» »

IShowSpeed v Sloveniji oziroma kam je zašla naša mladina

IShowSpeed v Sloveniji oziroma kam je zašla naša mladina

1
2
»

Malidelničar ::

90ta se tudi v tujini štejejo kot vrhunec zabavne kulture. Eni jim pravijo celo zadnja zlata doba Hollywooda.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

gruntfürmich ::

Da se ne boste razpočli ob silnih naporih dokazovanja lastne superiornosti in tlačenja mladine v blato...
Enak nizkointeligentni podn ste, čisto enako kot mladina ali vaši otroci. Edino kaj je drugače je to, da so mladi pač drugačni. In tega v svoji zagovejeni retardiranosti ne zmorete dojeti.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

WizzardOfOZ ::

A to je ta, k so mu banane metal, ko se je z ladjico po ljubljanici vozil?
S komentarjem: "Hranim majmuna!"
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

stara mama ::

Prvič slišim za to opico,
hvalabogu tud ne živim v prestolnici.
Ekologija™ in Trajnost™

karafeka ::

Glejte, to je isto, ko date €€€ za nogometno karto in ste čist mokri, ko gledate kako se 90 minut podijo za neko žogo, in na ta račun delate milijonarje iz igralcev, lastnikov klubov, Čeferina, pa še iz sodnikov. A vam je treba?

c3p0 ::

gruntfürmich je izjavil:

Da se ne boste razpočli ob silnih naporih dokazovanja lastne superiornosti in tlačenja mladine v blato...
Enak nizkointeligentni podn ste, čisto enako kot mladina ali vaši otroci. Edino kaj je drugače je to, da so mladi pač drugačni. In tega v svoji zagovejeni retardiranosti ne zmorete dojeti.

Project much? Jaz sem v teh letih programiral in bral knjige, mladi danes pa simpajo na še enega no-talent-but-famous, ki jim komaj uide. Isti smo, ja.

bm1973 ::

Ti si, večina pa ne...

Isto je danes, sam metode so malo drugačne...

OutOfTheBox ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Podobno z banano je bilo v Srbiji, sam da tam so šli še dlje, ko so mu dali NEGRO bombone.

Skratka, v vsakem primeru ne glede kdo je človek, ga moraš sprejet s spoštovanjem. Zgleda da tega nismo sposobni.

In BTW, tole je gledalo več milijonov ljudi.

Zgodovina sprememb…

karafeka je izjavil:

Glejte, to je isto, ko date EUREUREUR za nogometno karto in ste čist mokri, ko gledate kako se 90 minut podijo za neko žogo, in na ta račun delate milijonarje iz igralcev, lastnikov klubov, Čeferina, pa še iz sodnikov. A vam je treba?
točno tako.
ali pa trenutno najbolj 'popularen' šport: kolesarstvo... kdor lahko zleze na kolo si kupi specialko...
ampak zabita raja pač ni zmožna samoreflexije...

Zgodovina sprememb…

Likalnik ::

Sej naši influencerji niso nič boljši kot pa ta črn klovn....spremljaj ga je Pero Martić...poglejte si njegov YT kanal..skače, ko opica in se dere v tisti mikrofon...antipatičen do konca...pa vseeno hodijo znane osebnosti kot so klepc Sale in ostali k njemu v goste.
folk pa tako bolan, da ne samo da gleda ta zmazek dretja...še donira...nakazujejo mu denar, da se dere v mike in bluzi nebuloze...uglavnem svet je šel v kurac...za to ste pa krivi vi..starši, ki dovolite svojim otrokom, da to gledajo in spremljajo, ker drugače jih itak ne znate zabavat in animirat...kot pa, da mu porineš telefon v roke...sami pri sebi se zamislite kdo vse je tak...boste videli, da vas je ogromno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

tikitoki ::

matobeli je izjavil:

Maš kar prav, mislim da ga ni starša ki bo preprečil 15 letnemu sinu sanje o tem kako podre 1000 bjeb v enem dnevu. ;)

O tem sanja zgolj par zblojencev.

jest10 ::

c3p0 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Project much? Jaz sem v teh letih programiral in bral knjige, mladi danes pa simpajo na še enega no-talent-but-famous, ki jim komaj uide. Isti smo, ja.

Eh...
A ne vidiš, da je ta zmazek spacal tip, ki v ostalih temah kaže svojo "superiornost", kako so vsi ostali bedni, zabita raja itd... Zdej pa pacient to očita drugim:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Meiniken2 ::

To je pač kar raja gleda. Povprečen 12-letnik ima zelo rad neumno sranje iz interneta. Določeni streamerji (kot primerek izpred par dni) jim samo nudijo vsebino, ki jo gledalci želijo. Tudi meni osebno niso všeč taki glasni, agresivni, neolikani primerki. Ampak... kaj čmo. Tako je in tako bo.

Ločiti je treba tudi med tem kar vidimo na kameri, in tem kako se človek obnaša, ko se kamere ugasnejo.

Drznil bi si reči, da je od pojava interneta in do danes nivo intelekta za nekaj točk padel. Za to smo krivi vsi. Stvari želimo imeti na komot, potem pa jamramo zakaj imamo težave z opravljanjem bolj zahtevnih reči.

Ob koncu dneva je slovenija še vedno majhna, tako da je obisk neke znane osebnosti še vedno velika novica (ne glede na kvaliteto). Marsikdo še ve ne da obstajamo ali pa nas še vedno mešajo s slovaško :D Nekaj dni nazaj sem gledal/poslušal podcast na youtubu - teme so bile o vzgoji otrok, zvezah,... in nekje vmes je, mislim da psihologinja, omenila slovenijo. Pač, še vedno te preseneti.

RedDrake ::

Zasloni v času razvoja možganov (do nekje ~25 let) negativno vplivajo na kognitivne sposobnosti. Pri predšolskih otrocih je ta pojav še mnogo mnogo bolj izrazit. Trenutno "dozorevajo" generacije, ki so že bile vzgojene s strani staršev de-facto zasvojenih z družbenimi omrežji in telefoni. Rezultate bomo želi čez 20 let, ko bi naj ta generacija bila gonilo družbe. Morda bo AI do takrat napredoval dovolj, da se bo manjko inteligentnih ljudi kompenziral na ta način. A to ne spremeni, da smo na poti v pravo idiokracijo.

matobeli ::

To da danes sosedov mulc lahko pove celemu internetu da je zabit nima veze s količino zabitih ljudi samo zato ker sosedov mulc leta 70 ni imel te možnosti.

Meiniken2 ::

Misliš da količina neumnih vsebin nič ne vpliva na število neumnih ljudi?

Ne. Ne gre to tako. Verjetno da socialna omrežja povzročajo druge tipe motenj, predvsem pozornosti, spomina, anksioznosti...
Da bi ravno intelihenzo zbijal...

dronyx ::

Zakaj ga ni sprejela predsednica republike? Tam bi lahko plezal po kipu Borisa Kidriča.

Meiniken2 je izjavil:

Misliš da količina neumnih vsebin nič ne vpliva na število neumnih ljudi?

zakaj misliš da bo pameten človek konzumiral to sranje in da mu bo zato padel intelekt?
morda tako razmišljajo neumni, pametni vemo da takega sranja pač ne gledamo. in zato intelekt med pametnimi ne pada.
in še vedno nas je dovolj. problem pa je, ker se neumni silijo na vse položaje in pametni odnehamo in jim prepustimo položaje. to slednje pa resnično razkraja družbo...

Zgodovina sprememb…

matobeli je izjavil:

To da danes sosedov mulc lahko pove celemu internetu da je zabit nima veze s količino zabitih ljudi samo zato ker sosedov mulc leta 70 ni imel te možnosti.

Ti se kar tolaži, ja ...
Tule je samo ena od mnogih mnogih zadev.
Zabitost je posledica učnih težav, ki so posledica nezmožnosti koncentracije in še N drugih stvari, ki jih povzročajo "zasloni".
Se pa vidi da nimaš otrok, ker so posterji o tem že precej let po vseh "ustanovah", ki redno gostijo predšolsko in zgodnješolsko mularijo. Da knjig o vzgoji, ki so stare manj kot 10 let in podprte s študijami sploh ne omenjam. Če bi bila "šola za starše" obvezna bi imeli takoj boljšo družbo kot najbolj spedenani skandinavci. Ampak je bolj pomembno fajtat za splav na Poljskem, kot kaj takega.
In ja tiktok style vsebine so dobesedno brainrot.

Še en random citat, tko mal za razmislit.
This research supports several previous studies that have shown a correlation between the amount of screen time among young children and the presence of developmental delays particularly in communication and problem-solving skills. A landmark National Institutes of Health (NIH) study that began in 2018, for example, found that children who spent more than two hours a day on screen-time activities scored lower on language and thinking tests, and some children with more than seven hours a day of screen time experienced thinning of the brain's cortex, the area of the brain related to critical thinking and reasoning.

vir
Ampak hej, kdo rabi sive celice (cortex), to je itak neki za kruh namazat, al neki tac'ga. Oziroma, kot bi se reklo, FAKE NEWS, itak vemo da so vedno socio-ekonomski faktorji v igri!!11unoduotre

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

mtosev ::

Tipa ne poznam. Sem pa mnenja, da lahko mladi imajo priljubljene ljudi in s tem ni nič narobe.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Absolutno, včasih so bli Beatli (solidna pop kultura), potem so ble Esmeralde (že kar trash pop kultura), danes so to ljudje, ki se obnašajo kot avstraloptiki (mogoče je še k od kulture, ostalo je že šlo).
Trend je očiten!

Nikonja ::

Sej so vsi "selbrtiji" čisto isti drek, lahko se lažete da je bilo 80ih, 90ih to boljš kot je danes ampak ni - sem odraščal takrat ampak se na lažem da je "prej bilo boljše" - blo vam je samo zato ker sti vi takrat bili mulci in so te stvari vama bile takrat normalne enako kot je ta debil normalen truntni mulariji. Edina razlika danes je internet, kje več debilov dobi več prostora, ampak je še vedno zeloooo mal takih kateri so dejansko popularni, večina samo sanja o tem.
Tko da ne bit zabiti starčki, kot tisti v mojem bloku "katere sicer ne moti igranje otrok ampak a se lahko igrajo kje drugje" , ker dokler ne delajo nobene škode jaz ne vidim problema.
Meni je npr enako debilno ograniziranje teh praznovanj na mestnih trgih ko kakšen športnik naredi dober rezultat, čeprav vsi vemo da imajo IQ sobne temperature, ne znajo sestavit tri stavka razen "dal sem 110% od sebe", in vemo da je ta razultat naredil samo zase, on bo dobil dnar (na kateregea sicer ne bo plačal davek v SLO ker so vsi prijavljeni v davčnih oazah) mi pa samo neko kvazi zadovoljstvo čeprav nismo čisto nič naredili!
Skratka toleranca do drugih ne zabitos in nam bo vsem boljše!

P.S. Se strinjam za tega ker bi si rajš lobotomijo naredil kot gledal njegov kanal na YT

RedDrake je izjavil:

Trend je očiten!

Staraš se!

In ne boš verjel:
1. O Beatlih so imeli starejši kar močno mnenje. Navsezadnje niti celega banda niso imel.
2. S starostjo še najbolj pada IQ.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

c3p0 ::

RedDrake je izjavil:

Še en random citat, tko mal za razmislit.
This research supports several previous studies that have shown a correlation between the amount of screen time among young children and the presence of developmental delays particularly in communication and problem-solving skills. A landmark National Institutes of Health (NIH) study that began in 2018, for example, found that children who spent more than two hours a day on screen-time activities scored lower on language and thinking tests, and some children with more than seven hours a day of screen time experienced thinning of the brain's cortex, the area of the brain related to critical thinking and reasoning.

vir
Ampak hej, kdo rabi sive celice (cortex), to je itak neki za kruh namazat, al neki tac'ga. Oziroma, kot bi se reklo, FAKE NEWS, itak vemo da so vedno socio-ekonomski faktorji v igri!!11unoduotre

"Screen time" je zelo splošno. Skrolanje tiktoka je precej drugo kot igranje Tetrisa, ali se učiti matematiko z nekim interaktivnim programom na drugi skrajnosti.
IMO skrolanje najbolj zasvoji in zahteva vedno močenjše stimulacije, podobno kot droga. Sledi nezmožnost koncentracije in nezainteresiranost za vse, kar ni tisti feed. In na mladem umu se potem ta zmožnost nikoli prav ne razvije.

matobeli je izjavil:

Staraš se!

In ne boš verjel:
1. O Beatlih so imeli starejši kar močno mnenje. Navsezadnje niti celega banda niso imel.
2. S starostjo še najbolj pada IQ.

Ma ne, itak da se staram.
Potem si mnenja, da je kulturna dediščina Beatlov in tega tipa enakovredna?
Jaz IQ-ja nisem nikoli omenil, gre za kognitivne sposobnosti, kritično razmišljanje, koncentracijo in podobne koncepte. To je tisto kar preučujejo študije, ki se ukvarjajo z otroci in "zasloni". In to je tisto kar "zasloni" de-facto zmanjšujejo. In to ne začasno, kot pri odraslih. Nope, za celo življenje.
Sem mislil, da bi človek, katerega celotna ideologija temelji na tem da so nekritično razmišljujoči (aka verniki v vsemogoče vere - sicer ne nujno religije) najslabša stvar takoj za belimi hetero moškimi, znal prepoznati potencialno težavo v tem.
Ali računaš da bo tvoja ideologija tisti opij za množice, ki ga bodo nekritično razmišljujoči semi-funkcionalni osebki prevzeli?
Bad idea imho.

In ja, ni vsak "zaslon" enak. Je pa skoraj vsak na internet povezan "zaslon" enak. Zato, kot sem že napisal, moji otroci ne bodo imeli dostopa do neta na noben način dokler bo to fizično izvedljivo.

Scaramouche3 ::

Še ta se mu smeji. Vidim pa da je tem vseeno, vedo da je več publike za debilnosti, kot intelektualne razprave...

hotig ::

In na koncu ma še v bosni svoj šov z "spektakularnim" zaključkom :D

RedDrake je izjavil:

Ko poslušam penziče mi res deluje kot da primerjate bitle z tiktokom.

Poldi112 ::

Na hitro preletel video njegovega obiska in izgleda precej normalno. Ne razumem, kje je problem?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

luli ::

OutOfTheBox je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Podobno z banano je bilo v Srbiji, sam da tam so šli še dlje, ko so mu dali NEGRO bombone.

Skratka, v vsakem primeru ne glede kdo je človek, ga moraš sprejet s spoštovanjem. Zgleda da tega nismo sposobni.

In BTW, tole je gledalo več milijonov ljudi.

Tudi sam sem se zgrozil, ko sem videl, da mu mečejo banane. Ampak danes, ko sem uspel videti njegove "nastope" so mi banane kar logična izbira.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luli ()

Poldi112 ::

Z bananani zgolj kažemo lasten nivo kulture.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Ales ::

Nikonja je izjavil:

Meni je npr enako debilno ograniziranje teh praznovanj na mestnih trgih ko kakšen športnik naredi dober rezultat, čeprav vsi vemo da imajo IQ sobne temperature, ne znajo sestavit tri stavka razen "dal sem 110% od sebe", in vemo da je ta razultat naredil samo zase, on bo dobil dnar (na kateregea sicer ne bo plačal davek v SLO ker so vsi prijavljeni v davčnih oazah) mi pa samo neko kvazi zadovoljstvo čeprav nismo čisto nič naredili!

Poistovečanje s športniki je tema zase, ampak da to zgoraj "vsi vemo", ne drži. V nadaljevanju govoriš o toleranci do drugih, hkrati pa kar za vse športnike misliš, da so neinteligentni.

Ne vem zakaj to misliš, ampak sam se nikakor ne bi strinjal s tem. Še kadar dajejo plehke izjave, sam tega nikakor ne bi enačil z inteligenco, ker na to vpliva veliko faktorjev. Če grem v ekstrem - največji geniji imajo lahko popolnoma butaste/dolgočasne/plehke izjave pred kamero, to še nič ne pomeni.

Sploh pa ne bi smeli soditi po teh nekaj kratkih "vtisih", ki nam jih servirajo novinarji, ko športniku zastavijo 1000. enako glupo vprašanje, dan za dnem.

Skratka toleranca do drugih ne zabitos in nam bo vsem boljše!

P.S. Se strinjam za tega ker bi si rajš lobotomijo naredil kot gledal njegov kanal na YT

S tem pa se 100% strinjam, z obojim...

Jarno ::

IShowSpeed ima ciljno publiko in je zanje dovolj zabaven. Nekaterim, ki ga poznajo in spremljajo preko spleta, je verjetno kul, da ga vidijo tudi v živo.
HasanAbija bi pri nas poleg biciklistov pač pričakali dedki in babice s klobuki, dežniki in kakšnim antifašističnim simbolom. Vsakomur svoje.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Jeffreyy ::

Jarno je izjavil:

HasanAbija bi pri nas poleg biciklistov pač pričakali dedki in babice s klobuki, dežniki in kakšnim antifašističnim simbolom. Vsakomur svoje.

Poleg mokrih žensk vseh starosti, ja

toro69 ::

Poldi112 je izjavil:

Z bananani zgolj kažemo lasten nivo kulture.

Da so vsi konflikti v naprej žrežirani še nisi pomislil?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toro69 ()

matobeli je izjavil:

RedDrake je izjavil:

Ko poslušam penziče mi res deluje kot da primerjate bitle z tiktokom.

Važno da se strinjava, da "zasloni" polagajo temelje za idiokracijo. Ker v drugem, tovariš, se ne bova nikoli.

Strinjava se zgolj da obstajajo bedaste vsebine. Pa še to očitno zgolj da danes obstajajo bedaste vsebine.

Ker včeraj so bili očitno samo bitli in mocarti.

Aha, torej greš že v science denial vode. Nice. Nisi več daleč od fletrtrjev. Mogoče so ti pa zasloni skurli možgane?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

Ok boomer :))

Kayzon ::

Meni osebno njegov najljubsi video:

https://www.youtube.com/shorts/_tbG91ld...

:))

BuDi79 ::

V Bosni so uradni vodiči razočarani in užaljeni ker je ispeeda po mestu vodil kr en influencer.

... reagovali su i turistički vodiči Kantona Sarajevo. Njihovo saopšenje prenosimo u cjelosti;
"S velikim razočaranjem jučer smo svjedočili sramotnom predstavijanju našeg glavnog grada od strane samoprozvanih vodića i influensera koji nemaju nikak stručnu kvalifikaciju niti zakonsko pravo da vode turiste kroz Sarajevo."

Pri nas pa sta tudi najpametnejša otroka v Sloveniji Edvard in Frida (Slovenija ima talent itd...) sta šla počakat IShowSpeeda.

"Edvard in Frida sta se, ker rada spremljata IShowSpeeda, odločila, da ga presenetita in mu naredila en poklon, to so bile personalizirane zobne ščetke, tako kot vsi ostali, pa smo se vozili po Ljubljani in ga čakali. Ko smo videli, da se odpravlja proti gradu, smo ga tam počakali. Tako kot tri četrtine tistih, ki so bili tam, smo imeli namig, da bo odšel tja, ko pa smo bili tam, pa smo imeli občutek, da bi se lahko povzpel tudi na stolp, zato smo odšli tja počakat," nam je o srečanju Fride in Edvarda z ameriškim vplivnežem povedal njun oče Marko Kaloh.

"Bilo je zelo zanimivo, bil pa je tudi šok, da sva ga lahko srečala. Midva sploh nisva vedela, kaj naj narediva, da ga srečava. Ko smo prišli na grad, je Pero IShowSpeedu rekel, da sem jaz najpametnejši otrok v Sloveniji in naj mi da nek izziv, zato mi je dal za računati tri račune in sem vse prav povedal, potem pa me je vprašal še za dve glavni mesti," pa je izkušnjo srečanja z vplivnežem opisal Edvard, ki je priznal, da je imel le malo treme pred zvezdnikom.

Oče nam je med pogovorom tudi priznal, da je bilo njega in ženo bolj strah in sta imela več treme, ko sta opazovala Edvarda, ki je računal, saj matematike ni vadil že od decembra.

A ni škoda biti najpametnejši, če imaš tremo pred brainrotom.
Upam da naredi še en krog po Sloveniji, Tina Gaber, Artur Štern pa Martin Strel so prvič izvisel. Nekaj se govori, da se je slišal z Dončićem.

Ales ::

Bravo, zdaj ni treba niti drugje brati teh idiotskih "novic", dobimo kar servirane na Slo-tech...

Sicer pa sem si sam kriv, da sem ostal prijavljen na to temo. :D

redtech ::

Horas ::

redtech je izjavil:

Banana
https://m.youtube.com/shorts/nXwdSgq2Bf0

Negros
https://www.instagram.com/reel/DL4vh_po...

tadrugi video je očitno prirejen. se zmenijo, odigrajo, vsak dobi svojo mero publicitete, gledalce, všečke...in dnarce...
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zlatko vs Čale (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Loža
89383305 (5337) fur80
»

Kako izboljšati kakovost življenja? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53136708 (23573) Colt1911
»

Evolucija otroške izkušnje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6315076 (13697) Phantomeye

Več podobnih tem