» »

Google Music Vprašanje

Google Music Vprašanje

Forever ::

Zdravo,

imam samo eno preprosto vprašanje, ki pa mi trenutno ni popolnoma jasno.
Torej, na Google Play Music je moj prijatelj želel kupiti določen album. Trenutno pa je na Škotskem in cena albuma naj bi bila tam 8?, medtem ko je cena tu le 5,49EUR, kar je 4?.
Zanima me,kako je taka razlika sploh možna.

Mimogrede, omenjen album je Modestep - London Road.

Hvala že vnaprej za odgovor že vraprej.
  • spremenil: Forever ()

stapler rump ::

Založnik se je odločil, da so uporabniki na Škotskem pripravljeni za ta album plačati 8, uporabniki na Slovenskem pa 4. Enako, kot se kdaj kak založnik odloči, da neka vsebina pri Slovencih ne bo prinesla dobička in potem na YouTubu dobiš obvestilo, da video ni na voljo v tvoji državi. Zakaj so se tako odločili pri tem konkretnem albumu vejo verjetno samo njihovi tržniki.

Forever ::

Aha ok, hvala. Mi je pa še vedno malo čudna ta razlika, najbrž zato, ker v mu v Veliki Britaniji prinese veliko več prometa.
Hvala :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Forever ()

Robert ::

Gede na to, da Google Music ne deluje več me zanima kje se lahko sedaj kupuje in downloada mp3, albume.....in kako.

zimzelenček ::

Imaš kar nekaj dobrih alternativ...
https://9to5google.com/2020/12/07/googl...

zimzelenček je izjavil:

Imaš kar nekaj dobrih alternativ...
https://9to5google.com/2020/12/07/googl...

Ja, ampak to je vse bolj ali manj vezano na naročnino, jaz pa bi kupil le nekaj glasbe po sistemu nakupa trgovine.....

mktech ::

Pridružujem se Robertovemu vprašanju: kje lahko (legalno) kupim glasbo in si jo shranim na USB ključek za predvajanje?

Amazon Music - ogromna baza, kupuješ pa lahko le pesem po pesem (dodajanje v košarico ne dela)
    Beatport - odličen, a v glavnem elektronska glasba
    Juno Download - podobna hiba kot Beatport, omejen bolj ali manj na elektronsko glasbo

Torej, se sploh še kje da kupiti glasbo na način, da je res moja in nisem vezan na neko aplikacijo ali napravo?

jamiroq ::

mktech je izjavil:

Pridružujem se Robertovemu vprašanju: kje lahko (legalno) kupim glasbo in si jo shranim na USB ključek za predvajanje?

Amazon Music - ogromna baza, kupuješ pa lahko le pesem po pesem (dodajanje v košarico ne dela)
    Juno Download - podobna hiba kot Beatport, omejen bolj ali manj na elektronsko glasbo

Torej, se sploh še kje da kupiti glasbo na način, da je res moja in nisem vezan na neko aplikacijo ali napravo?

Kupoval sem že na Bandcamp, HDTracks, Linn Records, Naim Records, z nekaj VPN mešetarjenja tudi Qobuz. Z izjemo Bandcampa so cene precej "avdiofilske".
Svojčas je tudi Apple ponujal nekaj DRM free glasbe. Ne vem, če to še počnejo.

TheBlueOne ::

mktech je izjavil:

Ko zadnje case kupim vinilko je zraven link za download. Na amazon.de menda tudi prodajajo mp3 albume.

In kaj pomeni zares tvoja? Naceloma jo lahko samo poslusas, tudi ce kupis album.

mktech ::

Morda sem se nerodno izrazil - kot "zares moja" sem mislil, da po tem, ko kupim mp3, lahko podobno kot s CDjem, to glasbo dam na tisti medij, ki mi najbolj ustreza za predvajanje. Mp3 lahko dam na usb ključek za avto, komponento ali pa iz njega naredim cd za v neko komponento. Lahko ga dam tudi na neko prenosno napravo (telefon npr.). Pri pretočnih storitvah to ni mogoče, ker sem vezan na aplikacijo, bluetooth povezava pa ni vedno in povsod opcija.

Vinilka/CD je kul opcija, ne bi pa kupil 30 albumov, da si s "download" kodo poberem nato 12 meni ljubih pesmi. Bi pa plačal, da si lahko vsako posamezno prenesem.

Skratka, nekih uporabnih alternativ ni.

brst ::

Kaj pa iTunes? Nisem kupoval, poskusil, ampak piše na Applovi strani, da vse pesmi na iTunes so brez zaščite.

Wega2 ::

Mislim da je Google music nadomestil https://music.youtube.com/ celo več, če si bil naročnik Google music si sedaj samodejno tudi tu.

mktech je izjavil:

Morda sem se nerodno izrazil - kot "zares moja" sem mislil, da po tem, ko kupim mp3, lahko podobno kot s CDjem, to glasbo dam na tisti medij, ki mi najbolj ustreza za predvajanje. Mp3 lahko dam na usb ključek za avto, komponento ali pa iz njega naredim cd za v neko komponento. Lahko ga dam tudi na neko prenosno napravo (telefon npr.). Pri pretočnih storitvah to ni mogoče, ker sem vezan na aplikacijo, bluetooth povezava pa ni vedno in povsod opcija.

Vinilka/CD je kul opcija, ne bi pa kupil 30 albumov, da si s "download" kodo poberem nato 12 meni ljubih pesmi. Bi pa plačal, da si lahko vsako posamezno prenesem.

Skratka, nekih uporabnih alternativ ni.

mktech, sporoči če ti bo kaj uspelo, to zanima tudi mene že nekaj časa.

Wega2 ::

mislim da obstajajo namenske aplikacije kot so youtube music downloader, ne vem pa če je to v redu.
Omogoča pa offline poslušanje, kar se mi zdi dokaj podobno:

Ni mi pa čisto jasno, kje so datoteke fizično shranjene...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrača se WinAmp (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10223871 (6166) zavajon
»

Digitalna prodaja glasbe dohitela fizične nosilce

Oddelek: Novice / Rezultati
1915242 (13306) Machete
»