Forum » Problemi človeštva » Posledice sankcij proti Izraelu!
Posledice sankcij proti Izraelu!

saravak ::
Ali kdo ve kaj se bo zgodilo v IT sektorju ko bo država dala Izrael na črno listo? Malo poglejte ta seznam in pomislite kaj vse bodo morali zamenjati ;-)
https://disfold.com/israel/sector/techn...

Scaramouche3 ::
Pametni so, tako kot so se stoletja skrivali za priimki ki niso njihovi, to delajo pri firmah, ne dajejo gor židovska imena...

skumpl ::
Meni je pač vseeno, ali bodo posledice ali ne. Briga me. Sem pa zadovoljen, da smo uvedli sankcije proti Izraelu.

Jure14 ::
Kar naj Izraelci vse SolarEdge izklopijo ali še bolje brickajo, če si upajo!!
Bojo potem videli golobji srd!
Bojo potem videli golobji srd!

mtosev ::
Jaz sem strinjam glede sankcij proti Izraelu. Enako sem proti gnilem hamasu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Blinder ::
V Italji neki proticepilci promovirajo, da bi se bojkotiralo Izraelske izdekle v medicini
Italjani zarukani

99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

kriptobog ::

CiClon ::

dronyx ::
Pritisk na Izrael se srdito stopnjuje. Sedaj so uvedli še blokado uvoza izdelkov iz Izraelskih naselbin na Zahodnem bregu. Menda smo lansko leto uvozili od tam za 2.000 € blaga. Če tole ne zlomi Izraela...

#ADIJO PAMET

#ADIJO PAMET

lynxslo5 ::
Ali kdo ve kaj se bo zgodilo v IT sektorju ko bo država dala Izrael na črno listo? Malo poglejte ta seznam in pomislite kaj vse bodo morali zamenjati ;-)
Mislim, da je še dolgo do tega, da bi Golobova vlada imela jaca, da bi Izrael res dala na črno listo. To kar so naredili danes je smešnica. Prepovedali so uvoz produktov iz izraelskih zasedenih ozemelj in od tam smo baje uvozili za 2.000 evrov na leto. To kar so danes naredili je zgolj ugajanje Metelkovcem, ki so se danes zbrali na Trgu Republike.
Res pa je, da so Židi izjemno maščevalni, imajo močan lobij v ZDA in tega nam ne bodo zlahka odpustili. Lahko se nam recimo maščujejo preko Amerike. Amerika bi lahko uvedla vize za državljane Slovenije, zlahka bi lahko udarili tudi po našem finančnem sistemu in bankah. Lahko nam prepovedo zadolževanje pri ameriških finančnih inštitucijah. Skratka Američani kot zavezniki Izraela nas lahko v enem dnevu močno udarijo in spravijo na kolena. Slovenski levičarji imajo Palestince raje kot sami sebe.
Jaz sem nevtralen glede Izraela in Palestincev, ker obe strani igrata zelo umazano. Hrvati spet kažejo, da je njihova diplomacija svetlobna leta pred našo. Oni se ne bodo šli streljati v lastno koleno zaradi nekih Palestincev.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lynxslo5 ()

Popravljeno
harmonkar9 je izjavil:
Izrael se je imel pravico branit, zdaj so vrnili 100x in ni več enakovredno..

Muslimanski priseljenci ali razsvetljenci kalibra kot so proticepilci. ALi pa naravno antisemiti, kot je od vedno bilo popularno bit

endelin ::
Je hamas že spustil talce?
ubogi hamasovi ujetniki to krdelo na oblasti sploh ne zanimajo?
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
eni in isti majo res čas vedno ko je treba it kvazi protestirat. Delomrzneži z velikom D. Samo da se nekaj dogaja. Sedaj se pa usut z alkotom in nakokirat na metelkovo. Prej pa še v mcdonalds ;)

https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

harmonkar9 je izjavil:
Izrael se ima pravico branit
Nima pa pravice ubiti 61000 ljudi. Da čistijo hamasovce pa podpiram. Teroristi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

endelin ::
61000 ljudi je ocena ministra iz vrst Hamasa.. od tega jih je lepe procente pobil hamas sam

Res pa je, da so Židi izjemno maščevalni, imajo močan lobij v ZDA in tega nam ne bodo zlahka odpustili. Lahko se nam recimo maščujejo preko Amerike. Amerika bi lahko uvedla vize za državljane Slovenije, zlahka bi lahko udarili tudi po našem finančnem sistemu in bankah. Lahko nam prepovedo zadolževanje pri ameriških finančnih inštitucijah. Skratka Američani kot zavezniki Izraela nas lahko v enem dnevu močno udarijo in spravijo na kolena. Slovenski levičarji imajo Palestince raje kot sami sebe.
Ne bodo se maščevali tako direktno, bodo pa zanesljivo se. Tile naši na vladi sicer mislijo, da se za notranjepolitične potrebe lahko nekaznovano zajebavaš z velikimi igralci, samo ti si zapomnijo. Ste se kdaj vprašali, kdo iz tujine sploh še nas obišče? Najvišji obisk v zadnjem času je bila menda Marta Kos (0014000-05448).

Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

PacificBlue ::
Tako na pamet hrvaški, uzbekistanski, portugalski in slovaški predsednik, ki jih je sprejel Golob v zadnjih 5-6 mesecih. Aja pa tudi Marto Kos.
I’m out.
:3

Chatgpt:
V zadnjih šestih mesecih (od začetka avgusta 2025 nazaj do začetka februarja 2025) sta Sloveniji uradna državna obiska opravila dva predsednika držav:
1. Predsednik Alžirske republike - Abdelmadjid Tebboune
2. Predsednik Uzbekistana - Šavkat Mirzijojev
In Marta Kos kot bonus. Ampak ona še ni predsednica države, enkrat pa verjetno bo.
Menda se v levih hipsterskih krogih spet poraja ideja, da bi se obudilo gibanje neuvrščenih, kjer bi Slovenija odigrala odločilno vlog. Mogoče so ti obiski povezani s tem.
V zadnjih šestih mesecih (od začetka avgusta 2025 nazaj do začetka februarja 2025) sta Sloveniji uradna državna obiska opravila dva predsednika držav:
In Marta Kos kot bonus. Ampak ona še ni predsednica države, enkrat pa verjetno bo.
Menda se v levih hipsterskih krogih spet poraja ideja, da bi se obudilo gibanje neuvrščenih, kjer bi Slovenija odigrala odločilno vlog. Mogoče so ti obiski povezani s tem.

Zgodovina sprememb…

harmonkar9 ::
harmonkar9 je izjavil:
Teh 61000 je bilo hamasovcev, pa več stotisoč jih je še ostalo. Poglejte si, kako razvito vojaško infrastrukturo so imeli hamasovci, ZDA se skrijejo, pod vsakim blokom bunker in hamas komandni center, na srečo Izrael precizno cilja teroriste:

Ko se je zgodil Hamasov napad na Izrael oktobra 2023 in so slavili na ulicah Gaze sem se čudil, ali ti ljudje res ne razumejo, kaj jih čaka. In očitno res niso razumeli. Ja, danes Gaza izgleda uničeno, mrtvih je veliko civilistov in Izrael bo dokončal začeto. Zaustaviti ga ne more nihče. Gaza bo na koncu ena sama ruševina. Vse skupaj je pa začel teroristični napad Hamasa na Izrael. Ali se bo nekoč to štelo kot uspeh, pa ne vem. Mogoče. Nekaj so s tem le dosegli. Cena za civilno prebivalstvo pa visoka.
Zgodovina sprememb…

JH84 ::
RTV je pa začel pisariti za Hamas, da je palestinsko gibanje. Teroristično po novem kar izpuščajo. Hamas je torej palestinsko gibanje, dobrodelno, verjetno.

aerie ::
Ko se je zgodil Hamasov napad na Izrael oktobra 2023 in so slavili na ulicah Gaze sem se čudil, ali ti ljudje res ne razumejo, kaj jih čaka. In očitno res niso razumeli. Ja, danes Gaza izgleda uničeno, mrtvih je veliko civilistov in Izrael bo dokončal začeto. Zaustaviti ga ne more nihče. Gaza bo na koncu ena sama ruševina. Vse skupaj je pa začel teroristični napad Hamasa na Izrael. Ali se bo nekoč to štelo kot uspeh, pa ne vem. Mogoče. Nekaj so s tem le dosegli. Cena za civilno prebivalstvo pa visoka.
Butasto razmišljanje starega prdca s spominom zlate ribice.
RTV je pa začel pisariti za Hamas, da je palestinsko gibanje. Teroristično po novem kar izpuščajo. Hamas je torej palestinsko gibanje, dobrodelno, verjetno.
Na RTV SLO 2 si ga lahko med tem maneš na bojevite Izraelke.

tikitoki ::
Ne, zacelo se je s Sionisticnimi teroristi z nacrtom ukrasti tujo zemljo.

Ko se je zgodil Hamasov napad na Izrael oktobra 2023 in so slavili na ulicah Gaze sem se čudil, ali ti ljudje res ne razumejo, kaj jih čaka.
To je res, razlika kot noč in dan, jaz še nisem videl Izraelca, da bi slavil pobijanje Palestincev, prav tako niso vsi Izraelci vojaki, tako kot so vsi Palestinci v Hamas, razen pač tiste 2 ali 3 leta, kolikor morajo obvezno bit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

svecka ::
Prihaja srd Trumpa...nabitje carin Sloveniji zaradi izdaje Izraela. Bravo Golob, bravo. Inflacija v nebo, bomo mel spet Yugoslavijo in turbo inflacijo.

paradajzos ::
Chatgpt:
Menda se v levih hipsterskih krogih spet poraja ideja, da bi se obudilo gibanje neuvrščenih, kjer bi Slovenija odigrala odločilno vlog. Mogoče so ti obiski povezani s tem.![]()
Tito je pa le bil 50% Slovenec, a veš? Tko bi zdej mi lahko naredili 50% neuvrščene in bi pri nas imeli sedež hamas, hezbolah, alkajda in bi se potem pri nas lahko zavzemali za world peace

cvalsr ::
Vse skupaj je pa začel teroristični napad Hamasa na Izrael.
Ne.
Vse skupaj se je začelo, ko so cigani Angleži s svojo kolonialno kamarilo držav po drugi svetovni "ubogim" Židom podarili ozemlje za ustanovitev države. Zlati dobri angelčki, kajneda! Ampak... podarili jim niso svojega, temveč tuje, palestinsko ozemlje! Popolnoma normalno, da so vsi Arabci tam okoli popenili in Izrael napadli. (Pravzaprav bi morali napasti Ciganijo - khm, Anglijo.) Židje so se uspešno ubranili in s tem 'legalizirali' svojo državo (Ja, v vsej zgodovini so države nastale in obstale samo z vojaško silo!) . Potem pa so iz žrtev postali najhujši nacisti tretjega tisočletja in prigrabljali ozemlja vse naokoli... Čedalje bolj mi je žal, da Dolfe onega holo... ni popolnoma dokončal! (Tako, kot so dokaj dobro iztrebljene črne koze, pa tuberkuloza in podobne grožnje človeštvu.)
(Pomisli, kakšen dobrotnik sem, siromaku podarim avto... ampak seveda ne svojega, tvoj avto mu dam!)
In tega Angleški cigani niso naredili prvič: V prvi svetovni vojni so podarili ozemlje Lahom, da so ti izdali svoje zaveznike in zamenjali stran. Seveda ne svojega - slovensko in hrvaško / avstroogrsko ozemlje so jim dali !!
Ja, zgodovina je zanimiva. Kar so nas učili v šoli, je za en drek!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cvalsr ()

Saj že danes Hamas lahko vse ustavi, če vrne talce in mogoče če se preda. Ampak njim je vseeno za prebivalce Gaze, njim je glavno, da mečejo polena pod noge Izraelu.
Saj nekje 2005 se je Izrael umaknil iz nekega območja in ga prepustil gazawijem, tam so bile tudi neke pomembne infrastruture za elektriko ali vodo, nekaj takega. Pa kaj so gawaziji naredili? Prvo so šli razbit te infrastrukture. Njihovo sovrašstvo do Izraela je bilo močnejše od razuma.
Tam v Gazi rušijo tudi zaradi tega, ker so povsod v blokih booby traps.

Izrael je zravnal Gazo in večino hamasovcev je uspešno ubil. Tole nadaljnje obleganje Gaze več ne služi ničemur. Potrebno jo je obsoditi.

KG-348 ::

bbbbbb2024 ::
Vse skupaj je pa začel teroristični napad Hamasa na Izrael.
Ne.
Vse skupaj se je začelo, ko so cigani Angleži s svojo kolonialno kamarilo držav po drugi svetovni "ubogim" Židom podarili ozemlje za ustanovitev države. Zlati dobri angelčki, kajneda! Ampak... podarili jim niso svojega, temveč tuje, palestinsko ozemlje!
Ja, zgodovina je zanimiva. Kar so nas učili v šoli, je za en drek!
Če že razpravljaš o tem, se pozanimaj natančno. Zemljo so židje v Palestini *kupovali*. Preveri malo, kako se je začel Zionizem (=vrnitev v Zion). Arabci so jim pa zemljo prodali. Tako so začeli.
Saj ne, da bi bili židje kakšni angeli. Nasprotno. Vendar njim ni podaril nihče ničesar. Ali so jo kupili (to kar je danes kore Izrael), nazadnje pa so Palestincem zemljo pokradli. Saj ne kradejo zemlje samo Palestincem. Ukradli so jo tudi Sircem.
V njihovi vmesni zgodovini, preden so bili priznani kot država, so se priseljevali v Palestino, brez da bi koga vprašali. Pri prvih ladjah Angleži niso rekli nič. Ko so pa horde Izraelcev prihajale, pa ladjam niso dovolili (več) priveza. Židje so takrat šli nazaj na morje in kapljali z navadnimi čolni na obalo, kot mravlje. Bili pa so v zelo ubogem stanju, kar nekaj jih je pomrlo.
Tudi se pozanimaj, zakaj so židje to storili. Predvsem v Evropi (Španija, Francija, Rusija sploh, Poljska) so jih imeli kot državljane tretjega razreda, marsikje so živeli v getih, ker jim recimo na Poljskem in Rusiji sploh niso dovolili živeti v določenih delih mesta.
Zionizem kot gibanje je nastal, ker je bilo židom dovolj te represije. Palestina je bila za njih obljubljena dežela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()

Magic1 ::
Palestinci so pa avtohtoni prebivalci tam od amebe dalje?. Od kje se šteje, da je nekdo od tam? Če turkov ne bi nagnali Avstrijci, bi bili vsi ninđe. Pa mi smo bili sužnji Avstrijcev...
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Palestinci so pa avtohtoni prebivalci tam od amebe dalje?. Od kje se šteje, da je nekdo od tam? Če turkov ne bi nagnali Avstrijci, bi bili vsi ninđe.
Sigurno je arheologija pomembna, drugače imaš pravico posnemati osvajalce, osvojiš, držiš par sto let in ni enega avtohtonega,ki bi lahko kaj vzel nazaj...

MojsterX ::
Scaramouche3 je izjavil:
Palestinci so pa avtohtoni prebivalci tam od amebe dalje?. Od kje se šteje, da je nekdo od tam? Če turkov ne bi nagnali Avstrijci, bi bili vsi ninđe.
Sigurno je arheologija pomembna, drugače imaš pravico posnemati osvajalce, osvojiš, držiš par sto let in ni enega avtohtonega,ki bi lahko kaj vzel nazaj...
Havaji so bili tudi ukradeni s strani ZDA. S pištolo na glavi bo še vsak podpisal dokument o predaji zemlje. Kdaj bo Slovenija uvedla sankcije proti ZDA, če se že gremo te zadeve?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MojsterX ()

Poldi112 ::
Jaz sem strinjam glede sankcij proti Izraelu. Enako sem proti gnilem hamasu.
To je, kot bi tekom ww2 pri nas rekel: Jaz se strinjam glede boja proti nacijem. Enako sem proti gnilim partizanom.
harmonkar9 je izjavil:
Izrael ni tisti, ki se brani. Palestinci so. Branijo pred etničnim čiščenjem s strani židovske teokracije, ki izvaja genocid na vojaško okupiranih ozemljih.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()

Keri mongoloidi se sekirate zaradi posledic sankcij na teroristicno drzavo, ki izvaja genocid? Zahod si je unicil vso kredibilnost s podporo tako zavrznim dejanjem, kot jih izvaja Izrael.

Poldi112 ::
harmonkar9 je izjavil:
Se ti zdi prav tudi, da so naciji pri nas "čistili" partizane, za katere so trdili, da so teroristi, ker so se branili pred okupacijo?
Keri mongoloidi se sekirate zaradi posledic sankcij na teroristicno drzavo, ki izvaja genocid? Zahod si je unicil vso kredibilnost s podporo tako zavrznim dejanjem, kot jih izvaja Izrael.
Zahod kredibilnosti nikoli ni imel. Najbolj moralizirajo angleži in američani, ki so izvedli genocid nad par kontinenti...
Je pa res, da je propaganda v časih interneta manj efektivna.
Where all think alike, no one thinks very much.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()

Scaramouche3 je izjavil:
Havaji so bili tudi ukradeni s strani ZDA.
Če ne bi ZDA ukradle, bi nekdo drug ukradel. Yakub lepo razloži za vse, ki ne razumejo.

bm1973 ::
Začelo se je s Chruchilom, ki je sploh dal Židom zemljo...
Takrat so Izraelci pobili cirka tretjino Palestincev...

Sc0ut ::
Hamas ne preda ujetnikov, prebivalcem gaze krade humanitarno pomoč, prebivalce gaze ima za živi ščit, a potem pa je kriv Izrael. Kanada je lepo rekla, prizna palestino, ko se hamas preda. Nasa fajonka tega ni zmozna.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Chatgpt:
Menda se v levih hipsterskih krogih spet poraja ideja, da bi se obudilo gibanje neuvrščenih, kjer bi Slovenija odigrala odločilno vlog. Mogoče so ti obiski povezani s tem.![]()
ChatGPT ni relevanten vir informacij:
https://www.gov.si/novice/2025-06-19-pr...
https://www.gov.si/novice/2025-03-18-pr...
https://www.gov.si/novice/2025-05-22-pr...
I’m out.

Da, izvirni greh je bilo pranje evropskega občutka krivde s poudarjanjem tujega ozemlja
Hamas ne preda ujetnikov, prebivalcem gaze krade humanitarno pomoč, prebivalce gaze ima za živi ščit, a potem pa je kriv Izrael. Kanada je lepo rekla, prizna palestino, ko se hamas preda. Nasa fajonka tega ni zmozna.
Kanadčani so pač moralno bankrotirani. Ve se kdo izvaja genocid, in to ni hamas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()

subscriber ::
Tale dokumentarec bolj natančno obrazloži, kaj se je dogajalo po tem:
backup: https://rumble.com/v2md7oy-the-zionist-...

PacificBlue je izjavil:
Chatgpt:
Jaz sem ga vprašal za obiske pri predsedniku države. To na slikah ni predsednik države ampak vlade. ChatGPT razume vprašanje.
Zgodovina sprememb…

Izrael bo v nadaljevanju Gazo dokončno uničil in ne bo dopustil ponovne obnove, kljub pogumnim slovenskim sankcijam. Preostali palestinci bodo obsojeni na životarjenje ali beg drugam. Samo kam? Egipt jih noče, ostane potem samo še morje. Na drugi strani pa Evropa. In na Bližnjem vzhodu dobro vedo, da kamor pridejo palestinci, najprej postavijo svoj "terorist shop". Jaz sem prepričan, da bodo pri nas toplo sprejeti, če smo že toliko storili za njih. Palestince na Bližnjem vzhodu potrebujejo nekateri tam (Iran, Katar) samo zato, da se upirajo Izraelu, ker ga želijo uničiti. Sicer jih pa ne mara praktično nihče, da bi jih sprejeli na svojem ozemlju. Jordanija jih je veliko, pa so z njimi imeli tudi velike težave. Eden izmed velikih problemov palestincev je, da njim že vrsto let vladajo teroristične organizacije, ki terorizma učijo otroke od malega. In v takem okolju sovraštva do Izraela rastejo nove generacije. Gaza je gotova in za to je dobil Izrael sigurno zeleno luč od ZDA. Zato pa je Trump sanjal, da bi bil tam turistični resort.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: tikitoki ()

PacificBlue je izjavil:
Chatgpt:
Jaz sem ga vprašal za obiske pri predsedniku države. To na slikah ni predsednik države ampak vlade. ChatGPT razume vprašanje.
Daleč od tega.
Musarjeva je gostila tudi italijanskega predsednika Matarello https://x.com/nmusar/status/18882140048...
in hrvaškega predsednika Milanovica.
https://www.rtvslo.si/enostavno/sloveni...
I’m out.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Vojna v IzraeluOddelek: Problemi človeštva | 3644 (3216) | WizzardOfOZ |
» | Izrael uspešno ubranil svoj narod pred terorističnim konvojem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 51303 (46386) | Gregor P |