasnega dizla in se bolj dolgočasnega elektricarja smo prisli do tega, da dejansko zelis trdega gti-ja z nizkoprofilnimi gumami in sportnim podvozjem.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Slopek ::

codeMonkey je izjavil:

Meni zgleda na avto.net, da je to cena brez akcije in subvencije za "comfort" razlicico. Drugace pa dobis "luxury" za okoli 25k brez subvencije.

EDIT: Tudi comfort so nekateri po 25k. Zanimivo. Cudne so cene ker so dejanske razlike po 10k, za novo vozilo, pa je videti kot enak avtomobil. Nisem pa v detajle gledal opreme. Torej je razlika v prodajalcih?

Včeraj sem bil na testni z Mg S5. Nisem velik poznavalec avtomobilov, a vseeno sem jih že kar nekaj vozil in lahko rečem, da se novi mg pelje odlično. Sem vozil z enim pedalom in dela super. En dan prej na testu z e Kono. Vzel bom Mg

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Genz: Samo to je potem kar hardpass, če je 5 metrska limo/karavan ID7 tako glasen na AC, ker nima aktustičnih stekel. Bi pričakoval, da je elroq glasnejši avto.

Zgleda moraš potem vzet audi a6 da ma vse :D

Zgodovina sprememb…

UkrFTW!! ::

Saj iskst pravi, da so EV-ji tihi. Od kje sedaj ta hrup?

BTW na cesti, ko greš s kolesom, ne ločiš tesle od ice vozil. Vse je enako glasno. Gume, pa to. Motorjev itak pravilnoma ne slišiš, če so stok.

Smesno kako omejujejo to opremo. V AT imas pri ID.7 lahko akustiscna stekla spredaj in zadaj. Ga pa res ne dobis za tak denar.

Zgodovina sprememb…

UkrFTW!! je izjavil:

Saj iskst pravi, da so EV-ji tihi. Od kje sedaj ta hrup?

BTW na cesti, ko greš s kolesom, ne ločiš tesle od ice vozil. Vse je enako glasno. Gume, pa to. Motorjev itak pravilnoma ne slišiš, če so stok.

Ti se delaš neumnega ali samo slabo bereš?

endelin je izjavil:

Genz: Samo to je potem kar hardpass, če je 5 metrska limo/karavan ID7 tako glasen na AC, ker nima aktustičnih stekel. Bi pričakoval, da je elroq glasnejši avto.

Zgleda moraš potem vzet audi a6 da ma vse :D

Na Bjornovem testu je ID7 npr. tišji od Audi A6 Avant e-tron.

Audi:
80kmh 61,9
100kmh 64,7
120kmh 66,6
Average 64,81

ID7
80kmh 61,4
100kmh 63,6
120kmh 65,5
Average 63,81

S tem, da je bil Audi na letnih gumah, ID7 pa na zimskih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

UkrFTW!! ::

Priznam, ponavadi se delaš ti neumnega.
Pisal si, da so tihi. Kar jaz slišim, so enako tihi, torej nič posebnega in odstopajočega.

Dokler poslušaš ugasnjene avtomobile na parkingu je logično, da so vsi enako tihi. Poskusi se enkrat zapeljat s kakšnim.
««
7 / 7
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nasvet za novi avto? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Na cesti
64797922 (37507) FiReFTW
»

Izbira pogonsekga agretata v letu 2022 (strani: 1 2 3 )

11118082 (14055) Ghost7
»

išče se nov "družinski" avto (strani: 1 2 3 )

12329120 (25655) WizzardOfOZ
»

Stari model/novi model avta (strani: 1 2 )

9212275 (9984) matobeli
»

Novi Superb in alternative (strani: 1 2 3 )

14443848 (39630) Mufasa

Več podobnih tem