Forum » Na cesti » Kako povečat notranji premer cevi
Kako povečat notranji premer cevi
Cange ::
Stružnica odpade, ker se gre za železno cev na biciklu. Cev je narejena iz 1.5mm železa in ima notranji premer 25mm. Opora sedeža ima 25.4mm in bi jo lahko stanjšal na 25.3mm. Ideja je da bi na m10 navojno palico zarezal zarezo za smirkov papir in montiral vse skupaj na vrtalko, malo dvomim, da je realno odstranit 0.2mm železa na tak način?
starfotr ::
Kupi novo cev za zic. Ali pa pojdi na kolesarski servis in se dogovori, če kaj rabijo staro in nekaj doplačaš ali pa samo narediš zamenjavo.
Vzmetna opora je. To moram nekako zmontirat, ali pa zamenjat cel bicikelj z 25.4mm+ cevjo oz bicikelj z zadnjim vzmetenjem.
zee ::
Nova stanga s pravilnim premerom te pride manj kot to.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Samo nastavek, nekako: kolutni lamelni brusilnik. Verjetno bom prvo poskusil kar z homemade različico. Hvala za odgovore.
JH84 ::
Še najlažje s svedrom premera 25, tista 2 centla ti bo pa itak bohrmašina opletala...ker da boš ti z biaxom pobral 0.2 mm globino 20-30 cm, bo kr težka. Jst bi si iz lesa zbil eno stojalo, na katero bi dal *stoječo* bormašino in spodaj bicikl, pa gasa.
Dobro kaže s tem kolutnim lamelnim brusilnim nastavkom na štiftarju s tem dolgim rilcem, v zraku se čuti železo, štukljaj od cevi lepo polahko pobira, problem je samo da po 2 minutah cev kolesa postane vroča.
Sem že naročil par dodatnih lamelnih brusnikov, tako da je kar je.
Sem že naročil par dodatnih lamelnih brusnikov, tako da je kar je.
Je uspelo. Uporabil sem platnen smirkov papir 60 granulacije, dolžina približno 40cm in širina 2cm, dva taka trakova navita na M10 navojno palico je ravno prav za povrtat 25mm. Povrtat 2 desetinki na 15cm gre hitro. Na mojem biciklu je bilo original povrtano na 25mm in 15cm v globino, preostalih 20cm je bilo 24mm, raje nebi o tem, če bi prej vedel za to bi kupil nov bicikel.
BlaY0 ::
Hmm, kaj pa je to zaen bicikel??? Ponavadi imajo double/triple butted cevi na koncih debelejšo steno ne pa na sredini. WTF, fi 25??? res me zanima kaj zaen pecikl je to. Daj še link do zic šticne, me tudi zanima za kaj gre.
Gre za oldtimerja, vzmetna sedežna opora je 25.4mm izmerjeno. Original sedež ima precej krajšo sedežno oporo s premerom 24.8mm izmerjeno.
Na videz zgleda tako:
Na videz zgleda tako:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cange ()
BlaY0 ::
Aha, sem misli, da gre za kakšno sodobnejše kolo, ker si omenjal vzmetno šticno. Na oldtimerja bi namesto te opore osebno dal kakšen kitajski/indijski usnjen zic z velikimi vzmetmi. Ampak dobro, važno da ti je uspelo ;)
Original garivec sem že zamenjal za vzmetni sedež, gume so balonarce, tako da tala vzmetna opora je pika na i.
Hvala za odgovore, predvsem odgovoru da 0.2mm ni problem povrtat, na žalost je ta odgovor z neznanega razloga zbrisan.
Hvala za odgovore, predvsem odgovoru da 0.2mm ni problem povrtat, na žalost je ta odgovor z neznanega razloga zbrisan.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako do ustreznega sedeža za koloOddelek: Šport | 4873 (3854) | BlaY0 |
» | kaj je to za eno orodje (strojniki)Oddelek: Loža | 5709 (4168) | borisk |
» | Katero TREKING koloOddelek: Kaj kupiti | 14037 (11673) | JamesQ |
» | Ideja za vodni blokOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1724 (1317) | Jebiveter |
» | Katere cevi priporočateOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3239 (2716) | burkiburke |