Forum » Problemi človeštva » Evropska unija: uspehi, padci, prihodnost
Evropska unija: uspehi, padci, prihodnost

Malidelničar ::
mtosev: iskreno, zame je to totalen šok. Ker pač, poznamo Albance v Sloveniji (z enimi imam zelo dobre izkušne, blazno delovni ljudje, naučili so se lepo slovensko - zadnjič v enem baru sploh nisem vedel, da me je postregel Albanec, sem mislil, da je Slovenec) - en del jih pač je problematičnih.
In Albanije se Slovenci spominjamo kot totalne revščine na nivoju Pakistana/Kirgizistana. Smeti. Mrčes v zraku. Odprta kanalizacija iz katere lije rjava brozga. Bunkerji po plažah itak.
In takšna Albanija dejansko je bila l. 1992 ko smo se Slovenci osamosvojili.
Primerjaj predalpsko Slovenijo in basket case od Albanije takrat.
Logično.
Američani so v devetdesetih celo posneli filmsko komedijo, kjer ameriški predsednik, da bi rešil prihodnje volitve naredi fejk novičarsko poročanje, da je vojna v Albaniji in da mora ZDA posredovati.
Ampak Albanija je že članica NATA.
Imajo gospodarsko rast.
Demokratične institucije in pravno varstvo dejansko krepijo, to ni samo blef pri njih.
Šolstvo in zdravstvo izboljšujejo.
Premier se mi zdi, da govori vrhunsko angleščino.
So player na mednarodni sceni v Evropi (WTF?).
Imajo težave z demokratičnostjo medijev itd. ampak aktivno rešujejo vse zadeve, da bodo zaprli vsa EU predpristopna poglavja.
In Albanije se Slovenci spominjamo kot totalne revščine na nivoju Pakistana/Kirgizistana. Smeti. Mrčes v zraku. Odprta kanalizacija iz katere lije rjava brozga. Bunkerji po plažah itak.
In takšna Albanija dejansko je bila l. 1992 ko smo se Slovenci osamosvojili.
Primerjaj predalpsko Slovenijo in basket case od Albanije takrat.
Logično.
Američani so v devetdesetih celo posneli filmsko komedijo, kjer ameriški predsednik, da bi rešil prihodnje volitve naredi fejk novičarsko poročanje, da je vojna v Albaniji in da mora ZDA posredovati.
Ampak Albanija je že članica NATA.
Imajo gospodarsko rast.
Demokratične institucije in pravno varstvo dejansko krepijo, to ni samo blef pri njih.
Šolstvo in zdravstvo izboljšujejo.
Premier se mi zdi, da govori vrhunsko angleščino.
So player na mednarodni sceni v Evropi (WTF?).
Imajo težave z demokratičnostjo medijev itd. ampak aktivno rešujejo vse zadeve, da bodo zaprli vsa EU predpristopna poglavja.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

D3m ::
Sem bil v Albaniji pred kratkim in ja.
Avtocesto delajo čez smetišče. :)
Avtocesto delajo čez smetišče. :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

feryz ::
Nič nimam proti ženskam, pravzaprav jih imam veliko rajši kot moške, ampak dokler imamo to pokvarjeno, skorumpirano in nesposobno babše na vrhu, drugega niti ni za pričakovati.
Kamorkoli gre, jo pahnejo nekam ob rob in tam pohlevno čaka. Mogoče ne bi bilo slabo, če ji v tisti kot naštimajo en šporget in par loncev, ker za drugo ni.
Kamorkoli gre, jo pahnejo nekam ob rob in tam pohlevno čaka. Mogoče ne bi bilo slabo, če ji v tisti kot naštimajo en šporget in par loncev, ker za drugo ni.

mtosev ::
Jaz sem pred dvema letoma bil na Finskem in bi si želel, da Slovenija izgleda bolj kot Finska.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

pegasus ::
Tako da bo potrebno zamenjati politično garnituro v EU za politike, ki bodo delali za gospodarske interese EU.Dajte no vostok ekipa, vsaj potrudite se biti kreativni ... ker ste tako transparentni, da ste totalen dolgčas. Kdo še verjame tem vašim nebulozam?
Realnost je, da je EU daleč najboljši plac na celem planetu za človeka vredno življenje in vi se kao nekaj trudite, da bi v to idilo zasejali razdor in konflikt. Dajte vsaj metode zamenjat, te, ki jih uporabljate sedaj, so že neštetokrat videne, razumljene in predvsem prepoznavne. Imamo en lep pregovor - osel gre samo enkrat na led. Dajte vsaj zamenjat ta led, saj ga imate pri vas doma več kot dovolj

socialec ::
Nič nimam proti ženskam, pravzaprav jih imam veliko rajši kot moške, ampak dokler imamo to pokvarjeno, skorumpirano in nesposobno babše na vrhu, drugega niti ni za pričakovati.
Kaj se norčuješ nekaj zdaj? Saj pa Tanja Fajon napovedala takšno zunanjo politiko! Pa ne boš rekel, da je govorila nekaj na pamet? A boš še kakšno rekel na račun ženskih krajših stopal ali kaj??
Realnost je, da je EU daleč najboljši plac na celem planetu za človeka vredno življenje in vi se kao nekaj trudite, da bi v to idilo zasejali razdor in konflikt. Dajte vsaj metode zamenjat, te, ki jih uporabljate sedaj, so že neštetokrat videne, razumljene in predvsem prepoznavne. Imamo en lep pregovor - osel gre samo enkrat na led. Dajte vsaj zamenjat ta led, saj ga imate pri vas doma več kot dovolj![]()
Oja, brez skrbi, da je. Vprašanje je le, da zelo slabo kaže s povzetki za prihodnost, forumske tolažbe ne pomagajo :(

feryz ::
Saj Fajonka ne fura Evrope. Ali pač? Mogoče imaš ti druge informacije.
Čeprav tudi zanjo velja enako. Klakočarka je z objemom v Afriki lepo pokazala, kdo je njihov domet za bratenje in debatiranje.
Čeprav tudi zanjo velja enako. Klakočarka je z objemom v Afriki lepo pokazala, kdo je njihov domet za bratenje in debatiranje.

Saj Fajonka ne fura Evrope. Ali pač? Mogoče imaš ti druge informacije.
Tule, nisi niti poskušal razumeti in sklepati, ne?
"Mednarodni dan žensk je praznik vseh, v prizadevanjih za enakost spolov pa smo lahko uspešni le ženske in moški skupaj. Slovenija je po indeksu enakosti spolov malo pod povprečjem EU, napreduje počasneje kot druge države. Dejstvo, da nekaj najvišjih položajev v državi trenutno zavzemamo ženske, nas ne sme preslepiti; feminizem ni preživet. Prej nasprotno"
...
Po analizi Svetovnega gospodarskega foruma bi potrebovali še vsaj nadaljnjih 130 let, da bi zaprli vrzel med spoloma. "Za enakost in pravičnost moramo delati vsi. Povezano. Globalna družbena pravičnost JE uresničljiva. A če naj bodo prizadevanja uspešna, moramo vzpostaviti drugačno kulturo dialoga in sodelovanja, drugačen način vodenja in ustvarjanja partnerstev – med moškimi in ženskami, med civilno družbo in politiko, med državami v svetu", je še pozvala ministrica Fajon.

zelo slabo kaže s povzetki za prihodnost,Glej ta fundamentalni konflikt: tile vostok troli se hkrati pritožujejo nad globalizacijo, češ da mora vsak kontinent biti bolj vsak zase (kar je kolosalni korak v preteklost) in hkrati jamrajo, da mora EU postati globalni igralec in projicirati moč po celem svetu. Eh? Očitno namerno vlečejo štrik v dve nasprotni smeri, pač na vsako stran bodo dobili dovolj somišljenikov, da bodo delali zdrahe naprej. Tako zelo transparentno ...

Pa kdo sploh omenja feminizem tukaj?
Razen tebe.
Feminizem nima nobene veze z bananami.
Nisi ti omenjal šporheta? Aja, oprosti, potem, ker na takšno delitev dela inu politike so feministke ekstremno alergične.
Še enkrat... Oprosti?
zelo slabo kaže s povzetki za prihodnost,Glej ta fundamentalni konflikt: tile vostok troli se hkrati pritožujejo nad globalizacijo, češ da mora vsak kontinent biti bolj vsak zase (kar je kolosalni korak v preteklost) in hkrati jamrajo, da mora EU postati globalni igralec in projicirati moč po celem svetu. Eh? Očitno namerno vlečejo štrik v dve nasprotni smeri, pač na vsako stran bodo dobili dovolj somišljenikov, da bodo delali zdrahe naprej. Tako zelo transparentno ...
Te razumem, nekaj je učinkovitih škodljivih podtaknjencev, ki so izgnani (čeprav zaradi politike pozneje, kot je bilo pričakovano), večina neučinkovitih, neškodljivih podtaknjencev, nekaj je upravičenih kritikov. Saj ti je dal Malidelničar lepo primerjavo že prej, potrebno se je zavedati, kje sta EU in Slovenija geografsko inu zgodovinsko; kdo to izrablja in kdaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

fikus_ ::
Tako da bo potrebno zamenjati politično garnituro v EU za politike, ki bodo delali za gospodarske interese EU.Dajte no vostok ekipa, vsaj potrudite se biti kreativni ... ker ste tako transparentni, da ste totalen dolgčas. Kdo še verjame tem vašim nebulozam?
Realnost je, da je EU daleč najboljši plac na celem planetu za človeka vredno življenje in vi se kao nekaj trudite, da bi v to idilo zasejali razdor in konflikt. Dajte vsaj metode zamenjat, te, ki jih uporabljate sedaj, so že neštetokrat videne, razumljene in predvsem prepoznavne. Imamo en lep pregovor - osel gre samo enkrat na led. Dajte vsaj zamenjat ta led, saj ga imate pri vas doma več kot dovolj![]()
EU je trenutno še Ok prostor za živeti, bila je že v boljšem stanju, sedaj pa gospodarsko nazadujemo, ostali svet napreduje in raste, energetsko intenzivna industrija se zapira v EU (jeklarne, pridelava primarnega Al, kemijska industrija,...), kmetijstvo dušijo z vedno več birokracije,... ostajajo samo še storitve, ki jih bodo pa prodajali komu???, če narod ne bo imel za kruh in streho nad glavo.
To kar imamo sedaj so pridelale prejšnje generacije, sedanje šele delajo na tem. In ja, sedaj je potrebno opozarjat na neumnosti EU špitzenkandidat politike, ki naj se bolj posveča EU gospodarstvu in ne politikanstvu, niti niso sposobni diplomacije.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

fikus_ ::
Vidim da ti RU skačejo v tvojih nočnih morah!
EU politika se gre politikantstvo, namesto da bi skrbela za gospodarsko dobrobit EU. EU ne bo nikoli tako enotna ker je skupek držav, ki so se še pred 80+ leti teple, različni narodi, jeziki, velika razlika v razmišljanju, različne prioritete,...
Gospodarsko združevanje je OK, za politikantstvo so pa EU špitzenkandidati prekratki.
EU politika se gre politikantstvo, namesto da bi skrbela za gospodarsko dobrobit EU. EU ne bo nikoli tako enotna ker je skupek držav, ki so se še pred 80+ leti teple, različni narodi, jeziki, velika razlika v razmišljanju, različne prioritete,...
Gospodarsko združevanje je OK, za politikantstvo so pa EU špitzenkandidati prekratki.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

Jaz sem pred dvema letoma bil na Finskem in bi si želel, da Slovenija izgleda bolj kot Finska.
Zaradi snega?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Jaz sem kr zadovoljen kako von der Leyen vodi EU. Podpiram.

paradajzos ::
Podpišem. V EU se od te komisije ne počutim ogroženega ampak se mi zdi, da res delajo vse, kar je v danih razmerah mogoče, da se EU obdrži takšna, kot bi v svojih temeljih morala biti.

alternative ::
V EU nam grozi sprejetje zakona o obveznem "client side scanning" na elektronskih napravah sredi septembra 2025. Pozabite na kakršnokoli šifriranje, podatki se bodo preskenirali na napravi PRED šifriranjem.
https://m.youtube.com/watch?v=KoqiNoHrv...

Scaramouche3 ::
alternative je izjavil:
V EU nam grozi sprejetje zakona o obveznem "client side scanning" na elektronskih napravah sredi septembra 2025. Pozabite na kakršnokoli šifriranje, podatki se bodo preskenirali na napravi PRED šifriranjem.
Verjami da bo nekdo naredu nov chat,ki bo šifriranje obšel.
Kot drugo je to proti svobodi govora, to se lahko iztoži!

Ne, nočemo, to ne pomeni, da sta samo dve možnosti na voljo, niti se najbrž ni dobro slepiti o uspehih. Recimo, a ne, sicer pa dopovejte tudi Draghiju, da je samo navaden kreten.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

V trenutku, ko ruske podgane izvajajo tajne operacije vplivanja na volilce in sabotaže v vseh EU državah, jim ni treba olajševati njihovega ogabnega početja, sploh ker glede na možnosti trenutna EU komisija svoje delo opravlja zelo dobro.

Miki N ::
EU je kot bar za katerega so vam zagotavljali da je čisto navaden trendy lokal s super postrežbo - nakar se izkaže se da je v resnici gej bar, pijača je šit in nazadnje vidiš še določene sodržavljane z nago ritjo naivno okrog skakati - ker to so vse teorije zarote, veste!

Vanich ::
Trump to Von Der Layen: "Get out and close the doors behind you!"

EU je kot bar za katerega so vam zagotavljali da je čisto navaden trendy lokal s super postrežbo - nakar se izkaže se da je v resnici gej bar, pijača je šit in nazadnje vidiš še določene sodržavljane z nago ritjo naivno okrog skakati - ker to so vse teorije zarote, veste!![]()
Dej ti svoje težave rešuj pri psihoanalitiku.

Koga briga kaj si trumptard misli o Evropi.

Wow, nekajkrat bankrotirani obsojeni kriminalec, ki je na prvi stopnji obsojen na plačilo 80+ milijonov odškodnine za posilstvo, bestič Epstina, človek, ki laž, takoj ko odpre usta, iz katerih leti praktično zgolj sovraštvo in hujskanje in ki EU dojema kot sovražnik je bil neprijazen do predsednice EU komisije?
Šokantno. Ne bom mogel spati.

paradajzos je izjavil:
V trenutku, ko ruske podgane izvajajo tajne operacije vplivanja na volilce in sabotaže v vseh EU državah, jim ni treba olajševati njihovega ogabnega početja, sploh ker glede na možnosti trenutna EU komisija svoje delo opravlja zelo dobro.
Ja ne vem, mi ostane sploh kaj drugega, kot da verjamem tebi bolj na besedo kot pa eminentmim medijem, ker je to res nekaj nepričakovanega? Kako to, da so res tako uspešni?

paradajzos je izjavil:
Wow, nekajkrat bankrotirani obsojeni kriminalec, ki je na prvi stopnji obsojen na plačilo 80+ milijonov odškodnine za posilstvo, bestič Epstina, človek, ki laž, takoj ko odpre usta, iz katerih leti praktično zgolj sovraštvo in hujskanje in ki EU dojema kot sovražnik je bil neprijazen do predsednice EU komisije?
Šokantno. Ne bom mogel spati.
Ti verjetno ne.
Ostali bomo pa normalno spali.
|HP EliteBook|R7 8840U|

trancer01 ::
Von der Leyen bi morala biti že zdavnaj v zaporu, ključ pa stran vržen. Putin je angelček v primerjavi z ničvrednimi cigani v EU.

Scaramouche3 ::
Von der Leyen bi morala biti že zdavnaj v zaporu, ključ pa stran vržen. Putin je angelček v primerjavi z ničvrednimi cigani v EU.
Ni treba iti tako daleč, Putin bi rad ustrahoval Evropo in nas imel pod ključem, ni pa Amerika zaradi tega naš ultimatni zaveznik.
Rabiš jajca,da rečeš Ameriki ne, da začneš EU ICBM program,da odpreš programe za naše procesorje,cloud capital, naš X,insta,youtube,tiktok...

Če se potrudimo, do zime je implementirano, ostali bodo že počakali, politika pa je predvidljiva.

trancer01 ::
Zaradi takšnih idiotov EU nima prihodnosti. Si tudi zasluži propad s tako neumnim prebivalstvom, ki podpira ukrajinske naciste in evropsko zunanjo ter notranjo politiko. To se zgodi, ko se prebivalstvo podebili, ker ima preveč časa in premalo pameti.

Zaradi takšnih idiotov EU nima prihodnosti. Si tudi zasluži propad s tako neumnim prebivalstvom, ki podpira ukrajinske naciste in evropsko zunanjo ter notranjo politiko. To se zgodi, ko se prebivalstvo podebili, ker ima preveč časa in premalo pameti.
Lepo si se opisal. A to je uradno stališče ruskega gnezda v Severni Banja luki?

Poldi112 ::
paradajzos je izjavil:
Zakaj še gledamo Madžarsko v EU in v Schengnu?
Ker se nam izplača?
Zakaj bi želeli biti brez njih? Ker zgolj to, da ne blejajo slepo za gospodarjem, tako kot mi, se mi nekako ne zdi preveč racionalen razlog.
Zakaj pa ti misliš, da se madžari ne bi smeli protoževati nad Ukrajino, ko napada energetske objekte, ki so potrebni za delovanje madžarskega gospodarstva? Menda ne verjamete v pravljice, da nam USA prodaja drag plin, ker se jim smilijo ukrajinci?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Saj bodo madžari v roku enega leta odjebali Orbana ... nato rabijo še desetletje, da se poberejo po njegovih umotvorih in imajo potencial, da postanejo normalna evropska država.

Poldi112 ::
Kdo zagovarja, da mora biti vsak kontinent bolj zase?
Zahod je tisti, ki še kar vztraja pri blokovski politiki, medtem ko se svet vzrajno in nepovratno vrača v multipolarnost. Časi, ko je EU lahko projicirala moč po celem svetu, so že kakšno stoletje za nami. Trenutno smo že kar globoko v naslednji fazi - zaključevanje projiciranja USA moči po vsem svetu.
V EU bi morali postaviti USA nazaj na iz gospodarja na trgovinskega partnerja. Noben problem ni, če ostanejo tudi varnostni partner, je pa hud problem, če nam diktirajo, s kom smemo trgovati, ter koga moramo okupirati.
paradajzos je izjavil:
Madžarska je izdajalska država, take se odjebe.
Koga so izdali? Tujega gospodarja?
Where all think alike, no one thinks very much.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kardinalne napake nemškega in s tem evropskega ter tudi slovenskega gospodarstva (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 5926 (3164) | Mr.B |