Forum » Pomoč in nasveti » Neostre fotografije z Huawei P 30 Pro
Neostre fotografije z Huawei P 30 Pro

digitalcek ::
Kamera na Huawei P30 Pro posname pri povečavi 1x ali več neostro fotografijo, če pa povečavo zmanjšam na 0,9x ali manj, pa je slika ostra.
Neostrina pri močnejšem zoomu se je pojavila nenadoma in se ne da odpraviti.
Če je imel še kdo podobne težave, prosim če napiše, kako je rešil problem.
Na spletu sem našel le še enega nesrečnika z enakim problemom, ki pa mu ni nihče nič svetoval...
Mogoče je treba iti na tovarniške nastavitve, ali pa kar na servis?
Neostrina pri močnejšem zoomu se je pojavila nenadoma in se ne da odpraviti.
Če je imel še kdo podobne težave, prosim če napiše, kako je rešil problem.
Na spletu sem našel le še enega nesrečnika z enakim problemom, ki pa mu ni nihče nič svetoval...
Mogoče je treba iti na tovarniške nastavitve, ali pa kar na servis?

GupeM ::
Si mogoče dodal/menjal ovitek telefona? Je kolegica pred leti poslala telefon na servis, ker je delal zamegljene slike. Nazaj je dobila odgovor da so slike povsem OK. Proba sama doma, slike normalne. Namesti ovitek, slike spet zamegljene oz takšne, kot da bi se svetloba odbijala od stekelca na fotoaparatu.
Tako je ugotovila, da je problem v ovitku, ker je nekako čudno odbijal svetlobo naravnost v kamero.
Tako je ugotovila, da je problem v ovitku, ker je nekako čudno odbijal svetlobo naravnost v kamero.

mirator ::
Podobno se meni dogaja pri moto8. Če zumiram, da dobim kader v objektiv, je potem slika oz. napisi v njej nečitljivi.
Res pa je, da nisem bil ravno pozoren, pod kakšnimi pogoji se to zgodi, ker sem pa vseeno kar veliko napisnih tablic poslikal, pa je vse čitljivo.
Res pa je, da nisem bil ravno pozoren, pod kakšnimi pogoji se to zgodi, ker sem pa vseeno kar veliko napisnih tablic poslikal, pa je vse čitljivo.

freesty ::
digitalcek je izjavil:
Mat11, vse leče so čiste.
GrupeM, vse od nakupa uporabljam isti ovitek.
Hvala vsem.
Fajn bi bilo, ce bi napisal od kdaj se ti to dogaja, kaj se je takrat zgodilo s telefonom? Software update, padel po tleh..?
Definitivno je na 0.9x drug senzor in druga leca kot na 1x. Tako, da imas verjetno tezavo hardwareske narave. Probaj se s tretjo kamero, ce imas slucajno 3? Sumim, da bo tudi ok.
Menjava kamera modula je zelo enostavna, ko enkrat prides mimo zadnjega steklenega pokrova :)
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

z3ro ::
Enako težavo je imela moja na prejšnjem telefonu, mislim da Xiaomi. Glavna kamera je bila blurry, ostale so delovale bp. Tu in tam je tudi glavna delovala, če si s prstom malenkost frcno v kamero ampak pozneje tudi to ni več pomagalo. Valda ni nesla na servis, čeprav sem ji rekel vsaj 30x naj nese preden poteče garancija :D Je potem kupila drugega.

digitalcek ::
digitalcek je izjavil:
Mat11, vse leče so čiste.
GrupeM, vse od nakupa uporabljam isti ovitek.
Hvala vsem.
Fajn bi bilo, ce bi napisal od kdaj se ti to dogaja, kaj se je takrat zgodilo s telefonom? Software update, padel po tleh..?
Definitivno je na 0.9x drug senzor in druga leca kot na 1x. Tako, da imas verjetno tezavo hardwareske narave. Probaj se s tretjo kamero, ce imas slucajno 3? Sumim, da bo tudi ok.
Menjava kamera modula je zelo enostavna, ko enkrat prides mimo zadnjega steklenega pokrova :)
Po tleh ni padel, software upadatea ne obvladam...
In ja, v širokem kotu snema druga kamera, kot v zoomu,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kontaktne leče (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Loža | 313791 (14000) | CleanPower |
» | Kateri dron (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 31425 (9060) | Nikonja |
» | Leče za očala z dioptrijoOddelek: Loža | 1466 (1235) | T-Back |
» | Korekcijska zaščitna očalaOddelek: Loža | 14512 (13845) | ulemek |
» | KJe bi dobil kakovostno namizno lečo z vdelano svetilko ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5097 (4592) | Brane2 |