Forum » Pomoč in nasveti » Neuspešna prva prijava v spletno banko
Neuspešna prva prijava v spletno banko

Slipi ::
Pozdravljeni
Že nekaj časa me muči prijava v spletno banko. Zadeva je delovala lep čas brez problema, zdaj pa že lep čas ni več tako. Namreč ko se logiram (vpišem/prijavim) v banko preko spleta (prenosnika), se moram logirati 2x, da potem lahko koristim bančne usluge. Vedno ko se logiram prvič me po vstopu v banko in prikazu delovnega okolja odlogira in vrže na ponovno logiranje. Ko se logiram drugič, vedno lahko opravljam posle preko spleta. Sem se že obrnil na banko, kjer so nekaj urejali in dejali da bi po njihovem posegu moralo delovati normalno logiranje, vendar je stanje enako. Bančne usluge lahko nemoteno uporabljam, ko se logiram v drugo. Uporabljam WIN11 z vsemi nadgradnjami in je uradno instaliran, predhodno pa mi je delovalo logiranje vedno s prvo prijavo. Zdaj ne vem ali je kriva kakšna nadgradnja WIN11 ali je vmes kaj drugega. Uporabljam 2 notesnika in je pri obeh enako. Uporabljam pa Wi-Fi povezavo. Nikakor ne vem kje bi lahko iskal napako, ker tudi v banki trdijo, da bi morala delovati le eno logiranje.
Če je kdo že imel podobne težave, mi naj prosim svetuje kako bi lahko odpravil napako. Enako se mi dogaja tako na brskalniku Edge, kot na brskalniku Crome.
Hvala lepa za nasvet. Ja, uporabljam antivirusni program kupljeni Bitdefender v katerem imam vpisan spletno povezavo za varno povezavo in Malwarebytes free izvedbo. V Edge, ki ga največ uporabljam, pa imam tudi vpisano spletno povezavo do banke, kot varno povezavo.
MarkoJ
Že nekaj časa me muči prijava v spletno banko. Zadeva je delovala lep čas brez problema, zdaj pa že lep čas ni več tako. Namreč ko se logiram (vpišem/prijavim) v banko preko spleta (prenosnika), se moram logirati 2x, da potem lahko koristim bančne usluge. Vedno ko se logiram prvič me po vstopu v banko in prikazu delovnega okolja odlogira in vrže na ponovno logiranje. Ko se logiram drugič, vedno lahko opravljam posle preko spleta. Sem se že obrnil na banko, kjer so nekaj urejali in dejali da bi po njihovem posegu moralo delovati normalno logiranje, vendar je stanje enako. Bančne usluge lahko nemoteno uporabljam, ko se logiram v drugo. Uporabljam WIN11 z vsemi nadgradnjami in je uradno instaliran, predhodno pa mi je delovalo logiranje vedno s prvo prijavo. Zdaj ne vem ali je kriva kakšna nadgradnja WIN11 ali je vmes kaj drugega. Uporabljam 2 notesnika in je pri obeh enako. Uporabljam pa Wi-Fi povezavo. Nikakor ne vem kje bi lahko iskal napako, ker tudi v banki trdijo, da bi morala delovati le eno logiranje.
Če je kdo že imel podobne težave, mi naj prosim svetuje kako bi lahko odpravil napako. Enako se mi dogaja tako na brskalniku Edge, kot na brskalniku Crome.
Hvala lepa za nasvet. Ja, uporabljam antivirusni program kupljeni Bitdefender v katerem imam vpisan spletno povezavo za varno povezavo in Malwarebytes free izvedbo. V Edge, ki ga največ uporabljam, pa imam tudi vpisano spletno povezavo do banke, kot varno povezavo.
MarkoJ

Han ::
Si v brskalniku izbrisal celotno zgodovino brskanja, shranjena gesla in vse piškotke?
Se to dogaja tudi v Firefoxu?
Kateri modem / router? Je firmware posodobljen?
Se to dogaja tudi v Firefoxu?
Kateri modem / router? Je firmware posodobljen?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

predi ::
Poskusi začasno izklopit aktivno zaščito Bitdefenderja med prijavo oz. vse kar je povezano z antivirusno zaščito.

tomlin ::
Testiraj v inkognito načinu brskalnika
izklopi Bitdefender
izklopi Bitdefender
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tomlin ()

Scorpy84 ::
Je slučajno sparkasse? Imel isti problem, na telefonu (ne apk), chrome, firefox ter samsungov brskalnik. Na začetku je delalo probleme na chrome, potem se preneslo na ostale brskalnike. Sedaj deluje ok, je gotovo kaj pri njih, ker sam nisem nič spreminjal.

Slipi ::
Hvala za odgovore.
Socialec, verjetno se malo hecaš, ker ravno vsi pa nismo tako neumni.
Bitdefenderja nisem izklopil, ker sem vpisal naj pusti spletno povezavo z banko pri miru.
Bom pa testiral ostala priporočila in če bom zadevo rešil, bom sporočil.
Hvala za vaše odgovore.
LP, Marko
Socialec, verjetno se malo hecaš, ker ravno vsi pa nismo tako neumni.
Bitdefenderja nisem izklopil, ker sem vpisal naj pusti spletno povezavo z banko pri miru.
Bom pa testiral ostala priporočila in če bom zadevo rešil, bom sporočil.
Hvala za vaše odgovore.
LP, Marko

tony1 ::
"Socialec, verjetno se malo hecaš, ker ravno vsi pa nismo tako neumni."
Ni te vprašal tistega, kar misliš. In še vedno nisi povedal niti za katero banko gre. Trol tema.
Ni te vprašal tistega, kar misliš. In še vedno nisi povedal niti za katero banko gre. Trol tema.

socialec ::
Slipi, palec gor, prav je, da si previden, je res tudi malo nerodno vprašano, kar se mene tiče, vseh 12 točk za odgovor!
Me je sicer že tony1 vzel pod perut - prvič sploh, verjetno tudi zadnjič. Zanimalo me je, katera ebanka in kako se prijaviš - in pričakovan odgovor je bil edinstveno geslo za prav vsako prijavo - vnesti VSAKIČ na novo izračunanega in to je sorazmerno varno, zaenkrat, če ga le ne prejmeš prek sms :D
Verjetno ste že rešili? Ker ne vem, kako se prijaviš in če uporabiš digitalno potrdilo kot az recimo za si-pass pri kakšnih javnih storitvah, kjer je potrebno včasih za moment spustiti prestroge ščite, da se uspešno 'rokujeta' server in računalnik.
Me je sicer že tony1 vzel pod perut - prvič sploh, verjetno tudi zadnjič. Zanimalo me je, katera ebanka in kako se prijaviš - in pričakovan odgovor je bil edinstveno geslo za prav vsako prijavo - vnesti VSAKIČ na novo izračunanega in to je sorazmerno varno, zaenkrat, če ga le ne prejmeš prek sms :D
Verjetno ste že rešili? Ker ne vem, kako se prijaviš in če uporabiš digitalno potrdilo kot az recimo za si-pass pri kakšnih javnih storitvah, kjer je potrebno včasih za moment spustiti prestroge ščite, da se uspešno 'rokujeta' server in računalnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Sindrom ::
Vsaka banka ima svoj sistem oz. način prijave v spletno bančništvo. Zato te pač sprašujemo za ime tvoje banke, da ti lahko primerno odgovorimo, ker pač nismo jasnovidni in ne vemo katero banko uporabljaš. Pod izrazom "ebanka" se pač razume, da gre za neko spletno oz. elektronsko banko, ne pa za njeno ime. Pod tem imenom v Sloveniji ne najdem nobene banke. Najbližje, kar sem našel, je bivša Abanka oz. storitev E-bank, ki ga trenutno nudi Addiko banka. Je morda to, kar uporabljaš?
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitalni certifikat SIGENCAOddelek: Programska oprema | 10083 (471) | amacar |
» | Delavska hranilnica (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 217905 (13428) | MisterM |
» | Slo banke in spletna varnostOddelek: Loža | 3294 (612) | NuMaN |
» | NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 148885 (55894) | WizzardOfOZ |
» | Abanka-Katastrofa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21988 (13835) | w0mbat |