» »

Radar 2.0 Maribor - Saša "Kangler II." Arsenovič

Radar 2.0 Maribor - Saša "Kangler II." Arsenovič

IL_DIAVOLO ::

Dajte pametne razloge zakaj so trenutne lokacije napačne in predloge, kje so potrebni, ne pa bit nasilni bedaki, ki uničujejo tujo lastnino.

Aja, saj res, zelite anarhijo brez pravil, kjer so smrtne zrtve del hitrega tempa zivljenja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

starfotr ::

Tega scenarija ne boš videl. Ker za njih so vse lokacije napačne.

OutOfTheBox ::

kamiKaZaA je izjavil:

Pa to ti piše nekdo, ki je imel kot mladoletna oseba prometno nesrečo s kolesom. Sreča, da sem preživel in končal v bolnici z le lažjim pretresom možganov. Sem pa presekal pot avtomobilu, čelade nisem imel. Ker to so še bili časi, ko nihče ni imel čelade oz. nisi niti vedel, da obstaja. Čeprav sem bil kriv povzročitve, dejansko nisem bil, ker me je ščitil zakon, da nisem kazensko odgovarjal, ker še nisem bil dovolj star. Drugače pa mladost je norost in takrat smo pubeci noreli po cesti kljub temu, da cesta ni igrišče, tega nismo upoštevali (prometa pa je bilo tudi bistveno manj kot ga je danes, le tu in tam je kakšen avto zapeljal po tistih cestah, kjer smo noreli), dokler ni en naletel na mino in to sem bil jaz. :)
.

Vsi smo kot mulci noreli po cestah, nisi bil edini. Imel si to nesrečo, da te je avtomobil zgazil - se zgodi. Če bi te zgazil danes, obstaja večja verjetnost, da nesreče ne bi preživel.

Avti so težji
Avti so višji, zadanjo telo in ne noge, kar onemogoča da pri trku s pešcem le ta pade na pokrov motorja
Avti so neprimerno hitrejši, večji navor, boljši pospeški,..

Normalno da tako ne more ostat, ker folk nima pameti. Živim pri cesti od skoz in se je v zadnjih 15 letih način vožnje folka spremenil kot noč in dan.

Tale ni imela take sreče kot ti

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Dajte pametne razloge zakaj so trenutne lokacije napačne in predloge, kje so potrebni, ne pa bit nasilni bedaki, ki uničujejo tujo lastnino.

starfotr je izjavil:

Saša "Kangler II." Arsenovič in njegov brat Marko Arsenovič živita na elitni lokaciji (Tomšičev drevored). Najbolj primerne lokacije za radar so Tomšičeva ulica in vse okoliške ulice, kjer se vozi "Brača Arsenovič". Aja, pa ne smemo pozabiti, da obvezno dati cono 30 v ulico in okoliške ulice, če slučajno kje ni (po večini je tam tak cona 30, samo radarjev še ni). Pa da potem vidim, če bosta brata še vedno imela tako topel odnos. >:D

Evo primerne lokacije za začetek. Dokler ni vsaj 10 radarskih ohišijih v Tomšičevi ulici (ob Tomšičevem drevoredu) in okoliških ulicah, katere uporablja "Brača Arsenovič" se naj drugje po mestu ne postavljajo.

mojsterleo ::

Ne vem v čem je problem. Ljubljana je prav tako polna radarjev in con 30. Upoštevaj prometna pravila in kazni ne bo.
Mene bolj moti to, da so ponekod (na Gorenjskem še posebno), radarji postavljeni tako, da omejitev hitrosti ni jasna. Oziroma dobiš kazen, čeprav nisi naredil nujno prekrška.

mojsterleo je izjavil:

Ne vem v čem je problem. Ljubljana je prav tako polna radarjev in con 30. Upoštevaj prometna pravila in kazni ne bo.
Mene bolj moti to, da so ponekod (na Gorenjskem še posebno), radarji postavljeni tako, da omejitev hitrosti ni jasna. Oziroma dobiš kazen, čeprav nisi naredil nujno prekrška.

Vozi se povsod 30 km/h pa ne boš dobil kazni. Ti, ti divjak ti. >:D

kamiKaZaA je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

starfotr je izjavil:

Saša "Kangler II." Arsenovič in njegov brat Marko Arsenovič živita na elitni lokaciji (Tomšičev drevored). Najbolj primerne lokacije za radar so Tomšičeva ulica in vse okoliške ulice, kjer se vozi "Brača Arsenovič". Aja, pa ne smemo pozabiti, da obvezno dati cono 30 v ulico in okoliške ulice, če slučajno kje ni (po večini je tam tak cona 30, samo radarjev še ni). Pa da potem vidim, če bosta brata še vedno imela tako topel odnos. >:D

Evo primerne lokacije za začetek. Dokler ni vsaj 10 radarskih ohišijih v Tomšičevi ulici (ob Tomšičevem drevoredu) in okoliških ulicah, katere uporablja "Brača Arsenovič" se naj drugje po mestu ne postavljajo.

Otročji si. Pojdi nazaj v vrtec, da ti zamenjajo plenico.

starfotr je izjavil:

Otročji si. Pojdi nazaj v vrtec, da ti zamenjajo plenico.

Ko ti dejstva (primerne lokacije) podkrepljena z argumenti ne odgovarjajo pa se začneš spuščat na osebni nivo z otročjimi žaljivkami. :)

Raje napiši z argumenti, če ima župan namen dati 50-100 lokacij z radarji zakaj ne da kot za zgled prvo 5 škatel v svojo ulico z okoliškimi ulicami, katere dnevno uporablja. Zakaj je to za tebe otročje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamiKaZaA ()

AngelOfDeath ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Aja, saj res, zelite anarhijo brez pravil, kjer so smrtne zrtve del hitrega tempa zivljenja.

Anarhija brez pravil je ze nekaj casa. Sicer samo za tiste na vodilnih polozajih.
edit: Slovnica

Tebi in še ostalim štajercem ni pomembno kaj dela župan. Važno je, da radarjev ni. Kjerkoli. Zato je vsak tvoj predlog neumen in otročji. Slabše kot na nivoju vrtca.

starfotr je izjavil:

Tebi in še ostalim štajercem ni pomembno kaj dela župan. Važno je, da radarjev ni. Kjerkoli. Zato je vsak tvoj predlog neumen in otročji. Slabše kot na nivoju vrtca.

Kakšna je razlika med Tomšičevo ulico (Arsenovič) in Čufarjevo ulico, kjer že stoji radar in je razbit?

Razlika je, da Tomšičeva ulica ima vrtec, Čufarjeva pa nima. Tomšičeva nima radarja je pa to bolj primerna lokacija kot Čufarjeva ulica, kjer ni vrtca niti šole. Je pa res, da je to na drugem koncu Maribora in Arsenovič tja ne zahaja. Mimo vrtca na Tomšičevi ulici pa se zelo pogosto vozi.

Zakaj je po tvoje torej Čufarjeva ulica bolj primerna za radar kot Tomšičeva ulica? Razloži z argumenti. Hvala.

In še zakaj je moj predlog otročji, če predlagam, da bi prvo postavil radar v svoji ulici, kjer je vrtec namesto Čufarjeve ulice, kjer ni vrtca niti šole in že 50 let ni bilo nesreče s smrtnim izzidom na tem odseku.

V tej ulici (Tomšičeva ulica) pa živijo od bolj znanih Mariborčanov: Saša Arsenovič, Marko Arsenovič in Rok Snežič (vsi v svojih milijonskih vilah) zraven teh vil pa je lep Tomšičev drevored in še vrtec je v tej ulici.

Zgodovina sprememb…

Tomšičev drevored

Vila ob Tomšičevem drevoredu za prodajo

Vrtec na ob glavni cesti Tomšičevega drevoreda na Tomšičevi ulici

@starfotr - zakaj Tomšičeva ulica v Centru (Tomšičev drevored) za tebe ni primerna lokacija za radar, pa še vrtec je ob tej cesti in je za tebe bolj primerna lokacija Čufarjeva ulica na Pobrežju, kjer pa ni vrtca niti šole?

FOTO in VIDEO: Saj ni res, pa je! Komaj postavljeni radar v Mariboru že razbili
https://mariborinfo.com/novica/lokalno/...

Sedaj sem se potrudil za @starfotr in @IL_DIAVOLO ter označil 10 primernih lokacij za radar. Mislijo jih postaviti (v roku leta dni) 16. Razlog te moje postavitve? Na tem območju 10 radarjev sta 2 OŠ, 1 SŠ, 1 fakulteta in 1 vrtec.

Se pa upam it stavit, da na niti eni od teh lokacij dokler bo Saša "Kangler II." Arsenovič župan ne bo stal radar. Ker so to ceste, katere zelo pogosto uporablja "Brača Arsenovič".

Spomnimo ...

Mestna občina Maribor je v tem tednu začela z uvajanjem sistema stacionarnih merilnikov hitrosti, pri čemer bodo radarji postopoma nameščeni na 16 lokacijah.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Hitrosti niso omejene za to, da bodo imeli divjaki vec fore za kršitve, ampak da se omeji stevilo zrtev na minimalno mozno.

Torej je resitev prepovedat vozila ker pol bo minimalni smrtnih zrtev zaradi vozil ce jih parkiramo za vecnost

Ja radarji so nesmiselni ker so omejotve postavljene neumno in nezivljensko

Mi mormo vzet izpit nesposobnim starim in mladim pa bo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

LeQuack ::

kamiKaZaA je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

starfotr je izjavil:

Sistem ki prepoznava prekrške ima že listo VIP tablic, tako da tudi če jih radar ujame, zadeva ne bo šla naprej.
Quack !

Legon ::

Mato989 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Hitrosti niso omejene za to, da bodo imeli divjaki vec fore za kršitve, ampak da se omeji stevilo zrtev na minimalno mozno.

Torej je resitev prepovedat vozila ker pol bo minimalni smrtnih zrtev zaradi vozil ce jih parkiramo za vecnost

Si ga ze vrnil? Al enako kot ostalu nesposobnezi cakas drzavo, da to naredi zate?

DamijanD ::

OutOfTheBox je izjavil:

Vsi smo kot mulci noreli po cestah, nisi bil edini. Imel si to nesrečo, da te je avtomobil zgazil - se zgodi. Če bi te zgazil danes, obstaja večja verjetnost, da nesreče ne bi preživel.

Avti so težji
Avti so višji, zadanjo telo in ne noge, kar onemogoča da pri trku s pešcem le ta pade na pokrov motorja
Avti so neprimerno hitrejši, večji navor, boljši pospeški,..

Koliko pa je dejansko razlike, če se s telesom zaletiš v 650kg avto (fičo) ali pa v ~1200kg avto (npr. polo) ali pa v slabe 2000kg (večina EVjev) ? Verjetno masa človeka v nobenem primeru ne konkurira veliko masi avta...
Pri obliki se pa strinjam - verjetno je bilo za pešce najboljše obdobje pred SUVi, ker takrat so se pri obliki že ukvarjali z varnostjo pešcev.
Hitrosti pa: ja avti so hitrejši - glede na dovoljene hitrosti pa so včasih v naselju bile 60km/h, zdaj so pa 50km/h.

Povej mi, da so ti Newtonovi zakoni španska vas, ne da mi poveš, da so ti Newtonovi zakoni španska vas.

Legon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Si ga ze vrnil? Al enako kot ostalu nesposobnezi cakas drzavo, da to naredi zate?

Zakaj bi jaz ne vozim posrano in pocasi ampak smiselno cpp pa niso nastavljeni smiselno

c23po ::

Mato989 je izjavil:

...Zakaj bi jaz ne vozim posrano in pocasi ampak smiselno cpp pa niso nastavljeni smiselno

Ekola! To je bistvo problema. KamiKaZaA "utemeljeno" meni, da je njegova ocena smiselnosti postavitve radarjev edina pravilna. Pokliče k anarhiji. Nato se mu pridruži Mato989, ki meni, da je njegov pogled na stil vožnje edini previlen in zato ima pravico ZAHTEVATI, da iz prometa odstranijo nedolžne.

Sedaj pa, nerazgledana otroka, vprašanje za vaju(*): Predpostavimo, da je tak nor scenario možen, da se vam želje uresničijo. Predpostavimo, da dejansko odstranimo prav vse omejitve in odstranimo 80% nesposobnih voznikov in prepočasnih vozil. Kako boste v tem sistemu financirali javni promet? Boste uredili, da "nesposobni" kazensko plačujemo cestnine tudi za vas sposobne, dostava blaga pa poteka po novozgrajenih podzemnih tunelih?

(*) Seveda, da bi znala utemeljiti odgovora na implicitno vprašanje, zakaj sta prav vajina pogleda na svet edina pravilna, ne moremo pričakovati. Odgovor bo, po Solatkovo, "Pa ceo svet to zna!"
Računalniki nimajo spominov.

c23po je izjavil:

Ekola! To je bistvo problema. KamiKaZaA "utemeljeno" meni, da je njegova ocena smiselnosti postavitve radarjev edina pravilna. Pokliče k anarhiji.

Sedaj pa, nerazgledana otroka, vprašanje za vaju(*): Predpostavimo, da je tak nor scenario možen, da se vam želje uresničijo. Predpostavimo, da dejansko odstranimo prav vse omejitve

;((
Kje si ti polpismeni iz mojih vpisov razbral, da sem jaz za odstranitev vseh omejitev? Pokaži te vpise! Nikoli nisem tega zapisal.

Zapisal sem, da bi morale biti omejitve smiselne in sicer nikjer ne bi smela biti cona 30 razen pred šolami in vrtci in še to v času čez teden od 7h-17h kot je to praksa v Avstriji. Vsepovsod drugje bi bila omejitev v naselju 50 km/h in ob umirjanju prometa 40 km/h. Izvoli argumente in obrazložitve kako se stvari streže.

V Kamnici so krajani tudi dosegli (po 2 letih), da se je na 5 kilometrskem odseku ukinila cona 30 in da se je dalo nazaj omejitev 50 km/h. Ukiniti cono 30 in vrniti omejitev 50 km/h ne pomeni anarhija in da si za odstranitev vseh omejitev. Tako razmišljanje lahko imajo le idioti (da je to podpiranje odstranitev vseh omejitev hitrosti). ;((

Daj ti polpismeni pojdi še enkrat najprej v OŠ in se nauči bralnega razumevanja preden napišeš naslednjih butast komentar. Ni potrebno potrjevati iz komentarja v komentar, da si butast. To že vemo! Next, Please!

Zgodovina sprememb…

OK, vzamem nazaj. Nisi zahteval odstranitev prav vseh omejitev.

Lahko sedaj podebatiramo o bistvu problema: Zakaj KamiKaZaA "utemeljeno" meni, da je njegova ocena smiselnosti postavitve radarjev edina pravilna? Luštno bi bilo, če se pri tem ne spuščamo na pismenost posameznika.

Če je namen tvojih pisanj le politična propaganda se lahko tukaj ustavimo. Ni ti treba utemeljevati.

c23po je izjavil:

OK, vzamem nazaj. Nisi zahteval odstranitev prav vseh omejitev.

Lahko sedaj podebatiramo o bistvu problema: Zakaj KamiKaZaA "utemeljeno" meni, da je njegova ocena smiselnosti postavitve radarjev edina pravilna? Luštno bi bilo, če se pri tem ne spuščamo na pismenost posameznika.

Če je namen tvojih pisanj le politična propaganda se lahko tukaj ustavimo. Ni ti treba utemeljevati.

Na vse to sem že odgovoril z argumenti. Ponavljat se ne mislim. Preberi moje prejšnje vpise in našel boš odgovor na točno to zastavljeno vprašanje. 100x eno in isto pa ne mislim pisat, ker če ne razumeš, sicer si dokazal, da si polpismen in da imaš težave z bralnim razumevanjem, ti lahko še 1000x napišem, pa mi boš spet postavil isto vprašanje, čeprav sem ti pred tem že 1000x odgovoril.

@c23po - ti pa bom sedaj jaz postavil isto vprašanje, katerega sem postavil @staremufotru in sem tudi pričakoval, da ne bo odgovora. Da vidim, če boš ti odgovoril na to moje vprašanje:

Zakaj Tomšičeva ulica v Centru (Tomšičev drevored) za tebe ni primerna lokacija za radar, pa še vrtec je ob tej cesti in je za tebe bolj primerna lokacija Čufarjeva ulica na Pobrežju, kjer pa ni vrtca niti šole?

Cestna pravila veljajo na CELOTNEM cestnem omrežju. Država in občine preko svojih služb (policija, redarstvo) lahko kjerkoli in kadarkoli in kolikor časa želijo izvajajo kontrolo prometa. Če gre za stacionarne merilnike hitrosti je to dosti bolj predvidljivo, kot če so naključno postavljene mobilne radarske kontrole.

Jaz zagovarjam resnično mnogo več in mnogo bolj pogoste kontrole. In sicer iz lastnih izkušenj, saj je preveč butlov po cesti in bi jih bilo treba prizemljit ali pa odstrani s ceste.

Glede na to, da se verjetno divjaki tu fočkate je to zelo ciljno naravnano vse skupaj. In samo vi imate probleme s tem, da radarji obstajajo in da se kazni divjakom napišejo. Mi normalni ljudje nimamo problema s tem, da se divjake kaznuje ali odstrani iz prometa. Mačka zacvili, če ji stopiš na rep. Ker pa objestnost v prometu ni edina vaša nezakonita dejavnost, tudi vandalizem in nasilje je, oziroma poziv k temu. To samo pomeni, da v življenju niste dobili dovolj ljubezni (verjetno zaradi takih in drugačnih razlogov, med njimi verjetno tudi alkohol v familiji). Tako, da pošiljam vam veliko ljubezni, ker ste pomilovanja vredni.

Opa, opa, je prišlo morda v Sloveniji do Domino efekta? >:D

Nov radarski merilnik hitrosti v Solkanu odžagan še pred koncem testiranja
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/go...

Policaji pri oceni škode nimajo stika z realnostjo. Škode je vsaj 10-15x več, kot so oni ocenili. Razen če pride kak škif postavit nazaj tole za 100 eur.

Enkrat cona 30 km/h, drugič cona 60km/h na avtocesti ker so dela na cesti(ja kaj pol ce noben ne dela, se vedno je velika verjetnost da ostane lopata na vozišču), tretjic pa sprememba hitrosti na vsakih nekaj km.

Pač bedaki, ki niste vesci modernega prometa. In se slabše bo, ker infrastruktura ostaja ista, promet in norost voznikov se pa slabsa.

Zato bo treba pristopit k tem problemom strogo in brez milosti.

Vec umirjenih con in bistveno vec avtocestnih omejitev na 100 oz. 110 na nevarnih odsekih. Pogrešam tudi avtocestno policijo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Mokre sanje tistih, ki si želite več con 30 in an avtocesti omejitev 100 ali 110. Rezultat bo podoben kot v Kamnici. Ker ste v manjšini bo ostalo tako kot si želi velika (bolj razumna od vas) večina. Srečno! ;)

Kot sem napovedal, cone 30 bodo celotna naselja/mesta.

Omejitve 130 km/h bodo nižje v naslednjih letih. Na 100-110 bo šlo.

"Uživaj" dokler lahko.

Bom tudi po revoluciji užival, ko bo ostalo vse kot je danes. >:D

Par pijanckov v fb skupini ne bo naredilo revolucije.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Mato989 je izjavil:

Legon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Zakaj bi jaz ne vozim posrano in pocasi ampak smiselno cpp pa niso nastavljeni smiselno

Normlano, Alah je pa tisti, ki te je pooblastil, da arbitrarno presojas kateri predpisi so zate v danem trenutku smiselni.

kamiKaZaA je izjavil:

@c23po - ti pa bom sedaj jaz postavil isto vprašanje, katerega sem postavil @staremufotru in sem tudi pričakoval, da ne bo odgovora. Da vidim, če boš ti odgovoril na to moje vprašanje:

Zakaj Tomšičeva ulica v Centru (Tomšičev drevored) za tebe ni primerna lokacija za radar, pa še vrtec je ob tej cesti in je za tebe bolj primerna lokacija Čufarjeva ulica na Pobrežju, kjer pa ni vrtca niti šole?

Kdo trdi, da ta lokacija ni primerna za radar? Hitrost se lahko meri na vsaki lokaciji.

kamiKaZaA je izjavil:

Bom tudi po revoluciji užival, ko bo ostalo vse kot je danes. >:D

Psihopati vedno najdete neko neumnost, da se nad njo nalajate. Par let nazaj ti je prihajalo ob ljudeh, ki so umirali na respiratorji, danes pac tripas na unicevanje tuje lastnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

c23po je izjavil:

Mato989 je izjavil:

...Zakaj bi jaz ne vozim posrano in pocasi ampak smiselno cpp pa niso nastavljeni smiselno

Ekola! To je bistvo problema. KamiKaZaA "utemeljeno" meni, da je njegova ocena smiselnosti postavitve radarjev edina pravilna. Pokliče k anarhiji. Nato se mu pridruži Mato989, ki meni, da je njegov pogled na stil vožnje edini previlen in zato ima pravico ZAHTEVATI, da iz prometa odstranijo nedolžne.

Sedaj pa, nerazgledana otroka, vprašanje za vaju(*): Predpostavimo, da je tak nor scenario možen, da se vam želje uresničijo. Predpostavimo, da dejansko odstranimo prav vse omejitve in odstranimo 80% nesposobnih voznikov in prepočasnih vozil. Kako boste v tem sistemu financirali javni promet? Boste uredili, da "nesposobni" kazensko plačujemo cestnine tudi za vas sposobne, dostava blaga pa poteka po novozgrajenih podzemnih tunelih?

(*) Seveda, da bi znala utemeljiti odgovora na implicitno vprašanje, zakaj sta prav vajina pogleda na svet edina pravilna, ne moremo pričakovati. Odgovor bo, po Solatkovo, "Pa ceo svet to zna!"

Bistvo problema je v tem ker kaznujemo spet bolj sposobne voznike zatoda na cesto dovolimo manj sposobnim ali skorajda nesposobnim

To je tako ker danes skorajda ni variante da ne naredis izpita pac gres 5x delat pa je dobil ga bos

Tu je osnovna tezava

In kje se to vidi najbolj.... Na kroziscis kjer 79 letnik caka predolgo in ko je takih 20 naredis kolono 100 vozil ob 15.20 ko folk gre s sluzbe

In podobne scene

Pac pri 65tih oz ko gres v penzijo bi moral vsak voznik penzic nardit poligon kjer bi preverjali njegovo sposobnost in reflekse na politem voziscu itd

Ce ne nardi odvzem izpita

Zgodovina sprememb…

Dejstvo je, da kaznujemo bedake, ki niso sposobni niti omejitev hitrosti upostevat.

kamiKaZaA je izjavil:

...
Na vse to sem že odgovoril z argumenti. Ponavljat se ne mislim. Preberi moje prejšnje vpise in našel boš odgovor na točno to zastavljeno vprašanje. 100x eno in isto pa ne mislim pisat, ker če ne razumeš, sicer si dokazal, da si polpismen in da imaš težave z bralnim razumevanjem, ti lahko še 1000x napišem, pa mi boš spet postavil isto vprašanje, čeprav sem ti pred tem že 1000x odgovoril.

Kolega, če želite, poglejva samo vaš drugi post, kjer bi naj pojasnili (argumentirali?) teze nastavljene v prvem. Pišete o "normalnih omejitvah". Kaj je to, veste samo vi. Razlagate o svojih namenih pri nakupu avtomobila, kar je vaša privatna stvar in nima nobene zveze z ureditvijo javnega prometa. Sledijo napovedi prihodnjih ukrepov, kar je lahko točno, ni pa argument. Mešate izraza "trditev" in "argument". V vseh svojih postih ste navedli (in sto krat ponovili) le trditve in prav nobenega argumenta.

Če vaše poste pogledamo v celoti, je jasno, gre za politično agendo blatenja lika in dela trenutnega župana. Priznati moram, da sem padel na finto, saj nisem ponovno prebral naslova te teme. Torej, vaš namen je politična agenda, skrb za tekoči promet v Mariboru je le vaše orodje za metanje megle. Razčistimo dokončno: trditev o smotrnosti postavitev radarjev niste argumentirali nikjer. Ali je postavitev radarjev argument za rušitev župana z neredi in nepokorščino naj se odločijo volivci, ki si so ga izvolili.

nekikr ::

Kje pa vidimo kakšno študijo o smiselnosti postavitve? Za Maribor ne bom pameten, ga ne poznam, pri nas so pa postavili radar(ja) na mestu, kjer je bilo 0 nesreč in rekli, da je to zaradi večje varnosti. Po logiki bi morali predstaviti neko študijo, ki bi pokazala kako na nekem odseku z nekim ukrepom nekaj dosežeš/izboljšaš. In potem to narediš. Ne pa da sprejmeš ukrep, si izmisliš razlog, potem pa obtožuješ vse, ki pravijo, da to nima smisla. Vas je pa ogromno, ki bi skočili v bazen brez vode, če le taka komanda pade. Covid drill je uspel.

Legon je izjavil:

Dejstvo je, da kaznujemo bedake, ki niso sposobni niti omejitev hitrosti upostevat.

Sposobni smo samo nocemo ker so omejitve neumne in nezivljenske

To je kot omejitev ob soli 50 ali 30 ampak je 2 zjutraj, koliko ucencev je takrat tam?

Recimo pri ptuju uvoz in izvoz iz hitre ceste na abtocesto je omejitev 40, vsak dokaj normalen voznik tam pelje 60 po vase je to neodgovorno ceprav 40 tam peljes samo v snegu in dezju

Ce bi bile smiselne omejotve joh nohce ali bi jih krsili le redki

Zgodovina sprememb…

Potem pa pač placuj davek na neumnost in jokaj dalje po forumih.

floyd1 ::

scipascapa je izjavil:

Pa veste kdo potem plača vse te poškodbe? Zaposleni preko davkov itd.....mislim, kako ste lahko tako glupi?
Zakaj v Avstriji radarji niso problem, pa še več jih imajo?

Še enkrat, v MB je bil problem radarjev tudi v tem, da je Francelj hotel polniti SVOJE žepe preko zasebnega podjetja. In to je bila kaplja čez rob.

in zdaj se bo spet nadaljnih 10 ljudi spraševalo, zakaj so radarji v MB tak problem ;((. Nehajte trolat.

Kako bo polnil zepe, ce pa se večina folka vozi po omejitvah...oh wait.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

floyd1 ::

Točno to, vstran vržen denar. Isto kot v prestolnici.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: floyd1 ()

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kako bo polnil zepe, ce pa se večina folka vozi po omejitvah...oh wait.

Nemogoče, da se pelješ 70 km/h in da se prižge oranžna luč, da ne bi vsaj enkrat na mesec skozi peljal. In tudi to je ta radar slikal in bi dobil kazen. Primer slike (kazni): oranžna luč, ti pa si prevozil črto 0,25s pozneje in bam kazen (reakcijski čas pa je vsaj 1s). Ne rečem, da bi bilo kot v Avstriji, kjer zelena luč utripa (3x ali 5x odvisno od omejitve hitrosti in si lahko preračunaš) preden preklopi na oranžno.

In tu bi bilo še pa še verižnih trčenj, ko bi folk kateri je plačal kazen potem bremzal ko hepan, ko bi videl oranžno luč on pa 2 metra pred križiščem. To bi pokalo, da bolj ne bi moglo.

gruntfürmich ::

starfotr je izjavil:

Glede na to, da se verjetno divjaki tu fočkate je to zelo ciljno naravnano vse skupaj. In samo vi imate probleme s tem, da radarji obstajajo in da se kazni divjakom napišejo. Mi normalni ljudje nimamo problema s tem, da se divjake kaznuje ali odstrani iz prometa. Mačka zacvili, če ji stopiš na rep.

v resnici se gre tu za trk med zdravim razumom in zahojenimi puritanci, ki bi vse terorizirali. predvsem ste se takšni tu pofočkali, in vsi takšni imate izrazito nizek IQ.
torej kdo ima prav?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

socialec ::

Nič novega na tem (in ostalih) forumih, zagovarja se realne situacije, očita se skrajne - kar pomeni vkopanje na bregovih. Če so prepoznavni forumaši kakšni super ekstra nadpametni, nadsposobni, v glavnem, lebdijo 30 cm nad tlemi - lahko tudi samo zdolgočaseni ali sanjaški, še toliko bolj.

To so osnovne lekcije iz MSM, kot že rečeno, nič novega - morda je slehernikom namenoma zamegljeno, je pa v bistvu dejansko tako, da se ljudstvo fokusira na ne-probleme.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

OutOfTheBox ::

kamiKaZaA je izjavil:

Opa, opa, je prišlo morda v Sloveniji do Domino efekta? >:D

Nov radarski merilnik hitrosti v Solkanu odžagan še pred koncem testiranja
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/go...

To je za goriške konce nekaj novega. Stacionarni radarji v Novi Gorici , Solkanu in okolici sploh nikoli še niso obstajali in si do danes dejansko lahko vozil kot ti je pašalo. In tisti s ta črnimi BMW-ji ko ponosno pritiskajo na gas in večkrat vozijo čez 100 kmh po mestu, se bodo pač morali na to navadit. Noben drugi s tem nima problema.

Tako da naj te pomirim preden postaneš ves moker. Radarji ne bodo šli nikamor, uničujejo jih pa samo določena skupina ljudi.

Zgodovina sprememb…

paradajzos ::

Legon je izjavil:

In očitno premalo kaznujemo ljudi, ki niso sposobni omikane komunikacije.

Omikana komnikacija ni predpisana. Omejitve hitrosti so. In ko ti nekdo razlaga da ni spsobem varno ustavit pred semaforjem je to pac idiot, ki nima kaj delat na cesti.

Kake motneje imas pa ti s svojimi off topic izpadi, pa razpravljaj s psihiatrom

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Legon je izjavil:

In ko ti nekdo razlaga da ni spsobem varno ustavit pred semaforjem je to pac idiot, ki nima kaj delat na cesti.

Kaj narediš, ko se voziš s hitrostjo 19 metrov na sekundo (69 km/h) in se ti 2 metra pred črto za ustavitev na semaforju prižge oranžna luč? Zapelješ skozi ali bremzaš na polno?

Naj omenim, da je reakcijski čas vsaj 0,5 sekunde in da v tem času si že globo v križišču, prevozil si že 10 metrov v tem času. Bremzaš ali pelješ? Hvala za odgovor.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omejitev 40 km/h v naseljih? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26111621 (1395) D3m
»

So vas kdaj ujeli na radar?

423809 (2350) Argonavt
»

2krat radar v 20 minutah (cona 30) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

33780011 (74829) GenZNPC
»

Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29255148 (49768) BlueRunner

Več podobnih tem