Forum » Loža » Umetna inteligenca
Umetna inteligenca
Temo vidijo: vsi

Kayzon ::
deepsick ::
Res izgleda, da je pok UI balona že za bližnjim ovinkom...
Anthropic spet pošilja dobropis, čeprav še obstoječ ni porabljen in ga bo 50+% kmalu zapadlo, FFS!
Bi verjetno veliko več koristi naredili, če bi se dalo pretvoriti v plačilo dela naročnine, bom vprašal.
Kolikor se smešno bere, je to kar problem prisilno porabiti, vsaj med dopusti.
Anthropic spet pošilja dobropis, čeprav še obstoječ ni porabljen in ga bo 50+% kmalu zapadlo, FFS!
Bi verjetno veliko več koristi naredili, če bi se dalo pretvoriti v plačilo dela naročnine, bom vprašal.
Kolikor se smešno bere, je to kar problem prisilno porabiti, vsaj med dopusti.

endelin ::
Meni je tudi smešno ko se govori o poku ai balona.
Tehnologija bo ostala in se še razvijala.
Ne mores iti nazaj v 2023 in razveljaviti revolucijo chatgpt.
Pred kratkim totalen Sci-fi! To je na ravni kolesa ali izuma elektrike
Noobi smo mislili da je to nek advanced chatbot. Dobro poučeni so že takrat vedeli kakšna revolucija je to
Noobi smo mislili da je to nek advanced chatbot. Dobro poučeni so že takrat vedeli kakšna revolucija je to
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
enavlaka ::
Vsi današnji AI so polišpani chatboti
Moraš imeti dovolj pod kapo, da vidiš, da ne zna nič
Moraš imeti dovolj pod kapo, da vidiš, da ne zna nič
gfus ::
enavlaka, za kaj pa uporabljaš ti ai?
če bi bil programer bi govoril drugače
zankerat je ai itak najbolj oz. zares uporaben samo za programerje, tudi v to so se usmerile vse firme začenši z anthropic potem jim je sledil openai, ko je opustil sora v prid kodiranju, potem se pa že neha počas, gemini je že jajca. google bo uspešen ne zaradi gemini ampak zaradi youtuba.
tak da če nisi programer niti ne veš kaj se dogaja z ai, kako je dober.
in po moje bo v to smer šlo še naprej, ai bo izvrsten programer v prvi vrsti. to pa zato, ker je programiranje samo po sebi tako koristno in se splača imeti sposobnega programerja. velikokrat potem ljudje zamenjajo, da mislijo, da rabijo ai agenta za nekaj, ko v resnici rabijo enostavno samo program, ki pa jim ga res sprogramira ai agent.
če bi bil programer bi govoril drugače
zankerat je ai itak najbolj oz. zares uporaben samo za programerje, tudi v to so se usmerile vse firme začenši z anthropic potem jim je sledil openai, ko je opustil sora v prid kodiranju, potem se pa že neha počas, gemini je že jajca. google bo uspešen ne zaradi gemini ampak zaradi youtuba.
tak da če nisi programer niti ne veš kaj se dogaja z ai, kako je dober.
in po moje bo v to smer šlo še naprej, ai bo izvrsten programer v prvi vrsti. to pa zato, ker je programiranje samo po sebi tako koristno in se splača imeti sposobnega programerja. velikokrat potem ljudje zamenjajo, da mislijo, da rabijo ai agenta za nekaj, ko v resnici rabijo enostavno samo program, ki pa jim ga res sprogramira ai agent.
kow ::
enavlaka je samo jezen, ker so ruski modeli tako zanic :)
V resnici je danes AI izredno uporaben za sirso populacijo. Je sploh mogoce se kaj kupovati brez AI? Prihrani ti ogromno casa pri brskanju po netu.
V resnici je danes AI izredno uporaben za sirso populacijo. Je sploh mogoce se kaj kupovati brez AI? Prihrani ti ogromno casa pri brskanju po netu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
delavec44 ::
Pa ravno pri nakupovanju halucinira na polno. Ves pameten, ko je treba pa linke podati, se pa konča ali so pa cene čisto drugačne. Vsaj zastonjski so srednja žalost.
mirator ::
Bom dal en primer mojega sodelovanja z UI.
Iskal sem inducirano napetost v zanki PV kablov pri udaru strele v lovilnik strele. UI mi je v trenutku podala rešitev, ki pa po moji oceni ni bila pravilna. Nekaj časa sva se lovila na posamezne podatke in kako kdo misli, ko pa sem povedal, da imam formulo iz ene strokovne knjige, je v trenutku prepoznala avtorja in mi dala pravo rešitev.
Še en primer pa, ko sem razvijal nek program v excelu. Zopet mi je UI, ko sem jo prosil za pomoč, zelo velikodušno priskočila na pomoč, vendar rešitve ni in ni naredila. Vsakič me je vprašala, če želim to ali to. Ko ji odgovorim kaj želim, pa mi sporoči, da ni problem, da bo pripravila rešitev, vendar bi šla še korak dalje k izboljšavi. In to se je ponovilo 3-krat, ko sem jo vprašal, če me mogoče nateguje, je priznala, da to ni v njeni moči.
Torej, še enkrat. UI je lahko v veliko pomoč, če veš kaj pričakuješ in hkrati v veliko "sranje" če ji slepo zaupaš iz prve. Ampak za to drugo, ni kriva UI.
Iskal sem inducirano napetost v zanki PV kablov pri udaru strele v lovilnik strele. UI mi je v trenutku podala rešitev, ki pa po moji oceni ni bila pravilna. Nekaj časa sva se lovila na posamezne podatke in kako kdo misli, ko pa sem povedal, da imam formulo iz ene strokovne knjige, je v trenutku prepoznala avtorja in mi dala pravo rešitev.
Še en primer pa, ko sem razvijal nek program v excelu. Zopet mi je UI, ko sem jo prosil za pomoč, zelo velikodušno priskočila na pomoč, vendar rešitve ni in ni naredila. Vsakič me je vprašala, če želim to ali to. Ko ji odgovorim kaj želim, pa mi sporoči, da ni problem, da bo pripravila rešitev, vendar bi šla še korak dalje k izboljšavi. In to se je ponovilo 3-krat, ko sem jo vprašal, če me mogoče nateguje, je priznala, da to ni v njeni moči.
Torej, še enkrat. UI je lahko v veliko pomoč, če veš kaj pričakuješ in hkrati v veliko "sranje" če ji slepo zaupaš iz prve. Ampak za to drugo, ni kriva UI.
asinhronc ::
Meni je tudi smešno ko se govori o poku ai balona.
Odvisno v katero smer bo zašel katipalizem. Če boš poganjal lokalno, uteži bodo pa logično specializirane, potem znajo ta veliki tenko piskati. Se pa dogaja še ena stvar v praksi. Ne smeš se zakleniti na enega, ker niso vsi enaki, torej spet je lahko aktualen drugi stavek, še posebej ko bodo žetoni postajali predragi. Tudi v Sloveniji že poskušajo določena podjetja poganjati umetno pamet lokalno na svoji infrastrukturi, obvezno natrenirano z evropskimi modeli (ena zadnjih je iz Dunaja, s streźniki v Nemčiji).
Za čisto domačo rabo? To je večinoma zanič roba, če nimaš kritične presoje, kot pravi @mirator. Zadnjič ji rečem naj izračuna prostornino in dobim ven hrvaški odgovor. In to ne prvič. Sem se že zatipkal "e" namesto "r" in je bil odgovor v češkem jeziku.
In glavna stvar marsikje bo:
Človek master, UI slave.
Bom dal en primer mojega sodelovanja z UI.
Ampak za to drugo, skoraj je. Ker je bolje, da rešitve nimaš, kot da imaš napačno za katero ti AI trdi, da je 100% pravilna.
Torej (samo) če veš kaj delaš, je v pomoč. Enako kot kalkulator.
Pravilno si ugotovil in to bi morala vedeti večina, ki zna uporabljati internet. Ja, prav kot kalkulator (ampak bi rekel, da večina tudi kalkulatorjev, razen tistih s štirimi osnovnimi računskimi operacijami, ne zna uporabljati). Prav gotovo pa UI ne more biti kriva za neumnost(ali nestrokovnost ali neizobraženost ali mogoče tudi miselno lenobo) uporabnika.Bom dal en primer mojega sodelovanja z UI.
Ampak za to drugo, skoraj je. Ker je bolje, da rešitve nimaš, kot da imaš napačno za katero ti AI trdi, da je 100% pravilna.
Torej (samo) če veš kaj delaš, je v pomoč. Enako kot kalkulator.
JanBrezov ::
Youtuberji tudi imajo probleme z AI:
How A.I STOLE my channel
Kaj sploh lahko naredijo?
How A.I STOLE my channel
Kaj sploh lahko naredijo?
Tebe zanimajo in skrbijo Youtube-erji? Problem je, kako UI razumejo in uporabljajo razni projektanti (katerih znanje je vprašljivo, nimajo pa nikogar, da jim pomaga probleme razložiti
) oz. so pri svojih odločitvah odvisni sami od sebe. In nenadoma evreka ui. To mene skrbi.
) oz. so pri svojih odločitvah odvisni sami od sebe. In nenadoma evreka ui. To mene skrbi.
JanBrezov ::
Projektant je odgovorna oseba in odgovarja za napake, pod katere se je podpisal. Na drugi strani Youtuberjem kradejo.
Magic1 ::
Seveda je zakon. Več kot veš, bolj ti lahko pomaga. Problem je ko ne veš, takrat se pač blefira. Imaš veliko ljudi, ki zelo radi blefirajo in AI je zanj božja mana. Samo firme bodo zabluze drago plačale.
Magic
In če veš kako napisati čim manj promptov za doseg cilja. Ko bodo enkrat cene realne, bo še problem.
fikus_ ::
Zgoraj se pise o AI balonu. AI bo ostal, zna oa biti, da bo kakšna firma propadla, ali pa zamenjala lastnika. Nic posebnega.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
asinhronc ::
Projektant je odgovorna oseba in odgovarja za napake, pod katere se je podpisal.
Projektantske napake se delijo na kastastrofo in na uporabniško izkušnjo. Potem pa se prva skupina deli še na skrite in vidne napake, ki pa ne ogrožajo varnost neposredno, kot recimo zelo nepregledno križišče ali nivojski prehod. In slednje, ter slaba uporabniška izkušnja imaš kolikor želiš. Koliko jih je že odgovarjalo za napake po podpisu? Praktično noben.
gen Maister ::
enavlaka je samo jezen, ker so ruski modeli tako zanic :)
Kupovanje in brskanje po netu!!?
Vrhunsko!! Vrhunci civilizacije in napredka!
Zdaj mi je jasno, da Ukrajina zmaguje.
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Anthropic opozarja, da se bo umetna inteligenca kmalu sama izboljševala (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12064 (7340) | c3p0 |
| » | Applovo Siri bo poganjal Googlov GeminiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6299 (5066) | bambam20 |
| » | GPT-5.2 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12087 (4461) | kriptobog |
| » | O tveganjih in stranskih učinkih se posvetujte s ChatGPT HealthomOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6305 (3883) | ToniT |
| » | Strokovnjaki za umetno inteligenco postali zvezdnikiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 13055 (10182) | Legon |