» »

bandcamp - stream/browse - lagganje

bandcamp - stream/browse - lagganje

Ijus ::

oy.

sedaj sem nekaj navalil na to omenjeno spletno stran... torej BandCamp... kjer raziskujem nove in stare reliese.
vse je okey, lepo in prav... edino:

po nekaj časa browsanja pa streamanja... se začne dogajat da neče več predvajat pa nalagat strani (recimo nekaj zavihkov imam odprtih od BandCamp-a)... začne na polno laggat... tko da v grobem rečeno začne se tko obnašat da na pol naloži strani oziroma zavihke. torej ikonce, pa grafiko pa to. pa neče streamat več.

v čem je fora? internet imam frej, linijo, če tko rečem. imam optiko, telemach, 1000/500... torej je placa za stream precejšen.
tudi cache od google chrome brskalnika sem že zbrisal. pa vseeno se začne to dogajat.

je to samo stvar preobremenitve platforme al je kaj na moji strani?

sej če počakam nekaj časa... ne vem... rečmo ilustrativno nekaj minut... pol je spet okey.
ampak v tistmu navalu mojega browsanja pa exploranja... se začne to dogajat.
soundcloud.com/rising-night-wave ... moja elektronska glasba
deviantart.com/ijus-666 ... moje AI generirane slike

Ijus ::

ok.

spet moj najboljši kolega MS Windows Copilot.
sem ga vprašal:

in general, is BeatPort platform highly visited making streaming and browsing problematic, because i am experiencing a lot of lagging.

pa je odgovoril:

It looks like you're not alone in experiencing lag on Beatport. While the platform generally maintains high uptime and performance--according to Beatport's official status page--users do occasionally report issues with slow browsing or streaming, especially during peak hours.
Here are a few possible reasons for the lag you're experiencing:
? Common Causes of Beatport Lag
- High Traffic Volume: During major releases or weekends, traffic spikes can cause temporary slowdowns.
- Server Load or Maintenance: Although rare, Beatport may undergo maintenance or experience server strain.
- Local Network Issues: Sometimes the problem lies with your own internet connection or DNS settings.
- Browser or Cache Problems: Outdated cache or browser extensions can interfere with site performance.
? What You Can Try
- Clear your browser cache and cookies.
- Try a different browser or device to isolate the issue.
- Restart your router or switch to a wired connection if possible.
- Use a different DNS provider, like Google DNS (8.8.8.8) or Cloudflare (1.1.1.1).
- Check Downdetector to see if others are reporting issues in real time.

--- --- --- --- --- ---

sem že reštartal in resetiral router... pa je isto.
zbrisal cache od google chroma ... pa je isto
generalno mi odkar sem začel uporabljat (prej nikoli nisem uporabljal BeatPorta) pred tremi dnevi BeatPort na polno lagga. vzorc je nedeterminiv... tko da nimam pojma v čem je fora.
ker ene streame mi začne predvajat instant, druge po 15-30 sek. ene DDLje mi prenese v parih sekundah ene v parih 10 minutah. to men ni normalno. sploh za tako gigantno stran.

bom še probal z MS Edge.

tisto glede DNS providerja pa ne vem o čem govori.

do interneta pa imam dostop preko utp kabla.

pa znoru bom :))
soundcloud.com/rising-night-wave ... moja elektronska glasba
deviantart.com/ijus-666 ... moje AI generirane slike

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

predstavil bi svojo glasbo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
22136253 (866) Ijus
»

Še obstaja kakšna spletna stran, ki omogoča nakup glasbe in prenos MP3 datoteke?

Oddelek: Loža
162083 (1624) Rok40
»

Google Music Vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
132286 (1185) Wega2

SpaceX reusable rockets (nova tema)

Oddelek: Znanost in tehnologija
294877 (4057) BigWhale
»

kateri konec preferirate? (moj komad)

Oddelek: Loža