» »

IShowSpeed v Sloveniji oziroma kam je zašla naša mladina

IShowSpeed v Sloveniji oziroma kam je zašla naša mladina

«
1
2

LynxEffect ::

Če še niste slišali, danes je v Ljubljano prispel IShowSpeed. Ja, tisti YouTuber, ki kriči, skače in se dere “suuuiii”! In zdaj me resno zanima, sem jaz edini, ki ne razume, kako je to postal kulturni dogodek leta?! V centru Ljubljane je gneča za popizdit, in ne, ne govorimo o koncertu, ne o protestu, ne o kakšni pomembni prireditvi. Govorimo o tem, da je nek ameriški internetni klovn stopil iz kombija in začel mahati. In najlepše? Povprečna starost histeričnih oboževalcev je pod 12 let.

Pa kam smo prišli? Kaj to pove o nas kot družbi? O medijih, ki to naredijo kot glavno novico dneva? https://www.24ur.com/popin/domaca-scena... In predvsem, kaj to pove o naši mladini, ki namesto vzornikov zdaj časti TikTokerje, ki ne znajo sestavit enega stavka brez kričanja? Če je to prihodnost, srečno Slovenija.

pegasus ::

Nikoli slišal.

Sicer je to odlična metrika - če vidiš yt kanal z desetinami miljonov naročnikov, se mu na daleč izogneš. Ker zanimive zadeve so na kanalih, ki imajo po par sto naročnikov. Na srečo je yt algoritem še nekako sposoben ponujati tudi te, zanimive kanale ...

Scaramouche3 ::

LynxEffect je izjavil:

Če še niste slišali, danes je v Ljubljano prispel IShowSpeed. Ja, tisti YouTuber, ki kriči, skače in se dere “suuuiii”! In zdaj me resno zanima, sem jaz edini, ki ne razume, kako je to postal kulturni dogodek leta?! V centru Ljubljane je gneča za popizdit, in ne, ne govorimo o koncertu, ne o protestu, ne o kakšni pomembni prireditvi. Govorimo o tem, da je nek ameriški internetni klovn stopil iz kombija in začel mahati. In najlepše? Povprečna starost histeričnih oboževalcev je pod 12 let.

Pa kam smo prišli? Kaj to pove o nas kot družbi? O medijih, ki to naredijo kot glavno novico dneva? https://www.24ur.com/popin/domaca-scena... In predvsem, kaj to pove o naši mladini, ki namesto vzornikov zdaj časti TikTokerje, ki ne znajo sestavit enega stavka brez kričanja? Če je to prihodnost, srečno Slovenija.

Starši pustijo da otrok odrašča za računalnikom in telefonom...
Kaj se čudiš?

BuDi79 ::

Scaramouche3 je izjavil:

Kaj se čudiš?
Ene nas je vzgajal TV, Periskop pa Branko Kocka. Se zgodi, nekako smo kar ratali.

matobeli ::

Nazadnje ko so je bil papež v sloveniji je bilo live po nacionalki!
In konec koncev, 500k ljudi na koncertu nedavno.

Če je kdo slučajno mislil da so pop zvezdniki od včeraj...

BuDi79 je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Kaj se čudiš?
Ene nas je vzgajal TV, Periskop pa Branko Kocka. Se zgodi, nekako smo kar ratali.

Bl to da smo bili cel dan na dvorišču!
Se spomnim da če si gledal tv 2h na dan da so nam govorili da boš imel posledice..

Danes je otrok pol dneva na igricah, drugo polovico na soc omrežjih...

PunkDude ::

Ne morem verjet, kakšno navdušenje nad navadnim klovnom.

free_rider ::

Smili se mi ta revež. Sej nikamor ne more, da ni gruče 10-letnikov okoli njega.
Imagine there's no religion :)

Grimnir3 ::

LynxEffect je izjavil:

Tvoj post mu daje dodatno publiciteto. Brez tvoje objave jaz nikoli ne bi vedel zanj, no sicer še vedno zares ne vem zanj, ker nisem kliknil na link niti šel na YT. Pa vseeno.

Stop Making Stupid People Famous

Grimnir3 je izjavil:

To bi morali učiti v šolah, ker določeni ljudje se marketirajo z shock value.
Če jih ignoriraš jim daješ manj zraka..

fur80 ::

Boljše to, kot pa da so naši otroci Za dom spremni!

c3p0 ::

BuDi79 je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Kaj se čudiš?

Na TV/netu lahko še vedno gledaš pametne oddaje, npr. dokumentarce, na PCju se lahko izobražuješ, vedno več je materiala, sploh z AI.

Če le ima otrok starše, ki jim ni ravno. Če ni nobenega vodenja, pa gledajo take in podobne klovne, v kaj bodo ti odrasli... ne vidim nič dobrega.

kow ::

Grimnir3 je izjavil:

Tvoj post mu daje dodatno publiciteto. Brez tvoje objave jaz nikoli ne bi vedel zanj, no sicer še vedno zares ne vem zanj, ker nisem kliknil na link niti šel na YT. Pa vseeno.

Enako. Ignorirajmo in ne klikajmo na linke.

mtošev ::

Tema več pove o sodelujočih, kot pa o otrocih oz. mlajših generacijah.

Malce poljudnega branja za vse vas
Generation gap @ Wikipedia

Miki N ::

Pač nek random nigga z neta. Saj kmalu bodo pa vsi AI generirani - ta samo že zdaj izgleda, kot da je. Dobrodošli v Časovnici. Jaz se ne sekiram.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

fur80 je izjavil:

Boljše to, kot pa da so naši otroci Za dom spremni!

Če bo Janša prišel na oblast, bo kmalu tudi koncert fašista v LJ!

Ganon ::

LynxEffect je izjavil:

Pa kam smo prišli? Kaj to pove o nas kot družbi?

Zakaj te to tako moti? Če grejo pozdraviti njim ljubega youtuberja, naj ga. O stanju družbe bi se upravičeno vprašal, če bi se na koncertu ogabnega fašista zbrali več sto tisoč ljudi. No, tak narod pa je nepopravljivo zavozil.

OutOfTheBox ::

Motiš se če verjameš da je zadeva nedolžna.

Če grejo pozdraviti njim ljubega youtuberja, naj ga.

Ja, naj ga. Problem je ker točno tile influencerji ustvarjajo družbo v kateri živimo. Zato se jim reče "influencerji" ali pa "manipulatorji". Zadeva je ista (vpliva na ljudi), gre se samo s kakšnim namenom to dela.

V vsakem primeru.. odpri youtube kanal, poglej par njegovih videjev, apliciraj njegovo obnašanje na našo družbo (na ljudi okoli sebe) in si odgovori na vprašanje, če hočeš živet med takimi ljudmi.

Skratka, zavedat se moraš da imajo tile ljudje neprimerljivo večji vpliv na obnašanje otrok (njegove publike), kot pa starši. Če ga ti kot starš učiš kako se dela "A", in on vidi pri tem influencerju "B", bo tisto za nekajkrat prepisalo, kar si ga ti učil (A).

Sicer o tem človeku, ne morem dost povedat ker ga ne gledam (sicer sem ga večkrat zasledil na mojem feedu v preteklosti), lahko ni napačen kot človek (nima slabih namenov), ampak obnašanje je na relativno primitivnem nivoju. Svojega otroka bi vsekakor opozoril o posledicah gledanja vsebin tega človeka. Če moram tega primerjat s kakšnim Christiano Ronaldom (tudi prisoten na social media), bi slednjega izbral kadarkoli. Sporočila so večinoma pozitivna (vsaj kar sam zasledim).

Imam v glavi odpret eno zanimivo temo o "influencerjih" in vplivom na ljudi, ampak kadar se mi bo dalo.

Zgodovina sprememb…

Morala in projekcija časa kaže kje smo...

skumpl ::

Zdaj gledam posnetke. Kje je bila policija?

delavec44 ::

matobeli je izjavil:

Nazadnje ko so je bil papež v sloveniji je bilo live po nacionalki!
In konec koncev, 500k ljudi na koncertu nedavno.

Če je kdo slučajno mislil da so pop zvezdniki od včeraj...

Čakaj, ti primerjaš enega YT, ki se nekaj dere, s pop zvezdniki?

Gregor P ::

Nikoli slišal za njega in načeloma tudi moj otrok še ne bi smel, ker ne more viseti po cele dneve na telefonu (ima druge aktivnosti, klavir, košarka, Nintendo itd.).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

OutOfTheBox je izjavil:

zavedat se moraš da imajo tile ljudje neprimerljivo večji vpliv na obnašanje otrok (njegove publike), kot pa starši.

Itak. Dejmo pozabit na 3/4 otrok ki jo čist dobro odnese kljub vsemu.

delavec44 je izjavil:

ki se nekaj dere, s pop zvezdniki?

Res?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

gddr85 ::

free_rider je izjavil:

nej se ti ne smili, čez ene 5 let bo že lahko šel v "penzijo" :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

gddr85 je izjavil:

free_rider je izjavil:

ne se ti ne smili, čez ene 5 let bo že lahko šel v "penzijo" :P

As of early 2025, IShowSpeed earns: Monthly (average): $400,000 to $600,000. Annually: $5 to $7 million (from YouTube alone)

Itak. Dejmo pozabit na 3/4 otrok ki jo čist dobro odnese kljub vsemu.

Definiraj kaj pomeni da "dobro odnese"? In ja. Kadar pride otrok v leta ki se ne druži več toliko s starši ampak z vrstniki (ki skupaj konzumirajo neko vsebino), bo zagotovo imelo to dolgoročne posledice na otroka. Vprašanje je samo a se te posledice tudi smernice oz. vrednote ki si jih kot starš otroku dal/učil ali bo to šlo čist v neko drugo smer.

Drgač pa, razvit internet obstaja nekje 10, 15 let. Efekt interneta v družbi se je na mladini že začel kazat, bomo videli kakšen bo izplen tega ko bodo tile ljudje odrasli.

Kakšen vpliv pa se že kaže?

A se mladini zdi da je upravičena do vsega? Da imajo vsega polno rit? Da poslušajo čudno glasbo? Si pirsajo vse po spisku in jejo mamilje szi žlicu?

A zih nisi pač... star?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

iso2000 ::

Jeffreyy ::

Je čisto navaden entertainer oz. klovn, ampak še vedno stopničko nad tem:

https://siol.net/trendi/svet-znanih/zlo...

Reakcije navzočih bolj ali manj enake. Če te kaj "tolaži", ni to zdaj najnižja točka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jeffreyy ()

enemon ::

Bro bi se moral imenovati IShowShit.

endelin ::

Pero Martic izgleda kot starček med mularijo:))

GenZNPC ::

Morte gledat iz druge perspektive, ima milione sledilcev predvsem mladih po celem svetu, ki so zdaj prvic slisali za Slovenijo, drugace nikoli nebi.
Tako da je Ishowspeed naredil najvecjo reklamo za Slovenijo med mladimi po svetu, ki je noben drugi ni zmozen narediti.
skibidi

GenZNPC je izjavil:

Morte gledat iz druge perspektive, ima milione sledilcev predvsem mladih po celem svetu, ki so zdaj prvic slisali za Slovenijo, drugace nikoli nebi.
Tako da je Ishowspeed naredil najvecjo reklamo za Slovenijo med mladimi po svetu, ki je noben drugi ni zmozen narediti.

Samo kaj ti dobiš od tega, visoko rajo ki gre v naj hotele?

GenZNPC ::

Bomo videli, rabimo mlade turiste, starih bo zmanjkalo :))
skibidi

matobeli je izjavil:

Lahko začnem s tem, da je pri najstnicah postalo že cool katera jih več povleče ali spi z drugimi. Toliko da ko skrolam po social media, videvam mlade punce, ki sanjajo o tem kako bi tudi one rade fukale s 1000 moškimi v 12 urah.

In ne Googlat o Bonnie Blue , Lilly Phillips in drugih podobnih. In ja.. to so med drugimi tudi vplivnice ki jih z veliko verjetnostjo vaše hčerke gledajo.

A zih nisi pač... star?

Ne. Sam moje delo obsega tudi spremljanje in razumevanje trendov na obnašanje ljudi, kolega primorec.

Zgodovina sprememb…

Maš kar prav, mislim da ga ni starša ki bo preprečil 15 letnemu sinu sanje o tem kako podre 1000 bjeb v enem dnevu. ;)

Ales ::

iso2000 je izjavil:

Takole se dela:D:
https://www.index.hr/magazin/clanak/ish...

Ja točno tako se dela, ampak na žalost to ne pomeni to, na kar misliš.

Point je, da sproži nek glup dogodek, ki ga potem glupi mediji in sleherniki širijo naprej, o njemu se pa govori. Niti ni važno, ali je za to uporabil (zlorabil) navadnega človeka ali plačal igralca ali kaj tretjega.

Nato se bere, kot da je "novica", da mu je nekdo rekel "odjebi", on pa je dejansko naredil promocijo. To je vse. Uspešno opravljeno - ker si prebral in še širil naprej.

Nič drugega ni tu.

Ti si dobil par sekund "zabave", ker si razmišljal o tem, kako mu je nekdo rekel "odjebi" in si pri tem doživel nek čustven odziv, itd., on pa je dobil nadaljnjo promocijo svojega bednega početja. V biti ni nič tu. Prazno, da bolj prazno ne more biti.

Ti naši vrli "mediji" so narejeni tako, da sproducirajo gore takega dreka dnevno. Scroll scroll scroll klik klik klik...

Kar lahko narediš, je da ne konzumiraš takih stvari. To, da prebiraš in z "užitkom" opazuješ take "dogodke" pa zgolj pomeni, da si del tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

starfotr ::

oziroma kam je zašla naša mladina

Točno tja, kamor so jih starši usmerili in kjer so dobili zglede.

Malidelničar ::

Po mojem gre bolj za to, da tip v nekaj letih zasluži dovolj za FIRE 8-)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

c3p0 ::

GenZNPC je izjavil:

Bomo videli, rabimo mlade turiste, starih bo zmanjkalo :))

Kake turiste? Država aktivno dela proti temu.

Zimonem ::

Ah nič novega , podobno kot Esmeralda ali pa gorski zdravnik. Ali pa Ronaldo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

bm1973 ::

starfotr je izjavil:

oziroma kam je zašla naša mladina

Točno tja, kamor so jih starši usmerili in kjer so dobili zglede.

Otroci so samo odraz svojih staršev.

FiReFTW ::

OutOfTheBox je izjavil:

matobeli je izjavil:

Lahko začnem s tem, da je pri najstnicah postalo že cool katera jih več povleče ali spi z drugimi. Toliko da ko skrolam po social media, videvam mlade punce, ki sanjajo o tem kako bi tudi one rade fukale s 1000 moškimi v 12 urah.

In ne Googlat o Bonnie Blue , Lilly Phillips in drugih podobnih. In ja.. to so med drugimi tudi vplivnice ki jih z veliko verjetnostjo vaše hčerke gledajo.

A zih nisi pač... star?

Ne. Sam moje delo obsega tudi spremljanje in razumevanje trendov na obnašanje ljudi, kolega primorec.

Meni osebno je totalno NORO kam gre ta svet in ta mladina, to ni več normalno, družbena omrežja so totalno uničla družbo in ljudi, dejansko... in imam občutek da bo stalno huje...

IL_DIAVOLO ::

Mene bolj zanima kdo riva zmagovalca iz Slovenija ima talent na te evente?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Jaz sem vesel da sem odraščal v 90s8-)
Kako lepa leta v primerjavi s tem sedaj ko je vse na dosegu roke. Ce si hotel gledati film si moral v videoteko :D mtv je bil na vrhuncu. Najboljši filmi, vse ostalo.

T2
Pulp fiction
American pie
Stojan Auer :D
...
Sedaj pa Ishowspeed in starček Pero Martic:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

BuDi79 ::

FiReFTW je izjavil:

... to ni več normalno, družbena omrežja so totalno uničla družbo in ljudi, dejansko... in imam občutek da bo stalno huje...
Včasih si imel strokovno bolj ali manj partijsko vodstvo skozi življenje, je bilo lažje. Mediji so se v vsem strinjali, nihče ni zares dvomil v nič. Nezmotljivi mediji, nezmotljivi učitelji, nezmotljivi zdravniki, nezmotljivi politiki, nezmotljivi šefi... vse z znano naracijo in potekom... vrtec, šola, služba 7-15h, poroka, otroci, ob abrahamu se je počadi že zaključevalo, razmeroma zgodaj penzija in to je bilo to.

Danes pa neki boemi, popotniki, youtuberji, tiktoketji, nevladniki, vsak drugi bi bil talentiran ustvarjalec... vsak otrok je najboljši... in ne bo delal kot tastari. Itak pa nikogar nič zares ne zanima.

garrv ::

Brain rot. Podobno je bilo minuli vikend, vsi MSM so nonstop forsirali koncert Tompsona, a za Black Sabbath ni bilo prostora. Potem so v nedeljo po kosilu nekaj spacal skupaj, češ saj pokrivamo tudi alternativno glasbo.
Če kdo ne ve kaj je Black Sabbath Back to the Beginning @ Wikipedia

Black Sabbath so Beatlesi metala. best of the best. Tistega ki je zanimalo ni rabil reklame;)

Msm to ni zanimivo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Miki N ::

endelin je izjavil:

Kako lepa leta v primerjavi s tem sedaj ko je vse na dosegu roke. Ce si hotel gledati film si moral v videoteko :D mtv je bil na vrhuncu. Najboljši filmi, vse ostalo.

T2
Pulp fiction
American pie
...

Čeprav Thompsona si imel pa že takrat.

mahone ::

endelin je izjavil:

T2
Pulp fiction
American pie
...

Saj smo imeli v 90ih nekaj podobnega z Esmeraldo, ko je v nekem obdobju skoraj pol miljona prebivalcev gledalo telenovelo na Popu.
Zaradi te nore popularnosti nas je potem obiskala.

https://ptujinfo.com/novica/lokalno/ko-...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mahone ()
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zlatko vs Čale (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Loža
89383056 (5088) fur80
»

Kako izboljšati kakovost življenja? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53136397 (23262) Colt1911
»

Evolucija otroške izkušnje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6315068 (13689) Phantomeye

Več podobnih tem