» »

Tablica v kanto ?

Tablica v kanto ?

digitalcek ::

Pred mesecem sem kupil od znanca tablico Samsung Galaxy Tab GT P-1000.

Tablica je stara kakih 13 let (sicer ohranjena kot nova) in se z njo na domači wi-fi lahko povežem, vendar mi google ne odpre nobene spletne strani? Je rešitev drug brskalnik?

Tablico bi rabil za surfanje in za gledanje YT filmov…

Kaj bi bilo treba spremeniti /naložiti?

Je problem v Androidu 2.2, ki je inštaliran na tablici? Android je možno nadgraditi na Android 2.3… Najbrž bi bil isti šmorn?

Hvala za nasvet.

Ales ::

Kakšno napako pa ti javi pri odpiranju strani?

Sicer pa tako - glede na starost in zastarel operacijski sistem, bi na tvojem mestu to tablico upokojil oz. jo temu znancu kar lepo vrnil.

Zaradi zastarelosti operacijskega sistema veliko sodobnih aplikacij na njej ne bo več delalo, prav tako pa tudi ni več varna za uporabo na spletu.

_Denny_ ::

Žal prestaro...ne odpira ti strani, ker so že vsi certifikati potekli.

Lahko jo še uporabiš kot bralnik knjig, za gledanje dvdrip oz. divx filmov (za 720p in več je prepočasna), namizno uro, digitalni foto okvir, tv/radio daljinec (če ima ir blaster), itd. Več idej na https://www.reddit.com/r/androidafterli...

Bo pa treba appe dobiti izven Play Stora.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

kixs ::

Meni so vsec 9.7" tablice ala Samsung Tab S2, S3. Verjetno bi jih dobil za kaksnih 30-50€. To so bile top tablice v svojem casu in tudi danes cisto OK za uporabljat - razen za kaksne igrice...

feryz ::

Ales je izjavil:

Zaradi zastarelosti operacijskega sistema veliko sodobnih aplikacij na njej ne bo več delalo, prav tako pa tudi ni več varna za uporabo na spletu.
Ok, popolnoma resno vprašam.
Kaj je lahko nevarnega pri tablici, ki jo imaš za gledanje tube? Da ti pade na nogo in prst polomi?

bm1973 ::

Da ne dela gor zadnja verzija YouTube app...

A to je tisto ne varno?
Umreš od tega?
Bankrotiraš ker ti s tablice par milijonov keša sunejo dol s tube?

Fak, tehno forum my ass.

feryz je izjavil:

Ales je izjavil:

Kaj je lahko nevarnega pri tablici, ki jo imaš za gledanje tube? Da ti pade na nogo in prst polomi?

Od kod ti ideja, da bo tablica uporabljena le za YT?

A po tem, da je @digitalcek napisal "Tablico bi rabil za surfanje in za gledanje YT filmov…"?

feryz je izjavil:

A to je tisto ne varno?
Umreš od tega?

Fak, tehno forum my ass.

Če poskušaš izpast glup namesto iz avijona, ti gre presenetljivo dobro! :D

Ok, se posipam s pepelom.
Gledanje 24 ur na zastareli tablici je izredno nevarno dejanje, prav imaš.

To je izredno nevarno dejanje na kateri koli napravi! :)

link_up ::

mislil je na nenaden dvig pritiska, ker kolikor vemo digitalcek ni vec najmaljsi. :)
In and Out

Zimonem ::

Ne v kanto lepo nesi na reciklacojo. Elektronske naprave ne sodijo v kanto.

forplan ::

digitalcek je izjavil:

Tablica je stara kakih 13 let...

Zgleda si podstavek "kupil" :D

Sam resno kaj ljudje pričakujete od 13let stare tablice? Še nove tablice za 100€ niso kos normalne uporabe
da se strinjam

Zimonem ::

feryz je izjavil:

Ales je izjavil:

Da ne dela.

To ni nevarno, ampak zelo zaželeno.

Če ne podpira sloteka, še bolje. Ker včasih se mi zdi, da se boste poklali med sabo. Boljše da ne bi imeli dostopa.

Glugy ::

Koliko te je pa stala ta tablica?

beta1 ::

Tota tablica, kot za primarno uporabo zakaj je bila misljena, je E-WASTE !!!

Skoda vsakega centa.

Kaj lahko z njo sedaj pocnes, je samo kaksen digitalni fotokvir, in offline uporaba. Kaksna pasjansa za oddigrat in kaksen coloring slikar aplikacija za otroke, to je to.
Huawei LTE CPE master.

stara mama ::

Za salamo rezat
Ekologija™ in Trajnost™

mtosev ::

Žal je tablica prestara, da bi bila uporabna.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bm1973 ::

No ja, če lahko predvaja filme preko KODIja, je lahko čisto uporabna.

Gor si lahko daš kak dashboard, če imaš, recimo Home Assistant. Ali pa kaj drugega, recimo vremenska postaja...

Android appi so pa že problematični, saj se zaradi prestarega Androida niti ne bodo hoteli inštalirati... In posledično storitve ne bodo na voljo. Kljub starejši verziji aplikacije, ki pa ni več podprta na strani ponudnika.

twom ::

feryz je izjavil:

A to je tisto ne varno?
Umreš od tega?

Fak, tehno forum my ass.
Pustimo varnost tokrat ob strani... Brskalniki niso več updejtani na tako starih operacijskih sistemih, in posledično določene spletne strani ne delujejo več v redu. Tudi appi ostanejo na starih verzijah, ker novejše verzije zahtevajo novejši OS.

Z mojim iPad Air 2 (starost 10 let +) imam podobne težave. OS je 3 generacije zadaj, določeni appi se ne updejtajo več. Bateriji se zadnji 2 leti pozna starost, hitreje se sprazni. Včasih touch ne zaznava pravilno pritiskov (sploh ne, ali pa dvojne), nevem ali je hw ali sw težava. Sicer pa tablica deluje zadovoljivo (za to kar jo uporabljam - splet, streamanje glasbe, kdaj kakšen youtube, fb (ja, nažalost so določene informacije samo še na fb))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

digitalcek ::

Zimonem je izjavil:

Ne v kanto lepo nesi na reciklacojo. Elektronske naprave ne sodijo v kanto.

Kanto sem seveda mislil figurativno...

Glugy je izjavil:

Koliko te je pa stala ta tablica?

15 evrov (sva frenda) in 5 evrov za dva kit. kabla za polnjenje (tablica ima port iz kamene dobe).

Zgodovina sprememb…

yayo ::

Bom kar tule navrgel, ker ste me spomnili. V predalu mi nabira prah tablica Samsung Galaxy Tab A 10.5, T590 LTE, 32GB (2018). Popolnoma brezhibna, nepoškodovana. Če mi kdo ponudi 70e plus poštnino bi se je z veseljem rešil.

donvito ::

yayo je izjavil:

Bom kar tule navrgel, ker ste me spomnili. V predalu mi nabira prah tablica Samsung Galaxy Tab A 10.5, T590 LTE, 32GB (2018). Popolnoma brezhibna, nepoškodovana. Če mi kdo ponudi 70e plus poštnino bi se je z veseljem rešil.

Odbij 70€, pa sva zmenjena.>:D

hojnikb ::

letnik 2010, single core 512MB rama, android 2.3... dečki to je definicija e-waste. Kolega pa tak, 20€ to ni blo vredno ze 10 let nazaj.
#brezpodpisa

mtosev ::

Res škoda, da ni tukaj vprašal o tablici preden jo je kupil.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2019: televizija je mrtva, naj živi internet

Oddelek: Novice / Ostale najave
4310675 (8444) FTad
»

Padanje prodaje osebnih računalnikov traja že rekordno dolgo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11637325 (33070) jype
»

Microsoft Surface, drugič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
18444606 (36497) CaqKa
»

Nokia napovedala menjavo vodstva, odpuščanje 10.000 delavcev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10827508 (24430) Icematxyz

Več podobnih tem