» »

Nakup avtomatskega navijalnega bobna za vrtno cev

Nakup avtomatskega navijalnega bobna za vrtno cev

bastadu ::

Razmišljam o nakupu avtomatskega navijalnega bobna za vrtno cev, nekaj v stilu Gardena RollUp XL. Uporablja kdo to?
Ker bi rabil na kolutu vsaj 35m cevi, me skrbi da bo pretok s 1/2" (12mm) cevjo premajhen za učinkovito zalivanje z zalivalnikom, iskal sem navijalce z večjo cevjo, ampak znotraj EU je praktično vse samo za 1/2" cev, v US se pa bp dobi tudi za 5/8" (16mm) cev.
Torej katerega priporočate in ali je kdo kje zasledil kakšnega za večje cevi od 1/2"?

Caracas ::

imam točno takega, kot si ga prilepil, že kar nekaj let in je super. Tudi žena vedno znova pohvali...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

starfotr ::

Kot si sam ugotovil, za tako razdaljo bo treba 3/4 colsko vrtno cev. Upam, da imaš tudi dovod - pipo 3/4 cole oziroma DN20. Lahko tudi 1 colo - DN25.

Sicer pa ne vem kje bi dobil ustrezen boben, mogoče ti ga lahko kdo naredi. Recimo https://koni.si/

foofighter ::

Mene pa zanima če ima kdo izkušnje z montažo teh bobnov na fasado. Nimam druge opcije... Beton je cca 25 cm pod zunanjim slojem fasade. Že če bi dobil tako dolge vijake ali pa vzel navojne palice me skrbi, da se bo zadeva zaradi dolge ročice vseeno upognila...
Kakšen nasvet glede tega?

DamijanD ::

mi mamo takega s 25m cevi, če se ne motim. Je ok.

bm1973 ::

foofighter je izjavil:

Mene pa zanima če ima kdo izkušnje z montažo teh bobnov na fasado. Nimam druge opcije... Beton je cca 25 cm pod zunanjim slojem fasade. Že če bi dobil tako dolge vijake ali pa vzel navojne palice me skrbi, da se bo zadeva zaradi dolge ročice vseeno upognila...

Spodaj pod boben daj eno palico za podporo? Ali poličko, vpeto v beton z navojno palico, plus 2-komponentna sika v luknjo...

Boš moral dobiti 40cm sveder...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

starfotr je izjavil:

Kot si sam ugotovil, za tako razdaljo bo treba 3/4 colsko vrtno cev. Upam, da imaš tudi dovod - pipo 3/4 cole oziroma DN20. Lahko tudi 1 colo - DN25.

Sicer pa ne vem kje bi dobil ustrezen boben, mogoče ti ga lahko kdo naredi. Recimo https://koni.si/

Za 3/4" (19mm) cev bo pa sploh nemogoče dobiti takšen avtomatski boben, ali pa bo pregrešno drag in glomazen, sploh če bo po naročilu ... Recimo takšni odprti navijalni koluti obstajajo, ampak to so že bolj industrijske variante, pa tudi za 35m dolgo 3/4" cev bo to zelo velik kolut ...

starfotr ::

Rešitev je tudi, da se na vrtu prekoplje, položi ustrezno alkatenko in se bližje postavi navaden boben, lahko s 13 mm (1/2 cole).

foofighter je izjavil:

Umisli si neke takšne navojne palice ter jeklene vložke (vsaj M12, še bolje M16), potem pa daj odrezati neko INOX pločevino ca. 5mm debelo s 4 luknjami, da ti te navojne palice pogledajo skozi in pritrdiš z maticami. Plošča pride na fasado, med betonom in to ploščo pa na navojne palice natakneš neke cevi v dolžini debeline fasade, in potem ko boš ploščo zategnil na te cevi, ne boš zraven stiskal mehke izolacije ... Tako imaš potem fiksno in močno platformo, na katero lahko privijačiš tak boben ... Seveda je pa pogoj, da one jeklene vložke ustrezno namestiš v beton pod fasado ...

Edit: mogoče še na vsako stran cevi daš podložke in cev pač skrajšaš za 2x debelino podložke ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

knauf stena + TV nosilec 65"

Oddelek: Loža
349877 (1077) Vball
»

Instantna grelna pipa ali bojler? (strani: 1 2 )

559585 (5222) energetik
»

Dolgi vijaki, vijaki po meri

302467 (1680) uomostolto
»

Kako povečat notranji premer cevi

Oddelek: Na cesti
121486 (925) Cange
»

Izdelava DIY CNC