Forum » Navijanje » Življenjska doba procesorja...
Življenjska doba procesorja...
Grey ::
Za koliko se skrajša življenjska doba procesorja če ga navijem in poskrbim da bojo temperature še vedno v normalnih okoliščinah...t.j. 48C full obremenitev?
asPeteR ::
Naj te ne skrbi za zivljenjsko dobo procesorja.
Veliko, veliko preden se mu bo izdelka bo zamenjal najmanj dva lastnika!
Veliko, veliko preden se mu bo izdelka bo zamenjal najmanj dva lastnika!
http://blog.stegnar.com
Caligula ::
Procesor bo zdrzal veliko vec, kot bo tebi koristen. Bos ti se fajn hitrejse nabavil, ko bo ta se vedno kje v omarici gnil
Bx ::
sam za primerjavo:
jaz imam Celeron 2 633 @ 950 MHz na 1,8V (def 1,65)
temperature mam pa od 30 pa do 70 stopinj
in tako mi brez problemov dela že 4 leta čist v redu razen, da je že mal prepočasen
jaz imam Celeron 2 633 @ 950 MHz na 1,8V (def 1,65)
temperature mam pa od 30 pa do 70 stopinj
in tako mi brez problemov dela že 4 leta čist v redu razen, da je že mal prepočasen
Bx
podtalje ::
asPeter: iz 20 na 15 let ni bilo mišljeno kot dejstvo amak sem hotel povedati, da imajo
procesorji zelo dolgo življensko dobo (še vse 286, 386-tke normalno delujejo), ki naj bi se
pri navijanju zmanjšala, če ga poganjaš pri visokih temperaturah in višjih voltažah.
Vendar pa, če upoštevamo, da se procesorji menjajo na cca. 2-3 leta, mislim, da ni treba nič skrbeti.
Če pa koga zanima kaj več, pa naj si v google napiše electromigration.
procesorji zelo dolgo življensko dobo (še vse 286, 386-tke normalno delujejo), ki naj bi se
pri navijanju zmanjšala, če ga poganjaš pri visokih temperaturah in višjih voltažah.
Vendar pa, če upoštevamo, da se procesorji menjajo na cca. 2-3 leta, mislim, da ni treba nič skrbeti.
Če pa koga zanima kaj več, pa naj si v google napiše electromigration.
Caligula ::
Navijaj! Athlon do 70C recimo sele zacenja pravo barvo dobivat
Skratka prej se ti bo postaral RAM,.. kot procesor.
kakor jaz vem RAM zacne po par letih mocno popuscat. Kdo kaj ve kako je z RAMom na dolgi rok?
Skratka prej se ti bo postaral RAM,.. kot procesor.
kakor jaz vem RAM zacne po par letih mocno popuscat. Kdo kaj ve kako je z RAMom na dolgi rok?
->kakor jaz vem RAM zacne po par letih mocno popuscat. Kdo kaj ve kako je z RAMom na dolgi rok?
Tako, kot s procesorjem in podobnimi stvarmi. Torej, ram ni problem, ker se niti ne pregreva oz. je le topel. Tako, da rami imajo zelo dolgo zivljensko dobo. Najbolj kriticna komponenta je procesor, saj je ta izpostavljen najvecjim "sokom". Pa se ta, kot smo ugotovili, "zdrzi" zelo zelo dolgo. Drugace so pa maticne plosce najbolj tezavne na dolgi rok. Saj te vsebujejo najvec elektronskih elementov in je vecja moznost, da se kaksen pokvari oz. izrabi ...
Tako, kot s procesorjem in podobnimi stvarmi. Torej, ram ni problem, ker se niti ne pregreva oz. je le topel. Tako, da rami imajo zelo dolgo zivljensko dobo. Najbolj kriticna komponenta je procesor, saj je ta izpostavljen najvecjim "sokom". Pa se ta, kot smo ugotovili, "zdrzi" zelo zelo dolgo. Drugace so pa maticne plosce najbolj tezavne na dolgi rok. Saj te vsebujejo najvec elektronskih elementov in je vecja moznost, da se kaksen pokvari oz. izrabi ...
rfmw ::
@asPeteR
"pregreva oz. je le topel" kako si ti to ugotovil?
moji rami se zelooo segrejejo, če delajo na višji voltaži in frekvenci zaradi navijanja. In verjamem, da ne samo moji, kajti znane firme dajo hladilnik gor na rame z razlogom. Po moje ni priporočljivo furat rame brez hladilnikov na višjih voltažah in frekvencah, kot so default.
"pregreva oz. je le topel" kako si ti to ugotovil?
moji rami se zelooo segrejejo, če delajo na višji voltaži in frekvenci zaradi navijanja. In verjamem, da ne samo moji, kajti znane firme dajo hladilnik gor na rame z razlogom. Po moje ni priporočljivo furat rame brez hladilnikov na višjih voltažah in frekvencah, kot so default.
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
Tic ::
Jaz mam na 2.9V pa je hladen.
Tisti "ram sinki" so pa bolj za fancy look kot kaj drugega. Naj bi imeli še nekakšno nalogo proti električnim motnjam.
Tisti "ram sinki" so pa bolj za fancy look kot kaj drugega. Naj bi imeli še nekakšno nalogo proti električnim motnjam.
persona civitas ;>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tic ()
NevarHere ::
eh.. jaz mam proca(p4 2.0ghz navit na 2.5ghz ) na 48°C ko ni nic obremenjen (56°C full obremenitev)
original zračni mlinček, pa me sploh nea skrbi
original zračni mlinček, pa me sploh nea skrbi
->"pregreva oz. je le topel" kako si ti to ugotovil?
Ne vem ... Kako si pa ti ugotovil, da so tvoji vroci? Skratka, na otip sem ugotovil, da so mlacni. (kot vecina drugih! Ce mas res vroce rame, si ti izjema ne jaz!) Priporocam pa ti, da si nastimas kaksen ventilator, ki bo pihal na matično ploščo za hlajenje komponent(rame, NB, SB ...).
Ne vem ... Kako si pa ti ugotovil, da so tvoji vroci? Skratka, na otip sem ugotovil, da so mlacni. (kot vecina drugih! Ce mas res vroce rame, si ti izjema ne jaz!) Priporocam pa ti, da si nastimas kaksen ventilator, ki bo pihal na matično ploščo za hlajenje komponent(rame, NB, SB ...).
rfmw ::
ja, sem zaje*al hotel sem reči, da ne posplošuj, da so rami večinoma hladni, saj ima možak lahko ravno take, kot jih imam sam.
me pa zanima, če se corsairi ali drugi s hladilniki kaj segrevajo oz. če je hladilnik na otip kaj topel? seveda ne pri default nastavitvah
me pa zanima, če se corsairi ali drugi s hladilniki kaj segrevajo oz. če je hladilnik na otip kaj topel? seveda ne pri default nastavitvah
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rfmw ()
No, naj povem. Ti "hladilniki" na ramih NISO hladilniki. To je zascita proti elektrostatiki (ko ga primemo) in da fansij zgleda.
Rami so naceloma hladini (se popravljam, ko sem rekel, da so moji topli, prej hladni oz. na sobni temperaturi).
Skratka tole govoricenje o vrocih in ne vrocih ramih se pocasi oddaljuje od prvotne teme.
Nadaljujmo prvotno temo.
Rami so naceloma hladini (se popravljam, ko sem rekel, da so moji topli, prej hladni oz. na sobni temperaturi).
Skratka tole govoricenje o vrocih in ne vrocih ramih se pocasi oddaljuje od prvotne teme.
Nadaljujmo prvotno temo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dell vs Asus vs ???Oddelek: Kaj kupiti | 2872 (2578) | Mesar |
» | Optimalna postavitev ventilatorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4845 (2498) | svetetko |
» | Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5487 (4535) | lordgreg |
» | Navijanje E6400 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6004 (4821) | >>><<< |
» | Navijanje Athlona XP 2500+ BartonOddelek: Navijanje | 3464 (2370) | boštjan |